Ar mano rašinėjimai kam nors buvo naudingi?

Pradėjo a.t.sielis, kovo 30, 2018, 14:16:39

« ankstesnis - sekantis »

Ar mano rašinėjimai buvo kam nors naudingi?

Taip
Ne
Neskaitau
Žemyn

a.t.sielis

Toks klausimas kilo: jau beveik 5 metus būnu šitam forume ir rašinėju. Iš esmės dėl savęs. O ar tai, ką rašinėjau, buvo nors kiek naudinga kam nors kitam?

Labiau domina kaip yra su tais, kas tik skaito forumą, arba skaito, bet jame rašo mažai. Nuolatinių oponentų ir dalyvių reakcijas ir nuomones žinau (bet galite trumpai reziumuoti, irgi įdomu.)

Evaldas666

Citata iš: a.t.sielis  kovo 30, 2018, 14:16:39Toks klausimas kilo: jau beveik 5 metus būnu šitam forume ir rašinėju. Iš esmės dėl savęs. O ar tai, ką rašinėjau, buvo nors kiek naudinga kam nors kitam?

Labiau domina kaip yra su tais, kas tik skaito forumą, arba skaito, bet jame rašo mažai. Nuolatinių oponentų ir dalyvių reakcijas ir nuomones žinau (bet galite trumpai reziumuoti, irgi įdomu.)
O apie ką tu rašai ?  klausimas tau .....

a.t.sielis

Rašau daugiausiai apie Kūrėją ir sielą, bei apie tai, kad materialistinė pasaulio koncepcija yra neteisinga.

Creative

Naudingi, kad ir ne nauja man, bet priminti man sveika, nes kartais gali ir užmiršt ką nors, na būna gi visko, o čia opa ir priminei, o naujokams iš vis naujiena gali būti..

TinSoldier

#4
kovo 30, 2018, 21:36:19 Redagavimas: kovo 30, 2018, 21:41:38 by TinSoldier
Citata iš: a.t.sielis  kovo 30, 2018, 14:16:39Nuolatinių oponentų ir dalyvių reakcijas ir nuomones žinau (bet galite trumpai reziumuoti, irgi įdomu.)
Tavo žinutės man įkūnija praktiškai viską, ką laikau žalinga žmogaus intelektui: a priori tiesų kūrimą, sofistinį faktų apėjimą ir selektyvų jų parinkimą, dvigubus standartus, abiejų medalio pusių nematymą, totalų atsisakymą abejoti savo tiesomis ir t.t.

Bet tavo žinutės taip pat įdomios, išsamios, artikuliuotos ir nuoširdžiai apmąstytos. Esi apsiskaitęs ir įdomus žmogus, gebantis aiškiai perteikti savo idėjas. Niekada nebūna, kad tiesiog pirsteltum kažkokią nesąmonę ir paliktum, bet visuomet išsamiai ir kantriai gini savo tiesą. To eigoje kartais randasi tikrai įdomių minčių ir argumentų. Net, jeigu nesutinku su beveik niekuo, ką tu sakai, bet pažinti tokį mąstymą visai naudinga. Žmonėms, kurie prisilaiko panašių įsitikinimų/pažiūrų, esu įsitikinęs, kad tavo žinutės tikrai galėtų būti labai vertingos.

SPACE

Naudingi atsieli, nes tu atstovauji dvasininkystų stovyklai, @TinSoldier , seniai turėjai žinoti, kad dvasiniai dalykai logiškai neįrodomi.

Linas Esu

#6
kovo 30, 2018, 22:51:28 Redagavimas: kovo 30, 2018, 22:53:17 by Linas Esu
Citata iš: TinSoldier  kovo 30, 2018, 21:36:19Tavo žinutės man įkūnija praktiškai viską, ką laikau žalinga žmogaus intelektui: a priori tiesų kūrimą, sofistinį faktų apėjimą ir selektyvų jų parinkimą, dvigubus standartus, abiejų medalio pusių nematymą, totalų atsisakymą abejoti savo tiesomis ir t.t.
Pilnai sutinku ir antrinu .

Citata iš: SPACE  kovo 30, 2018, 22:18:01Naudingi atsieli, nes tu atstovauji dvasininkystų stovyklai, @TinSoldier , seniai turėjai žinoti, kad dvasiniai dalykai logiškai neįrodomi.
Senai turėjai žinoti , kad pasaulis chaotiškas , o tavo emocinė būsena ( dvasia ) nelygu , realybei .

vytra

Citata iš: Linas Esu  kovo 30, 2018, 22:51:28Senai turėjai žinoti, kad pasaulis chaotiškas.
- chaosas arba atsitiktinumas iš tiesų yra tik tavo nepažinta būtynybė.

Citatatavo emocinė būsena ( dvasia ) nelygu, realybei.
- jeigu realybe vadini materialų pasaulį, tai šio materialaus pasaulio būvį aprašo dvasia (dėsniai). Matyt nereikia priminti, kad pats dėsnis nėra materialus?

:)

Linas Esu

Citata iš: vytra  kovo 31, 2018, 16:41:17- chaosas arba atsitiktinumas iš tiesų yra tik tavo nepažinta būtynybė.
- jeigu realybe vadini materialų pasaulį, tai šio materialaus pasaulio būvį aprašo dvasia (dėsniai). Matyt nereikia priminti, kad pats dėsnis nėra materialus?

