Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 19, 2017, 16:55:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

vytra

Citata iš: SPACE  sausio 03, 2018, 03:09:53Galima įvesti DI, robotus. Robotas - nei vyras, nei moteris.
- apie tai ir kalbam, ar mes norim sužvėrėti su inkstinktų siautėjimu? Sakykim nusirista iki tokio debilizmo, kad meilė suprantama tik kaip seksinis kišimas į skylę, o jutimas kišant prijungtas prie skonio receptorių ir suvokiamas kaip "saldus". Gali kas būt labiau išsigimusio?

p.s.
.. kas link senovinės dorovės, tai nėra tokio dalyko kaip "vyras" ar "moteris". Yra tik žmogus tarp žmonių. Kai kurie žmonės gali būti vyriškos lyties, kai kurie moteriškos lyties, kai kurie iš karto abiejų lyčių, o kai kurie visai be lyties.


:(

idenmeyou

Bet va žmones veda gyvūliška dauginimosi poreikis, visi kiti instinktai. Žmogus jaučia agresija, pyktį, nuo tų visų gyvūliškų veiksmų jį sustabdo tik baimė, kad gali būti nubasutas ir pnš.

TinSoldier

Citata iš: idenmeyou  sausio 03, 2018, 15:43:37Bet va žmones veda gyvūliška dauginimosi poreikis, visi kiti instinktai. Žmogus jaučia agresija, pyktį, nuo tų visų gyvūliškų veiksmų jį sustabdo tik baimė, kad gali būti nubasutas ir pnš.
Empatija, socialinė atsakomybė, savitarpio pagalba ir t.t. taip pat yra instinktuose.

Jeigu tave nuo agresijos, pykčio ir šitų dalykų vedinų gyvuliškų veiksmų stabdo tik baimė būti nubaustam - turbūt reiktų susirūpinti :) Na, bet, manau, kad taip nėra.

vytra

Citata iš: idenmeyou  sausio 03, 2018, 15:43:37nuo tų visų gyvūliškų veiksmų jį sustabdo tik baimė, kad gali būti nubasutas.
- jau kartojamės, jei žmogus "neišlipo" iš gyvuliško prado, tai jis tik kalbantis gyvulys ir dažniausiai net nebijo jokio "policininko", tenkindamas gyvulio poreikius, čia Jūs teisus.

p.s.
.. tačiau egzistuoja "išlipę" iš tos vergovės, jie ne tik nedaro to, bet ir nesigundo gundomi, buvo apie tai senas filmas, kaip nacių SS'ininkas gyvuliškai mėgino gundyti Žmonių merginą. Gaila, bet dabar taip elgiasi visi "kieti gaidžiai".


:(

SPACE

Situacija beveik beviltiška. Kas antra žmogysta su stipriais oligofrenijos požymiais. Nors tiem, kur 20m. truputį kitokie, jei jie turės vaikų, tai gal gims kitokie žmonės.

a.t.sielis

Kokiais kriterijais pasižiūrėti, ar kraštas/kultūra/civilizacija yra iš tikro civilizuota?

1. Teisingumas
2. Gailestingumas
3. Švara.
4. Nehedonistiškumas.

Dar vienas geras kriterijus: kaip elgiamasi su vaikais, moterimis, seneliais.

Lietuva paskutiniu metu:

elgesys su vaikais - vaikai mušami, žalojami. Priėmė "vaikų nemušimo įstatymą". Yra didelė problema, yra nepakankamos pastangos spręsti problemą.

elgesys su moterimis: "kazanovos" dėstytojai bando turėti haremą tarp studenčių. ir t.t. ir pan., visokio plauko autoritetai ir viršininkai bando naudotis. Atsirado #metoo istorijos. Yra didelė problema, yra menkos pastangos spręsti problemą. Pastangos iš pačių aukų pusės.

Kaip Lietuva atsidūrė tokioje krizėje, kai Sąjūdžio laikais neatrodė, kad taip galėtų viskas pasidaryti?

