Magija pradedantiesiems

Pradėjo Beelzebub, gegužės 14, 2012, 19:18:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Beelzebub

Taigi, radau gan įdomų tekstuką apie magiją, tad nusprendžiau išversti į lietuvių k. :) Iš anksto atsiprašau už klaidas jeigu ką.

Magija pradedantiesiems



Visų pirma, leiskite Jums pasakyti, kad jeigu nenorite jog magija ir okultizmas pavirstų Jūsų gyvenimo būdu, neturėtumėte išvis prasidėti ar žaisti su magija.

Prieš bandant atlikti bet kokius burtus ar užkeikimus pirmiausia reikia išmokti keletą dalykų. Reikia suprasti kaip veikia Visata ir pažinti save fiziškai ir dvasiškai. Reikia studijuoti bet kokias ir visas okultizmo knygas kokias tik galite rasti, bei visus okultizmo aspektus. Tai reiškia, kad Jūs taip pat turėtumėte domėtis ir studijuoti skirtingas religijas, būti plačių pažiūrų, nes visos religijos yra surištos. Nesijaudinkite dėl to kas yra teisinga ir kas ne. Kuo daugiau žinių Jūs gausite, tuo protingesni ir stipresni tapsite. Prisiminkite tai - niekada nenustokite mokytis, nesvarbu kiek daug jau būtumėte išmokę.

Taigi pradėkime:

1. Pirmiausia siūlyčiau Jums išmokti ir įvaldyti sapnų atkūrimą atmintyje (Dream recall - http://www.spellsandmagic.com/dreams.html). Tai padaryti yra gan lengva ir Jūs busite nustebintas rezultatais. Išmokti prisiminti sapnus yra būtina - sužinosite daug ką apie save. Tai taip pat vėliau nuves Jus prie astralinės projekcijos. Sapnų atkūrimą praktikuokite keletą mėnesių, užsirašinėdami dienoraštyje.

2. Taip pat turėtumėte mokytis meditacijos. Turite išmokti išvalyti protą ir atsikratyti visų nepageidaujamų minčių. Jeigu Jūs negalite medituoti, tai niekada negalėsite sėkmingai atlikti magijos. Darant užkeikimus ir burtus, susikaupimas yra labai svarbus, nes jeigu Jūs nesugebate susikaupti atlikdami magiją, kaip galite tikėtis jog ji veiks? Jeigu nežinote kaip medituoti, tiesiog atsisėskite ir pabandykite išvalyti savo protą nuo visų minčių ir pasiekti dvasios ramybę. Tai nėra taip paprasta kaip galvojate. Štai paprastas būdas kaip išvalyti savo mintis:

Atsigulkite, užsimerkite ir įsivaizduokite didelę šiukšlių dėžę savo susikurtame psichikos ekrane. Dabar paimkite visus savo rūpesčius vieną po kito, tokius kaip Jūsų sąskaitos, mergina, priešai, draugai, mašina ir visa kita dėl ko Jūs jaudinatės ir sudėkite i šiukšliadėžę vieną po kito. Kai baigsite, uždarykite dėžę ir ją užrakinkite. Tada pastumkite ją šalin nuo ekrano, kad daugiau nebematytumėte.

3. Dabar Jūs turite suprasti kaip ir kodėl užkeikimai veikia ir kodėl kartais jie neveikia. Yra daug dalykų nulemiančių užkeikimų ir magijos veikimą (tinkama mėnulio fazė, teisinga planetos valanda ir diena, tinkamos medžiagos ir daiktai, dvasinis pasiruošimas, Visatos valia, praktikanto patirtis, praktikanto sukurta maginė energija, tikėjimas magija ir tuo ką darai, teisingas užkeikimas, daugiau galite pasiskaityti čia - http://www.spellsandmagic.com/why.html). Dauguma Jūsų, jaunų žmonių, galvojate jog tiesiog paimsite magijos knygą, paskaitysite keletą žodžių ir užkeikimas veiks. Deja, bet taip nebus. Taip galvojate, nes žiūrite per daug TV ir filmų.

