Berniukas, kuris gyveno burbule

Pradėjo Benamis, birželio 06, 2012, 17:32:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Davido gyvenimas buvo trumpas, ryškus, bet tuo pačiu ir labai tragiškas. Dar negimusiam berniukui buvo diagnozuotas sunkus kombinuotas imunodeficitas, todėl buvo nuspręsta po gimimo patalpinti jį į didelį hermetinį burbulą, kuriame Davidas gyveno 12 metų. Buvo tikimasi, kad vėliau Davidui bus persodinti kaulų čiulpai. Per 10 sekundžiu po gimimo, Davidas buvo apšlakstytas šnentintu vandeniu ir patalpintas į hermetinį kokoną.

Tačiau viskas gavosi kitaip nei buvo planuota. Paaiškėjo, kad tinkamo donoro nėra ir persodinti kaulų čiulpus neįmanoma. Burbulas, kuris turėjo būti laikina Davido slėptuvė, tapo jam tikrais namais. Tėvai norėjo padaryti jo gyvenimą kuo normalesnį, burbule jis turėjo žaislų ir televizorių.

Aišku, berniukui buvo labai sunku visą laiką būti uždarytam. Nors spauda vaizdavo jį kaip visiškai normalų berniuką, Davido psichika nebuvo labai stabili. Gydytojai baiminosi, kad su laiku jis taps dar agresyvesnis, todėl pasiūlė atlikti transplantaciją. Tuo metu medicina jau buvo gerokai pažengusi ir operacija buvo įmanoma net ir neturint pilnai atitinkančio donoro. Bet netrukus po operacijos prasidėjo komplikacijos ir berniukas mirė. Jam buvo 12 metų.










RoxiO

Buvo kažkoks filmas apie žmogų, kuris gyvena burbule tokiam.

Benamis


RoxiO

Jo, šitas. Reikės dar kartą jį pažiūrėti.

advena

vargsas vaikas. :'(

CMYK

Gaila berniuko..

Aukštyn