Anomalija.lt

Techniniai klausimai => Forumo pagalba => Pageidavimai => Temą pradėjo: sausio 01, 1970, 03:00:00

Apklausa
Klausimas: Ar forume turėtų būti pakeistas administratorius?
Pasirinktis 1: Taip, dabartinis netinka šiam forumui.
Pasirinktis 2: Ne, dabartinis gerai atlieka pareigas.
Pasirinktis 3: Neturiu nuomonės
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 18, 2016, 20:01:58
Myliu šį forumą. Stebiu jį beveik nuo pat jo atsiradimo. Pažįstu visus jo narius iki tokio lygio, kad kartais atrodo tartum jie būtų mano draugai nuo mažens.

Nesu iš tų žmonių kurie aktyviai reiškia savo nuomonę, tačiau nepaisant to, tikrai negalvoju, kad neturiu jokios teisės pasisakyti. Esu lygiai toks pats pilnavertis narys, nepasaint, kad forumo gyvenimą stebėjau iš šalies, nediskutuodamas jame.

Tačiau negaliu žiūrėti į šio forumo paskirtą administratorių. Aš iki šiol negaliu suprasti, kodėl anomalija.lt projekto įkūrėjai, administratoriumi pasirinko būtent Gabrieliu.

Taip, tai asmuo tikrai įdomus, kartais (pabrėžiu) įdomiai parašo ir jis man tikrai netrukdytu jeigu ir toliau čia diskutuotu, tačiau mano manymu (ir man atrodo, kad ne tik mano), jis absoliučiai netinkamas eiti šio forumo administratoriaus pareigas.

Tai yra arogantiškas tipas, su išankstinę nuomonę, galvojantis, kad žino atsakymus į visus klausimus. Maža to, jis aklas ir užsidaręs skeptikas, kuris cituoja statistikas iš bala žinia kokių šaltinių, net nesugebėdamas jų pagrįsti.

Mano klausimas, ar tikrai toks žmogus turi vadovauti parapsichologiniam forumui? Abejoju.

Galvočiau, kad įkūrėjai tiesiog nusispjovė ant forumo ir mažai jiems rūpi kad čia dedasi, tačiau ne. Per tiek metų tikrai jį prižiūri, atnaujina, keičia, stengiasi įsiklausyti į kitų žmonių prašymus ir t.t. Tačiau kodėl neįsiklauso į jau n-tojo žmogaus pastabą, kad dabartinis administratorius tarsi sėdi ne savo rogėse?

Įkūrėjai visuomet pabrėžia, kad jie visuomet laukia pasiūlymų ką galėtų pakeisti, tačiau kai kalba eina apie administratorių, tai jie akli ir kurti. Klausimas - kodėl?

Jau nežinia kiek pasiūlymų buvo pakeisti forumo administratorių. Nejaugi nėra kito žmogaus kuris tiktu šioms pareigoms? Aš galėčiau bent tris dalyviu įvardinti, kurie susitvarkytų kur kas geriau.

Anomalija.lt kaip skelbiate yra nr. 1 portalas apie nepaaiškinamus reiškinius, tačiau kol forume vadovaus Gabrielius, anomalija.lt niekada neturės forumo nr. 1 apie nepaaiškinamus reiškinius. Kodėl? Nes savo skepticizmu ir arogantiškumu, dabartinis administratorius tiesiog kaip muses išvaiko susidomėjusius diskusijomis.