TinSoldier

Manau, kad galima būtų sudaryti tokią schemutę:

Problemos egzistavimas - problemos viešinimas - problemos sprendimas - problemos mažėjimas.


Metoo istorijos neatsirado dabar, jos jau seniai egzistavo. Jos dabar viešinamos, o anksčiau būdavo paliekamos slypėti privačioje erdvėje. Taip pat ir su vaikų "auklėjimu" prieš juos smurtaujant. Juk tai ilgą laiką buvo norma, o tik dabar pradedama viešinti, kad nėra gera praktika.

Viskas krypsta į neblogą pusę. Pamažu, bet bent jau krypsta. Čia ne krizės, čia kapstymasis iš krizių.


a.t.sielis

#22
vasario 02, 2018, 13:40:34 Redagavimas: vasario 02, 2018, 13:42:38 by a.t.sielis
Čia socialinė moralinė krizė, ir galbūt vyksta kapstymasis iš jos.

Po to, kai tiek nusikaltimų pridaryta, ir viskas buvo toleruojama, ir nusikaltėliai daromi didesniais autoritetais, statomi į vis geresnes profesines pozicijas, negalima sakyti, kad tai ne krizė. Kai nusikaltimas padarytas, jis padarytas, negalim sakyti, kad jo neįvyko. O va jeigu nusikaltimų nebūtų įvykę, tik tendencijos į tai, tada galėtume sakyti, kad vyksta tik apsivalymas.

Tai panašu į apsivalymą, bet neaišku, ar tai turės gerų vaisių.

Paimkim pvz. tokį Karbauskį. Kovoja kaip ir už gerą reikalą, prieš alkoholizmą ir pan., bet pats prisidirbęs velniai žino ko, suktas moralistas. Kas iš tos kovos gausis? Niekšai Mockai ir Co žiniasklaida užpjudys veidmainį Karbauskį, ir gausis šnipštas.

Kaip matau, Lietuva vis vien neužčiuopė krizės šaknų, todėl toliau degraduos.

Akivaizdu, kad šios visuomenės galingieji ir turtingieji, autoritetai ir dėstytojai yra supuvę, o žuvis pūva nuo galvos. Todėl reiktų atmesti "vertybes", kuriomis vadovavosi establišmentas, ir pradėti galvoti, kokios yra tikrosios vertybės.

Nes norint turėti savo komfortišką gyvenimėlį pagal establišmento kurpalį, gausis suskilusi gelda. Žmoneliai siekia karjeros, trūsia, bet koks nuo jų verslo (kaip pvz. nuo magnato Mockaus alkoholinio verslo) degradavęs alkoholikas gali jį patį kur gatvėje bevažiuojant su automobiliu sudaužyti, ir t.t. ir pan. Lazda turi du galus.

vytra

Citata iš: a.t.sielis  vasario 02, 2018, 13:40:34.. žiniasklaida užpjudys veidmainį Karbauskį, ir gausis šnipštas.
- gerai pastebėta!

p.s.
.. kaip gali "teisinėje visuomenėje" būti užsakomos šmeižto laidos per viešas valstybines purvąsklaidas?

Ačiū.

a.t.sielis

Į temą filmas:



Kontrastas tarp daugiau mažiau civilizuotai augusių jaunuolių ir augusių "laisvoje" šiuolaikinėje terpėje.

Linas Esu

Citata iš: a.t.sielis  vasario 28, 2018, 19:43:14Į temą filmas:



Kontrastas tarp daugiau mažiau civilizuotai augusių jaunuolių ir augusių "laisvoje" šiuolaikinėje terpėje.
Dėl didesnio kontrasto ir šou galėjo geriau į Tailandą nuskraidinti , ne tik pirmą kartą gyvenime pamatytų nuogas moteris , bet gal pagaliau kas nors tiems vyrams nekaltybes atimtų :D :D

a.t.sielis

Ir kas iš to?

