Anomalija.lt

Paranormalūs reiškiniai => Kita => Asmeninis tobulėjimas => Temą pradėjo: klajunas rugpjūčio 21, 2018, 09:04:03

Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugpjūčio 21, 2018, 09:04:03
Būtų įdomu palyginti koks forumo dalyvių intelekto koeficientas, nes mokslininkai dažnai tvirtina, kad tikėjimas paranormaliais reiškiniais rodo žemesnį intelektą ir išsilavinimą. Bendrai būtų galima norintiems palyginti pagal ta patį standartinį online testą. Nuoroda apačioje

http://lt.iq-test.cc/ (http://lt.iq-test.cc/)

Šis testas nėra tobulas, nes neapima visų gebėjimų ir daugiau skirtas erdvinės logikos patikrinimui. Atlikau šį testą atsitiktinai, be jokio pasiruošimo ir užduočių principo žinojimo ir surinkau 115 IQ. Pagal IQ skalę - tai aukštesnis už vidutinį IQ, kuris būna tarp 115-130. Kitokio tipo testuose galbūt surinkčiau daugiau.

Įdomų būtų sužinoti kiek surinko kiti dalyviai. Aišku sąžiningai ir be melo.

Skalė yra tokia

(http://www.psytechnologijos.lt/files1/upload/Psytechnologijos17/high-iq1.jpg)

CitataIQ testas yra pritaikomas konkrečiai šaliai ir būtinai turi būti to žmogaus gimtąja kalba.

Intelekto koeficientas yra taip normalizuotas skaičius, kad vidutinis amžiaus grupės įvertinimas yra 100. Taigi, reikšmės nuokrypis nuo 100 atitinkamai reiškia didesnį arba mažesnį nei vidutinį tos amžiaus grupės IQ. Dažniausiai testai paruošiami taip, kad standartinis nuokrypis (σ) būtų 15. Taip pat testai ruošiami taip, kad reikšmės pasiskirstytų pagal Gauso skirstinį.

Kai reikšmių pasiskirstymas įprastas (σ=15), apie 67% žmonių IQ koeficientas yra tarp 85-115, o į 70-130 rėžį patenka apie 95% populiacijos. Reikšmė žemiau 70 laikoma protinio atsilikimo požymiu, reikšmė virš 130 - išskirtinai talentingo ir gabaus žmogaus požymiu. Didesnį nei 135 intelekto koeficientą turi apie 1% populiacijos.
Mokslininkai autistai paprastai pasižymi įspūdingomis mąstymo galiomis, tačiau jų IQ gali būti ir vidutinis.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 21, 2018, 13:05:35
95. Kokius 5-6 klausimus praleidau, nes neradau logikos, arba neturėjau kantrybės ilgiau galvoti. Ir taip užėmė apie valandą.

Manau, matuoja siaurą spektrą proto savybių.

Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugpjūčio 21, 2018, 14:27:56
Ir man pasirodė, kad šitas testas nepasižymi išsamumu, yra internete daugiau įvairių tipų testų ir galima išbandyti kitus. Šis testas tikrina logikos pastabumą ir gebėjimą erdviškai pagal tą logiką grupuoti figūras. Šis gebėjimas yra labai seklaus informacijos turiningumo ir neparodo, kaip žmogus sugeba jungti mintis su realiu turiniu. Taip pat rezultatai pagerėja, kai iš anksto žinai grupavimo principus, bet tada matuojamas ne vien grynas intelektas, bet intelektas plius išankstinės žinios. Ir žinoma praleidinėjimas neefektyvi taktika, galima bandyti atrinkti ne pagal surastą logiką, bet atmetant akivaizdžiai neteisingus variantus ir renkantis tą, kuris atrodo teisingiausias. Esmė ta, kad čia reikia mąstyti greitai ir mažiau gilintis, nes jeigu iki galo bandysi išmastyti pilną supratimą, sugaiši per daug laiko. Aš sugaišau apie 25 minutes.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: SPACE rugpjūčio 21, 2018, 15:27:24
60, bet aš nesupratau, ką ten reikia daryti.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugpjūčio 21, 2018, 16:18:14
Ten 9 langeliai su figūromis, išdėstytomis pagal tam tikrą logiką, vienos figūrėlės trūksta ir reikia iš duotų variantų išrinkti teisingą, kad būtų pratęsta lentelės logika. Kiekvienam klausimui duodami 6 atsakymų variantai. iš jų reikia išrinkti teisingą į vieną trūkstamą vietą kairėje. Pradžia paprasta, pabaigoje lentelė darosi vis sudėtingesnė, ir ten jeigu sunkiausius atsakai, tai čia jau renki 130+. Sunkiausius klausimus galima praleisti norint sutaupyti laiko, bet nepatariama praleidinėti pradžioje lengvus klausimus. daug praleistų - žemas koeficientas.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: kiskis rugpjūčio 21, 2018, 23:23:39
Jūsų IQ koeficientas yra: 129
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: Creative rugpjūčio 22, 2018, 00:01:05
112  ir išsprendžiau per 20 min, tingėjau ilgiau galvoti, porą klausimų netyčia ne tą paspaudžiau, bet, manau, esmės vistiek nekeitė tai.

