Pradekime mastyti patys.

Pradėjo eternal.bliss, vasario 21, 2014, 12:34:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

varpainis

Issigimelis todel, nes yra eilinis runkelis tesugebantis garsiai rekauti apie dalykus kuriu pats nelabai supranta ir nemandagiai pertraukineti kitus pasnekovus. O daugumai musu tautieciu, ypac tiem, kuriem prie ruso buvo geriau, tokie veikejai patinka, o nuo tokiu pasisakymu isvis lydosi:
Citata"20 metų rodėme, kad mes nenorime būti šeimininkais savo žemėje - savo valstybėje. Mes atsisakėme įstatymų viršenybės (juk įstatymai yra ne Lietuvos viršenybėje šiandien), mes atsisakome lito, mes uždarėm Ignalinos elektrinę - mes sutinkame su viskuo ką mums siūlo Briuselis. Vadinasi, mes savo valstybės šeimininkais nenorime būti...."

Issigimelis kazkodel pamirso kiek pinigu ES skyre tai Lietuvai, galu gale kiek daug naudos dave bevizis rezimas ir laisvo keliavimo/darbo galimybes.
Laikyti ta sena Ignalinos elektrine tikrai nebutu buve protinga, bet kokio velnio reikejo nubalsuoti pries nauja ir modernia VAE velnias zino..
Kas del euro, tai ilguoju laikotarpiu vienintelis euro minusas bus tas, kad kupiuros ne taip graziai gules pinigineje ir kasos aparatuose reikes pakeisti stalciukus  ;D Lietuvoje nera absoliuciai jokios adekvacios monetarines politikos, todel nera jokio skirtumo LTL ar EUR. Su euru butu daugiau galimybiu pritraukti kazkokius stambesnius uzsienio investuotojus. Galu gale vaziuojant i uzsieni nereiketu pinigu keitalioti.

eternal.bliss

Tie patys vokietijos piliečiai atvažiavę čia sakė: " tik neisiveskit euro, pas mus viskas tik pabrango". taigi galvokit gal galva o ne politikų paistalionėm.

Benamis

Kaip ir rasiau praeitoje zinuteje pagrindiniai argumentai uz eura: gal pritrauks investuotojus ir nereikes keisti pinigu kai keliausime po euro zona.

varpainis

Palukanos sumazes dar. O tai kokie argumentai pries? Kainos keliais euro centais padides?

Benamis

Keliais euro centais? Gal tu pabendrauk su latviais jie tau pasakys kaip atrodo "keli" euro centais.

Argumentai pries:

- Prarasime nacionaline savo valiuta.
- Priklausysime tiesiogiai nuo europos centrinio banko.
- Euro-zona yra trapi kaip niekad.
- Dides kainos, atlyginimai nekis (gyvus ir artimus pavyzdzius turime).
- Euro ivedimas kainuos milijarda litu, kuri tikrai butu kur panaudoti Lietuvoje.

Cia tik tai ka as zinau. Atsiprasau, bet sie argumentai man asmeniskai yra tikrai stipresni, nei skaiciau argumentus "uz eura".

2Pacas

#20
vasario 22, 2014, 18:02:06 Redagavimas: vasario 22, 2014, 18:20:19 by 2Pacas
Varpatorsai :D Ar as ka sakiau pries eura?As tik pateikiau balsavimo rezultatus,kurie akivaizdu kad taves nedziugina.Isigimelis sakai,man atrodo reiktu tau i veidrodi paziuret pries kitus taip vadinant.Ir is kur tiek nepykantos pas zmogu..

O seip tai taip esu pries euro ivedima.Manau dauguma blaiviai mastanciu yra pries,uz gali but tik tokie zmones kurie yra prisiklause musu vagiu su kostiumais pazadu kad bus geriau ir t.t.t Esme tame kad tie vagys jau 20 metu mum zada ir zada kad bus geriau.

