Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 19, 2017, 16:55:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

#45
kovo 01, 2018, 15:26:01 Redagavimas: kovo 01, 2018, 15:30:49 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:17:39O iš kur pas visus vakariečius problemos, jeigu jie buvo tokie dievobaimingi viduramžiais?

Vienas dalykas yra tikslas ir procesas, o kitas dalykas - kas bando to tikslo siekti ir kaip laikosi to proceso. Kad kažkurie iš jų bando būti dievobaimingi, nereiškia kad tokie yra. Gyvenimo būdas kaip ir paremtas tuo tikslu ir procesu, bet gali būti, kad praktiškai gaunasi nesąmonės.

Kaip ir krikščioniška luominė viduramžių sistema turėjo vesti prie gero, bet gali būti, kad nuo pradžių joje buvo tokių ydų, ir patys žmonės buvo tokie ydingi, kad bendras rezultatas gavosi nekoks.

Grynas gėris ir vertybės apskritai labai retas dalykas, ir praktiškai aptinkamas tik retų šventųjų gyvenimuose.
Ko čia išsisukinėji į klausmą atsakydamas klausimu ir kreipi temą ...

Pagal tave kultūriniu aspektu jie virš bedievių .
Tai atsakyk , kodėl pas juos kraujomaiša , prievartavimai , žiaurumas su gyvūnais problema ? ir kaip tas problemas jiems išspręsti ?


a.t.sielis

Ne jie kultūriniu aspektu aukščiau bedievių, bet dieviška kultūrinė sistema yra aukščiau bedieviškos kultūrinės sistemos. Žmonės gali būti panašūs, tiesiog skirtingos sistemos juos skirtingai auklėja. O tada lyginimas dar turi atsižvelgti į sistemų ydas, niekas nesako, kad amišų sistema tobula. Tam tikrais atžvilgiais matosi jos pranašumas. Kitais atžvilgiais jo gali nebūti.

Kaip jiems išspręsti savo problemas? Toliau didinti civilizuotumą, jie nuėjo tik tam tikrą kelią link jo, bet ne visą kelią.

Civilizuotumą apibrėžia:
1. Gailestingumas
2. Teisingumas
3. Psichologinė ir fizinė švara.
4. Disciplina, kantrybė, asketiškumas, nehedonistiškumas.

Taip pat: kaip elgiamasi su vaikais, moterimis, seneliais. Ir su visomis gyvomis esybėmis.

Taip pat: kaip įgyvendinamas Dekalogo didysis įsakymas.

Nereikia išradinėti dviračio, žmonija turi aiškius idealus, atitinkančius Kūrėjo tikslus, žmonijai nereikia niekur blaškytis ir išsigalvoti prisifantazuotų tikslų, utopinių "lygių teisių".

vytra

Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 15:17:39Grynas gėris ir vertybės apskritai labai retas dalykas, ir praktiškai aptinkamas tik retų šventųjų gyvenimuose.
- taip, neturi žmonija tobulų  "gėrio" veikalų. tačiau žmonija turi tobulų blogio veikalų.

p.s.
.. manau "gėris" nėra ir negali būti absoliuti sąvoka, būtent todėl jis gėris. Blogis yra statinis ir aiškiai absoliutus, todėl jis neturi perspektyvų.


:(

Linas Esu

#48
kovo 01, 2018, 19:36:48 Redagavimas: kovo 01, 2018, 20:16:24 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 17:40:09Ne jie kultūriniu aspektu aukščiau bedievių, bet dieviška kultūrinė sistema yra aukščiau bedieviškos kultūrinės sistemos. Žmonės gali būti panašūs, tiesiog skirtingos sistemos juos skirtingai auklėja. O tada lyginimas dar turi atsižvelgti į sistemų ydas, niekas nesako, kad amišų sistema tobula. Tam tikrais atžvilgiais matosi jos pranašumas. Kitais atžvilgiais jo gali nebūti.

Kaip jiems išspręsti savo problemas? Toliau didinti civilizuotumą, jie nuėjo tik tam tikrą kelią link jo, bet ne visą kelią.

Civilizuotumą apibrėžia:
1. Gailestingumas
2. Teisingumas
3. Psichologinė ir fizinė švara.
4. Disciplina, kantrybė, asketiškumas, nehedonistiškumas.

Taip pat: kaip elgiamasi su vaikais, moterimis, seneliais. Ir su visomis gyvomis esybėmis.

Taip pat: kaip įgyvendinamas Dekalogo didysis įsakymas.
Pasirodo tie tikintieji gali būti tokie patys šūdo gabalai kaip ir bedieviai . Žmonės būna chaotiški ir neprognozuojami , religijos jų į "doros" kelią neatveda ir tikrai nėra reikalingas įrankis lipdyti progresyvią visuomenę , istorija puikiai atspindi . O gyvenant paraidžiui pagal bibliją ( kaip tos idiotų bendrijos ) - ilgas kelias į nieką ir totali stagnacija .