Beto pabūsiu truputėlį paranojike - neaišku kokius duomenis ir kam jie renka, gal pasimesiu statistikoje netyčia.

Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: SPACE rugpjūčio 22, 2018, 01:27:44
@klajunas Tai aš taip ir dariau, galvojau, kad pataikiau, pasirodo ne. Perėjau gal per 5 min.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugpjūčio 22, 2018, 08:22:19
Citata iš: kiskis  rugpjūčio 21, 2018, 23:23:39Jūsų IQ koeficientas yra: 129
Tuomet esi netoli genijaus. Laukiame genialių įžvalgų.  ;D

Aišku, jeigu iš anksčiau žinai klausimų principą ir esi ištyrinėjęs tokius testus, tada gauni IQ + išankstinės žinios.

Citata iš: SPACE  rugpjūčio 22, 2018, 01:27:44@klajunas Tai aš taip ir dariau, galvojau, kad pataikiau, pasirodo ne. Perėjau gal per 5 min.
Vadinasi nerimtai darei, jeigu 30 klausimų praėjai per 5 min. Visai negalvodamas.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: nuorytojaus rugpjūčio 22, 2018, 09:52:14
  Tokie testai tik parodo kiek spendžiančiojo supratimas sutampa su testo sudarytojo supratimu.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: kiskis rugpjūčio 22, 2018, 10:05:24
mes pusgenijai nusisnekam daznai...
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: VEris rugpjūčio 22, 2018, 15:41:54
101 :D Sugaišau 40 minučių bbž kam :D
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: Creative rugpjūčio 22, 2018, 19:56:48
112 kaip pagalbos telefonas 112.
Čia tik taip pastebėjimas.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: Jurgis rugpjūčio 23, 2018, 16:22:56
Dauguma internetinių IQ testų nėra itin patikimi, nes dažniausiai tikrina tik žmogaus gebėjimą pastebėti sekas. Taip pat žmogaus rezultatai gali skirtis atliekant skirtingus testus, todėl vykdant rimtus IQ testavimus žmogus turi atlikti daug užduočių iš skirtingų sričių, taip patikrinamas tiek loginis, tiek kalbinis intelektas ir mąstymo greitis.

Iš šio testo gavau 96.
Iš kelių kitų - 100 - 130.
Iš vieno rimto testo, kurį atlikau būdamas 16 - 125.

Šiaip IQ laikui bėgant kinta ir apskritai aukštas IQ pats savaime negarantuoja aukštų akademinių pasiekimų. Žmogaus potencialo vienu skaičiumi neapibūdinsi.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugpjūčio 23, 2018, 16:35:08
Radau paaiškinimą ką gali reikšti 115 IQ. Paaiškinimas angliškai.

CitataOriginal Question: I have an IQ of 115, what does this mean?

My first answer, or rather, question, would be what IQ scale is this measured on; Wechsler. Stanford-Binet, Cattell…? They're all different. For example, 115 on the Stanford-Binet equals 123 on the Cattell scale, and 115 on the Cattell scale is only 109 on Wechsler.

My second answer, or again, question, would be to ask whether this score was obtained as a result of an online test, in which case it's rather meaningless, or as the result of a professionally administrated and scored test.

But let's assume that the score was obtained on a professional test and is on the Stanford-Binet scale. In this case it means that your IQ is somewhat above average, lying in the 82nd percentile; in other words you're in the top 18% of people. However if the scoring was carried out using the Cattell scale, you lie in the 73rd percentile; in other word you're in the top 27% of people.
https://www.quora.com/I-have-an-IQ-of-115-what-does-this-mean (https://www.quora.com/I-have-an-IQ-of-115-what-does-this-mean)

Reikia žiūrėti ne tik koks rezultatas, bet ir kokioje skalėje matuotas, nes yra skirtingos skalės, kurių reikšmė skiriasi.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 23, 2018, 18:49:55
Aš skiriu protą nuo intelekto. Protas surenka, klasifikuoja ir apibendrina informaciją, o intelektas suvokia dalykus, kokie jie yra.

