Vaikų bausmės

Pradėjo advena, rugsėjo 08, 2012, 19:44:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Deja ne, bet kitą vasarą bandysiu aplankyti bent NY (:

Tačiau turiu giminių, draugų bei bendravau su anglų kalbos mokytoja, kuri ilgą laiką dėstė JAV (beje, mokykla įsikūrusi ispanakalbių kvartale). Čia aš nesistengiu akcentuoti, kad va JAV vaikai yra auklėjami labai blogai ir t.t., tiesiog manau, jog šalis turi didelių problemų, kurios lemia didelį nusikalstamumą tarp jaunimo.


Teroras

#46
rugsėjo 13, 2012, 18:13:35 Redagavimas: rugsėjo 13, 2012, 18:17:03 by Teroras
Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 13, 2012, 18:01:11
Žodžiu, ką jūs čia šnekat iš savo fantazijos apie tai, kad tik fizinės bausmės tinkamai sudrausmina vaikus - visiškas mėšlas. Realybė kitokia.


Kokia dar fantazija? Cia dauguma is savo patirties kalba, o ne taip kaip tu sausais skaiciukais ir statistika remiesi...

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 13, 2012, 18:01:11
Jei jūs buvot auklėti su diržu, greičiausiai ir jūs auklėsit savo vaikus taip pat.


Jeigu su vaiku sutarsiu, tai kam man bus reikalingas dirzas? Taciau jeigu bendravimas ir aiskinimas konkreciais atvejais nepades, o 'berzines koses' viena karta uzteks ateiciai, tai nematau TOKIOS BAISYBES kaip, kad jus cia paisot su savo liberalistiniu poziuriu... As jau dabar matau tokios sistemos pasekmes... Aciu Dievui, manes jau nebus kada pasaulyje prasides tikra sudmalyste...

P.S. Bilduk, turiu dede Chikagoje. Nezinau kur tu gyveni, taciau bent jau ten kur jis gyvena, tai tiesiog baisu kas darosi mokyklose. Pradedant nuo to, kad vaikas nemoko elementariausiu etikos taisykliu (pvz. nesedeti per pamokas su kepuremis) iki visisko nesiskaitymo su mokytojais. Kiek zinau Lietuvoje jau irgi si tendencija pasireiskia, kad mokytojas yra sudo vietoje.

Stai kokiu keliu mes einame, su poziuriu "vaikai sventi", ginkit, saugokit ir tik mylekite juos, bet nebarkit ir nenaudokit fiziniu bausmiu.

TinSoldier

Citata iš: astropasaulis  rugsėjo 13, 2012, 18:03:41
O kaip jūs asmeniškai baustumėte savo neklaužadą?  :)


Efektyviausias bausmės pakaitalas - tinkamo elgesio skatinimas. Apdovanojimas už teigiamą elgesį, o ne baudimas už blogą.

Bet bausmės gal iįvairios būti: nuo namų arešto iki ignoro(bausdamas jau suteiki vaikui dėmesio, ir tai jau yra blogai). Žodžiu, pasidomėt tuo reikia. Esmė, kad alternatyvų tikrai yra. Tik noro netraumuot savo vaiko reikia turėt.

A.C.A.B

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 13, 2012, 18:01:11
Aiškinat, kad saikingas pamušimas sulaiko vaikus nuo rimtų prisidirbimų. Ko, pagal jus, nepadaro normalūs ir tinkami auklėjimo metodai. Pažiūrim statistiką:

JAV valstijos, kuriose fizinės bausmės legalios mokyklose: http://www.nospank.net/correlationstudy.htm

Tarp 10 valstijų, pirmaujančių nusikaltimų/žmogžudysčių/kalinių skaičiumi beveik visose iš 10 - mokytojai naudoja fizines bausmes. Ten kur naudojamos fizinės bausmės, statistiškai prastesni mokinių mokymosi rezultatai, prastas vaikų gerovės indeksas. Žodžiu, ten kur mokyklose mušami vaikai - praktiškai visose susijusiose srityse viskas yra blogai.

