Sąmokslas prieš Jėzų tai Krikščionybės kilmė!

Pradėjo Nežinukas, spalio 10, 2012, 19:24:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Nežinukas

Ačių tau Inkognito už išsamų atskymą.

Deja, nenorėčiau sutikti, jog religijos kuriamos dirbtinai, „kad būtų galima išnaudoti ir valdyti naivius nemąstančius žemiečius". Nors visiškai suprantama, kad mūsų egzistaviams begalybės atžvilgiu, vargu ar pastebėtinas…  Ir kaip tik tai, vien sustipina „sielos nemirtingumo" požiūrį. Požiūrį ne kaip norą ar viltį, bet kaip vieną iš galimybių.

Tik va, matau, kad mano pradėta tema žadina klaidingą vertinimą to, ką mėginu pasakyti.

Nesu kokios religijos priešas ar fanatikas ateistas. Nesu ir religinis fanatikas, nors apie Kūrėją, kurio tu aiškiai nepažįst, galėčiau papasakoti labai daug. Nes aš Jį pažįstu… Bet tai peržengia šios temos, gal net ir forumo ribas.

Žodžiu, čia noriu parodyti, kad konkreti religija Krikščionybė, yra tariamai kildinama iš Jėzaus mokymo (ir Jėzaus mokymo apie religiją). Bet tikrumoje, Krikščionybė yra vien Pauliaus įgyvendintas, gerai apgalvotas sąmokslas prieš Jėzų. Tikras suvedžiojimas, nukreipantis tikinčius nuo Jėzaus mokymo į faraziejų fantazijas.


inkognito

Sudominai atsakydamas, jog pažįsti kūrėją. Deja jo prisipažino kad nepažysta net galingos supercivilizacijos atstovai su kuriais man teko bendrauti ir pamatyti savo akimis jų nepaprastą technikos tobulybę ir galią. Jie tik numano, kad kūrėjas randasi kažkur Visatos centre,tačiau visi jų bandymai pasiekti tą vietą jiems baigdavosi nesėkme,nors šiaip jau galaktiką jie sugeba įveikti per porą savaičių...
O šiaip Istorija apie Jėzų labai įdomi ir čia aš pirmą kart supratau kad kažkokie niekadėjai jam prikergė Kristaus pavadinimą,senovės Eladoje žinomo švaistūno ir dykaduonio sinonimą... Gal realybėje jis toks ir buvo? Galgi ne visiškai už nieką jį ir pakabino ant kryžiaus? Tik vėliau, einant iš lūpų į lūpas,- sugedusio telefono principu ši legenda patapo visiškai priešingu dalyku? Sunku pasakyti,tik gaila būtų tų mulkių kurie savo gyvenimus paaukojo kažkokio bastūno garbinimui,jei taip buvo iš tikro.

Nežinukas

Tu teisus inkognito, kur sakai:
Citata iš: inkognito  spalio 31, 2012, 19:15:41O šiaip Istorija apie Jėzų labai įdomi ir čia aš pirmą kart supratau kad kažkokie niekadėjai jam prikergė Kristaus pavadinimą, senovės Eladoje žinomo švaistūno ir dykaduonio sinonimą... Gal realybėje jis toks ir buvo? Galgi ne visiškai už nieką jį ir pakabino ant kryžiaus?

Tikrai prikabino Kristaus pravardę, bet ne būtinai Eladoje žinomo švaistūno pravardę. Daug paprasčiau, prikabino tu metu veikusio balamuto pravardę, kaip jau sakiau:
Citata iš: Nežinukas  spalio 17, 2012, 21:44:14O liaudis vadino „Chrestianais" triukšmadario Chrestaus pasekėjus. Tas balamutas aiškiai buvo labai populiarus. Toksai antikos istorikas Gaius Suetonius Trankuillus, gimęs apie 70-tus m.e.m., rašo savo darbe „Klaudijaus Pagarbinimas" (Vita Claudii), jog Klaudijui tas Chrestus taip isipyko, kad net su visa savo chebra buvo išvarytas iš Romos, su visais jį sekusiais žydais. Kai Saulius perkrikštijo savo chebrą „Chrestianais", susidarė keista situacija, kuri tiesiog reikalavo, kad kaip ten bebūtų, tą Chrestų (tą balamutą) reikėjo būtinai padaryti šventuoju. Ir Saulius nebūtų Saulius, jei tokią menką „problemą" neišspręstų savo naudai… Taip atsirado ne vien Krikščionybė, bet ir Kristaus garbinimas. Kur Kristus jokiu būdu neatspindi Mesijo sąvokos, kurią Paulis tam Chrestui prirašė. Taip Jėzui, kuris yra Mesijas, buvo priklijuota Kristaus pravardė.