:)


boba

Sakai tiek daug metų rašai, @a.t.sieli, tuoj tave paskaitysim.

Mekabciel

Man tai pavydu tavo atvirumo... Tavo studijuojamos konfesijos man yra labai artimos, dėl to visa ką rašai tai pikantiškas treniruoklis smegenims. :D 

Dėl to visą laiką kitų pozicijos yra naudingos, nes taip gali savo atrasti.

Vienas dalykas kas nepatinka, tai nereikalingų barjerų uždėjimas. Nežinau kodėl tu juos sau uždedi?





a.t.sielis

Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 21, 2018, 14:26:19nereikalingų barjerų uždėjimas. Nežinau kodėl tu juos sau uždedi?
Kokie tai barjerai?

Mekabciel

Na kad ir tie patys metai,(kad mums dar toli iki aukso amžiaus) taip pat karmos(mano supratimu karma yra galvojimas jog yra karma), taip pat žmogaus sumažinimo Dievo akivaizdoje problema, nepozicionuoji savęs per Dievo akis(neva tu @a.t.sieli esi ne Dievas, o tik dalis Dievo...), taip pat paprasto piliečio įtaka pasauliniame kontekste...

Žmogus kuris turi tokias dideles dvasines žinias, gebėjimą abstrakčiai mąstyti yra kur kas įtakingesnis už visus Trump'us, Putinus, ir t.t.

a.t.sielis

Supratau :)

Pagrindinis dalykas: ar žmogus (jo potenciali tobula būsena) gali būti apibūdinta "aš esu Dievas", ar ne?

Tai labai svarbu.

Tas mokymas ir tūkstantmečius vykstantis apreiškimas, kuriuo seku, kurį priimu, vienareikšmiškai sako, kad mes esame Dievo energijos dalelės. Dievas ir Jo energija ir skiriasi, ir nesiskiria, taip kaip Saulė ir Saulės spinduliai. Tai yra, tai nesuvokiamos vienovės ir skirtybės vienu metu koncepcija.

Tau, kaip suprantu, labai sava yra absoliučios vienovės koncepcija, kurią dar vadina monizmu arba absoliučiu nedualizmu. T.y. jeigu viskas yra absoliutus vienis, tai "aš ir esu tas absoliutus vienis, dalių nėra", todėl "aš esu Dievas".

Pagal nesuvokiamos vienovės ir skirtybės vienu metu koncepciją, Dievas yra amžinas, begalinis, dinamiškas, Asmuo, kuris niekada nepraranda Savęs ir nesitransformuoja į kažką kitą. T.y. Jo kaip Asmens egzistavimas yra visados. Jis begalinis, todėl gali turėti be galo daug Savęs skleidinių (emanacijų), kurios išreiškia įvairiausias Jo savybes pilnu ar daliniu laipsniu. Bet Dievas visada Dievas. Jis visada valdovas, ir visada valdo Savo energijas, t.y. Savo galias, Savo veikimus. Energijos šaltinis ir valdovas bei jo energija - ir viena ir skirtinga. Dievas nesitransformuoja, o Jo energijos - transformuojasi. Pvz. šis pasaulis yra Dievo energijų transformacija. Mes, kaip vienos iš energijų dalelės, taip pat esame transformuotoje būsenoje - šiuo metu materialioje sąmonėje. Kai retransformuosimės, tai yra, atgausime savo tikrąjį tobulą būvį, mes nevirsime Dievu, bet būsime tas, kas esame - tyros, netransformuotos Jo energijos dalelės.

Ką apie tokį tobulą būvį galima pasakyti? "Aš esu Dievo", "aš esu dieviškas", "aš esu toje pačioje buveinėje su Dievu, toje pačioje dvasinėje plotmėje". Bet ne "aš esu Dievas".

O kodėl yra būtent taip, o ne kitaip, gali sužinoti susipažinęs su šimtus metų Indijos dvasinėje ir filosofinėje kultūroje vykstančia diskusija tarp keturių pagrindinių vaišnavų tradicijų (kurios teigia vienovės ir skirtybės koncepciją, kiekviena apibūdindama ją savaip) ir monizmo tradicijos.

Mekabciel

#14
rugsėjo 21, 2018, 16:47:44 Redagavimas: rugsėjo 21, 2018, 16:50:38 by Mekabciel
Ką galvoji apie šitą straipsnį: AŠ ESU DIEVAS ?

"Buvo manoma, kad pasakyti "aš esu Dievas" - šventvagystė. Sakau tau, kad teigti "aš nesu Dievas" yra šventvagystė! Kai sakai "aš nesu Dievas", paneigi Dievo buvimą visur.

Esi sukurtas iš meilės. Tad jei sakai "aš nesu Dievas", paneigi, kad Dievas yra meilė. Jeigu esi meilė ir sakai "aš nesu Dievas" - sakai, kad Dievas nėra meilė, ir tai yra šventvagystė.

"Aš esu" yra tavo sąmonė. Jeigu sakai "aš nesu Dievas", paneigi, kad Dievas yra žinantis, budrus ir pabudęs. Tu esi. Kai sakai "aš nesu Dievas", nepriimi Dievo buvimo dalies, ir tai yra šventvagystė. Tu atmeti Šventąjį Raštą, kuriame pasakyta: "Dievas sukūrė žmogų pagal savo atvaizdą." Jeigu sakai "aš nesu Dievas" - Jį neigi."

Aukštyn