Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Sąmokslo teorijos => New World Order => Temą pradėjo: Kalbokas rugpjūčio 14, 2012, 14:19:19

Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Kalbokas rugpjūčio 14, 2012, 14:19:19


Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Jeigu pasižiūrėsime internete, tai dauguma žmonių ieško atsakymo į klausimą, kaip panaikinti minusą banko sąskaitoje…
Atsakymas: Visų pirma mus specialiai laiko nepritekliuje. Minusas − tai vergovės atmaina, toks ryšio tarp žmonių tipas, kuris supančioja žmogų ir tokiu būdu jį pavergia. Mes nesuprantame šito ir manome esą laisvi.
Tačiau tu niekur nesi laisvas. Jeigu šiandien negali laisvai išmaitinti savęs ir savo šeimos − tiek esi supančiotas. O jeigu dar banko sąskaita minusinė - esi visiškai pavergtas.
Visokios paskolos, įvairūs mokėjimai, skolos, kurių turi kiekvienas, - tai šiuolaikinės vergovės rūšis. Tarytum viskas sutvarkyta, galima dar pasiskolinti, nieko baisaus…
Šis naujas laikotarpis prasidėjo ne taip seniai, kai žmonės pradėjo gyventi skolon. Valstybės prasiskolinę, kai kurių šalių skola sudaro šimtus milijardų dolerių. Minusas šalies sąskaitoje − o tuomet negali padaryti daug. Tau gali „užblokuoti" sąskaitą, ir kol nesumokėsi − negausi.
Taip visa šalis patenka į vergovę. „Esu pasirengęs padaryti viską, ką pasakysite, tik duokite man maisto!" − it už maistą dirbantis vergas. Būtent tai vyksta su žmonėmis ir šalimis, o anuliuoti minusą nėra kaip!.

Kur paryškinau keistai skamba,kas mus laiko nepritekliui?Kokia jūsų nuomonė?

Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. rugpjūčio 14, 2012, 22:43:16
Patys save laikom. Nes nemokam gyvent. O tie kur aukščiau sėdi tik džiaugiasi ir juokiasi iš mūsų. :D
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Kalbokas rugpjūčio 14, 2012, 22:49:32
Ta prasme patys laikomės nepritekliuje,tai visiškai neatspindi šiuolaikinio ekonominio požiūrio,pinigai turi suktis o ne dingti kažkur,kaip i kokia bedugne.
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. rugpjūčio 14, 2012, 22:52:11
Tai kas moka tas ir suka. Kas nemoka tas verkia, kad pinigų neturi ir dar labiau eina į minusą. Visiems reikia daugiau, nei gali apžiot :D
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Kalbokas rugpjūčio 14, 2012, 23:05:23
Netaip supratai juk čia kalbama ne apie pavienius milijonierius kurie kraunasi kapitala,bet apie valstybiu skolas.Beja pasaulyje turbut nerastum nei vienos šalies kuri nebūtu skolinga.Tai iš to ir kyla klausimas kam viso pasaulio šalys skolingos?
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: .L.U.T.H.O.R. rugpjūčio 14, 2012, 23:20:34
Tai tos šalys skolingos viena kitai :D Ir privačioms organizacijoms. Daug kam. Nereikia čia ieškot sąmokslo teorijų ir konspiracijų. Realybė, daug neįdomesnė, nei atrodo.
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: omcikas rugpjūčio 16, 2012, 08:59:47
kadangi yra galimybe skolintis tai ir skolinasi tie kuriem reikia ir tie kuriem nereikia.. dazniausiai pastarieji.. Ima paskolas bustui, nors atidavus imoka nebelieka net maistui.. o kuomet vienas is moketoju dar ir darbo netenka tai jau visiska prapultis. Tikrai zinau nemazai pavyzdziu is savo  pazystamu kuomet skolinamasi virsijant galimybes.. perkami issimoketinai telefonai, televizoriai kitos tikrai ne pirmo butinumo prekes. Gaunama prabanga mainais i metu metus slegiancias lizingu paskolas.. Nesuprantu tokiu zmoniu.. Pats buvau vieninteli karta pasiemes paskola automobiliui, bet tuo metu galejau sau leisti moket kas menesi tokia imoka.. o kai netekau darbo isgelbejo paskolos atidejimas.. galiausiai pavyko paskola grazint anksciau laiko ir is viso to ismokau, jog geriausias budas kazka igyti tai yra taupymas, o ne paskolu imimas.. O jei taupydamas negali kazko vistiek nusipirkti vadinas gali gyvent ir be to daikto. Zodziu kiekvienas skolos nasta uzsikrauna savo noru..
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Kalbokas rugpjūčio 16, 2012, 16:59:53
omcikas aš pilnai supratau tavo mintį,bet aš turėjau omenį ne asmenų paskolas,bet visos šalies skolą ir beja pasaulyje turbut nerastumei nei vienos šalies neiklimpusios i skolas.Tai kyla klausimas kam viso pasaulio šalys skolingos?
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: omcikas rugpjūčio 16, 2012, 17:34:30
kazkada ziurejau zemelapi kur atitinkamom spalvom buvo pazymetos salys kurios labiausiai prasiskolinusios. Man keistai skamba politiku kalbos, kai sakoma, jog del sumazinto mokescio ar padidinto darbo uzmokescio padides valstybes skola... na ir kas, kad padides  galima pagalvot,jog politikai turi nerealiu tikslu kada nors ta skola panaikinti.. juk nera valstybes kuri nebutu prasiskolinusi. Jav salis kuria daug kas issivaizduoja kone kaip roju, viena is labiausiai prasiskolinusiu saliu  ir kas is to ? Zodziu jei trumpiau tai mano nuomone reiketu valdziazmogiams rupintis savo pilieciais siandien, o ne taupyti centa prie cento,kad musu anukam arba proanukiam arba blogiausiu atveju proproanukiam neva butu sviesesnis gyvenimas. Paprastas zmogus turi taupyti, bet valstybe turi daryti viska, kad zmones gyventu padoriai jau siandien ir jeigu tam reikia skolintis tai pirmyn..