Mano pasiūlymas paprastas, padėkoti Gabrieliui už darbą ir tiesiog pakeisti jį kitu administratoriumi kuris būtų nešališkas, nebūtų skeptiku, turėtų mažiau arogancijos, pastabas skirtu ten kur joms ir vieta, ir t.t..
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: marozas ne iš Kauno kovo 18, 2016, 20:29:53
Senai laikas.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 18, 2016, 20:30:33
Tik galiu pasakyti, @paragraf 78 yra būtent tas, kas ir turi būti. Išvis nereikia nejokio kitokio.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Vytautas kovo 18, 2016, 20:31:22
Yra kaip yra. Vargiu ar atsiras kitas žmogus galintis tiek daug laiko skirti forumui. Savo laiku buvo iškilusios savotiškos problemos. Gabrielis po to bent man atrodo padarė išvadas ir tapo tolerantiškesnis. O dabar dar šeimos rūpesčiai tai jau visai rimtas pavojus atitrūkti nuo anomalijos.  :) Kaip ten bebūtų bet šiam momentui nematau jokių alternatyvų. Nors savo laku ir pačiam teko "gauti į kaulus". Bet vadas turi būti vadas.  :) O tokių sugebėjimų Gabrielis tikrai turi.  :)  Tiesiog jei nepatinka kas kuriam laikui imi ir patyli, nesiveli į bevaises diskusijas. Nėra čia jokios problemos. Realus gyvenimas teka sava vaga. Čia tik virtuali realybė kurioje galima būti arba nebūti.  :)  Malonu kad iš esmės tokios pakraipos forumas tokioje mažoje Lietuvoje egzistuoja ir gan sėkmingai. Tiesa galiu pridėti kad čia daug laisvės. Vienam rusų forume buvau išmestas jau po antros savo žinutės ir visam laikui. Nors lyg ir ne esu kažkoks agresyvus žmogus, bet administratoriams pasirodė kad tai neatitinka bendros forumo dvasios. O dvasia užbūrimai atbūrimai ir realiai daugiau nieko. Visi kas tuo bent suabejoja metami lauka be perspėjimo. Turiu ir kitą pvz baltarusių forume kur vyrauja neįtikėtina pagarba ir tolerancija tiesiog savaime vieni kitiems. Kad ir nusikalbi visiškai ne į temą administratoriai visiškai nekreipia dėmesio. Bet patys dalyviai kažkokie ypatingai geranoriški ir tolerantiški. Vieni kitus vadina Jūs ir rašo iš didžiosios raidės. Ir niekas iš išorės nieko nereguliuoja. Taip kad šiame margam pasaulyje yra visaip.  :) O čia sakyčiau labai sveikai per vidurį.  :)
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 18, 2016, 20:43:31
Vytautai, gerbiu Jus kaip asmenybę. Esate be galo tolerantiškas ir taktiškas žmogus. Kartais stebiuosi kaip gražiai mokate duoti durniui kelią ir nesivelti į ginčus. Būtent toks turėtų būti forumo administratorius. Diplomatiškumas svarbiausia.

Tačiau šį kartą, Jūsų diplomatiškumą galima sulyginti su užmerktomis akimis. Netikiu, kad jus nematote šio forumo potencialo. Jis galėtų būti tikrai žymiai geresnis ir populiaresnis. Tik yra vienas trukdis, kurį galima labai lengvai pakeisti.

Manau neneigsite, kad per visą forumo egzistavimo laikotarpį, būtent dėl šio forumo administratoriaus pasitraukė labai daug dalyvių... O tai nėra gerai. Čia ne kažkoks karas, kuriame turi išgyventi stipriausias. Tai yra virtuali diskusijų terpė, kurioje turi būti vietos kiekvienam.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Visažinis kovo 18, 2016, 20:49:18
Pasirašau po kiekvienu žodžiu.

Beje, tai ne pirma tokia tema: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1956.0
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Faunas kovo 18, 2016, 20:52:16
Ryžos kumelės kliedesiai.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Visažinis kovo 18, 2016, 20:57:35
Lindimas į subinę dar nuo nieko neapsaugo :D
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Martinax kovo 18, 2016, 21:04:34
Aš balsuoju už admino keitimą.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Visažinis kovo 18, 2016, 21:11:17
Net jeigu balsavimas būtų 50 ant 50, vistiek manau adminams verta būtų pagalvoti šiek tiek... Nes toks įspūdis, kad jie laukia kol forume liks tik paragrafas ir Tinsoldieris :D