4. Dabar Jūs turite nuspręsti kokią magiją norėtumėte mokytis. Yra Aukštoji magija ir Raganavimas/Kerėjimas (žemoji magija) - http://spellsandmagic.com/wvshm.html. Abiejose yra nemažai magijos formų. Rinkitės tą, kuri Jūsų manymu Jums labiausiai tinka. Nei viena iš jų nėra prastesnė pasirinkti.

5. Jums taip pat būtinai reikės išmokti apsisaugoti. Noriu pasakyti, jog Jūs turite būti apsaugoti, atlikdami magiją. Nuo ko apsaugoti? Jūs neabejotinai galite pritraukti blogas dvasias aplink save, jeigu neturėsite apsaugos ir nesuprasite ką darote. Galite išmokti įvairių apsisaugojimo ritualų arba netgi nešioti amuletą, tokį kaip Pentagrama (nukreipta į viršų).

Čia turėčiau Jus įspėti dėl vieno dalyko. Būti „mėgėju", diletantu. Kas yra mėgėjas? Jūs sutiksite daug tokių, labai lengva yra pakliūti į tokius spąstus. Mėgėjas yra toks žmogus, kuris perskaito tarkim vieną magijos knygą, atlieka užkeikimą ir tada skelbiasi visiems esąs didis okultinių menų praktikantas.

Magija yra gyvenimo būdas, o ne žaidimas. Tie iš Jūsų, kurie užsiimate magija paviršutiniškai, tiktai nukentėsite nuo jos. Pritrauksite prie savęs tai, ko negalėsite kontroliuoti. Taip pat mėgėjas yra tas, kuris nestudijuoja, o tik kartais atlieka užkeikimus, be jokių žinių ir supratimo kaip jie veikia.

6. Dabar, jeigu jau išmokote sapnų atkūrimą (Dream recall), metas pradėti praktikuoti astralinę projekciją. Šie du dalykai yra glaudžiai susiję ir surišti tarpusavyje, nes gali būti kontroliuojami.

Tik psisiminkite tai, jog įvaldyti astralinę projekciją arba OBE (out of body experience) gali užtrukti nuo kelių savaičių iki kelių metų, turite skirti tam laiko ir nenuleisti rankų. Kai kurie metodai, kurie tinka vieniems žmonėms, gali netikti Jums, todėl turite bandyti visus ir susirasti Jums tinkantį ir veikiantį metodą.

7. Kai įsisavinsite didžiąją dalį šios informacijos, galėsite atlikti savo pirmąjį užkeikimą. Siūlyčiau pradėti nuo kažko labai paprasto. Galite bandyti pinigų burtus, sėkmės burtus, apsaugos burtus ir pan.

*Jokiu būdu nebandykite Juodosios magijos, kol neįgysite kelerių metų praktikos ir žinių, nes Jūs tik nukentėsite jei ji atsigręš Jums atgal!*

Kai kurie užkeikimai kuriuos Jūs rasite veikia, kai kurie yra niekam tikę. Tad Jums teks viską išbandyti, kad suprastumėte kas Jums veikia geriausiai. Prisiminkite, jog vien dėl to, kad užkeikimas Jums neveikia, jis nėra prastas. Jūs turite įgauti patirties, mokytis ir sukaupti magiškų galių, kad galėtumėte suprasti kodėl, kaip ir kada burtai/magija/užkeikimai veikia.

TinSoldier

Lyg ir reiktų pasakyt, kad šaunuolis, kad išvertei.. Bet kai tokia tema tekstas, tai man kažkaip pirštai nesidėlioja pagirt :D Žodžiu, šaunuolis, kad išvertei kokybiškai :)

Citata iš: Beelzebub  gegužės 14, 2012, 19:18:02
<...>Dauguma Jūsų, jaunų žmonių, galvojate jog tiesiog paimsite magijos knygą, paskaitysite keletą žodžių ir užkeikimas veiks. Deja, bet taip nebus. Taip galvojate, nes žiūrite per daug TV ir filmų.