Suvokimas yra labai organiškas, tolydus, giliau sąmonėje dalykas, negu protas ir mintys. Tai prasmių, esmių, jausmų, ir kitų svarbių kokybių suvokimai.

Tai kas vadinama protingumo koeficientu (intelligence quotent)

Citataintelligence quotient
noun
a number representing a person's reasoning ability (measured using problem-solving tests) as compared to the statistical norm or average for their age, taken as 100.
yra daugiau "technologinio protingumo" matavimas. Siauros dalies proto funkcijų matavimas.

Pvz. Steven Hawking ar Richard Dawkins laikomi protingais pagal IQ, bet tiems, kas turi akis matyti,  kas bent šiek tiek pažįsta gyvenimą ir pasaulį, akivaizdu, kad jie buki kvailiai. "Protingieji kurmiai", toks tipažas, kaip iš to filmuko.

Ką čia bepasakysi, tas IQ matavimo paplitimas pasaulyje yra visiškas klystkelis. Viskas tvarkoje, matuoti proto galią galima, bet tai daroma labai vienpusiškai ir siaurai. Galiausiai, proto galia yra niekai prieš širdies galią. Nors aš nepasižymiu nei tuo, nei tuo, bet šiaip sakau.

Jeigu protas tarnauja gerumui, tada viskas o.k., o jeigu žmonės labai protingi ir žiaurūs - nuo to tik baisiau. Kodėl nėra standartinių testų žmonių gerumui ir dorumui įvertinti? Tikriausiai todėl, kad tai sunkiai pamatuojama. Kuo lengviau matuoti, tuo savybė labiau objektiška ir susijusi su objektiška sritimi, t.y. su savanaudiška materijos eksploatacija. Tai veda tik į nelaimę, nes išnaudotojų ego pučiasi, ir jie pasiruošę kitiems sukelti bet kokius vargus dėl savo naudos.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugpjūčio 23, 2018, 19:32:40
Intelekto koeficiento klausimas nesusijęs su pasaulėžiūros teisingumu ar klaidingumu. Tai iš tikro techninis terminas, kuris apibūdina savybę, kuri naudinga žmogui dirbant protinį darbą. Su aukštu IQ tai žmogui sekasi geriau, su žemu, blogiau, tačiau šis skaičius nieko daugiau nereiškia. Jis neparodo turimų žinių, neparodo pasaulėžiūros, neparodo moralinių savybių ir t.t.

Laukiau kad sudalyvautų forumo troliai ir parodytų ką iš tikro sugeba, nes mėgsta vaizduoti labai protingus. Deja kol kas nė vienas nesudalyvavo. Tuo bandžiau paneigti "mokslininkų" skleidžiamą mitą, kad domėjimasis alternatyviomis temom rodo žemą IQ, o visi kurie aklai seka mokslą išimtinai su aukštu IQ. Tegul sudalyvauja - pamatysime bendrą vaizdą. Tik žinoma iš trolio tikėtis sąžiningumo keblu. Kuo aukštesnis IQ tuo labiau matosi, kad oficialus mokslas yra visiškas scamas. Bet dirbantys sistemai genijai nedrįsta to garsiai pasakyti, nes nenori spjaudyti į šulinį iš kurio geria.

Testų būna visokių, galima išmatuoti ir moralines savybes. Pavyzdžiui, būna emocinio intelekto testai; yra testai, kuriais nustatomi psichopatai ir pan.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: TinSoldier rugpjūčio 23, 2018, 21:02:51
Citata iš: klajunas  rugpjūčio 23, 2018, 19:32:40Laukiau kad sudalyvautų forumo troliai ir parodytų ką iš tikro sugeba, nes mėgsta vaizduoti labai protingus. Deja kol kas nė vienas nesudalyvavo. Tuo bandžiau paneigti "mokslininkų" skleidžiamą mitą, kad domėjimasis alternatyviomis temom rodo žemą IQ, o visi kurie aklai seka mokslą išimtinai su aukštu IQ.
Tai tyrimų su tūkstančių respondentų imtimis ir normalia metodologija išvados yra mitas. O tavo tyrimas su 5 respondetų imtimi ir neaiškiu internetiniu testu būtų atskleidžiantis tikrąją tiesą. Mkay..

Beje, kiek mačiau anokių tyrimų, ieškomas ryšys ne tarp IQ ir tikėjimo, bet tarp išsilavinimo ir tikėjimo.

Beje, niekas niekada niekur nesakė, kad visi mokslu sekantys yra su aukštu IQ, o visi ant alternatyvų puolantys su žemu IQ. Bet kai kurie tyrimai atskleidžia tendenciją, kad mažesnį išsilavinimą turintys žmonės statistiškai labiau linkę tikėti konspiracinėmis teorijomis ir pan.