P.S Kalbokas sorry visiskai ne i tema nukrypau.. :)
Antraštė: Re: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: omcikas rugpjūčio 16, 2012, 17:41:59
Citata iš: Kalbokas  rugpjūčio 16, 2012, 16:59:53
omcikas aš pilnai supratau tavo mintį,bet aš turėjau omenį ne asmenų paskolas,bet visos šalies skolą ir beja pasaulyje turbut nerastumei nei vienos šalies neiklimpusios i skolas.Tai kyla klausimas kam viso pasaulio šalys skolingos?

Aha kartais net kyla man tokia kvailoka mintis kodel negaletu susesti saliu atstovai kur nors ir nurasyti viena kitai skolas.. kokia Argentina nuraso  500.000 000.dol Brazilijai, o Brazilija uz tai Kinjai, Kinija Argentinai.. ar pan :)) Nes dabar gaunasi, kad Petras skoloj Juozui, Juozas ,Arturui, Arturas Petro zmonai Marytei, o Maryte is vis visam kaimui prasiskolinusi..
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Nežinukas spalio 08, 2012, 19:32:30
Vàikai, o kas yra pinigai?

Ko tikrai trūksta, pinigų ar proto?
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: raigardas kovo 15, 2013, 17:04:40
Jeigu trūksta pinigų, yra paskolos, o jeigu proto, tai jau nieko nebe padarysi :)