Kalinių tyrimas: http://www.naturalchild.org/research/corporal_punishment.html

Kalėjimuose praktiškai visai nėra kalinių, kurie niekada nėra patyrę fizinių bausmių. Kuo labiau buvo mušami - tuo didesnis procentas pakluvusių į kalėjimus.

Žodžiu, absoliuti didžioji dalis kalinių - buvo mušti. Kuo mažiau gavo per subines, tuo mažiau šansų, kad paklius į kalėjimą.

Paskaitykit: http://en.wikipedia.org/wiki/Domestic_corporal_punishment#Effects_of_parental_corporal_punishment

Žodžiu, ką jūs čia šnekat iš savo fantazijos apie tai, kad tik fizinės bausmės tinkamai sudrausmina vaikus - visiškas mėšlas. Realybė kitokia.

Jei jūs buvot auklėti su diržu, greičiausiai ir jūs auklėsit savo vaikus taip pat. Ir vien tai akivaizdžiai parodo neigiamą mušimo įtaką: nesugebat suvokti civilizuoto, netraumuojančio auklėjimo.

Beje, kas ten rašė, kad matė vaikigalius, besikabinėjančius prie praeivių. Ir išvada: tokiems gerai subine išvanot. Bet tai nepagalvojot, kad dėl to subinės išvanojimo jie ir kabinėjasi prie praeivių?
Vaikai didžiąją dalį savo moralės, elgesio ir t.t. perima pirminės socializacijos metu - iš tėvų. Jei tėvai nesidaužys, mažiau šansų, kad ir vaikas pradės daužytis.


"Neseniai Didžiojoje Britanijoje išleistos naujos rekomendacijos mokytojams rodo tendenciją, kad Europa „atsikando" demokratijos. Mokinių išpuolių prieš mokytojus statistikai pasiekus rekordo aukštumas, į mokyklą grąžinamos kai kurios bausmės bei vėl leidžiamas fizinis kontaktas. Lietuvos mokytojų tokios naujovės nestebina. Anot jų, mokytojai šiandien užguiti kaip niekada, todėl vis dažniau pasisakoma apie tai, kad įstatymiškai reikėtų įteisinti daugiau laisvių mokytojams bei daugiau pareigų tėvams. "
Niekas ir nesako, kad vien tik lupimas diržu yra būdas auklėti vaikus, bet vien kalbos bei psichologai lyg irgi nelabai padeda bei kvepia mėšlu? (:

TinSoldier

Citata iš: Teroras  rugsėjo 13, 2012, 18:13:35
Kokia dar fantazija? Cia dauguma is savo patirties kalba, o ne taip kaip tu sausais skaiciukais ir statistika remiesi...


Jūsų patirtis daugmaž tokia: "O mano senelis rūkė cigaretes ir išgyveno iki 100 metų. Reiškia, rūkymas nekenkia". Tokiu atveju mano skaičiukai ir statistika - daug reikšmingesnė. Ir ta statistika remiasi psichologų, vaikų priežiūros specialistų tyrimais, kurių patirtis, sorry, milijoną kartų didesnė už jūsų.

Teroras

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 13, 2012, 18:18:23
Ir ta statistika remiasi psichologų, vaikų priežiūros specialistų tyrimais, kurių patirtis, sorry, milijoną kartų didesnė už jūsų.


Tai gal tie specialistai ir mano ir paragrafo ir advenos gyvenimus isgyveno? Ar mes tiesiog esame unikalus tuom, kad mes buvome gave berzines koses, taciau dabar nesmurtaujame? Kaip cia taip yra, 3 zmones forume buvo gave berzines koses, isaugo ir NESMURTAUJA pries NIEKA! Ir net uz grotu nesedi ;O O pasaulio statistika skelbia, kad mes turejome ta daryti... Tikrai, kad mes unikalus... Statistika skelbia, vadinasi reikia ir mums eiti ir dauzyti visus gatveje.

Tiesiog juokinga.

