Anomalija.lt

Techniniai klausimai => Forumo pagalba => Pageidavimai => Temą pradėjo: Benamis kovo 04, 2016, 23:58:49

Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Benamis kovo 04, 2016, 23:58:49
Visu pirma noreciau pasveikinti su jubiliejumi ir su atnaujintu puslapio dizainu. Neslepsiu, dabar puslapis atrodo kur kas geriau. Taciau uzkliuvo vienas dalykas, kad puslapyje nebeliko vietos kur buvo talpinamos naujausios zinutes forume.

Jau tarsi buvo iprotis uzeiti i anomalijos pagrindini puslapi, patikrinti kas ten rasoma ir tuo paciu patikrinti kas dedasi forume. Kaip sakoma vienu suviu, du zuikiai.

Be to, manyciau kai nera pagrindiniame puslapyje vietos forumo diskusijoms, automatiskai mazeja ir forumo zinomumas (kitaip tariant maziau forumo reklamos). Tikriausiai nereikia sakyti, kad ne visi foruma pastebi, ar zino apie jo egzistavima.

Nezinau ar man vienam tai uzkliuvo, gal ir kiti pritars. Tad pasiulymas butu, padaryti foruma labiau matoma is pagrindinio puslapio :)
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: time kovo 05, 2016, 02:23:58
Man tas minimalus stilius nelabai patinka.

Jūs faktiškai prarandat ilgai vystytą "Anomalijos stilių", kuris visiems jau po sąmone įsisąmoninino kaip numatytasis stilius. Tas puslapio stilius buvo daug unikalesnis ir išsiskyrė nuo kitų tinklapių, kurie jau paliesti minimalistinio puslapio dizaino keitimo. Minimalistinis šlamštas ir puslapių moderninimas yra piginimas. Iš to nėra naudos.

Manau, nereikėjo to dar daryti ir gaila, kad tai įvyko, nes viskas buvo ir taip gerai. Jūs galėjote toje pačioje temoje (dizaine) kažką pridėti jei reikėjo.

Kada įsijungiau skiltį "Sapnininkas" dar suradau kaip atrodė senasis stilius ir manau, permainų nereikėjo daryti.

(http://g26.imgup.net/4511c4ee.jpg)

Man tai senesnis "Anomalijos stilius" labiau prie širdies. Čia tik mano nuomonė, bet aišku jūs čia viską darote.

Ir žinot, kas labiausia man patinka: nuoširdumas ir sąžiningumas sukuriant kiekviename pavadinime pritinkančias raides:

(http://o63.imgup.net/ssde106.jpg)

Ir visa tai tikrai labai gražiai atrodo ir niekur kitur taip nėra. Nemanau, kad taip išdelioti gali kiekvienas. Labai daug darbo.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Besidomintis kovo 05, 2016, 10:19:02
Citata iš: Benamis  kovo 04, 2016, 23:58:49Taciau uzkliuvo vienas dalykas, kad puslapyje nebeliko vietos kur buvo talpinamos naujausios zinutes forume.

Jau tarsi buvo iprotis uzeiti i anomalijos pagrindini puslapi, patikrinti kas ten rasoma ir tuo paciu patikrinti kas dedasi forume. Kaip sakoma vienu suviu, du zuikiai.
Tikrai taip,buvo labai patogu.

Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Vytautas kovo 05, 2016, 11:18:33
Na naujasis dizainas man taip pat malonesnis. Kažkaip solidesnis. :)
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: illuminati kovo 05, 2016, 22:50:36
Realiai, vienintelė prežastis, kodel čia lankausi ir yra forumo diskusijos(jų skaitymas), o dabar kuomet neberodo naujausių žinučių tenka kiekvieną syk eiti į forumo skiltį ir tikrinti kas naujo.
 Nors nesu (nebesu :D ) kažkoks baisus konservatorius ir visu 100proc pritariu naujovėms, jei tik jos praktiškos, čia tos naujovės prašauna pro patogumą.
 Iš tikrųjų, kaip nepatiko minusų pašalinimas iš vartojimo frume, taip nepatinka ir minimalizmas. Taip, tai madinga, bet nevisada tai kas madinga atsveria tą kas orginalu ir patogu.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Diskusijos kovo 05, 2016, 22:51:33
Daugiau demėsio forumui skirkite. Nes jis jums antraplanis dalykas kažkodėl. O labai gaila. Daug įdomių minčių ir informacijos galima prisigaudyt.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. kovo 06, 2016, 05:27:24
Tai faktas, kad antraplanis. Nueik į anomalija.lt pradžios puslapį ir pamatysi kas pirmam plane :) Bet šiaip pritariu, kad galėtų labiau reklamuoti forumą ;)
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Vytautas kovo 06, 2016, 09:41:39
Sakyčiau tas vietos plotelis virš "kategorijų" dabar atlieka savotišką beprasmį informacijos dubliavimą iš pagrindinio puslapio ir neturi prasmės. Ten būtų gera vieta forumo informacijai. Tiesiog visumoje  būtų informatyviau. Kiek stebiu kitų tinklalapių praktiką tai jie savų forumų informaciją kažkiek atvaizduoja pagrindiniame puslapyje. Aišku yra visko. :)
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Teroras kovo 06, 2016, 13:20:09
Kas nores patikrinti foruma tas uzeis i ji ir patikrins. Del to, kad nera paskutiniu zinuciu pagrindiniame puslapyje nemanau, kad kazkas blogo. Galbut vienintelis minusas, kad forumas maziau matomas be tu zinuciu, tad galima butu pagalvoti apie kazkokia alternatyva.

Taip pat butu labai patogu jeigu tarkim uzvedus pelyte ant "Forumas", atisidarytu dar vienas langelis ir jame butu "Paskutines zinutes". Panasiai kaip su "Daugiau" kur atsidaro naujas skirtukas su skelbimais, irankiais. Tada is karto is pagrindinio puslapio galima butu pakliuti i naujausiu zinuciu skillti.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: time kovo 06, 2016, 14:34:23
Aišku - priprantama. Bet visvien ir senasis dizainas buvo per-geras, tinkamas.

Labai daug ką lemia visas išdėliojimas, raidžių dydis, elementų užiimami plotai. Nebeprisimenu ar šriftas buvo tokio pat dydžio kaip ir dabar, bet manau, kad nebuvo. Galbūt didžioji problema yra ta, kad pagrindiniame puslapyje elementai yra per didelio šrifto dydžio ir užiima per didelius plotus.

Esu pastebėjęs tendencija, kad puslapiai mažina šriftus ir elementų plotus, kad būtu daugiau patalpina informacijos.

Puslapio šablonas gali nepasiūlyti tokių galimybių, nes jis yra pagamintas ir nepritaikytas prie puslapio tipo. Kaikurie bando viską implementinti ir pritaikyti pagal puslapio paskirtį. Vieni nori naujienų puslapiui, kiti renginių, treti parduotuvės tinklo puslapiui.

Jūsų tinklalapis yra mokslo ir ezoterikos, tai neturėtų nejokiu būdu atrodyti, kaip naujienų tinklalapis. Kaip pvz: delfis2.

Kažkas siūlė, kad į navigaciją galima idėti paskutinias žinutes. Ištikrųju galima ir mačiau tai praktiškai http://www.theverge.com/. Tačiau nežinau ar tai labai patogu, ten yra sudėtos naujienos, bet galima tokiu pat principu sudėti paskutines žinutes.

Ir šiaip,  jei norite kažką patalpinti daugiau, mažinkite elementų plotus ir šrifto dydį.

Tinklalapio dizainas geras ir visai tinkantis. Tik reikia praplėsti jo galimybes, kažkaip jį pagal funkcijas "apdailinti".

Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Benamis kovo 06, 2016, 14:53:04
Citata iš: time  kovo 06, 2016, 14:34:23Esu pastebėjęs tendencija, kad puslapiai mažina šriftus ir elementų plotus, kad būtu daugiau patalpina informacijos.
Na nezinau. Kaip tik dabar pastebejau, kad viskas labiau didinama ir sriftas toli grazu nera mazinamas. Paziurek i pagrindinius puslapius tokiu tinklalapiu kaip:

http://www.basketnews.lt
http://www.15min.lt

Net tavo pateiktas pvz. toli grazu neatrodo, kad mazintu viska.

Tokia tendencija dabar ir tiek. Pries desimtmeti tai sutinku, viskas buvo suspausta ir sumazinta. Pvz. delfis: https://web.archive.org/web/20070202002654/http://www.delfi.lt/
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: time kovo 06, 2016, 15:27:48
Kad jūs kažką norite padaryti panašaus į http://www.snopes.com/ .

Jūsų sritis, kažkas panašaus skelbti naujienas, bet tos naujienos yra kaip įdomiojo tipo naujienos, kaip pasaulio įvairenybės arba "Ar žinai, kad...?". Bet tai dalykas liečiantis ir mokslą ir ezoteriką.

Panašus tinklalapis yra http://www.howstuffworks.com/. Ir man jis nepatinka, bet kažkodėl atrodo, kad taip ir turėtų atrodyti tokio tipo tinklapis. Pernelyg modernus ir nebėra toks jaukus, neapdirbtas. Kažkoks baltas langas ir nieko jame nėra.

Pas jus, kažkaip matau daugiau darbo ir nuoširdumo dirbant. Visa tai yra labai unikalu ir kiti web-page'ai neprilygsta jūsų. Jūs nesilyginkite į kitus, nes pas jus viskas gerai yra. Nieko nelaimėsit pakeitę ar išderinę, manydami, kad viskas per sena ir reikia kažko visiškai naujo.

Ir šiaip turiningai panaudojus hastag'us, turinį, galite neblogai pareklamuoti "Sapniniką", "Horoskopus", "Įrankius", "Forumą". Tai tuėtų būti tos skaidrės, kurios yra pradžioje, kurios skelbia naujienas.

Galite pabandyti programuoti su javascript, jquery kalbomis, puslapis tampa daug "gyvesnis". Bandant padaryti animacijas tik su CSS nieko daug negali padaryti, bet galima. Nežinau, kaip, bet net nereikia mokėti programuoti, kad įterpti kodus į puslapius. Yra visokių nemokamų plug'inu, ir juos galima implentinti į page'a. Pavyzdžiui čia: http://www.jqueryrain.com/example/jquery-menu-example/ . Galima pažiūrėti demo, kaip atrodo. Bet aišku nemokant programuoti reikia suprasti atsekti ryšius, pakeitus vieną ar kitą žodį, kas keičiasi.

Nieko blogo nenoriu padaryti, tik kaip patarti.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Anomalija kovo 06, 2016, 15:35:34
Dėkui visiems už komentarus ir pasiūlymus.

Citata iš: Legionas  kovo 06, 2016, 05:27:24Bet šiaip pritariu, kad galėtų labiau reklamuoti forumą
Sutinku, kad reikia kažkaip daugiau dėmesio pagrindiniame puslapyje skirti forumui. T.y., kad jis būtų labiau pastebimas.

Yra įdėja, kad po kiekvienu straipsniu, priklausomai nuo straipsnio tematikos, būtų talpinama nuorodą į atitinkamą forumo kategoriją. Pvz. jeigu straipsnis apie ateivius, tai po straipsniu būtų nuoroda į forumo ateivių kategoriją, kur žmonės galėtų peržiūrėti temas.