Linas Esu

#27
vasario 28, 2018, 21:56:52 Redagavimas: kovo 01, 2018, 00:18:23 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  vasario 28, 2018, 20:19:04Ir kas iš to?
Tv turės geresnį reality show , ko pirmoje eilėje ir siekė :D , o tie nekalti kaimiečiai sustoję laiko tiekmėje kažkur XIX amžiuje , nebebijos moterų su ilgais sijonais ligi kulno iki santuokos .

Vargšai tie vaikai , kurie gimė religijos fanatikų šeimose , neturi laisvės pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais , nuo gimimo gauna "idiotų" štampus ir kala atmintai biblijos puslapius , paraidžiui ją interpretuoja , nors tai tik mitologijų rinkinys . Be dievo ir jėzaus nieko svarbiau nėra . Gyvena savo susikurtame iliuzijos burbule , vengia pažinti platų pasaulį , visko bijo kaip velnias kryžiaus . Daugelis vaikų baigia tik 8 klases , vadinasi net pagrindinio išsilavinimo neįgyja , o evoliucija prieštarauja biblijai , todėl jos nesimokina . Ir taip auga dar viena idiotų kreacionistų karta . Panašioms uždarai gyvenančioms bendruomenėms , belieka palinkėti tik geros kloties dauginantis , vengti kraujomaišos - ko pasekoje genetiškai paveldimos ligos tampa vizitine kortele. Tragikomedija .

a.t.sielis

Citata iš: Linas Esu  vasario 28, 2018, 21:56:52Tv turės geresnį reality show , ko pirmoje eilėje ir siekė :D
Tai dėl geresnio reality show verta daryti nesąmones? Jaučiu, būtų Hitlerio laikai, tai geriausias reality show degradams būtų iš koncentracijos lagerio. Moralinis dugnas.

Citata iš: Linas Esu  vasario 28, 2018, 21:56:52Vargšai tie vaikai , kurie gimė religijos fanatikų šeimose , neturi laisvės pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais , nuo gimimo gauna "idiotų" štampus ir kala atmintai biblijos puslapius , paraidžiui ją interpretuoja , nors tai tik mitologijų rinkinys .
Iš filmo tai panašu, kad vargšai yra augę chaotiškoje materialistinėje "visuomenėje", ir jie net patys mato ir pavydi laimingiems ir ramiems amišams.

Taip pat panašu, kad "laisvė pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais" materialistinėje terpėje menkai įsigyvendina, nes tiesiog nėra sveikų pasirinkimų.

"Idiotų štampai" dedami tikrųjų idiotų, ir svarbūs tik idiotams.

Ir t.t.

Gerai kad nors pasirodei, kokią nykią mąstyseną turi. Viskas aišku su tavim.

Linas Esu

#29
kovo 01, 2018, 10:01:23 Redagavimas: kovo 01, 2018, 11:59:21 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 05:54:04Tai dėl geresnio reality show verta daryti nesąmones? Jaučiu, būtų Hitlerio laikai, tai geriausias reality show degradams būtų iš koncentracijos lagerio. Moralinis dugnas.
Pirmoje eilėjė tai ir buvo nesąmonė , paisiemė religinių fanatikų vaikus į tikrą pasaulį . Vistiek jie neturi savo žodžio , išvežė akis atverti , va pažiūrėkit kaip galit gyventi , turėti laisvę ir pasirinkimą , tačiau jūs negalite kadangi esate tikėjimo vergai ... Geriau būtų toliau bibliją krimtę , gi reikės to paties mokinti ir savo vaikų vaikus , tai didžiausias žmonijos tikslas , ignorokim tą faktą , jog žmonės nauduoja elektrą , skraido lėktuvais , važinėja mašinomis , studijuoja . Gyvenkime toliau kaip XIX amžiaus kaimiečiai ir degraduokime kaip bendruomenė kol vieną dieną Malavio valstybė taps pažangesnė . Vaikus darykime tik su su tos pačios religinės bendruomenės atstovais ir nesvarbu , kad tai mano 3 kartos pusseserė ar pusbrolis . Gi evoliucija pagal bibliją neegzistuoja nes prieštarauja kreacionizmui , todėl nenuostabu jog jie nesupranta kas yra kraujomaiša ir genetinės ligos. Progresas ir naujovės taip pat blogai , "dievas" ( bendruomenė ) šių dalykų nenori , draudžia !

