Paieska forumo virsuje

Pradėjo Teroras, balandžio 10, 2016, 15:58:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Ar nebutu geriau, jeigu paieskos laukelis matomas forumo virsuje atliktu forumo paieska, o ne puslapio? Manau taip butu zymiai patogiau.

Bla

Aš, kaip suprantu, Anomalija.lt tą paieškos laukelį naudoja paieškai visame puslapyje. Tai yra, jis yra tas pats ne tik forume, bet ir kituose puslapiuose. Kita vertus, jeigu esi būtent forume, gal padaryti taip, kad paieška veiktų tik forume, neturėtų būti sudėtinga. :)

Tik va klausimas, ar tai yra naudinga. Jeigu žmonės veda raktažodį į tą viršuje esantį laukelį, tai ar jie siekia ieškoti informacijos tik forume, ar visame portale? Manau, prieš priimant tokį sprendimą, Anomalija.lt administratoriai turėtų peržiūrėti log'us (arba, jeigu jų nėra, tai sukurti tokį log'inimą), ir pagal jų įrašus išanalizuoti, ko ieško didžioji dalis lankytojų, vedantys užklausas būtent šiame forume į tą laukelį.

.L.U.T.H.O.R.

Bla bandei ieškoti? Tas laukelis ieško tik pagrindiniame puslapyje. Forumas turi savo paieškos sistemą. Kadangi dvi skirtingos sistemos, tai nelabai net galėtų ieškoti abiejose, nebent naudotųsi google paieškos varikliuku. 

Bla

Citata iš: Legionas  balandžio 12, 2016, 05:07:11Bla bandei ieškoti? Tas laukelis ieško tik pagrindiniame puslapyje. Forumas turi savo paieškos sistemą. Kadangi dvi skirtingos sistemos, tai nelabai net galėtų ieškoti abiejose, nebent naudotųsi google paieškos varikliuku.
Aš suprantu, kur ieško ta sistema. Bet va klausimas, ko dauguma lankytojų tikisi iš tokios paieškos. Ar jie tikisi kažką rasti forume, ar visame puslapyje. Kitaip sakant, idėja būtų tokia, kad reikia sužinoti lankytojų ieškojimo įpročius iš įvairių sistemos dalių (pagrindinio puslapio, forumo), naudojant paieškos laukelį pačiame viršuje. Tada ir paaiškėtų, ar Teroro pasiūlymą reikėtų įgyvendinti, ar ne. :)

Benamis

As tai sutikciau galbut su Teroru. Jeigu zmogus randasi forumo "erdveje" tai jis iesko forume, jeigu puslapyje, tai iesko informacijos is puslapio, jeigu tarkim sapnininke, tai iesko sapnu reiksmiu ir pan.

Arba padaryti taip, kad butu galima pazymeti kurioje vietoje paieska butu vykdoma, ar tai forume, ar puslapyje ir t.t.

.L.U.T.H.O.R.

Man tai asmeniškai čia viskas normaliai. Viršutinė paieška skirta puslapiui. Jeigu noriu ieškau iškart, man išmeta puslapio info. Forumas turi atskirą paiešką. Kurią nesunku rasti, su daugiau pasirinkimų kurie tinkami forumui. Aišku realiai galėtų net nerodyti tos viršutinės jusotos išvis forume. Nes su forumu nesusiję, nei paieška, nei naujienų skelbimas.

Teroras

Kazkada panasi paieska buvo desineje puseje, tai pamenu jeigu ieskai informacijos skaitydamas puslapi, tai paieskos rezultatai buna is puslapio. Jeigu skaitai foruma, tai paieskos rezultatai is forumo. Labai patogu sakyciau. Nereikia papildomai niekur landzioti.

.L.U.T.H.O.R.


Visažinis

Citata iš: Legionas  balandžio 20, 2016, 16:06:58@Anomalija
Jiems dzin kaip suprantu. Forumą kas ir nuhakintu, administracija nepastebėtų :D

Anomalija

Citata iš: Visažinis  balandžio 20, 2016, 16:17:14Jiems dzin kaip suprantu. Forumą kas ir nuhakintu, administracija nepastebėtų :D
Ne dzin, ne dzin :)

Laukiame didelio forumo sistemos atnaujinimo, tada reikalai pajudės pirmyn. Dabar nenorime daug keisti, kadangi visas triūsas nueitų šuniui ant uodegos :)

simas12

Kaip naujausias forumo temas pamatyt?

Benamis

Citata iš: simas12  balandžio 20, 2016, 21:49:03Kaip naujausias forumo temas pamatyt?
Virsuje is desines puses paryskinti zodziai "Naujas turinys". Paspaudi ir matai: http://anomalija.lt/forum/index.php?action=unread;all;start=0

Aukštyn