Prasideda pirmųjų Marso kolonistų atranka!

Pradėjo Benamis, balandžio 22, 2013, 21:13:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mcgyver

O vistiek vizija marso yra ji visiskai apgyvendinti zmonemis, del dideles zmoniu populiacijos?
Kiek truktu kelione?

Linas Esu

#61
spalio 04, 2017, 13:11:52 Redagavimas: spalio 04, 2017, 13:15:11 by Linas Esu
Citata iš: mcgyver  spalio 04, 2017, 12:54:22O vistiek vizija marso yra ji visiskai apgyvendinti zmonemis, del dideles zmoniu populiacijos?
Kiek truktu kelione?
https://www.nasa.gov/content/nasas-journey-to-mars

Nemanau jog tai išspręstų nuolat augančios populiacijos problemą . Žmonės Marse lygiai taip pat pradėtų kurti šeimas , o ir didelės populiacijos perkėlimas finansiškai neįmanomas . Tokios misijos stipriai pasitarnauja mokslo srity . Jei ne mėnulio skrydžiai nežinia kiek būtų užtrukusios šių technologijų išradimai/inovacijos agrokultūroje , oro aviacijoje , buityje ir t.t.

Dėl kelionės , skaičiai įvairūs nuo 7 mėn iki 2 metų .

Linas Esu

NASA užsakymu Michigano universiteto sukurtas X3 variklis naujausiuose bandymuose pademonstravo rekordines galimybes. Viliamasi, kad juo per artimiausius dvidešimt metų bus galima nusiųsti žmones į Marsą.

http://www.technologijos.lt/n/mokslas/astronomija_ir_kosmonautika/S-64522/straipsnis/Naujas-NASA-joninis-variklis-musa-rekordus-ir-galetu-nugabenti-zmones-i-Marsa-Video

mcgyver

Greiciau jie tik skrenda i ta marsa.

vytra

Citata iš: mcgyver  spalio 16, 2017, 13:40:40Greičiau jie tik skrenda į tą Marsą.
- gerai būtų "greičiau", bet greitį riboja dabartinių variklių efektyvumas..

p.s.
.. be to Marse gana šalta, citata: "Viking landers' site range from −17.2 °C to −107 °C. The warmest soil temperature estimated by the Viking Orbiter was +27 °C. The Spirit rover recorded a maximum daytime air temperature in the shade of +35 °C, and regularly recorded temperatures well above 0 °C, except in winter".

Vertimas: "Vikingų nusileidimo platumoje svyruoja nuo -17,2 ° C iki -107 ° C. "Vikingo Orbiterio" apskaičiuota  dirvožemio temperatūra buvo +27 ° C. "Spirit" roveris užfiksavo didžiausią dienos oro temperatūrą +35 ° C temperatūrą ir reguliariai nustatyta temperatūrą gerokai virš 0 ° C, aišku išskyrus žiemą".


:)

mcgyver


Tai sake linas nuo 7men iki 2metu, truktu kelione. Tik kad jie nepasako kas trukdo ju kelionei. Vis atideda ir atideda.

elteide

Citata iš: mcgyver  spalio 16, 2017, 13:40:40Greiciau jie tik skrenda i ta marsa.
kad numirt ? greitai norisi, bet  matyt nepasiruošę

Linas Esu

Citata iš: mcgyver  spalio 16, 2017, 13:40:40Greiciau jie tik skrenda i ta marsa.
Nebesulaukiate ? :D dėl ko ši tema jums - aktuali ?

mcgyver

Idomu kaip jie ten isikurs, ka ten darys, kaip kolonizuos.
Noreciau savo gyvenime pamatyti kaip zmones apgyvendina kitas planetas, vilios kad musu civilizacijai neatsitiks taip kaip tom pries musu ir mes zeurei issivystisim.