Čia lygiai tas pats jeigu informatikų forume administratoriumi būtų botanikas... Nei šis, nei tas...
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Vytautas kovo 18, 2016, 21:17:10
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:43:31Manau neneigsite, kad per visą forumo egzistavimo laikotarpį, būtent dėl šio forumo administratoriaus pasitraukė labai daug dalyvių...
Na čia jau reikėtų paklausti tų pasitraukusių. :) Bet pasitraukimą gal labiau lemia tiesiog neturėjimas ką pasakyti. Kad ir aš pats tiesiog šiam momentui esu pasakęs viską ką žinau. Kažkaip primygtinai kitiems brukti savo požiūrį nematau prasmės. Tokiu būdu kartais taip pat "išnykstu" ilgesniam laikui. Be to yra temų kuriose aš tikrai neturiu jokio supratimo ir realiai neturiu ką pasakyti. Taip kad viskas čia natūralūs procesai. Administratorius nelabai ką lemia. Nors kaip minėjau egzistuoja forumai kuriuose administratorių tiesiog nesimato. O čia administratorius aktyviai dalyvauja pokalbiuose kas tik pagyvina forumą. Bet pastebiu atvirkščią tendenciją kad administratorius dėl šeimyninių priežasčių tolsta nuo forumo. Tai taip pat visai natūralu. Taip kad problema sprendžiasi savaime. Ar tai į gerą ar į blogą parodys laikas.  :)


Citata iš: Visažinis  kovo 18, 2016, 20:57:35Lindimas į subinę dar nuo nieko neapsaugo :D
O kad ir saugoti nėra nuo ko. Šis puslapis gali egzistuoti gali ir neegzistuoti gyvenimas nuo to nesustos.  :) Virtuali realybė per daug sureikšminama.  :)

Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: illuminati kovo 18, 2016, 21:26:45
Jei ir keist, tai tik į kokį TinSoldier'į  :D
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Visažinis kovo 18, 2016, 21:31:10
Citata iš: Vytautas  kovo 18, 2016, 21:17:10O kad ir saugoti nėra nuo ko.
Tai buvo tiesiog pasakymas, nebūtina jo integruoti į šio forumo situaciją.

Citata iš: illuminati  kovo 18, 2016, 21:26:45Jei ir keist, tai tik į kokį TinSoldier'į
Tai gal geriau iš karto į http://www.skeptikas.org/forum/ administratorių? Iš ten nors žmogus su patirtimi ateitu :D
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: kiskis kovo 18, 2016, 21:32:06
Paragrafas orientuojasi temoj, nevadovauja be reikalo, nebent diskusija nugrybauja i dausas. Koks be butu administratorius vistiek zmones iseina, o po 2012 sumazejo susidomejimas pastebimai paranormalybem naturaliai.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Teroras kovo 18, 2016, 21:35:03
Jauciau, jog reikia siandien i anomalijos foruma uzeit :D Visgi nuojauta neapgauna :D

Baikit jus juokus. Niekas is cia paragrafo neismes. Turi pagrindiniu adminu uznugari ir tuo jau buvo galima isitikinti ne syki.

Nera paragrafas tobulas adminas, aisku, kazkiek gal nesiziuri, kad skeptikas vadovauja forumui, to as neslepsiu ir niekada neslepiau. Pats apie tai rasiau nezinia kiek kartu. Bet realiai vertinti, tai nezinau ar verta butu kazka keisti. Nezinia kaip naujas atrodytu, sis jau laiko patikrintas ;D
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: TinSoldier kovo 18, 2016, 22:02:26
Man įdomu, kas pasikeistų?
Administratorius ar ne, paragraf'as gali čia rašyti ką tik nori. Kaip ir visi kiti. Absoliučiai visos paragraf'o savybės, patirtis, žinios, įsitikinimai ir t.t. liktų tie patys - tokios pat liktų ir žinutės.

Nėra nė vieno išbaninto už savo nuomonę ar savo įsitikinimus, ar tikėjimus, ar pan. Cenzūros čia nėra jokios. Administratorius savo pareigom nepiktnaudžiauja.

Tai kas pasikeistų? Žinutės liktų tos pačios, priežiūra liktų ta pati (nebent suprastėti galėtų, nes šiuo metu tikrai būtų sunku surasti atvejį, kada kažkas iš moderatorių ar administratorių pasielgė kaip nors netinkamai), žmonės liktų tie patys.

Tai čia tik šiaip dramos į forumą įnešt norima? Gal ir faina tas :) Bet vis tiek visiškai beprasmiška.