Čia šuo ir pakastas , kad nieko jie nesprendžia nei savų nei visuomenės problemų . Jie nėra progresyvūs , o atvirkščiai - degradavę . Taip kad teks jiems laukti dar vieno mesijo iš dangaus , kuris deja egzistuoja tik mitologijose , nes patys susitvarkyti jie - neįgalūs .

CitataNereikia išradinėti dviračio, žmonija turi aiškius idealus, atitinkančius Kūrėjo tikslus, žmonijai nereikia niekur blaškytis ir išsigalvoti prisifantazuotų tikslų, utopinių "lygių teisių".
Gal jis tau į ausį pakuždėjo ką nors jog žinai daugiau negu visi likę žmonės ? ką jis tau pasakė ? kokie kūrėjo tikslai ?

a.t.sielis

O ką, "mesijų" yra net ne vienas, ir jie nuolat ateina ir ateis ateityje. No problem, viskas bus sutvarkyta, nėra ko isterikuoti. Nepatinka "filmo scenarijus" - keisk požiūrį. Viskas kas šiame pasaulyje vyksta panašu į virtualią realybę, skirtą pamokymui. Nereikia daryti tragedijos iš pamokų.

Linas Esu

#50
kovo 01, 2018, 21:35:25 Redagavimas: kovo 01, 2018, 21:39:11 by Linas Esu
@a.t.sielis tai kokie kūrėjo tikslai ? kam jis juos pasakė ?

a.t.sielis

Tau nepasakė, akivaizdu, ir milijonams kitų irgi nepasakė. Todėl pirmas reikalas yra nustoti pūstis ir kelti kažkokias pretenzijas. Maži esam, ir turim būti savo vietoje. O ne šūkalioti: "kam pasakė, kam pasakė". Kai įsigilinsi į atitinkamą sferą, tada ir suprasi, kam pasakė.

Linas Esu

#52
kovo 01, 2018, 23:24:28 Redagavimas: kovo 01, 2018, 23:28:29 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  kovo 01, 2018, 22:48:46Tau nepasakė, akivaizdu, ir milijonams kitų irgi nepasakė. Todėl pirmas reikalas yra nustoti pūstis ir kelti kažkokias pretenzijas. Maži esam, ir turim būti savo vietoje. O ne šūkalioti: "kam pasakė, kam pasakė". Kai įsigilinsi į atitinkamą sferą, tada ir suprasi, kam pasakė.
Aš su dievais nekalbu ir niekas į ausį nepakuždėjo . Paskaičius viršuje ką parašei atrodo jog vienu metu žinai ką šneki , bet užklausus pasipila lozungai ir pamokslai . Matyt pats nesupranti ką parašai , nes negali padoriai pratęsti minties .

Sėkmės ateity dievagojantis koks netikęs pasaulis ir ieškant problemų sprendimų biblijoje . Sudiev .

vytra

Citata iš: Linas Esu  kovo 01, 2018, 23:24:28Paskaičius viršuje ką parašei, atrodo jog vienu metu žinai ką šneki..
- čia tinka postulatas: "visi žinojimai yra baigtiniai, bet kuris nežinojimas yra begalinis". Tuo dažnai žaidžia demagogai bei politikai.

p.s.
.. ką sakė Kristus? "aš esu kelias ir tiesa, tik per mane galite iš čia ištrūkti", arba kitas: "iš tiesų Jums sakau, kas gelbės save, tas save pražudys".


:(

Linas Esu

Citata iš: vytra  kovo 02, 2018, 10:22:50- čia tinka postulatas: "visi žinojimai yra baigtiniai, bet kuris nežinojimas yra begalinis". Tuo dažnai žaidžia demagogai bei politikai.

p.s.
.. ką sakė Kristus? "aš esu kelias ir tiesa, tik per mane galite iš čia ištrūkti", arba kitas: "iš tiesų Jums sakau, kas gelbės save, tas save pražudys".


:(
"Liūdnas likimas laukia kiekvieno, kuris apdovanotas talentu, bet, užuot ugdęs ir tobulinęs savo gabumus, ima puikuotis, gėrėtis savimi ir dykinėti."

Leonardo da Vinci


a.t.sielis

Tai va, ateistai, nesipuikuokit :D

vytra

Citata iš: Linas Esu  kovo 02, 2018, 10:57:36.. užuot ugdęs ir tobulinęs savo gabumus, ima puikuotis..
- pagal tuometinių liudijimus, tai jis nebuvo itin rimtas, daug blaškėsi, dirbo įvairių įvairius darbus kurių paprastai niekada neužbaigdavo. Piešimas jam irgi nebuvo labai svarbus, citata: Pietro da Novellara, kuris norėjo išgirsti naujienų apie Leonardo pažadėtą markizės portretą. Markizė gavo pasiuntinio atsakymą: „Matematiniai eksperimentai taip atitraukė nuo tapybos, kad jis nenori net matyti teptuko akyse".