tadasas99

Kad gal nelabai jau ten ir įdomu,  t.y. nuo požiūrio priklauso,  mūsų požiūris remiasi mūsų patirtimi,  visos ekspedicijos atradimai ir išradimai šiandien mums pasiekiami,  turim asmeninę naudą,  kaip pvz Amerikos atradimas,  lemputė vidaus degimo variklis,  tramdzistorius ir pan.
 Į marso kolonija galbūt reikėtų žiūrėti kitaip,  kaip į žmogaus genomo sejima,  bet derliaus neemima,  kadangi jei neturėsim technologijos leidziancios marsa laikyti ranką pasiekiamu kaimynu,  tai kolonija taps uždara ir evoliuconuos atskirai,  pradžiai marse nėra bakterijų,  ko pasekoje susilpnės kolonistų imuninė sistema,  mūsų astronautai jiems kels pavojų dėl galimybės atnešti savo bakterijų su kurios jiems bus mirtinos,  galbūt net nenorės erdvelaiviu netoli marso nes kažkurios bakterijos gali išgyventi ir kosmoso vakume,  jiems grįžti neleis sumažėjus raumenų masė bei susilpnėje kaulai. Bet sumažėjus raumenų masė gali paskatinti smegenų masės augimą kadangi raumenis reikės mažiau deguonies kuri mūsų evoliuciją jau panaudojo smegenų masei raumenų masės sąskaita
 Jie taps naujų humo porūšiu kuris nežinau ar norės tenkinti mūsų smalsumą.
 Bet čia ne šitam šimtmetį,  kulkas galim tenkinti savo smalsuma

Linas Esu

#70
spalio 19, 2017, 10:36:11 Redagavimas: spalio 19, 2017, 14:49:14 by Linas Esu
Citata iš: tadasas99  spalio 19, 2017, 07:51:58Į marso kolonija galbūt reikėtų žiūrėti kitaip,  kaip į žmogaus genomo sejima,  bet derliaus neemima,  kadangi jei neturėsim technologijos leidziancios marsa laikyti ranką pasiekiamu kaimynu,  tai kolonija taps uždara ir evoliuconuos atskirai,  pradžiai marse nėra bakterijų,  ko pasekoje susilpnės kolonistų imuninė sistema,  mūsų astronautai jiems kels pavojų dėl galimybės atnešti savo bakterijų su kurios jiems bus mirtinos,  galbūt net nenorės erdvelaiviu netoli marso nes kažkurios bakterijos gali išgyventi ir kosmoso vakume,  jiems grįžti neleis sumažėjus raumenų masė bei susilpnėje kaulai. Bet sumažėjus raumenų masė gali paskatinti smegenų masės augimą kadangi raumenis reikės mažiau deguonies kuri mūsų evoliuciją jau panaudojo smegenų masei raumenų masės sąskaita
 Jie taps naujų humo porūšiu kuris nežinau ar norės tenkinti mūsų smalsumą.
 Bet čia ne šitam šimtmetį,  kulkas galim tenkinti savo smalsuma
Įdomios prielaidos .... kažkur buvau skaitęs , dėl bakterijų pavojaus , yra teisybės . Mikrobiologai - išsiaiškinę . Egzistuoja bakterijos rūšis , kuri gali išgyventi atvirame kosmose , net gi yra bakterijų gyvenančių mūsų planetos stratosferoje . Daugiausiai tokie tyrimai vykdomi TKS ir NASA . Kas dėl raumenų masės...abejoju ar raumenų atrofacija turi tiesioginį ryšį su galimu smegenų padidėjimu . Žmogaus smegenys ir taip didelės , net visų nenauduojame . Kita vertus , Marso magnetinis laukas 500 kartų didesnis nei Žemės , bei gravitacija kita . Jeigu aspigyvens kolonistai , kurie turės galimybę daugintis , o viskas užsitęs keliomis kartomis . Manau visiškai reali mikroevoliucijos galimybė . Tikrai įdomu , kaip jie keistųsi prie aplinkos , tarkime 5 ar 10 kartoje , ar būtų žymių / nežymių fiziologijos skirtumų . Gal net genetikoje...kas žino .

Jeigu įdomu Sci fix , yra pora neblogų ( šį kart be ateivių :D ) .
( po traileriais pirkabinu nuorodas į pačius filmus , versta į LT kalbą )

Tikrai geras filmas , apie berniuką , kuris gimė Marse , kaip tik liečia tai apie ką rašėte . Yra ir dramos , tačiau siužetas daugiau remiasi į sci fix .


https://filmux.org/8406-tukstanciai-myliu-iki-taves-the-space-between-us-2017.html

Čia apie galimą virusą


https://filmux.org/3755-paskutines-dienos-marse-the-last-days-on-mars-2013.html

Apie išlikimą Marse



https://filmux.org/6095-marsietis-the-martian-2015.html

mcgyver

Tai kaip manot, kada mazdaug isskris jie?
Maciau ta filma apie vaikina, patiko. Kitus paziuresiu.