Beja, kai Paulus apsistojo Korinte, jis ten sutiko tuos išvarytus iš romos. Ir ne todėl, kad ta pora, kurią sutiko Paiulis, bendro tikėjimo su juo buvo, bet todėl, kad jei mokėjo bendrą amatą, Paulius pasiliko pas tą porą kuriam laikui, kad prasimaitintų. Toks „žymus" Jėzaus mokymo „skleidėjas" buvo tada (apie 50. m.e.m.) tas Paulius…

Jėzus tikrai nebuvo dykaduonus. O nukryžiavo Jėzų „su pagrindu", ir be jokio teismo. Tikrai ne taip, kaip tu inkognito čia dvejoji. Tas „pagrindas" buvo paprastas sukurstytos minios susidorojimas su tuo, kuris mėgino tiesą kalbėti. Iki pat šiol tai pats pagrindas galioja: susidoroti su kiekvienu, kuris tik išsižioja sakyti tiesą. Pasako ką apie tiesos suvokimą - ant laužo jį, kaip sako Paragraf'as 78!

eternal.bliss

Inkognito- Patiems tobuliausiems, ir labiausiai išsivysčiusiems, nereikia išorinių technologijų, kad jie kažkur nuvyktų, ar kažką padarytų.
Tu lankeisi pas tuos kurie išnagrinėjo hologramos principus, bet nesugeba sukurti hologramos. Jie yra riboti paprastuose dalykuose.


Nežinuk tu čia puikiai išsireiškei, ir pasiekus to, dabar kur eini? :)

interpretatorius

Religijos yra pramanas, bet susietas su istoriniais faktais ir įtvirtintas raštuose. Kurios paskirtis kontroliuoti žmogų dvasiškai (formuoti mastymą taip kaip norima).
Faktą reikia tikrinti trijose skirtingose šaltiniuose nesusijusiais tarpusavi.
"Jėzus Kristus yra laikomas Dievo sūnumi ir sykiu Dievu, Islame jis laikomas pranašu, Judaizmas neigia jo sąsajas su Dievu.
Daugiausiai yra žinoma apie paskutiniuosius Jėzaus gyvenimo metus, ypač paskutiniąją savaitę, iš evangelijų. Tačiau kai kurie šaltiniai teigia, jog nemaža dalis istorijų apie pranašo gyvenimą yra nukopijuotos iš įvairių to istorinio periodo pasakų ir sakmių[1], kas kelia nepasitikėjimą ir kitų evangelijų vietų istoriškumu. Nors dauguma informacijos apie Jėzaus gyvenimą remiasi tik krikščionybės kanonų tekstais, dalis vakarų istorikų pripažįsta jo istoriškumą. Jo gimimo ir mirties datos spėjamos pagal kai kuriuos nesusijusius įvykius, aprašytus evangelijose. Pavyzdžiui, Erodas mirė 4 m. pr. m. e., o evangelijose rašoma, kad Jėzus gimė dar jam gyvam esant - vadinasi, jei tikėtume evangelijomis, Jėzus negalėjo gimti vėliau, kaip 4 m. pr. m. e."

Tiek užtenka jau užsikabinti ir su abejoti ar egzistavo ši asmenybė ar geras psyopsas atliktas.

Nežinukas

Atleisk, kad dėl rimtų techninių priežasčių, iki šiol negalėjau atsakyti į tavo klausimą:

Citata iš: eternal.bliss  lapkričio 01, 2012, 14:30:09Nežinuk tu čia puikiai išsireiškei, ir pasiekus to, dabar kur eini?
Tikrai pasakius, kai jau eisiu, tai eisiu namo. Ten kažkur, yra tokia šviesos karalystė. Ir kai grįžau į ten (kalbu apie ateitį, dabarties požiūriu), Kūrėjas priartėjo prie manęs ir paklausė, ar aš dabar jau patenkintas mano buvimu, nes dabar, kaip jis pasakė, galėsiu gyventi amžinai, kaip ir kiti aplink mane. Pasimečiau ir rimtai suabejojau, ar man nenusibos amžinybė. Tada, ateityje... Tokie mano prisiminimai apie ateitį.

Tai va, net jei visa tai, ką rašau yra vien mano fantazijos, jos turi rimtą pagrindą, kaip tu sakai:
Citata iš: eternal.bliss  lapkričio 01, 2012, 14:30:09Inkognito- Patiems tobuliausiems, ir labiausiai išsivysčiusiems, nereikia išorinių technologijų, kad jie kažkur nuvyktų, ar kažką padarytų.
Ir jie neprivalo būti labai tobulais. Tam visiškai pakanka nuoširdaus „vaikiško" dėkingumo, sakysime vien už tai žmogau, kad tu esi.




vytra

Citata iš: Nežinukas  liepos 18, 2018, 21:49:52Rekomenduoju: knyga Krikscionybes-kilmes-paslaptys.
- Nežiniuk, visi Žiniukai jau labai seniai žino: Krikščionybė kilo iš Judaizmo (kaip ir Islamas).

p.s.
.. pats Kristus žydams (judaistams?)  pasakė: "aš atėjau tik dėl jūsų klydimų".


:(

elteide

Citata iš: vytra  rugpjūčio 02, 2018, 19:12:14- Nežiniuk, visi Žiniukai jau labai seniai žino: Krikščionybė kilo iš Judaizmo (kaip ir Islamas).

p.s.
.. pats Kristus žydams (judaistams?)  pasakė: "aš atėjau tik dėl jūsų klydimų".


:(

tai jo,pirmieji krikščionys- apaštalai buvo judėjai , jau nekalbant apie patį Jėzų:)

Aukštyn