Jei apskritai kokia nors magija veiktų, būtent taip ir turėtų būti: paskaitai keletą žodžių ir užkeikimas veikia.

Jei gravitacija veikia, nesvarbu ar aš tikiu ja, ar aš esu perskaitęs šimtus kūrinių apie ją - pašokęs visuomet nusileisiu ant žemės.

Jei aš pasiimsiu gitarą, netikėdamas, kad ji gali skleisti garsus ir nemokėdamas su ja groti - užkabinus stygas vis tiek kažkas įvyks.

Jei aš netikiu, kad degtukas gali įžiebti ugnį, neįsivaizduoju kaip tai galėtų veikti - atlikęs tinkamą mechanišką judesį - ugnį įžiebsiu.

O vat magija veikia tik tuomet, kai belekaip įtiki ja, kai pradedi norėti ją išvysti, kai visur pradedi ją matyti. Kai pradedi realybės nebesuvokti - va tuomet magija tau ir pasireiškia. Žodžiu, jei nori elfą miške pamatyti - įtikėk. O tuomet bet koks bebras tau elfu pasirodys..





.L.U.T.H.O.R.

Jei toks dalykas kaip natos egzistuotų, tai viskas būtų taip, išmoksti atpažint natas ir kuri aukščiausio lygio meno kūrinius. Ar ne?


TinSoldier

Nata yra tik garso pavadinimas. Tai nieko nereiškia. Pats garsas yra esmė. Ir garsas girdisi nepriklausomai nuo tikėjimo juo, ar netikėjimo.

Ir pofig ar aukščiausio lygio meno kūrinys, ar su puodais išbūgnintas "twinkle twinkle little star" - rezultatas yra. Su magija, jei netiki, rezultato visiškai nėra. Ir todėl, manau, jo ir visai negali būti.

.L.U.T.H.O.R.

Gerai, tada kitaip pasakysiu. Jei tu pats savim netikėsi, tai nei tu išmoksi grot profesionaliai, nei tau kurt išeis. Gali kad ir su puodų dangčiais "du gaidelius" sugrot. Bet už tai nebent mama pagirs. O magijoj tas pats, jei neįdėsi pastangų tai 99% gausis - nieko. Bet aišku, čia toks dalykas, kad jei dedi pastangas, tai priimi kaip egzistuojantį dalyką :)

TinSoldier

Bet magijoj net tų dviejų gaidelių neišeina padaryt. Absoliučiai nieko neišeina, jei nepatiki ir nenuklaidini savo sąmonės link neegzistuojančių dalykų matymo.

Man užtektų, vien tik paprastą užkeikimą pasakius, tokio lygio efekto, kad tik mama pagirtų. Bet KAŽKOKS efektas turi būti! O jo nėra. Kodėl?

Kodėl absoliučiai viskas šitame pasaulyje, kas egzistuoja, egzistuoja nepriklausomai nuo įsitikinimų. O štai, kad egzistuotų magija, staiga reikia pasiduoti iliuzijoms?

.L.U.T.H.O.R.

Tai gal kažko trūksta? Na kodėl neegzistuojančių? Kažkada žmonės manė, kad tokių dalykų kaip protonai ir neutronai nėra. Bet viską atrado. Gal dabar tiesiog nėra tokios aparatūros, kuri galėtų fiksuoti, kažkokias energijos fluktacijas, kurios priklauso nuo žmogaus tikėjimo. Gal po kiekos metų ir magijai nereikės įsitikinimų, o ir jinai įgaus kokį nors mokslinį pavadinimą.

Beelzebub

Citata iš: TinSoldier  gegužės 14, 2012, 19:34:08
Bet kai tokia tema tekstas, tai man kažkaip pirštai nesidėlioja pagirt :D Žodžiu, šaunuolis, kad išvertei kokybiškai :)


Žinau, kad gal čia nelabai yra naudos iš šitos temos, nedaug kas ir pasakyta apie tą magiją. Aš tiesiog norėjau papostint šitą tekstą, nes manau jog magija nėra tiesiog spragtelėjimas pirštais. Aukštoji magija (kiek aš suprantu) gali būti tokia sudėtinga, kad ją įvaldyti ar bent išmokti gali trukti ne vienus ir ne 2 metus.