Atskirkit žmogų nuo pareigybės. Jūs varot ant žmogaus, nes tiesiog šiaip nepatinka, ką jis rašo. Suraskit nors vieną rimtesnę kritiką jam, kaip administratoriui. O kaip žmogus, jis gali turėti bet kokias nuomones ir bet kaip jas reikšti. Ir, kol ta nuomonė nedaro įtakos pareigybėi - jokios realios problemos nėra.

P.S. O, kiek skeptikas ir kiek ne, - irgi visiškai neturėtų rūpėti. Faktas, kad paragraf'as, matyt, turi daugiausiai ir plačiausių žinių apie paranormalius reiškinius ir pan. mėšlą. Jeigu tos žinios, kai kuriose vietose, apie kai kuriuos dalykus privėdė jį prie skepticizmo - koks skirtumas. Čia tik jo asmeninis reikalas. Kompetencija dėl to nedingsta. Ypač, vėlgi, kai ta nuomonė nesikerta su administravimu.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 18, 2016, 22:11:04
Per daug sureikšminama, nuklystama net nepasigilinus, ką administratorius nori tuom pasakyti. Esminė klaida yra mūsų pačių forumo narių - mes nepakankamai pasigiliname į kitus forumo narius ir pateikiamą kitų forumų narių informaciją. Vėliau susidarome klaidingą nuomonę ir kalbame 'vėjus'. Kartais net nebandome taip daryti, nes jis tarsi 'priešas'. Bet visvien vertėtų, nes nesuprantant, ką tuom norima pasakyti - baigiasi nesusipratimu.

Kaikuriuose dalykuose, kur galima laisvai išsakyti nuomonę, nieko nesakau. Tačiau kur pateikiama oficiali informacija kažko naujo prikurti 'nepagrįstai' nėra tikslo. Kažkokie sukurti fantastiniai tekstai niekam neįdomus, ypač moksle, oficialioje informacijos skiltyje. Ezoterikos ir mistikos skiltyje, dar galima kažką kurti, bet moksle kai visi pradės kurti belenką - ar bus įdomu skaityti nesąmones?

Leisti betkuriam būti administratoriumi irgi negerai, nes kaikurie gali pradėti piknaudžiauti esama situacija. Kad administratorius, kažką pasako nariui norint kad patikslintų remdamasi tikrais faktais, pagrįstų pateiktą informaciją įrodymais - tai tik geriau.

Tie kuriuos išmetė, gali nebesivilti čia ir neberašinėti vėjų, patys kalti, kad nemoka padoriai elgtis ir kiekvieną gali siuntinėti, 'ten kur nori'.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 18, 2016, 22:21:16
Citata iš: TinSoldier  kovo 18, 2016, 22:02:26Man įdomu, kas pasikeistų?
Kaip sakoma varna varnai akies nekerta.

Sakyk jeigu Putiną siunčia ant trijų raidžių Juozas iš 3 aukšto, ir jeigu Putiną ant trijų raidžių pasiūstu Grybauskaitė - ar jaustum skirtumą? Manau, kad taip.

Lygiai tas pats ir čia. Aišku Gabrielius nieko nebuvo pasiuntęs, tačiau aš pateikiau vaizdingą palyginimą, kad suprastum apie ką kalbą eina (nors ir taip supranti).

Yra skirtumas kai žmogus mato, kad administatorius anomalijos forume nepripažįsta paranormalių reiškinių (atseit viską įmanoma racionaliai paaiškinti ir net nagalvokit galvoti kitaip) ir kai nepripažįsta paranormalių reiškinių atsitiktinis dalyvis.

Kai žmogus pamato, kad adminas tiesiog kategoriškai neigia, kad tai gali būti kažkas paranormalaus, tada naturalu, kad užduos sau klausimą ar į tą forumą kartais papuoliau.

Nesakau, kad jo čia neturi likti. Aš sakau, kad FORUMO VEIDAS, negali būti skeptikas. Čia ne skeptikų bendrija kažkokia. Čia forumas apie paranormalius reiškinius.

