Marsas kitu zvilgsniu

Pradėjo Benamis, vasario 12, 2012, 14:20:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) - NASA universalus dirbtinis Marso palydovas, skirtas Marsui tyrinėti iš orbitos. Šis palydovas kainavo 720 milijonų dolerių ir buvo pastatytas Lockheed Martin kompanijos. MRO buvo paleistas 2005 rugpjūčio 12, o 2006 kovo 10 pasiekė Marso planetą, o visus tyrimus pradėjo 2006 lapkritį.

MRO turi daugybę tyrimams skirtų instrumentų - kamerų, spektrometrų, radarų, skirtų sausumos dariniams, stratigrafijai, mineralams ir ledui tirti. MRO kloja kelią ateities misijoms į Marsą, ieškodamas tinkamų vietų aparatų nusileidimams, tikrina oro sąlygas ir testuoja naują telekomunikacijos sistemą. MRO naujoji telekomunikacijos sistema leis jam perduoti daugiau informacijos, negu visi tarpplanetiniai aparatai perdavė, kartu sudėjus.

Zemiau galite paziureti nuostabaus grozio Marso fotografijas:



















Nezinau kaip Jums, taciau man sie vaizdai siek tiek net primena musu gimtada Zeme :)

Asasinas

Nu grynai atrodo kaip žemės vaizdai... Marsas gi raudonas, o ne kažkokiais dumblais ar kuom ten apaugęs. Kas ten trečioj, augmenija ar uolos?  :)

Benamis

Del to raudonumo, tai yra idomus, taciau kontroversiskas straipsnis: http://anomalija.lt/2011/11/nasa-falsifikuoja-marso-nuotraukas/ :) Gal jau dabar nebeslepia to raudonumo :) Kai tiek daug visur informacijos, sunku susigaudyti kas meluoja kas ne ;D

Aukštyn