Kaip ir minejot kitose salyse ivedus eura situacija pablogejo,tai cia ne argumentai balsuot pries?(Aisku jai dar turesim tokia teise.)Nes jai jau masina sita visa isivaziuos ja sunku bus sustabdyt,plius dar pas mus kaip nera demokratijos tai gali jau ir referendumai ir balsavimai nepadet..

varpainis

Benami, aisku trumpuoju laikotarpiu ir tos kainos pakils ir panasiai, bet ilguoju laikotarpiu euro ivedimas tikrai atnes naudos. Nesu as pats ekonomikos mokslu daktaras, tai ir paaiskint ne viska galiu, tad jei pats netingi ir idomu permesk akim http://www.ekonomika.lt/naujiena/kodel-skubame-isivesti-eura-greiciau-nei-britai-svedai-ir-lenkai-47338.html ir http://www.lb.lt/euro_ivedimo_poveikio_salies_ekonomikai_kiekybinio_vertinimo_apzvalga .

O tupakai apie tave labai daug ka pasako tai, kad labai zavejaisi referendumais visais, pats sakei kad prie ruso geriau buvo, o dabar ir paulausku susizavejai

Chronos

  Euro įvedimas labiau palankus verslui, nei žmonėms. Lenkios atveju, kuri turi nuosavos vertės valiutą, euro įvedimas reikštu nacionalinio suvereniteto praradimą. Kitaip sakant, Lenkija negalėtu kontroliuoti savo valiutos vertės ir turėtu paklusti Euro taisyklėms norint pakeisti vidinę ekonomiką, kas bėje išgelbėjo tą šalį recesijos metu devalvavus zlotą ir taip pagerinus exporto sąlygas (na čia grubiai tariant, bet kita vertus, panašu į tai, ką Kinija padarė su juaniu).
-Matyt kažkam tai nepatiko, nes beveik visa tuometinė valdžia žuvo avia katastrofoje prie Smolensko-
Panašias problemas dėl euro turi ir kitos jo nepriėmusios valstybės. Štai UK pagrindinė problema:
CitataThe Euro cannot be depreciated by individual countries in times of recession: The UK has the greatest problem with this restriction. UK businesses benefit from being able to depreciate in order to increase exports, to borrow money, to get around a recession or to cut taxes at will. The Maastricht Criteria must be adhered to, and there is a stability and growth pact that inhibits borrowing.

plačiau - http://www.worldissues360.com/index.php/the-benefits-and-disadvantages-adopting-the-euro-2-5857/
  Lietuvos atveju net nežinau. Asmeniškai nelabai noriu to euro, bet kadangi litas jau yra pargįstas union'ine valiuta, o ekonomika yra šiaip sau, galbūt kažkas iš to išeitų. Vieninga valiuta yra logiškas ėjimas kaip ir kiti pliusai, bet ar to pakanka... Šiaip palaukčiau, kol Europos ekonomika taptu stabilesne, nors žiūrint plačiąją prasme, pats įstojimas į euro zoną yra gan nepalankus, ką jau ten kalbėti apie eurą. Aišku, atviros sienos ir finansavimas yra gerai, bet visi žino, kad nieko už dyką nebūna. Ilgainiui, galbūt reikės gražinti skolą ar priimti kažkokius nepalankius liaudžiai įstatymus (pvz žmonių stebėjimo įteisinimas, kurį jau priemė).
   

eternal.bliss

Tai juk mokesčius tuos pačius dabar bando ivesti, kad tik sutaupytų ir kažkaip isivestų tą eurą suknistą, o kaltina pencijas, nors kaupia resursus eurui...

Chronos

Va šito tai nesumasčiau.
Citata iš: eternal.bliss  vasario 22, 2014, 20:28:53
Tai juk mokesčius tuos pačius dabar bando ivesti, kad tik sutaupytų ir kažkaip isivestų tą eurą suknistą, o kaltina pencijas, nors kaupia resursus eurui...

"jei žiniasklaida koncentruojasi ties kažkokiu dideliu įvykiu, reiškia kažkur paslėptas dar didesnis".
Kaip pirštu į akį. Nesitikėjau, kad tai taip akivaizdu.

Jupiteris

Citata iš: Benamis  vasario 22, 2014, 17:08:45
Kadangi nesu labai didelis ekonomistas, gal kas nors galetu paaiskinti kodel didesnes valstybes uz Lietuva (kalbu nuo gyventoju skaiciaus iki ekonomikos rezultatu) nenori euro? Lenkija, Svedija, UK, Danija, Sveicarija ... ? Taip pat paskaicius siuos "argumentus" uz eura, tai tik dar labiau jo nesinori, nes argumentai niekiniai: http://www.euro.lt/lt/apie-euro-ivedima-lietuvoje/euras-ir-lietuva/euro-teikiama-nauda/ - litas ir taip priristas prie euro, tai kame beda? Investiciju padauges Lietuvoje? Baigiam juokus.