Tas pats jeigu Vatikanui vadovautu pedofilas, o ne popiežius. Arba analogiška situacija būtų, jeigu popiežius visiems skelbtų šventą žodį, bet visur kur tik įmanoma, pabrėžtų, kad aš abejoju arba, kad netikiu, tuo ką aš turiu skelbti. Lyg ir irgi su niekuo nesikirstų, ar ne? Skelbia žodį, dirbą, bet netiki. Už ką tokiį popiežių šalinti, ar ne?

Juokinga.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: TinSoldier kovo 18, 2016, 22:35:28
Padarykit Benamį su Legionu taip pat administratoriais - tuomet bus visai pakankama administratorių įvairovė - visi bus patenkinti: vienas magas, kitas skeptikas, trečias aukso viduriukas tarp šitų abiejų.

Nebeliks vieno forumo "veido". O toks patikimas ir kokybiškas triumviratas, manau, galėtų sudaryti rimto, įvairovę ir skirtingas nuomones pripažįstančio forumo įvaizdį.

O juk bent iš fasadinės forumo pusės administratorius ir moderatorius niekuo nesiskiria. Visi jie vienodai ar bent panašiai tvarką prižiūri, panašius įgaliojimus turi - bent toks įspūdis susidaro. Aišku, nežinau, kas dedasi užkulisiuose.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 18, 2016, 22:59:27
Jeigu čia būtų forumas su 5000 aktyvių narių, tada galbūt tai būtų ir neblogas variantas. Tačiau dabar tai absurdiškai atrodytų kai yra dešimtys narių ir prižiuri juos tris adminai.

Forumo veidas turi atspindėti pačio forumo tematiką, o ne atvirkščiai. Dabar tai lyg pasityčiojimas kažkoks.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Visažinis kovo 18, 2016, 23:03:02
Citata iš: TinSoldier  kovo 18, 2016, 22:35:28Padarykit Benamį su Legionu taip pat administratoriais - tuomet bus visai pakankama administratorių įvairovė
Tai ką jau čia... Padarykime visus administratoriais... Ir tegul diskutuoja visi administratoriai tarpusavy. Tada dar didesnė įvairovė bus :D

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 22:21:16Tas pats jeigu Vatikanui vadovautu pedofilas, o ne popiežius. Arba analogiška situacija būtų, jeigu popiežius visiems skelbtų šventą žodį, bet visur kur tik įmanoma, pabrėžtų, kad aš abejoju arba, kad netikiu, tuo ką aš turiu skelbti. Lyg ir irgi su niekuo nesikirstų, ar ne? Skelbia žodį, dirbą, bet netiki. Už ką tokiį popiežių šalinti, ar ne?
Labai geras ir teisingas palyginimas.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 18, 2016, 23:08:23
Nors 'lagas' sutrukdė parašyti visą norimą nuomonę, bandau antrą kartą.

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 22:21:16Aš sakau, kad FORUMO VEIDAS, negali būti skeptikas.
Patsai, stebėdamas tokį ilgą laikotarpį nieko nespėjai įsisąmoninti. Čia yra tvarka - reikia tvarkdarių, kurie leistų nenuklysti nuo temos ir neusivažiuoti į lankas. Taip manydamas, tu nieko nepasigilinęs negali teigti. Pirmiausia reikia suvokti, kad adiministratoriaus skepticizmas čia nieko nedaro. Mes patys kalti, kad įtikinamai nepagrindžiame savo nuomonės. Tu susidarai klaidingą nuomonę nepasigilinęs, jog kaikuriuos faktus net ir ezoterinius galima įrodinėti per oficialius informacinius šaltinius, dokumentiką, mokslo tirinėjimų aprašymus ir t.t.

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 22:21:16Tas pats jeigu Vatikanui vadovautu pedofilas, o ne popiežius. Arba analogiška situacija būtų, jeigu popiežius visiems skelbtų šventą žodį, bet visur kur tik įmanoma, pabrėžtų, kad aš abejoju arba, kad netikiu, tuo ką aš turiu skelbti. Lyg ir irgi su niekuo nesikirstų, ar ne? Skelbia žodį, dirbą, bet netiki. Už ką tokiį popiežių šalinti, ar ne?
Bandydamas lyginti pareigą su nužmogėjimu - nieko neįrodai. Neįtikinamai pasirinkta lyginimo objektai, nėra prasmės lyginti, nes jie nesvarūs, argumentai nepakankamai įrodantys. Net jei ir bandei kažką daryti, gali bandyti 100 kartų daryti ir nepavyks, kol nesuvoksi esmės. Tu turi kažkokių klaidingų įsitikinimų ir nemoki nieko įrodyti.

