Protingos mintys

Pradėjo Strategas, balandžio 30, 2013, 09:36:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Strategas

Sveiki, gerbiami forumo lankytojai.
   Kilo idėja, kuri, manau, daugumai pasitarnaus tinkamai - siūlau čia įdėti ir pasidalinti savo gyvenimiškomis įžvalgomis per kažkada kažkieno pasakytas protingas mintis, gyvenimiškas pastabas, gamtos dėsnius ir pan. (o gal Jūsų pačių sugalvotas tiesas). Kalbu apie galimybę pasidalinti savo sukauptomis įžvalgomis, kuriose atsispindi Jums pasiteisinusi, aktuali ar gili mintis.
Kaip jau pastebėjot dauguma iš Jūsų naudoja panašius terminus po pasisakymų vietoje parašo, ir man labai patiko (nes darbe kasdiena su tuo susiduriu) viena gyvenimiška taisyklė, kurią naudoja vienas iš forumo dalyvių: "gyvenime tu vaidini, kad nevaidini". Mano atveju tai labai taikliai pasakyta. 
   Savo ruožtu norėčiau pasakyti štai ką - greičiausiai niekas nepaneigs Auksinės taisyklės, kuri, beje, taip ir vadinasi - ką duosi kitam, tą gausi atgal. Išsireiškimų šiai taisyklei labai daug, bet mintis labai paprasta, tarkime vienas formumo dalyvis įžeidė kitą, tuomet pastarasis būtinai norės atsiteisti ir taip gaunasi tai, kas šiame formune vadinasi "Žodių karai". Man, asmeniškai, tai LABAI nepatinka tokie dalykai, todėl įžeidinėti kitą arba demonstruoti savo MILŽINIŠKĄ intelektą neverta. Tiesiog diskutuojam, dalinamės info ir pakviesčiau visus aktyviai išreikšti tai, kas Jums gyvenime aktualu.
   Na o mano taisyklė, kurios dar nepavyksta įgyvendinti ši - "gyvenime turi rasti tai, dėl ko galėtum numirti". Ieškau :)

Teroras

Smagu, kad patiko mano mintis :) Nors ji skamba siek tiek kitaip ;)

Citata iš: Strategas  balandžio 30, 2013, 09:36:29
   Na o mano taisyklė, kurios dar nepavyksta įgyvendinti ši - "gyvenime turi rasti tai, dėl ko galėtum numirti". Ieškau :)


Sekmes tau ;) As tai savo jau radau. Bent jau tikiuosi, kad radau :)

Strategas

  Labai dažnai pasireiškia toks ar labai panašus 2 žmonių konfliktas, kur, kaip matome, teisios abi pusės...  :-\

Iron Tara

Si vis me flere dolendum est primum ipsi tibi.
Angl.: If you wish me to weep, you yourself must first feel grief

Lietuviškai taip gražiai neskamba  ;)

eternal.bliss


Strategas

Dar mano pastebėjimas būtų toks: išties "sunkiau uždegti tamsą, lengviau gesinti šviesą". Visai kaip toje naujoje G&G Sindikato dainoje "Laikas keistis".
Ten taip ir kalbama, jei mūsų būtų keletas, kovoti su tamsa būtų daug lengviau.

eternal.bliss

Nėra visiškai taip.
Priklauso kokia realybė yra dominuojanti, kokia energija yra dominuojanti.
Jeigu dominuojanti neigiama energija, neigiama realybė- teigiamumą išlaikyti yra sunkiau, Tačiau jei dominuojanti yra teigiama realybė išlaikyti neigiamumą yra sunkiau.

Strategas

Na o LTU kokia dominuojanti realybė? Aplamai? m?

eternal.bliss

#8
balandžio 30, 2013, 18:48:15 Redagavimas: balandžio 30, 2013, 18:52:44 by eternal.bliss
Dabar yra silpnai teigiama kaip visuma. Bet tavo realybė gali būti visiškai kitokia.