Linas Esu

#72
spalio 19, 2017, 13:31:43 Redagavimas: spalio 19, 2017, 13:49:08 by Linas Esu
Citata iš: mcgyver  spalio 19, 2017, 13:21:06Tai kaip manot, kada mazdaug isskris jie?
Maciau ta filma apie vaikina, patiko. Kitus paziuresiu.
NASA rašo jog 2030 pradžioje . Bet abejoju , jeigu reiktų užstatyti butą , dėčiau ne anskčiau 2040 :D

NASA net gavusi finansavimą iš kongreso , nėra tikra ar biudžtetas nebus apkarpytas . Taip nutiko ne kartą , vien todėl niekas nebeskraido į menulį . Plius neaišku , kokia bus politinė situacija . Ar JAV nekariaus , kokie santykiai su kitomis kosminėmis agentūromis ir kaip seksis privačioms kompanijoms , space x ar boeing . NASA priklausoma nuo jų naujų inovacijų raketų moduliuose . Daug taškų ant i reikia sudėti , kad viskas vyktų lyg sviestu patepta . 2030 m , super optimistiška . Užtektų dar vieno karo JAV su kokia nors Š.Korėja keletui metų , dar vienos finansinės krizės wall street'e ir tie skirti pinigai kosmoso projektams kaip reikiant būtų apkarpyti .

Kongresas sprendžia valstybės biudžeto skirstymą pagal prioritetus . Taip pat viską ir prižiūri . Dažnai pasižiūriu posėdžius . Elonas Muskas , šnekėjo viename tokių posėdžių , savo vadovaujamos įmonės " Space X " svarbą NASA agentūrai ir kodėl JAV turėtų išduoti leidimą , gaminti raketų variklius , bei pačias raketas ne vyriausybinei organizacijai . Jie labai rimtai tai vertina .

JAV nenori užleisti savo tvirtų poicijų raketų moksle . O kai jas gamina privati kompanija ( nors ir gavusi vyriausybės kontraktą ) , atsiranda galimybė , kad ji gali nutarti bendradarbiauti su kitomis šalimis ( parduoti brėžinius ar t.t.investuotojai nori pelno gi ). JAV atsargi , todėl daug metų jas gamino pati vyriausybinė NASA ir etatinė Boeing gamykla . ( ši privati kompanja , praktiškai be konkurecijos visada gaudavo kontraktus ) .

tadasas99

Seip mūsų evoliucijoje  augant smegenims mažėjo raumenų masė kadangi smegenims reikia daug deguonies (mes silpnesni už simpanzes
nors daug didesni, ir pažiūrėk į gorilos  raumenų mase)kažką teko paaukoti,  ar galimas atvirkštinis variantas,  nzn,  spėju kad taip,  

Įdomus pastebėjimas,  naujagimis,  jei tekę,  pirminis dienomis duok pirštą,  suspaust stipriai net baisu kad pirštų kauliukai nelustu,  bet pirmus du mėn sparčiai auga smegenys ir vaiko suspaudimo jėga mažėja,  nors lygtai augdamas vaikas turėtų stipreti

Linas Esu

#74
spalio 20, 2017, 12:08:37 Redagavimas: spalio 20, 2017, 12:10:24 by Linas Esu
Citata iš: tadasas99  spalio 20, 2017, 07:32:02Seip mūsų evoliucijoje  augant smegenims mažėjo raumenų masė kadangi smegenims reikia daug deguonies (mes silpnesni už simpanzes
nors daug didesni, ir pažiūrėk į gorilos  raumenų mase)kažką teko paaukoti,  ar galimas atvirkštinis variantas,  nzn,  spėju kad taip, 
Tikrai neišmanau daug apie gorilas ar šimpanzes . Be to lyginti gyvūnus kai mes patys jau esame žmonės . Žmogaus evoliucijos medyje , smegenys tikrai didėjo , tačiau keitėsi ir pati fiziologija , kaukolės dydis , ūgis ir t.t. Be to jų tūris neturi reikšmės pačiam intelektui . Jeigu mes nauduotume bent pusę smegenų ,o dabar ... Keista būtų pamatyti tokius stiprius pokyčius toje vietoje , kad ir pvz Marse .

Aukštyn