TinSoldier

Citata iš: Teroras  rugsėjo 13, 2012, 18:23:38
Tai gal tie specialistai ir mano ir paragrafo ir advenos gyvenimus isgyveno? Ar mes tiesiog esame unikalus tuom, kad mes buvome gave berzines koses, taciau dabar nesmurtaujame? Kaip cia taip yra, 3 zmones forume buvo gave berzines koses, isaugo ir NESMURTAUJA pries NIEKA! Ir net uz grotu nesedi ;O O pasaulio statistika skelbia, kad mes turejome ta daryti... Tikrai, kad mes unikalus... Statistika skelbia, vadinasi reikia ir mums eiti ir dauzyti visus gatveje.

Tiesiog juokinga.


O taip, kadangi 50 procentų vaikų pasisekė išaugti sveikais, likę 50 procentų nebeturi teisės turėti normalaus gyvenimo. Likę gali būti traumuojami, nes juk tau, paragraf ir advenai pasisekė. Puikus mąstymas :)

Nesmurtinis auklėjimas praktiškai NEKENKIA. Smurtinis auklėjimas GALI kenkti. Niekas nesako, kad būtent TU, ANAS, ar ANA, išaugs nusikalteliais. Bet tiesiog didelis skaičius vaikų gauna traumas nuo mušimo, todėl neverta rizikuoti ir reikia jo atsisakyti. Kaip jau rašiau, koks tėvas gali žaisti rusišką ruletę su savo vaiku: "ar šitas mano smūgis traumuos jį ar ne?".

Kas dėl vaikų nepaklusnumo mokyklose ir t.t. ir pan., buvo labai geras Bilduko post'as. 12 šitos temos žinutė.

omcikas

#52
rugsėjo 13, 2012, 18:36:55 Redagavimas: rugsėjo 13, 2012, 18:39:59 by omcikas
na esu tikrai mates ne viena vaika, kuriam nusispjauti i tai ka tu jam sakai, ar skatini kazkaip ar  draudi, bandai sugedyt, prisibelst iki sazines ar pan, o jam dzin nera pas ji sazines, nera supratimo, nera atsakomybes jausmo,  nera uzuojautos is vis nera zmogiskumo apraisku, vaiksiojantis robotas.. su kai kuriais vaikais neimanoma vien kalbomis kazkoki rezultata pasiekt..

TinSoldier

Citata iš: omcikas  rugsėjo 13, 2012, 18:36:55
na esu tikrai mates ne viena vaika, kuriam nusispjauti i tai ka tu jam sakai, ar skatini kazkaip ar  draudi, bandai sugedyt, prisibelst iki sazines ar pan, o jam dzin nera pas ji sazines, nera supratimo, nera atsakomybes jausmo  nera uzuojautos is vis nera zmogiskumo apraisku vaiksiojantis robotas.. su kai kuriais vaikais neimanona vien kalbomis kazkoki rezultata pasiekt..


Na, bet tokiam vaikui "be sąžinės" ta lazda įmuš tik trumpalaikį paklusnumą. O tu įsivaizduoji, kur jis, neturėtamas supratimo ir atsakomybės, po to išlies sukauptą nuoskaudą, kai tėvai negalės jo taip sudrausminti. Bizūnas nieko neišmoko, tik sudrausmina būtent tai akimirkai.

Taigi blogą situaciją paverti dar blogesne. Nulis naudos.

Teroras

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 13, 2012, 18:29:51
Kaip jau rašiau, koks tėvas gali žaisti rusišką ruletę su savo vaiku: "ar šitas mano smūgis traumuos jį ar ne?".


Kokia dar rulete? As esu isitikines, kad toje statistikoje yra vaikai kurie patyre nuolatini tevu smurta, apie kuri sioje temoje net niekas nekalbejo. Smurtas smurtui nelygus, taip pat kaip ir nesmurtinis auklejimas nesmurtiniam auklejimui nelygus.

Pagal jus tai zmogu kuris gaves pvz. 4 kartus dirzo savo vaikysteje, tai uzaugs i kazkoki maniaka, psicha, prievartautoja ar smurtautoja... Juokinga ir net graudu truputeli.

A.C.A.B

Na, gražūs liberalų lozungai taip ir lieka lozungais, bet gyvenimas teka įprasta vaga...

Manau tas faktas, jog vis daugiau Vakarų Europos valstybių vėl pereina prie "vaiko auklėjimo naudojant bent minimalų kieki fizinio smurto" (UK, Olandija, Belgija ir .t.t) parodo kai ką.