Benamis:
Reklama uzdrausta!
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: inkognito kovo 16, 2013, 09:52:47
Nesupratau minties,kaip gali būti žmonijos sąskaitoje minusas? Tai kam gi ji skolinga-Dievui? Ateiviams?, Ar pati sau? Tokiu atveju ji nėra skolinga ,o tik nėra sąžiningi prekių ir pinigų judėjimo srautai,o ta priedanga didinamas spaudimas darbo žmonėms taupyti,mažinti vartojimą ir didinti gamyba,bet tada ištinka produkcijos perteklius kuris iššaukia savo ruožtu pasaulinę krizę... Argi tai nėra savotiškas Sadomazochizmas? Juk krizės sprendžiamos  pasauliniais karais kurių metu sugriaunami pastatai , gamyklos,naikinama brangi karinė technika,nužudomi žmonės ... panašų į negerų vaikų žaidimus kai to nemato jų tėveliai. Žmonės negi esate ant tiek DEBILAI kad nepajėgiate to suvokti,juk turčių tik sauja ,o jūs milijonai,pareikalaukite kad būtų teisingai atlyginama už darbą,išrinkite Sąžiningus politikus kurie kontroliuotų monopolijų viršpelnius jūsų sveikatos ir kraujo sąskaita,o galų gale įsiveskite ekonominę tvarka, kurią jau šimtus tūkstančių metų naudoja nežemiečiai ir jokio vargo nemato,nors gyvena daug ilgiau nei jūs po 600 metų,ir pas juos griežti reguliavimai dauginimosi klausimais,o jie visi iki vieno dirba jų Išrinkam Imperatoriui ir visas nekilnojamasis turtas civilizacijoje priklauso tik jam,o visi kiti juo naudojasi kekvienas pagal savo indėlį į bendrą katilą,kaip bičių avilyje. Pasimokykite iš bitučių ir gyyvensite vargo nematydami,visko turėdami ir kartu būdami absoliučiai beturčiai,bet užtikrinti savo ateitimi.
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: vygazet kovo 16, 2013, 13:07:11
Inkognito, gal ir teisinga tavo minima santvarka, bet ar pats atiduotum visą savo nuosavybę poniai (panelei) Grybauskaitei, kad ji tau atseikėtų kiek priklauso? Iš tiesų tai mes visų pirma turėtume pakeisti savo mąstymą, pakeisti pasaulį savyje - tada ir pasaulis aplink mus pradėtų keistis ir nereikėtų jokios tokios ar kitokios santvarkos, kuri man labai jau panaši į komunizmą. Tereikia tik vieno dalyko - turime įsisąmoninti, kad esame LAISVI rinktis ir gyventi taip, kaip norime. Aišku, turi būti kažkokie bendri normatyvai, bet aš, pavyzdžiui, nesutikčiau atiduoti savo nuosavybės kažkam, kad ir valstybei ar kokiam tai vienam asmeniui, nes tai yra MANO!!! nuosavybė.
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: inkognito kovo 16, 2013, 15:07:34
Na taip,sunku būtų peržengti per savo ego,bet jeigu tai būtų daroma tik Lietuvos mastu tikrai aš jai neatiduočiau taip lengvai. Bet jeigu būtų tai kažkokio referendumo nuspresta ir absoliuti pasaulio  dauguma gyventojų nuspręstų tai padaryti,nemanau kad mes su tavimi norėtume išlikti dinozaurais priešpastatę save visai likusiai visuomenės daliai.Juo labiau kad ir gautumei už ai garantijas jog neteks skursti ir badauti. Kiekvienas dabar kaunamės tik už savo egzistenciją ir mūsų bendruomenė apsiriboja tik šeima,dėl kurios gerovės rūpinamės ir iš kurios pagalbos tik ir galime tikėtis ištikus bėdai. Komunizmas tai buvo beasmenė santvarka ir jo pagrindas nebuvo teisingumo principas. Imperatoriaus institucija paremta kitaip ir nežemiečių ekonominė sistema kopijuojama nuo bendruomeninių vabzdžių kolonijų principo. Pažiūrėk į Bičių avilį,visi automatiškai dirba tai ką reikia,žino savo funkcijas,jiems niekas nenurodo kiek valandų dirbti,tačiau visais ten būna pasirūpinta net ir menkiausias jos narys būna papenėtas,niekas nėra nuskriaustas.Imperatorius ten irgi reguliariai keičiamas kai tik visuomenė pamato jog jis pradeda jau nebeatlikti savo funkcijų dėl senatvės ar ligos jis negailestingai pakeičiamas nauju.Tai daroma todėl kad bendrumenė negali gyventi be jo pastangų o jis negali gyventi be bendruomenės. Na mūsų Prezidentės pavyzdys tikrai ne vietoje nes ji tikrai dirba ne dėl mūsų gerovės ,bet tik tam kad kai kurios grupės visuomenėje gerai galėtų gyventi visų jūsų sąskaita,toks imperatorius nelaukiant 4 jos kadencijos metų būtų nužudytas jau rytoj išauginto naujo karaliaus. Pas mus nupirkta žiniasklaida,teisingumas,teisėtvarka,mano aprašoma tvarką panaudotų kuo greitesniam mūsų nuskurdinimui ir mūsų turto perėmimui savanaudiškiems tikslams,todėl taip ir gaunasi kad visa žmonija lieka kažkam skolinga ir dar su minusu savo sąskaitoje...
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Marius kovo 16, 2013, 15:14:34
Bet tai žiūrėk,tarkim toks referndumas ivyksta ir dauguma pasisako už tavo idėja,bet visad liks,kaip ir per betkokius rinkimus ar treferndumus nesutinkančiūjų,ką siūlai daryt su jais?nu tarkim koks peki šimtai milijonų žmonių nesutinka,tai dėl bendro ''gėrio'' reiktų juos sunaikint?ar ka padaryt?
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: inkognito kovo 16, 2013, 15:57:09
Citata iš: Marius  kovo 16, 2013, 15:14:34
Bet tai žiūrėk,tarkim toks referndumas ivyksta ir dauguma pasisako už tavo idėja,bet visad liks,kaip ir per betkokius rinkimus ar treferndumus nesutinkančiūjų,ką siūlai daryt su jais?nu tarkim koks peki šimtai milijonų žmonių nesutinka,tai dėl bendro ''gėrio'' reiktų juos sunaikint?ar ka padaryt?