2Pacas

#9
balandžio 30, 2013, 18:53:03 Redagavimas: balandžio 30, 2013, 18:56:21 by 2Pacas
Bandysiu perteikt savo dilema, tai va nesenei uzkibo toke mintis man,pvz kaip sapne mes mirstam visada pabundam ar ne? bent jau man taip visada buna pvz sapne jai nukrentu nuo kokio pastato ar kaskas panasaus, nu zodziu uzsimusu, tai visada atsibundu.Taigi visu pirma del ko taip yra, del to ir suku as galva,ir ateina du atsakymai, ar tai nuo musu tikejimo kad mirtis egzistuoja, nu noriu pasakyt taprasme juk mes tikim kad nukrite nuo kokio dangoraizio ar paskende mes mirsim neimanoma likt gyvam tai tas tikejimas ir persikele i sapnu pasauli?ir antras atsakymas kuris man svietciasi,nesvarbu kokioi realybei mirstam ar sapnu ar sitoi materialioi, mes pabundam i kita.Taigi as ir galvoju jai cia istikruju taip gali buti tai galbut kaip mes mirsim istiesu sitoi materialioi realybei mes atsibusim i kita tarsi sapne?taigi cia viskas gal yra tesiok sapnas sapne ar kaskas panasaus??..zodziu tikiuosi pagavot mano minti,ka manot? patys pamastykit apie tai ir pasidalinkit nuomone savo.ps as tikiu pomirtiniu pasauliu ir kita,bet nejaugi cia gali viskas but taip paprasta?

Strategas

Manau pastarasis lankytojau, 2 pakuotės, nevisai teisingai supratai šios temos tikslą - čia nesiekiam pasidalinti savo filosofiniais išvedžiojimais, siekis buvo kiek kitoks. Tai jeigu turi gerų ir pasiteisinusių minčių, dėstyk, jeigu norėjai pakalbėt apie pomirtinį gyvenimą, ši tema yra, bet ne čia. Dėkui, kad supranti.

eternal.bliss

"I didn't arrive at my understanding of the fundamental laws of the universe through my rational mind." Albert Einstein

Sephriel

mano hobis yra rasyt filosofines/ideologines oracijas.Save facebooke jas saugoju atieties publikacijoms .Idesiu viena is savu kuriniu kuris aukstesnio prioriteto uz kitas mintis.P.S. Kuriau anglu kalba nes skiariau tai placiosioms masems.

Humanking needs catalyst.Is two ways to reach Golden Age-first one (current one) based on personal spiritual growth and is passive one.As we can see-since not 100% humanity concerning about spiritaulity this path was doomem since the begining.Second one-rude one,is based on what we learned from first project mistakes-humankind must be united for one ar same goal otherwise individual ego paths will take ower humankind and will be no spiritual growth in wide spectre except small groups waht we have now.To unite humankind I see no better way neither catalclysm.Otherwise poeples will left thinking in "untill that don't concerning me I dont care" basis.Cataclism must be worldwide otherwise we will left in same doomed first variant as we are now.We need destruction in order to create better world.we need to destroy old one,with its old habbits and thinking.So when you get the idea,you will see the whole wiev in thing you dont like.Everething what can be catalyst,can be used as part of Divine part to path two to reach and make Goden Age true.In this light I see Illuminati and New World Order as a tool for this rude,but succesfull path to spiritual growth.World War 3 also would speed up thing and any destructionala action is small step to achieve our goal.You will ask me-How these terrible things can make rise up humankind for better future?Its werry simple-all these terrible things will reach every person in the world personaly.And then 100% humankind will be touched personaly,they will start thinking want they wis or not,tehy will be forced to thinking about why this thing is happening?If we get a New World Order based on money,and limitation of free will of eath person,humankind will rise up against it,and will will detroy we werrry rotos of it.Materialism will be wipe away,money system will be changed to prevent that to be happened in the future,spirituality will be cultivated.The Word War 3..well then will be left less humans it will be easer to control them.To create new we must destroy old ane every way of destruction will be a tool in hand of the Gods.

Divine beings don't care in with way Divine plan will be reached.They concerning only about final results not the ways of realisation.When we undertand what we see what is only matter of time to reach final stage.You can see why is two ways-light one and dark one-they just making racing who reach the goal first,and the goal is the same to "good ones" and "bad ones".Its just only two posible path to Golden Age.Final destination