P.S. +- visa senoji kiemo "chebra" už blogus darbelius gaudavom į skudurus, bet kažkaip dar nei vienas neatsisėdom už grotų, nieko nenužudėm, o kažkokiu neįtikėtinu būdu net ir išsilavinimą sugebėjome įgyti !  Va čia tai netikėtumas ! Pagal pseudo mokslininkų iš JAV falšyvus tyrimus jau seniai kažką užvertę turėjom būti taip pat ir suskaičiuot iki 10 turėtų kilti rimtų problemų.

TinSoldier

Citata iš: Teroras  rugsėjo 13, 2012, 18:39:51
Pagal jus tai zmogu kuris gaves pvz. 4 kartus dirzo savo vaikysteje, tai uzaugs i kazkoki maniaka, psicha, prievartautoja ar smurtautoja... Juokinga ir net graudu truputeli.


Arba tiesiog užaugs su mažesne savigarba, pasitikėjimu savimi, su bendravimo sutrikimais, nepakančia asmenybe, susidurs su sunkumais sprendžiant problemas, užaugs su sutrikdyta moralės ir sąžinės raida. Gali būti 1000 ne tokių ryškių problemų, sukeltų 'saikingos' fizinės bausmės. Ir tu pats nežinai, koks būtum užaugęs, jei tėvai tave kitaip būtų auklėję. Sąmoningai negali suvokti koks būtum užaugęs, bet galbūt kažkurio gyvenimo momentu nepasirįžai kažkam, arba prisidirbai kažką būtent dėl tokio tavo tėvų auklėjimo.

Visada mėgstu ekstremalius pavyzdžius - tuos sadistus, psichopatus ir t.t. ir pan :) Bet yra daugybė kitų žalingų dalykų, kuriuos sukelia fizinės bausmės.

Teroras

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 13, 2012, 18:48:59
Visada mėgstu ekstremalius pavyzdžius - tuos sadistus, psichopatus ir t.t. ir pan :) Bet yra daugybė kitų žalingų dalykų, kuriuos sukelia fizinės bausmės.


Esi isitikines, kad vaikai isakleti be fizines bausmes neturi zaligu dalyku? Ar vel JAV 'specialistu' tyrimus pateiksi?

A.C.A.B

Tai, kad TinSoldieris biški skiedžia su tais psochopatais :D Taip, didžioji dauguma (absoliuti?) serijinių žudikų/manjakų ir panašių į juos patirdavo smurtą vaikystėje (seksualinį arba fizinį). Bet ten kalba ėjo ne apie tokio pobūdžio smurtą kaip pavogus šokoladą iš degalinės vaikas gauna diržo. Ten kalba eina apie nuolatinį smurtą prieš vaiką bei dažnai ir motiną be jokios priežasties. Tai tiesiog kasdieninis smurtas, kuris žymiai žiauresnis nei paplekšnojimas diržu per užpakalį (: Aš tikiuosi, jog užtenka nuovokos atskirti tai.

Bildukas

Citata iš: A.C.A.B  rugsėjo 13, 2012, 18:05:54
Deja ne, bet kitą vasarą bandysiu aplankyti bent NY (:

Tačiau turiu giminių, draugų bei bendravau su anglų kalbos mokytoja, kuri ilgą laiką dėstė JAV (beje, mokykla įsikūrusi ispanakalbių kvartale). Čia aš nesistengiu akcentuoti, kad va JAV vaikai yra auklėjami labai blogai ir t.t., tiesiog manau, jog šalis turi didelių problemų, kurios lemia didelį nusikalstamumą tarp jaunimo.
O as gyvenu JAV antras desimtmetis , cia uzaugo ir auga mano vaikai ir galiu pasakyti su visa atsakomybe , kad vaiku , kaip ir visose salyse, yra labai visokiu.Jeigu jus gyvensite juodyne arba meksikonyne - vaikai bus vienoki (daugiau pedagogiskai apleisti ir linke nusikalsti), kitur kitokie. Taigi tvirtinti , kad vien tik JAV turi baisias problemas , nelogiska.

Aukštyn