Jokiu būdu,jie būtų išskirti į atskirą ekonominį vienetą ir galėtų egzistuoti atskirai remdamiesi senaja ekonomine doktrina,ir tik geri pavyzdžiai bei susijungusių bendrai turtą pažangus gyvenimas tegalėtų aniems būti patraukliu dalyku įsiliejant į naujają ekonominę sistemą,BET JOKIU BŪDU NE SMURTAS. Bet kaip jau minėjau pirma savyje būtina būtų sunaikinti savo EGO ir tik tada galima būtų galima ko nors pasiekti,kitaip tokia santvarka iš karto būtų pasmerkta žlugti jei visi norėtų iš jos tik imti nieko neduodant. Ten irgi yra implantuota mikročipsais visa visuomenė,juose automatiškai nepriklausant nuo tavo valios vedamas buhalterinis vidurkis tavo "sanaudų" ir naudingo veiksmo,esant jam neigiamam,tu pats jokio materialaus trūkumo nepajusi,bet  gali atsidurti ir tokioje P-3 Planetoje įsisavinti naujų plėšinių naujai civiilizacijai,arba pasiūstas į karo veiksmų zoną pakariauti už imperijos interesus jei jau nenori jokios naudingos visuomenei veiklos dirbti. Tai vieša paslaptis ir kiekvienas ten tai žino.
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Marius kovo 16, 2013, 16:03:48
 '' Jokiu būdu,jie būtų išskirti į atskirą ekonominį vienetą ir galėtų egzistuoti atskirai remdamiesi senaja ekonomine doktrina,i ''