:)

Linas Esu

Citata iš: vytra  kovo 02, 2018, 12:57:50- pagal tuometinių liudijimus, tai jis nebuvo itin rimtas, daug blaškėsi, dirbo įvairių įvairius darbus kurių paprastai niekada neužbaigdavo. Piešimas jam irgi nebuvo labai svarbus, citata: Pietro da Novellara, kuris norėjo išgirsti naujienų apie Leonardo pažadėtą markizės portretą. Markizė gavo pasiuntinio atsakymą: „Matematiniai eksperimentai taip atitraukė nuo tapybos, kad jis nenori net matyti teptuko akyse".
Ir ?

a.t.sielis

#58
kovo 08, 2018, 23:18:38 Redagavimas: kovo 08, 2018, 23:40:14 by a.t.sielis
Bedieviškos ir palaidos džiungliuomenės ("visuomenės") tolesnės grimasos:

* šiuolaikinis progresyvus politikas - būtinai cinikas ir melagis, naglai pasiryžęs PR strategijomis išsaugoti savo karjerą. Tuo pačiu, niekšelis palaidūnas, beveik kriminalinis nusikaltėlis. Ir tai yra šiuolaikinės (be galo pažangios ir moksliškai išsivysčiusios "visuomenės") politikos norma.

* blizgiame šou pasaulyje, "žvaigždžių fabrike", kurį visi žiūri ir žavisi, baruose, naktiniuose klubuose, solidžiuose restoranuose ir viešbučiuose - laisvai ir nekliudomai neršia žudikai ir prievartautojai, svaiginantys savo aukas "buratinu-oksiku". Ir tai yra tos sferos norma. Bet juk prabangūs restoranai ir šou pasaulis irgi yra šios be galo pažangios ir moksliškai išsivysčiusios "visuomenės" aukščiausias produktas, geriausias vaisius.

* žmogaus teisių "gynėja" naudojasi proga stumti "Stambulo konvenciją", kurioje yra dalykų, skatinančių chaosą, kuriame gali laisvai neršti "buratino-oksiko" tipo mačo, o feminisčių eitynės kovo 8-os proga reikalauja savo "reprodukcinių teisių", t.y. teisių į abortą, kuo labiausiai naudojasi irgi "buratino-oksiko" tipo mačo - santykiauk laisvai, o merginos, jeigu nepadės kontracepcija, pasidarys abortą. Esą, "su savo kūnu galime daryti ką norime", bet tai kad pati sau aborto gi nepasidarysi, tai turi daryti specialistas, vadinasi, su tavo kūnu kažką daro kažkas kitas.

* "keisti" "dešinieji" ir "keisti" "progresyvūs kairieji-feministai": "dešinieji" tariamai prieš abortus bet už prievartą prieš moteris ir jų diskriminavimą, (kas galiausiai veda prie abortų) o "kairieji" už abortus ir palaidūniškumą (tuo pačiu už prievartą prieš moteris), tačiau deklaruoja, kad yra prieš prievartą prieš moteris ir jų diskriminaciją. Iškreiptų veidrodžių karalystė. Visi niekšai, cinikai, bepročiai.

* "keistas" Delfis: šalia "oksiko-buratino" svaiginimo, prievartavimo ir žudymo istorijos palaidūniškumą skatinantys "orgazmų ir nuogų papų" straipsniai. Nuostabus "džiungliuomenės" informacinis pasaulis.

Kur ta pažanga? 1995-ieji sugrįžo, tik kitais pavidalais.

vytra

#59
kovo 09, 2018, 11:11:06 Redagavimas: kovo 09, 2018, 11:22:21 by vytra
Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38.. prabangūs restoranai ir šou pasaulis irgi yra šios be galo pažangios ir moksliškai išsivysčiusios "visuomenės" aukščiausias produktas, geriausias vaisius.
- pats restoranas (restore ang. atstatymas) nėra blogis nei dieną nei naktį, blogis slypi psichikoje ir visai nesvarbu kur renkasi psichikos ligoniai ir visai nesvarbu, kad jie save vadina "mokytais".

Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38palaidūniškumą skatinantys "orgazmų ir nuogų papų" straipsniai. Nuostabus "džiungliuomenės" informacinis pasaulis.
- na nuogas žmogaus kūnas nieko nereiškia, čia kalta sužalota vargšų psichika, kai "seksualinį šizofreniką" (yra toks sutrikimas) sujaudina net guminė lėlė. Bet gi guma nėra orgazmų šaltinis?

Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38Visi niekšai, cinikai, bepročiai.
- taip, tik ne visi, o įgavę masinio poveikio priemones: purvąsklaida, politika, verslas, bažnyčia. Nustebote? bažnyčia ėmė "vilioti" pataikaudama iškrypėliams!

Citata iš: a.t.sielis  kovo 08, 2018, 23:18:38feminisčių eitynės kovo 8-os proga reikalauja savo "reprodukcinių teisių", t.y. teisių į abortą.
- pastebėjau didelį kvailumo progresą, turbūt "bezdžionės pradas" pas ateistes ima viršų? Kodėl? Ogi abortas nėra reprodukcijos teisė, tai visai atvirkščiai: žalojimas, prievarta, žmogžudystė, genocidas!

:(

Aukštyn