O dėl to pavyzdžio su natomis. Taip, paspaudus klavišus tu išgirsi kažkokias natas, galima sugroti kažkokią nesąmonę be jokių pastangų. Bet norimas rezultatas yra išmokti kūrinį. Niekas nepagros aukšto lygio kūrinio neįdėdamas nei kiek pastangų, noro, netikėdamas tuo ką daro. Manau, kad ir su magija yra panašiai. Tos kelios natos tai ir gali būti tai jog tu ruošiesi, mokaisi, renki žinias, praktikuoji, bandai. Kad ir pvz: koks uždegtas smilkalas ar žvakė jau yra viena "nata", bet tau reikia išmokti visą "kūrinį". Bandant užsiimti magija betkaip, be jokio noro ir pastangų, galbūt ir duos kokių nežymių rezultatų, kurių tu net nepastebėtum, nes tu norėjai kitokio rezulatato. Galbūt aš irgi pavyzdžiui noriu pagroti kokį Chopeno kūrinį, bet moku paspausti tik kelias natas, o po to pykstu, kad kažkodėl man nesigauna. (Nežinau ar tinkamai pasakiau, bet bandžiau :D)

OKULTISTE

Aš tai greičiau palyginčiau su skulptūrų iš žmogaus kako kūrimu, o ne muzikos šedevro atlikimu...

Anomalija

+ 5 rep. taškai už vertimą ;)

Beelzebub

Citata iš: OKULTISTE  gegužės 15, 2012, 08:29:51
Aš tai greičiau palyginčiau su skulptūrų iš žmogaus kako kūrimu, o ne muzikos šedevro atlikimu...


Kažkaip stipriai pasakyta. Tai manai, jog užsiėmimas magija panašus į kakalų skulptūrą? Įdomu tada, kodėl pati užsiimdavai tokiais dalykais (juk užsiimdavai seniau, kiek supratau iš tavo post'ų)?

OKULTISTE

Tęsiant metaforą (iš tiko nesinori užsiciklinti, bet ji vis dar tinka), buvau be uoslės ir kvaila - žavėjausi, kokios gražios skulptūros gaunasi, neatsižvelgdama į tai iš ko daroma... Kai pradėjau užuosti, supratau, kad tai fū...

.L.U.T.H.O.R.

Vieni iš kakų lipdo skultūras, kiti gi iš molio ar dar kitokių medžiagų.

Lapino šešėlis

Taiklus vertinimas, tik neteisingas pastebėjimas. Magija galima lyginti su mokslu, galima lyginti su menu ir tiesa ta, kad su tikėjimu ji neturi nieko bendro.
Ji egzistuoja aplink mus, nepaisant to ar mes tuo tikime ar mes tuo netikime. Magas nesukuria kažkokių anomalijų, ar kažkokių nepaaiškinamų reiškinių. Magas tam tikru lygiu sugeba manipuliuoti Visatoje slypinčia energija.

Mokslo pasaulyje egzistuoja daugybė teorijų, kurios atrodytų keistos apie jas neišmanančiam žmogui (pvz.: kvantinės fizikos teorija), bet tam kad jas suvokti, kad paaiškinti, kad atrasti, mums reikia specialisto, žmogaus - kuris tai išmanytų, atrastų, sukurtų.

Gitara gros, net tada kai per jos stygas perbrauks nepatyręs gitaristas, bet ar ji gros savaime? Mes išgirsime tik padrikų garsų kratinį, kurio niekas negalėtų pavadinti muzika, bet tikrą muziką sukurti pajėgs tik tas, kuris išmoks ją sugroti.

gakeris

Gerai jei magija galima lyginti su mokslu tai kodel daug zmoniu ja netiki ? Jei Magas gali padaryti neitikinamus dalykus kodel jis to nepadaro ? Kodel magas negali iroditi jog magija egzistuoja ?

Aukštyn