O tai kur jie būtų?kaip kokiam rezervate ar tarp tų ''naujų'' žmonių?
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: inkognito kovo 16, 2013, 16:15:19
Na jeigu jų būtų tik koks 500 milijonų,galima būtų taikiai susitarti su jais dėl atskiros tokios valstybės įkūrimo,kas norėtų senosios sistemos persikeltų ten o iš jos kas norėtų naujosios persikeltų į jų vietas čia ,pavyzdžiui Australija arba naujoji Zelandija... Viską lemtų ekonomika ir jos konsolidacija paremta sparčiai kylanti gerovė,naujojoje sistemoje,o taip pat ir visokeriopi kultūriniai bei prekiniai ryšiai su senosios ekonomikos šalininkų valstybe. Tie kapitalai kurie dabar yra keletos žmonių rankose turėtų būti atšildyti ir nukreipti naujosioms technologijoms nukreiptoms į kosminę erdvę jog greičiau būtų galima pradėti eksploatuoti  gamtiniuis turtus aplinkinių planetų,bei koncentruotą žmonijos veiklą nukreipti butent ta linkme,kad gautus rezultatus panaudoti tos pačios žmonijos gerovei.
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Marius kovo 16, 2013, 16:38:26
Na bet jei tie žmonės nenorės keltis iš savo namų į nežinia ką ir kur?ir ar manai ,kad žmonėms bus gana to kad galės tik pavalgyt ir turėt kur pernakvot?Aš kalbu aplomai apie tavo idėja.
Supranti,žmogus toks jau yra kad jam reik daug ir visko ir lengviausiu keliu,kodėl jie turės stengtis kažką daryt,jei turės tapatį jei ir nedarys nieko,taip suprantu galima priverst nenorinčius,bet tada jau gausis didelis konclageris..O panaikint savo ego tikrai nepavyks,nes su juo panaikintume ir savo ŽMOGIŠKUMĄ,nes mus žmonėmis ir daro tos neigiamos ir teigiamos savybės,atsisakius kažkurių iš jų,mes jau nebūsim žmonės.
Taip bičių ližde idealus pasaulis,bet jis idealus tik iki tol kol nepradedi mastyt ir siekt daugiau nei tau leidžia ''lizdas''
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: inkognito kovo 16, 2013, 16:53:44
Iš dalies tu teisus,tačiau tik iš dalies. Paimkime kad ir tuos nežemiečius kur aš buvau. Jie turi viską ir kartu nieko neturi savo ,gal tik asmeninius daiktus. Jų namai bet kuri civilizacijos planeta jie laisvai ten įsikurs ir gaus tai ko būtinai reikia. Pavyzdžiui tu baigis vidurinę,tavo tėvai praktiškai tave išaugina vien iš savo kišenės,iš savo kišenės tave mokslina,tu gal gauni o gal ne darbo pagal tavo pasirinktą specialybę ir ilgą laiką galvoji kaip sukurti savo materialią baze,savo namus atsiranda savo vaikai juos reikia užauginti,jau rūpintis .galvoti pačiam kaip sudurti galą su galu,vergauti kvailam viršininkui,kęsti pažeminimus darbe,būti elę metų neįvertinamam ir t.t. Tai ką toks gyvenimas tau yra rojus?Tuo tarpu kai tavo šeimininkas išnaudodamas maksimaliai tave sukaupia milijonus užsienio bankuose ir patyliukais juokiasi iš tokių kaip tu jiems vergaujančių praktiškai už duonos plutą,tavo išauginti vauikai jo vaikam irgi vergaus už tą patį ir tai bus toks amžinas  ydingas ratas kuris suksis be paliovos. Tai yra todėl kad tas tavo vadas jau turėdamas 5 gyvenimams į priekį nenustos tavęs išnaudoti kad galėtų nušluostyti nosį savo kolegai kuris turi sukaupęs jau 7 gyvenimams į priekį,tuo tarpu kai visi trys jūs tegyvensite tik tą vieną gyvenimą. Va čia ir yra pagrindinė kapitalizmo sistemos yda.Juk Lietuvoje gaila buvo pakelti juokingą minimalią alga iki 1000 litų kuri ir taip yra juokinga Europoje,tuo tarpu kai darbdaviai laiko ofšoruose 250 milijardų eurų sumą pavogę nuo jūsų visų. O "išrinkta" valdžia kruša jums protą aiškindama kad jei norite geriau gyventi turite dar daugiau jiems dirbti. Na dabar padalink visiems teisingai pagal nuopelnus tą visų LT piliečių sąžiningai uždirbtą turtą ir paskaičiuok keik gausis kiekvienam dirbančiajam. Juk tai jie užvarė kruvinai tuos pinigus.
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: puodukas kovo 16, 2013, 21:08:02
Niekas dar nepaneigė taisyklės:

bet kokia valdžia gadina žmogų,o absoliuti valdžia sugadina absoliučiai

Jei (kai?) bus vienas pasaulio valdovas (caras, imperatorius) nemanau, kad atsižvelgs į daugumos nuomonę, na nebent pradžioje kol įsitvirtins.
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: inkognito kovo 17, 2013, 09:43:27
Citata iš: puodukas  kovo 16, 2013, 21:08:02
Niekas dar nepaneigė taisyklės:
bet kokia valdžia gadina žmogų,o absoliuti valdžia sugadina absoliučiai
Jei (kai?) bus vienas pasaulio valdovas (caras, imperatorius) nemanau, kad atsižvelgs į daugumos nuomonę, na nebent pradžioje kol įsitvirtins.