Citata iš: Benamis  kovo 04, 2016, 23:58:49Jau tarsi buvo iprotis uzeiti i anomalijos pagrindini puslapi, patikrinti kas ten rasoma ir tuo paciu patikrinti kas dedasi forume. Kaip sakoma vienu suviu, du zuikiai.
Rodyti paskutines forumo žinutes puslapyje yra gerai, tik po pasikeitimo iškilo dilema kaip viską išdėlioti, kad nenukentėtų ir estetinis vaizdas. Jeigu yra narių kurie turi pasiūlymų, tai rašykite. Ką turite galvoje ir kaip tai įsivaizduojate galite pateikti ir su Paint programa.

Citata iš: Vytautas  kovo 06, 2016, 09:41:39Sakyčiau tas vietos plotelis virš "kategorijų" dabar atlieka savotišką beprasmį informacijos dubliavimą iš pagrindinio puslapio ir neturi prasmės.
Pagrindinė nuotrauka tai šios dienos naujausias straipsnis. Mažesnė nuotrauka tai vakarykštės dienos straipsnis. Dvi mažiausios nuotraukos skirtos paskutinėms naujienoms ir naujai būsimai kategorijai. Šis 4 dalių elementas labai patogus naršant su mobiliaisiais įrenginiais - tik atsidarius pagrindinį puslapį, iš karto žmogus mato šviežiausią medžiagą.

Citata iš: time  kovo 05, 2016, 02:23:58Minimalistinis šlamštas ir puslapių moderninimas yra piginimas. Iš to nėra naudos.
Dabartinis pagrindinis puslapis yra "responsive design" tipo. Jeigu sumažinsite savo naršyklės langą, suprasite apie ką aš kalbu. Puslapis automatiškai prisitaiko prie kiekvieno įrenginio ir jo ekrano dydžio. To reikalauja Google, tad tai svarbu ne dėl mados ar naujovių, o dėl to, kad keliami tokie reikalavimai. Ir jeigu nesilaikai šių reikalavimų, Google skaudžiai baudžia (pvz. žemomis pozicijomis paieškų rezultatuose).

Kristupas.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Anomalija kovo 11, 2016, 00:11:37
Ar taip geriau?

Naujausias forumo turinys bus matomas ne tik iš pagrindinio puslapio, tačiau ir straipsniuose, naujienose ir t.t.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Benamis kovo 11, 2016, 12:11:20
Daug geriau :)
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Vytautas kovo 11, 2016, 12:55:46
Tikrai puikiai  :)
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: SPACE lapkričio 24, 2016, 04:12:58
Jėzau Christau, nuimkit tą mygtuką 'Patinka', čia ne facebookas ir ne amerika.
Ten gal 1 eilutę kode reikia pakeisti.
Ir senas layout visdėlto geresnis buvo.
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: Benamis lapkričio 25, 2016, 02:21:53
Citata iš: SPACE  lapkričio 24, 2016, 04:12:58Jėzau Christau, nuimkit tą mygtuką 'Patinka', čia ne facebookas ir ne amerika.
Kodel taip "Patinka" mygtukas uzkliuvo ir prie ko cia Amerika? :)
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: paragraf 78 lapkričio 25, 2016, 07:24:04
Citata iš: Benamis  lapkričio 25, 2016, 02:21:53
Citata iš: SPACE  lapkričio 24, 2016, 04:12:58Jėzau Christau, nuimkit tą mygtuką 'Patinka', čia ne facebookas ir ne amerika.
Kodel taip "Patinka" mygtukas uzkliuvo ir prie ko cia Amerika? :)
Ir kodėl kreipiamasi į Kirstū, o ne administraciją?
Antraštė: Puslapio dizainas
Parašė: SPACE lapkričio 25, 2016, 07:50:57
Kristūs visagalis ir duos apreiškimą administracijai pakeisti.
@Benamis "Like" spaudinėja Amerikoj, pas juos toks tikėjimas.