Ar tikrai afroamerikieciai lygus baltiesiems?

Pradėjo White_Power, liepos 01, 2014, 14:09:57

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

White_Power

Perspeju, kad tema nera rasistinio pobudzio ar panasiai. Tiesiog noriu pasidalinti pastebejimais kurie yra galbut teisingi, o galbut ir klaidingi.

Internete galima rasti panasiu anti-rasistiniu filmuku kurie tikrai gali griebti uz sirdies. Pvz.



Pasiziuri, ir galvoji: bet tikrai, kuo gi mes skiriames? Skiriasi tik musu odos spalva - afroamerikieciai tokie patys zmones kaip ir mes. Taciau ar tikrai yra taip?

Gyvenu ne Lietuvoje, o ten kur galima sutikti tikrai nemazai afroamerikieciu (ne, tai ne Anglija). Aisku su jais bendrauju, kartais ir alaus isgeriu, taciau negaliu nepastebeti, kad juodukai skiriasi visgi ne tik odos spalva, taciau ir intelektu, agresija ir kitomis "savybemis".

Taip pat "isskirtini" juoduku elgesy galima pastebeti net tokiuose Youtube klipuose:



Kas benutiktu juodukai beveik visuomet grebiasi smurto.

Taip pat galima pasiziureti i idomia JAV statistika:



Todel, ar tikrai mes galime teigti, kad afroamerikieciai niekuo nenusileidzia baltiesiems? Nekalbu apie atskirtus individus, taciau kaip apie "visumos grupe".

TinSoldier

#1
liepos 01, 2014, 14:36:01 Redagavimas: liepos 01, 2014, 14:40:57 by TinSoldier
Dar pamiršai paminėti, kad "juodukai" skiriasi ir sociokultūrinėmis sąlygomis. Tai, manau, ir būtų raktas į tavo mįslę ;)

Beje, kaip "ne rasistinio pobūdžio" temai sukurti, tai pasirinkai labai jau "nerasistinį" slapyvardį.. :)


White_Power

Citata iš: TinSoldier  liepos 01, 2014, 14:36:01
Dar pamiršai paminėti, kad "juodukai" skiriasi ir sociokultūrinėmis sąlygomis. Tai, manau, ir būtų raktas į tavo mįslę ;)


Taip ir galvojau, kad bus kazkas panasaus: "Jie gi tiek metu vergavo baltiesiems"... Ir kas? Ka jie dabar JAV prezidentu negali tapti? Jiems draudziama dirbti? Jiems draudziama tuoktis? Jie turi kazkokias kitas teises ir pareigas? Jiems kazkas draudziama kas nedraudziama baltiesiems? As kalbu ne vien apie JAV, o apie globalu masteli.

Dar vienas pvz.:



Kazkodel baltiesiems net i galva nesauna padeti apiplesti bankomata ar surinkti isbarstytus pinigus. Ko negalime pasakyti apie juodukus.

Kodel dirbti labiausiai tingi juodukai, o ne baltieji? Cia irgi kaltos "sociokulturines" salygos, kad jie tapo tinginiais? :)

Sharikovas

Siaip yra atlikta gan rimtu tyrimu, kad juodaodziai gerokai atsilieka intelektu ir stipriai skiriasi nuo baltuju, tiesiog del politkorektiskumo  tie tyrimai neviesinami ir juo atlike mokslininkai laikomi pseudomokslininkais. Ypac amerikoj tas isryskeja, ten net bandoma istorijos vadoveliuose prakisti, kad egiptieciai buvo juodaodziai.

TinSoldier

#4
liepos 01, 2014, 14:56:16 Redagavimas: liepos 01, 2014, 14:58:51 by TinSoldier
White_Power, erzina, kai žmonės užsidėję rožinius akinius įsivaizduoja, kad pasakius: "mes lygūs", staiga visa visuomenė restartinasi, pasikeičia ir iš tiesų sulygėja.

Dar toj pačioj JAV segregacija buvo oficialiai panaikinta mažiau, nei prieš 50 metų. Bet tai tu tikies, kad pirmą dieną po pasirašymo juodaodžiai tapo mielai priimami visuomenėje, visiškai suvienodėjo sąlygos, požiūris į juos? Manai, kad per kelis dešimtmečius galėjo pasikeisti visos sudėtingos ir kompleksinės sociokultūrinės sąlygos, kuriose egzistuoja juodaodžiai?

Primityvus mąstymas ;) Na, bet ko daugiau galima tikėtis iš žmogaus, slapyvardžiu "white_power"...

Aš irgi galiu filmukų kokių pamėtyti:



Jei pasidomėtum nors kiek sociologija, tai suvoktum, kad požiūris į tave, formuoja ir tavo asmenybę. Labai jau supaprastintai sakant.

Master

Kaip ir Rytų Europos valstybės.
Pavyzdžiui lietuviai... Skiriasi mentalitetu, intelektu, kultūra, linkę į nesavarankiškumą ir etc.
Ir likę europiečiai jų prisibijo :) (ir labai gerai daro, nes jie tokie ne šiaip sau... Čia gi genetika.. Ir tai nesisiję su istoriniais įvykiais, gyvenimo sąlygomis, švietimo sistema ar dar kuo nors).

O kas pasakė, kad tik juodaodžiai gali apiplėšti banką, susirinkti pamestus pinigus ar panašiai? Čia koks tyrimas buvo padarytas. Tai daro žemos moralės žmonės, o ne jų spalva...

Och, gal pagaliau sustatykite viską į savo vietas. Kitataučiai turi vergauti arijams, moterys priklausyti vyrams, gyvūnai skirti tik valgymui. Done.

Bah, teko ir man pačiai ne kartą susidurti su juodaodžiais. Velniškai mieli, socialūs ir malonūs žmonės :) Tikrai tarp tokių nebaisu naktį vaikščioti skersgatviais, ko nepasakytum apie rusus, lenkus ar lietuvius...

TinSoldier

Citata iš: White_Power  liepos 01, 2014, 14:09:57
Perspeju, kad tema nera rasistinio pobudzio ar panasiai. Tiesiog<...>



A.C.A.B

Na ten kur pats gyvenu yra gana skaitlinga somaliečių benduromenė. Tai kaip ir nežinau ką gero apie juos pasakyti. Na taip, jie tikrai gudrūs, kai reikia išsikaulinti pašalpas. Bet susidaro toks vaizdas, kad maždaug ties tuom visi sugebėjimai ir baigiasi.

Master, tikiu kad ir tarp juodaodžių yra malonių ir pan. individų, bet patikėk manim, tu tikrai mieliau pasivaikščiotum lietuvių/rusų/ukrainiečių kvartale kokioj Čikagoj, nei juodaodžių. Kad ir kaip "size matters", vis tik gyvenime yra ir kitų dalykų.

paragraf 78

Šiaip jau ne nuo rasės priklauso ar žmogus protingas ar niekšas ar geras ar tinginys, o nuo terpės kurioje užaugo, auklėjimo ir begalės kitokių faktorių. Jei noks afroamerikonas užaugo negrų kvartale, tai jis ir elgsis taip kaip jį ten išauklėjo, ir retas kuris galės išsiveržti iš to užburto rato.
Reikėtų jums Kaune po Šančius arba Slabotkę pasivaikščioti (vilniečiai galite po Nemenčinę) :) nemanau, kad labai jau šie mikrorajonai atsiliktų nuo negrų kvartalo kur nors Niu Jorke

Aukštyn