Citata iš: TinSoldier  kovo 18, 2016, 22:35:28Nebeliks vieno forumo "veido". O toks patikimas ir kokybiškas triumviratas, manau, galėtų sudaryti rimto, įvairovę ir skirtingas nuomones pripažį
Ne esmė čia. Mums nebūtinai reikia tikinčiųju anomališkais dalykais. Čia administratoriaus pareiga atliekama pakankamai gerai, šaunu, kad skiriama daug dėmesio ir laiko. Gerai, kad siekiama, kad forumas nenugrybautų ir nesmuktų.

Kiti gavę tokias pareigas išvis gali pradėti tingėti prižiūrėti tvarką. Vėliau gali pradėti trūkti laiko, o laiko nevisi turi, mes susiduriame su rūpesčiais ir kiekvieną kartą negalime būti anomalijoj.lt . Bet jei yra žmogus, kuris gali - tai yra didelis +. Nes laiku pastebimi nuklydimai ir bandoma taisyti negera situacija.

Nemanau, kad kažkoks naujas administratorius ilgai temps - atsibos, pradės teisintis, kad nėra laiko ir tuom viskas baigsis... Pareiga prižiūrėti forumo tvarką čia labai svarbi.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 18, 2016, 23:18:03
Citata iš: time  kovo 18, 2016, 23:08:23Tu turi kažkokių klaidingų įsitikinimų ir nemoki nieko įrodyti.
Džiaugiuosi, kad tu viską labai gerai moki ir neturi klaidingų įsitikinimų.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 18, 2016, 23:25:55
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 23:18:03Džiaugiuosi, kad tu viską labai gerai moki ir neturi klaidingų įsitikinimų.
Turiu ir aš klaidingų įsitikinimų ir neslėpiu, pripažįstu. Nieko aš nemoku ir nesugebu, bet jei bandysiu gilintis dar labiau nesuvoksiu nieko išvis.

Tiesiog noriu, kad atkreiptum dėmesį į tai, kad kaikuriuos faktus reikia įrodinėti įtikinamai. Antraip čia nesiskaityt, kad yra forumas. Būtų kažkoks 'vaikų darželis'.

Laigu forumo moderatoriai susimąsto ir trina lauk šią temą. Totali nesąmonė
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 18, 2016, 23:29:04
Citata iš: time  kovo 18, 2016, 23:25:55Tiesiog noriu, kad atkreiptum dėmesį į tai, kad kaikuriuos faktus reikia įrodinėti įtikinamai. Antraip čia nesiskaityt, kad yra forumas. Būtų kažkoks 'vaikų darželis'.
Faktų pilna gali rasti šioje temoje:

Citata iš: Visažinis  kovo 18, 2016, 20:49:18Beje, tai ne pirma tokia tema: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1956.0
Citata iš: time  kovo 18, 2016, 23:25:55Laigu forumo moderatoriai susimąsto ir trina lauk šią temą. Totali nesąmonė
Nepatinka - neskaitai. Forumo tema taisyklių nepažeidžia, kaip ir mano žinutės.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 18, 2016, 23:45:30
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 23:29:04Nepatinka - neskaitai. Forumo tema taisyklių nepažeidžia, kaip ir mano žinutės.
Tu padarei labai daug žmonių abėjingų. Dabar niekas nebegrįš laiku atgal.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Marius kovo 18, 2016, 23:50:25
Ar tik man vienam sis pasalietis primena paxa, kuris pastoviai rauda kad jy skriaudzia..apgailetina...
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Tukas kovo 19, 2016, 00:23:07
Neivarking zmogau.. Visi zino , kad jis turi uznugari tai kaip matai vis daugiau islenda gyneju kurie lenda i sedimaja. Nieko nepakeisi yra nusistovejusi grupe snebuviu ir nauju zmoniu nuomones jie nepriims ir visaip stengsis pazeminti ir izeisti.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 19, 2016, 00:57:07
Draugiškai paaiškinu, kodėl.

