Magai, magija ir kaip tai veikia.

Pradėjo gb, kovo 21, 2018, 09:15:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

gb

Kas yra magija šiuolaikiniame pasaulyje? Priklausomai nuo žmogaus pažiūrų. Užkietėjusiam materialistui - nesąmonė, tikinčiajam - priešas, abejojančiam - galimybė. Ši apžvalga skirta trečiajai grupei.
Žodis magas atėjo pas mus per graikus, tačiau kilęs iš gerokai senesnių laikų. Manoma, kad tai šumerų imga reiškiantis „išmintingas". Patys graikai taip apibūdindavo rytų išminčius, turėjusius žinių ir galių. Beje, trys karaliai, aplankę gimusį Jėzų, vadinami magais. Didžiausiu iš magų ir visų magų pradininku graikai laikė Hermį, kuris tapatinamas su egiptiečių Totu. Labai tikėtina, kad egiptiečiai Totą, o kartu ir  visą magijos mokslą pasiskolino iš Šumero.
Šiandien magija laikoma nematerialistiniu mokslu. Magiškąjį pasaulį sudaro trys lygiai: mentalinis, energetinis ir fizinis. Mentaliniame gimsta idėjos, energetiniame įgyvendinamos, fiziniame - atvaizduojamos. Žinoma, tai labai grubus pavaizdavimas, nes lygių ir atsišakojimų yra daugybė, tačiau vargu ar įmanoma sutalpinti visą sistemą netgi į didžiulę knygų seriją, nekalbant jau apie trumpą apžvalgą.
Magijos požiūriu visi pasauliai nedalomai susiję, todėl veiksmas viename atsiliepia atoveiksmiu kitame. Šis principas žinomas posakiu - mintys materializuojasi. Paprastai tariant - sugalvojate norą, sukaupiate energiją ir jis išsipildo materialiame pavidale. Tiesa, reikia iškart pasakyti, kad nemokamo sūrio nebūna. Viskam reikia įdėti darbo ir pastangų. Yra daugybė dėsnių, kurie apibrėžia mūsų pasaulį ir kurių suvokimui ir įsisavinimui reikia skirti ne vienus metus. Taigi mostelėjus burtų lazdele galima išpildyti savo norą, tačiau tol, kol išmoksite teisingai mostelėti, norai gerokai pasikeis.
Kaip į vieną visumą magija žiūri ir į fizinį pasaulį. Žinoma, tolimos žvaigždės daro labai nedidelį poveikį Žemei, tačiau Saulė ir planetos veikia labai stipriai. Tarkime, vaistinė žolelė nuskinta per priešpilnį ir delčią duoda skirtingą poveikį.
Įvairūs ritualai, burtažodžiai ir panašūs reiškiniai neabejotinai veikia. Bėda tame, kad kiekvienas magas sukuria savo ritualus, kurie visiškai individualūs. Tam, kad burtažodis suveiktų, reikia pasiekti tam tikrą būseną, skirtą būtent tam burtažodžiui. Neįmanoma užuosti jūros kvapo svetimoje nuotraukoje, tačiau savojoje galima atgaminti tą pojūtį, kurį tuo metu patyrėte. Taip ir su burtažodžiais ir ritualais - galima pavogti svetimą burtų knygą, tačiau negalima ja pasinaudoti. Šiuo atveju autorinių teisių apsauga veikia nepriekaištingai.
Magijos pasauliui priskiriami įvairūs burtininkai, šamanai, užkalbėtojai ir panašūs veikėjai nėra magai. Kalbos nėra, tarp jų gali būti talentų, tačiau magija - tai ne talentų šou. Magija - tai pats paprasčiausias darbas ir mokymasis. Kad ir koks talentingas buvo Einšteinas, jeigu būtų nesimokęs, būtų taisęs laikrodžius kur nors kaime. Taip ir tūlas pilietis, atradęs internete „stebuklingai veikiantį" ritualą ir jį atlikęs, rezultate gaus riestainio skylę. 
Vis dėlto kai kuo gali pasinaudoti ir ne magas. Vienas iš tokių pavyzdžių - įvairios vaistažolės, tinkamai nuskintos ir sumaišytos. Tai alchemijos dalis, tačiau jeigu tiksliai įvykdyti nurodymus, galima gauti visai pakenčiamus rezultatus, netgi nesuvokiant, kodėl taip įvyksta. Žinoma, sunku tikėtis, kad pavyks šviną paversti auksu, tačiau arbata nuo kosulio - visai pasiekiamas rezultatas. Taip pat kažkiek veiks bendrieji simboliai - tarkime pentagrama, nupiešta virš durų, gali pagerinti namų energiją.

elteide

gb, tu rasai is savo patirties? ar is ezoteriniu knyguciu susidarytos nuomones ?...jei is patirties , esi magas ar alchemikas ?:)

Supernatural

kokia nesamoninga citata isskaiciau - baisu nu...nu nepabuk zmogus metelius ir va prisiskaitai veju paskui :) zmogus pasirodo neskiria savoku, nu. neaiskinsiu placiau, bet komentariui ar komentatorei kas ten bebutu - laikas zinias pagilint.

elteide

laidoje magas ar kas jis pasakė N Bunkei, kad ji prakeikta , nes delne turi ženklą - kryžiuką iš linijų , arba būna nežymus tokiais atvejais apgamėlis ant ausies...tai teisybė?

Aukštyn