  Nenoriu aš čia labai aiškinti jų sistemos plonybes nes nesu tam įgaliotas,tačiau  pas juos IMPERATORIUS yra toks pats simbolinis asmuo kaip ir Anglijos karalienė,jis paprastai renkamas iš išminčių tarybos kurią sudaro virš 1000 intelektualų kiekvienas vis kuruoja kitą sritį.Panašiai kaip Romos popiežius,tačiau visi imperijos klausimai sprendžiami kolegialiai. Visas Imperijos medžiaginis turtas irgi simboliškai priklauso vienam asmeniui IMPERATORIUI,tačiau jis jo negali nei parduoti nei padovanoti nei palikti savo vaikams,kurie po tėvo valdymo automatiškai neperima šių pareigų ir tampa eiliniais piliečiais,jis simboliškai pereina kitam asmeniui, kuris išrenkamas išminčių taryboje. Imperatorius gali būti nušalinamas ir apkaltos būdu,tačiau apkaltą pareiškusi išminčių grupė, jei jos iniciatyvos nepalaiko civilizacijos  piliečių visuotinis referendumas baudžiama mirtimi.
Na toliau tingiu aiškinti,nemanau kad ir jums įdomios tokios plonybės ,kurias neturėdamas ką veikti pastudijavau būdamas P-3 iojoje.Tačiau susidariau nuomonę kad ten įstatymai skirtingai nei pas mus Lietuvoje veikia ir yra super griežta kontrolė ir nusikaltimų prevencija dėka to kad praktiškai žinomos piliečių užmačios,nes implantų suteikiamos žinios visos patenka į kompiuterizuotus centrus. Įpatingai piktybiškos asmenybės yra tiesiog žudomos arba pasiunčiamos išpirkti kaltes į karštus karų ir kitų neramumų apimtus regionus. Del šių priežasčių praktiškai nėra nusikalstamumo ir pasiekiama visuotinė, o ne tariama piliečių gerovė,nėra milijardinių išlaidų kalėjimams o jos eina kitoms visuomenei naudingoms sritims,o taip pat padorių piliečių gerovės kėlimui.
Antraštė: Žmonijos sąskaitoje − minusas
Parašė: Ezekiel kovo 17, 2013, 22:51:09
Manau jei atsisakytume pinigu gyvenimas žymiai pasidarytų aiškesnis ir būtų sunkiau atsirasti oligarchijai. Dabar šioje biurokratinėje ir ekonomėje painiavoje paprasti sunkiai susigaudo, o biurokratams atvirkčiai lengviau apgaudinėti ir prikurti nebūtų skolų žmonėms.

Pritariu inkognito. Planetos ištekliai yra visiems reikalingi ir mums visiems lygiai priklauso iš prigimties. Deja dabartinė sistema yra kaip tik patogi turtuolių turtėjimui ir skurdžių skurdėjimui. Turtuoliai prisistato prabangių namų, kuriose net niekas negyvena, prisivalgoma, prisiperkama beprasmiškai. Klaidinga sistema suformavo bloga materialistinių vertybių sistemą.

Ego, įsitikinimai čia turi didelę įtaką, nes suformuojami šios vartotojiškos ir domiuojančios kultūros. Pavyzdžiui per žiniasklaida rodoma, kad gerai gyvena turtuoliai turintis daug visokio šlamšto ir žmonės siekia "Amerikietiškos" svajonės - sunkiai dirba, gadinasi sveikatą ir nusiperka padiktuotus žiniasklaidos gėrybes. Valdžiai žinoma patinka priklausoma ir vartotojišką visuomenė, bet kaip tai neigiamai veikia aplinką. Beje milijonieriai negyvena jau taip gerai, dažnai lankosi psichologus ir įgyja daug priklausomybių.
Laimingam galima būti gyvenant harmonijoje su bendruomene, gamta ir jos teikiamos įvairovės, grožio, mistikos, kurios užteks iki kaklo. Žmonės gime ir gyvene industrializuotoje, painioje, svetimoje miesto aplinkoje to jau nesugeba suprasti - taip tampama vergais visa supančioje "matricoje".
Meditacija, psichodelikai, šokiruojantis ir griaunantis įsitikinimus potyriai padeda tikrasias vertybes, kurios giliai žmoguje.