Mokslininkai teigia, kad namų darbai neduoda beveik jokios naudos

Pradėjo RoxiO, balandžio 08, 2012, 11:37:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Citata iš: Beelzebub  balandžio 11, 2012, 21:47:07
Citata iš: RoxiO  balandžio 11, 2012, 21:29:50
Būtent, kad nėra, todėl ir sakau, kad turėtų būti. O apie gabumą, tai net iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad mokykloj kai kurie mokytojai mane turbūt laiko visiškai atsilupusiu (pvz chemijos), bet yra tokių pamokų, kad kai dvyliktokai eina ruoštis egzaminams aš einu kartu su jais ir pamokose sėdžiu kaip lygus su lygiais, kartais net geriau (aš devintokas), čia apie Informatiką šnekėjau jei ką.


Na tai tau dar visai nieko. Pas mus tokių dalykų nebūna.

P.S. Šiaip gailiuosi, kad aš nesusidomėjau informatika ankščiau (+ pas mus beveik nemoko informatikos, o mano senoj mokykloj tai net nebuvo tokios pamokos), kažkaip niekada negalvojau, kad norėsiu ten stot, o dabar, staiga 11 klasėj supratau, kad ten noriu, bet kadangi niekada prieš tai pvz programavimo nesimokiau, tai dabar galvoju ar ne per vėlai aš čia sugalvojau. Iš dalies pavydžiu, kad devintoje klasėje jau žinai ką nori daryti. :) Nes aš tai devintoje klasėje turbūt išvis nieko nedariau ir įsivaizdavau, kad į kokią dailę stosiu...


Apie programavimą gali negalvot. Jei nori programavimą studijuot, tai jau reikėjo pradėt nuo 5 klasės pradėt zubrint. Nebent esi vunderkindas, priešingu atveju krisi iš to programavimo ir tiek. Iš patirties sakau. Visi krito, kurie pradėjo mokytis 10-12 klasėse. Ir aš pats kritau.

RoxiO

Na aš pradėjau domėtis gal nuo 13 metų ir laisvai galiu padaryti įvairias sudėtingas sistemas.

Beelzebub

#32
balandžio 12, 2012, 09:07:24 Redagavimas: balandžio 12, 2012, 09:12:05 by Beelzebub
Citata iš: Asasinas  balandžio 11, 2012, 23:26:39
Apie programavimą gali negalvot. Jei nori programavimą studijuot, tai jau reikėjo pradėt nuo 5 klasės pradėt zubrint. Nebent esi vunderkindas, priešingu atveju krisi iš to programavimo ir tiek. Iš patirties sakau. Visi krito, kurie pradėjo mokytis 10-12 klasėse. Ir aš pats kritau.


Girdėjau tokių dalykų ne kartą. Šiaip kai labai noriu, tai galiu bet ką mokytis. Bet aš nesakiau, kad būtent į programavimą noriu. Norėčiau, tiesiog kažkur susijusio su IT. (Tiesiog žinau, kad to programavimo beveik visur reikia)

Bet nesvarbu, jau į offtopic'ą nukrypom. Ar šiaip ar taip, daryt namų darbus yra prasmės, nes bent jau tada gali atsirinkti, kuriuos dalykus lengviau mokytis, kuriuos sukniau, kas labiau patinka ir t.t. Ir tada kai ateina laikas rinktis kur stoti, ar kuo būti, nėra taip sunku.

O į visokias muzikos ir dailės mokyklas (tokias kur ir vidurinė ir dailės/muzikos pamokos toj pačioj mokykloj) žiūriu neigiamai, nes tau ten įkala į galvą, kad muzika yra tau svarbiausia, mokytojai atlaidžiau žiūri, prasčiau moko paprastus dalykus (matematiką, chemiją, istoriją ir t.t.). Pabuvojau ne vienus metus tokioj mokykloj ir tik gailiuosi.

OKULTISTE

Svietimo sistema tokia: kai pateiki pamokos plana, viena jos dalis yra "Namu darbai"... Tai ka nors daugiau ju kasdienybei naudingo, praktisko uzduodu, kadf visis visada galetu buti atlike tuos namu darbus, specialiai tam neskirdami laiko...

Aukštyn