1. Čia ne tas pats, kaip atsiliepimai apie administratoriaus elgseną ( http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1956.0), todėl peržengia ribas. Tai yra piktybinis kaikurių naujų narių, nesugebančių įrodyti savo tezių išmislas.

2. Nederėtų menkinti ar žeminti aukštesnės už save pakopos forumo statuso narį. Niekam neturėtų būti suteikta visiška laisvė daryti tai, ką nori ne su savo forumu. Tai reiškia, kad betkurio atėjusio naujo nario bandymas veikti bandant sukelti abejones/rinkimus/pasipriešinimą/keiksmus yra nelogiškas sprendimas. Patys pagalvokite, ką darote.

3. Administratoriaus pastebėjimai, perspėjimai yra objektyvūs ir atitinka forumo prižiūrėjimo taisykles. Jeigu niekaip neina suprasti subjektyvios nuomonės, pavyzdžiui, mokslo skiltyje - reikia remtis objektyviais šaltiniais ir tyrimais, kad būtų įrodyta teigiančiojo nuomonė ir aiškiai visiems suprantama. Tačiau tas negalioja temose, kuriose nereikia objektyvaus požiūrio pavyzdžiui: off-topic skiltyje, betkokioje skiltyje (kurioje bandoma klausti nuomonė). Todėl tokiu atvėju reikia išmokti atskirti, kur prašoma objektyvios nuomonės, kur subjektyvios. Čia reikia įjungti logika.

4. Skepticizmas nieko nereiškia, negadina forumo įvaizdžio. Nėra tokio žmogaus, kuris nebūtų kažkam skeptikas ir viskas būtų toli ir gražu. Nereikia subjektyviai išsigalvoti "niekų", kurie nieko neįrodo.

5. Jeigu nori diplomatiškai, tai... Bandom.

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Myliu šį forumą.
Meluodamas toli gražu nenueisi. Nors gal ir stebi iš šalies, bet tau dar trūksta pasigilinti daugiau.

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Nes savo skepticizmu ir arogantiškumu, dabartinis administratorius tiesiog kaip muses išvaiko susidomėjusius diskusijomis.
Labai vienkryptiškai teigei objektyvią nuomonę. Nėra taip, jis negaino nieko.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Bla kovo 19, 2016, 01:56:35
Šitie "balsavimai" primena inkognito laikų nepasitenkinimą. Yra tam tikrų žmonių, kurie turi savo specifinę nuomonę. Toliau, kai jų nuomonė yra kritikuojama (nors ir logiškai), jie lieka nepatenkinti ir kaltina visus iš eilės, pradedant forumo administratoriais ir baigiant paprastais nariais, pridedant dar ir krūvas įžeidinėjimų, žeminimų ir niekinimų. Tokiais atvejais tolerancijos ribos yra peržengiamos ir tai turėtų būti protingu būdu sutvarkoma.