Tai nieko nepasako nė apie vieną individualų žmogų. Niekas nenustebs, net jeigu ir 180 IQ turintis žmogus bus konspiracijų ar paranormalumų fanatikas.


Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugpjūčio 23, 2018, 22:32:34
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 23, 2018, 21:02:51Tai nieko nepasako nė apie vieną individualų žmogų. Niekas nenustebs, net jeigu ir 180 IQ turintis žmogus bus konspiracijų ar paranormalumų fanatikas.
Geriau savo rezultatą parašyk, nes ką čia neva atsakei savo amžinu stiliumi - visiškai neįdomu.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 24, 2018, 08:08:50
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 23, 2018, 21:02:51ieškomas ryšys ne tarp IQ ir tikėjimo, bet tarp išsilavinimo ir tikėjimo.
Ne tarp išsilavinimo ir tikėjimo, bet tarp materialistinio išsilavinimo ir tikėjimo. Niekas nepasakytų, kad Indijoje brahmanai arba Amerikoje ir Europoje kunigai yra neišsilavinę.

Koreliacija natūrali: kai žmonės materialistiškai indoktrinuoti, ir apskritai darę tokius pasirinkimus kaip karjera materialistinėje sistemoje, materialistinis gyvenimo būdas, didesnė tikimybė kad jie materialistai.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: TinSoldier rugpjūčio 24, 2018, 08:53:55
Aha, kadangi kiekvienas mažesnį ("materialistinį") išsilavinimą turintis žmogus tikrai yra super duper dvasingas, apsišvietęs filosofas.

Tikrai koreliacija tarp 8 klasių baigimo ir nerealios nematerialistinės išminties yra akivaizdi (:
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: nuorytojaus rugpjūčio 24, 2018, 13:17:50
CitataTai tyrimų su tūkstančių respondentų imtimis ir normalia metodologija išvados yra mitas. O tavo tyrimas su 5 respondetų imtimi ir neaiškiu internetiniu testu būtų atskleidžiantis tikrąją tiesą.    
O pats principas, kad tiesą galima nustatyti daugumos supratimo būdu  ar nėra klaidingas, net jei ir atradus būdą atrinkti pačius protingiausius, intelektualiausius, išmintingiausius, labiausiai apsišvietusius it t.t. kurių nuomonė būtų įskaityta?
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: a.t.sielis rugpjūčio 24, 2018, 17:24:50
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 24, 2018, 08:53:55Aha, kadangi kiekvienas mažesnį ("materialistinį") išsilavinimą turintis žmogus tikrai yra super duper dvasingas, apsišvietęs filosofas.
To nesakiau. Kalbame apie koreliaciją tarp didelio materialistinio išsilavinimo (kaip kad JAV mokslų akademijos narių) ir netikėjimo.

O šiaip dauguma žmonių nėra super duper dvasingi.

CitataTikrai koreliacija tarp 8 klasių baigimo ir nerealios nematerialistinės išminties yra akivaizdi (:
Žmonių yra įvairių. Supaprastintai, galima būtų skirti į tris pagrindinius tipus: 3. tamsūs 2. materialistai (hiperaktyvūs, turtingi, aistringi, gudrūs) 1. dvasingi (dori, ramūs, dievoti).
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: pi rugpjūčio 31, 2018, 23:33:34
Jūsų IQ koeficientas yra: 139
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: vytra rugsėjo 01, 2018, 12:33:24
Citata iš: nuorytojaus  rugpjūčio 22, 2018, 09:52:14Tokie testai tik parodo kiek spendžiančiojo supratimas sutampa su testo sudarytojo supratimu.
- tikrai taip, o testo sudarytojas save laiko genialesniu už genialius, nes leidžia surinkti 160.

:)
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: xsistemax rugsėjo 10, 2018, 04:10:38
147
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: Sleeping_angel rugsėjo 10, 2018, 20:47:15
105, o kur atsakymai? :D
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: klajunas rugsėjo 10, 2018, 20:51:59
Citata iš: Sleeping_angel  rugsėjo 10, 2018, 20:47:15105, o kur atsakymai? (https://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/cheesy.gif)
Čia jau turime pasitikėti programuotojais. Atsakymai būtų gerai, žinios prie IQ visada prideda taškų. jeigu tokių testų niekada nesi daręs, tai rezultatas neblogas, nes kai sistema perprasta, nerealistiškai padidėja intelekto koeficientas.
Antraštė: Forumo dalyvių intelekto koeficientas
Parašė: elteide rugsėjo 11, 2018, 13:47:43
rezultatas IQ 121 :D
nuo 121 įtariu, nes klausimą vieną netyčia paskipinau :)( užtrūkau max 20 min)