Sephriel

Mes esame tai kas esame siandien.Cia ir dabar kuriame rytoju ir klojame savo gyvenimo pamatus.Naivu ir kvaila butu tiketis geresnio rytojaus ar,kad po savaites/metu kas bus kitaip.As esu kas esu.Cia ir dabar.Yra tik dabartis,yra tik veiksmas ir atoveiksmis.Rezultatas to ka kuri dabar.Del sios priezasties turime suvokti ,kad nera jokiu "kas butu jeigu butu".Tai kvailas ir beprasmiskas klausimas rodantis nesuvokimo lygi.Jeigu noretum tai ir butu buve.Jeigu to nebuvo to ir nebus nei rytoj nei po metu nei po desimt.Mes vekiame pagal vadinamuosius elgesio sablonus.Zinant savo sablonus ir ju rezultatus galim zinoti savo ateiti.Tai labai paprasta zinant kaip elgiesi konkrecioj situacijoj ir kas is to seka,kita syk patekes i ta salyginai pacia situacija zinosi kur tai nuves.Aisku zinodamas kas bus gali tai pakeisti,bet esme ta,kad mes ant tiek pripratome prie tu sablonu,kad net nenorime ju keisti.Todel esame tai kas esame,cia ir dabar ne ryt,ne uzporyt ir ne po metu.Ka pasiekei siandien turesi visada.Ko neturi siandien neturesi ir rytoj.Cia as ne apie daiktus kalbu.Tai tiek.

Sephriel

Man sake,kad nereik skirstyti zmonijos.Turbut dar nepabude is po miego buvo.Giliai ikvepkit,apsidairykit aplinkui,pasiimkit koki blizganciais virseli zurnala su iki nuobudulio igrysusiu zinomu veidu.Passimkit koki valstieciu laikrasti.Skaitykit,palyginkit.Jiegu jusu galvose kirba "koks pasaulis neteisngas" arba "noreciu ir as taip gyvent" tai esant ant teisingo kelio.Paimkim elementaru istorijos vadoveli.Akkmens amziuj buvo tik dvi zmoniu grupes-medziotojai(tiekejai) ir vartotojai(visi like).Medziotojai turejo visas moteris nes neko kito vertingo tada ir nebuvo :) Sugebejimas pateikti maisto iskele juos aukscaiu kitu.Naturali atranka,naturali klasifikacija,hierarchijos uzuomazga .Veliau atsirado dar ir zemdirbai,bet tai padeties nepakaite.Buvo daug "teisngesni" laikai-mainais pagrysta "ekonomika".Jeigu nesugebi zvejot,visvien gali gaut zuvies,nes sugebi isgaut medu,o kadangi zvejai nebuvo biciu draugai tai abi puses likdavo patenkintos.Kiekvienas gauna pagal nuopelnus.Bet per daug nukrypau nuo temos.

Feodalinis laikotrapis.Vergija.Baudziava.Cia jau prasidejo mus sukures industrinis laikotrapis ir zmonijos skirstymas visuomenes sluoksniais.Didziulis suolis zemyn sakyciau ziuredamas i mainu sistema.Dabar vietoj to kad abi puses kazka gautu,viena puse visad gauna,o kita duoda negaudama nieko.Bet as nenorecaiu isskirti vien tik visuomenes sluoknsiu.Tai butu tik dalis tiesos.Gerai,dabar turim vadinamasias vargsu,vidurine ir aukstaja visuomenes klases.Neskaitant monarhines hierarchijos.Tada turim karalius,princus,kunigaikcius etc ir visus likusius "prasciokus" iskaitrant ir ta pacia aukstaja klase.Idomus posukis ar ne?To dar negana.
Religijos.Stai kiekviena relgija save laikys ausktesne uz kitas likusias.Religine-filosofine sistema remiantys asmenys prades isskirti vieni nuo kitus.Vieni keiliaus i "roju" kiti ne.Stai ziurek anie eretikai.Mistikai isskyrs vieni kitus pagal sielos kilme.

Visi pasauliai remiasi hierarchija.Dievai virsuje ir tarpusavyje kovoja del itakos zonu,po ju seka angelai,sie skirstomi velgi pagal savo potenciala,egregorai nors dirbtini kuriniai bet per daug galingi kad nuvertint,elementalai...
Ka jau kalbet apie zmogu palyginus su dvasinio pasaulio hierarchija ne muses nevertas.

Skirstymas,klasifikacija niesviengiama ir amzina.Taciau zmones apsiriboja tik savo asmenine pozicija.Kas vieno akimis bevertis,kito akimis bus vertingas.Vieni vertina pagal religija,kiti pagal itakos zona,jega,finansus,magine jega.

Tai ka noriu pasakyt,kad suasmeninti skirtymo i ta ir ana nereiketu,nes tai tik viena pyrago rieke is daugelio galimu.

Aukštyn