Kokie yra tie argumentai uz euro ivedima? Ar ties tuo, kad keliaudami i uzsieni nereikes keisti valiutos ir apsiribojam? Buciau dekingas uz informacija, gal bent nuomone pasikeis apie eura.

O tai, kad kainos nekils isivedus, tai cia pasaku pasakos. Gali bambaliniams tai valdzia pasakoti. Kilo ir Estijoje tos kaino, kilo ir Latvijoje. Kuo mes ypatingi, kad pas mus nekils?

Visur ant pradziu kyla kainos, bet poto viskas stabilizuojasi po biski.. Pagrindiniai butu pliusai, kad sumazetu skolinimosi palukanu normos, valiutu keitimo sanaudos..
Kodel tokios valstybes nenori euro? Todel, kad jos yra pakankamai stiprios , kad islaikytu savo valiuta, jos nenori buti priklausomos tiesiogiai nuo ES , kuri siuo metu yra nelabai stabilioje busenoje, o lietuva su savo litu mazai ka gali padaryti. Domiuosi nemazai geopolitika ir mano atzvilgiu mums euras yra visiskai nepriimtinas, nes minusu isivedus eura yra zymiai daugiau negu pliusu... Cia greiciau ne lietuvai reikia euro, o europos sajungai reikia praplesti savo euro zona.
Ir kaip tu sakai, tokie dalykai kaip "investiciju padaugejimas" yra daugiau propogandiniai dalykai,
aisku, ju padauges, bet tokiu mazu skaiciumi, kuris beveik nepakels ekonomikos, sitas reikalas yra ispustas.. Beto kaip jau anksciau rasiau , jeigu butume istoja anksciau butume sutaupe apie 7 milijardus litu, tai kodel stojam dabar? Kazkam to prireikia ;)

Vytautas

Kad dėl euro Lietuvoje atsiras investicijų tai aišku visiška propaganda. Kad bus kažkokios stabilesnės skolinimosi sąlygos tai gal ir tiesa. Visumoje mažiau problemų su pinigų valdymu nes savų pinigų tiesiog neturi. Be to didesnio darinio pinigai tikrai saugesni lyginant su kažkokia maža šalimi. Nebent sėdi ant gamtinių išteklių kurie garantuoja tavo saugumą kaip kokie norvegai. Kadangi realiai jokios nepriklausomybės nėra, nes buvimas bet kokioje sąjungoje ją atima tai ir į pinigus galima nekreipti dėmesio nes tai joks nepriklausomybės garantas. Bent man visiškai vienodai litas ar euras. Aišku pradžioje tikrai bus nesusipratimų. Bet su laiku padėtis stabilizuosis.

Jupiteris

Citata iš: Vytautas  vasario 23, 2014, 19:30:30
Kad dėl euro Lietuvoje atsiras investicijų tai aišku visiška propaganda. Kad bus kažkokios stabilesnės skolinimosi sąlygos tai gal ir tiesa. Visumoje mažiau problemų su pinigų valdymu nes savų pinigų tiesiog neturi. Be to didesnio darinio pinigai tikrai saugesni lyginant su kažkokia maža šalimi. Nebent sėdi ant gamtinių išteklių kurie garantuoja tavo saugumą kaip kokie norvegai. Kadangi realiai jokios nepriklausomybės nėra, nes buvimas bet kokioje sąjungoje ją atima tai ir į pinigus galima nekreipti dėmesio nes tai joks nepriklausomybės garantas. Bent man visiškai vienodai litas ar euras. Aišku pradžioje tikrai bus nesusipratimų. Bet su laiku padėtis stabilizuosis.

Tai vat, su tokia valdzia, ta pradzia gali buti tokia sunki ;D, kad gal geriau nerizikuoti kaip manai?
Beto ta europos sajunga dabar irgi sviruoja tai i kaire tai i desine nesuprasi.. Jeigu isivedus euro zona bankrutuos. :) Niekas tokiu klausymu viesai neaptarineja.

Vytautas

Sunkusis periodas kad ir ES manu bent jau atitolęs.

Aukštyn