Aš irgi turiu absurdišką palyginimą tik be Hitlerio . Jeigu tie vaikai būtų gimę čia Lietuvoje prieš tūkstantį metų , visus būtų išskerdę kaip kiaules , to pačio tikėjimo broliai iš "šventosios Europos" su popiežiaus palaiminimu . Šio šou pavadinimas , "Jėzaus riteriai nuoširdžiai krikštija kaimiečius " . Tuo metu krikščionims turėjo būti tikras moralinis apogėjus.

CitataIš filmo tai panašu, kad vargšai yra augę chaotiškoje materialistinėje "visuomenėje", ir jie net patys mato ir pavydi laimingiems ir ramiems amišams.
Įdomu kodėl neakcentuoji , vieno amišo paauglio žodžių : "aš ir norėčiau taip gyventi prie jūros ir surfinti , bet akivaizdu aš negaliu - esu amišas" .

Jeigu ne idioto štampas visam gyvenimui ir iki kaulų smegenų įaugusi vergovė toje religinėje fanatikų bendruomenėje , žmogus kalbėtų , ne kaip vergas . Jis net nesupranta , kad turi pasirinkimą , jis gali būti laisvas daryti ką nori su avo gyvenimu . Paradoksas , jo valstybės tautiečiai senai išsikovojo žmogaus teises , o jis vis dar vergauja....nenuostabu kodėl tik iki 8 klasių savo vaikus leidžia į mokyklą ( ir nevisada į valstybines ) . Kuo kvailesni atžalos tuo lengviau pudrinti smegenis . Taip bukagalvių ratas ir sukasi , dogmatiškos pažiūros perduodamos iš kartos į kartą

CitataTaip pat panašu, kad "laisvė pasirinkti ką daryti su savo gyvenimais" materialistinėje terpėje menkai įsigyvendina, nes tiesiog nėra sveikų pasirinkimų.
Panašu jog taip pat mano ir amišai su mormonais , scientologais ir t.t. gal tikrai geriau dvasiškai mastrubuotis "tokiems" paaugliams , vis gi jau jų likimas kaip ir aiškus .

Kita vertus tikrai gaila , gal būtų galėję nuveikti didesnius darbus , o dabar tik meldžiasi fanstastiniems herojams užsidarę iliuzijos sukurtoje "realybėje" . Išpudrintos smegenys iki tiek jog net nedrįsta kvestionuoti savo elgesio , mato tik kitus .

Citata"Idiotų štampai" dedami tikrųjų idiotų, ir svarbūs tik idiotams.
Ir t.t.
Tas pats buvo ir prie tavo dažnai minimo Hilterio . Kai žydai gaudavo žvaigždes ir su tuo turėdavo susitaikyti , laisvė - atimta visam gyvenimui . Amištai tą patį daro savo vaikams . "Goodbye cruel world"... jeigu gimei medinėje troboje , žvakių šviesoje ( juk elektros nenauduoja ).

Žmogus atsitiktinumo dėka gimsta vieną kartą ir tą patį vieną laiką negali išnauduoti kaip nori , reikia patarnauti religinių idiotų bendruomenei , kadangi vos gimęs gavo idioto štampą likusiam gyvenimui.

CitataGerai kad nors pasirodei, kokią nykią mąstyseną turi. Viskas aišku su tavim.
Atsuku kairįjį skruostą , dar ką nors "protingo" pasakysi ?

Aukštyn