Toliau tiesa gan paprasta yra. Gabrielius yra geras administratorius, kadangi "bananų iš lempos" forume nedalina. Ir galiausiai, jeigu Gabrieliaus požiūris atrodo arogantiškas, tai nėra priežastis jį keisti kitu administratoriumi, nes jis yra lygiavertis diskusijų dalyvis kaip ir visi kiti nariai. Vadinasi, jis turi lygiai tą pačią teisę į savo nuomonę, tad visokie "argumentai" kaip nesugebėjimas "pagrįsti kažko šaltiniais" yra niekiniai. :)
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 07:36:07
Problema visai ne tame, kad forumo administratorius skeptikas ar dar kas nors. Problema yra iš viso šito forumo ir anomalija.lt paskirtis. Ar mes žinome kokiu tikslu buvo įkurtas puslapis, ir kokiu tikslu forumo administratorium buvo padarytas skeptikas ir kokia veikla jis iš tikro čia užsiima. Pavyzdžiui, ar tai nėra kokia nors užmaskuota platforma tyrimui, kurį jis paskui panaudos savo demaskuojančioje knygoje. Ar čia nėra tikslas tik surinkti kuo daugiau informacijos, kokia paranormalių idėjų sklaida Lietuvoje. Administratorius, kaip savo srityje turintis mokslinį laipsnį, visai tikėtina, gali valstybės užsakymu dirbti kaip tik tokį darbą. Todėl gali būti, kad ryškesni formumo dalyviai turi užvestus dosje. Tai gali būti daroma moksliniais tikslais, o gali būti kaip sakoma VSD vykdoma ideologinė kontržvalgyba, kuri kontroliuoja visus mąstančius kitaip nei nustatyta dominuojančios paradigmos. Todėl protingi žmonės į šį forumą neina, nes supranta į kokius spąstus gali papulti. Aš viešinu savo informaciją tik todėl, kad ji čia paprasčiausiai perkeliama iš mano tinklaraščio ir dubliuojama. T. y., man dosje jau yra užvestas dėl mano kaip nepriklausomo tinklaraštininko veiklos, todėl dėl veiklos konkrečia čia - nesibaiminu. Tie kas nenori, kad juos kontroliuotų ideologiniu pagrindu, to nedaro. Administratorius tėra šios sistemos sraigtelis ir tik problemos dalis. Pakeitus administratorių šie klausimai neišsispręstų, nes tokią veiklą galima vykdyti ir neturint skeptiškai nusiteikusio administratoriaus. Kita vertus tai logiška, nes deguto įmiežiama į ezoteriką tam, kad kuo mažiau ja rimtai susidomėtų jaunų žmonių, kad jie būtų perviliojami į negatyviai nusiteikusias perspektyvas, tokias kaip mokslas. Tokia ideologinio skyriaus VSD darbo esmė - ezoterikos ir PR srities diskreditavimas.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: TinSoldier kovo 19, 2016, 09:53:08
O, geras, paragraf, ir tu VSD dirbi.
Keista, kad niekada kur nors ten koridoriuose nesusitinkam. Ir susirinkimuose su Grybauskaite, Merkel, Obama ir Xi Jinpingu kažkaip prasilenkiam :/

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 22:59:27Jeigu čia būtų forumas su 5000 aktyvių narių, tada galbūt tai būtų ir neblogas variantas. Tačiau dabar tai absurdiškai atrodytų kai yra dešimtys narių ir prižiuri juos tris adminai.
Bet tai juk dabar lygiai tas pats: dešimtys narių ir 3 prižiūrintys žmonės.

 
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: kiskis kovo 19, 2016, 10:12:58
Citata iš: klajunas  kovo 19, 2016, 07:36:07Todėl protingi žmonės į šį forumą neina, nes supranta į kokius spąstus gali papulti.
Nu tu maladec, visus cia ateinancius isvadinai durniais.
Citata iš: klajunas  kovo 19, 2016, 07:36:07Aš viešinu savo informaciją tik todėl, kad ji čia paprasčiausiai perkeliama iš mano tinklaraščio ir dubliuojama.
Nepamirsdamas isskirt saves :D .



Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 10:15:01
Citata iš: TinSoldier  kovo 19, 2016, 09:53:08O, geras, paragraf, ir tu VSD dirbi. Keista, kad niekada kur nors ten koridoriuose nesusitinkam. Ir susirinkimuose su Grybauskaite, Merkel, Obama ir Xi Jinpingu kažkaip prasilenkiam :/
VSD dirba visa valstybės organizacija, ir jeigu kaip nors esi susijęs su valstybės struktūromis, kad ir per universitetų organizaciją - dirbi VSD. Vien todėl, kad VSD yra visa valstybė, o ne tik pastate sėdintys etatiniai darbuotojai. Mokslinis laipsnis reiškia kažkokios kategorijos valdininko statusą, net jeigu jis nėra labai aukštas vaidinantis tik pagalbinį vaidmenį.

@Tin jeigu kada nors buvai studentas, tai net studentų sąjunga ir visos atstovybės yra VSD agentūra. Aš studentas buvau ir žinau kaip jie dirba. Be to net turėjau dirbdamas mokykloje mokytoju, valdininko statusą ir turėjau prie vaikų ir studentų agentūros duomenų bazių oficialų priėjimą. Taip kad @Tin nekrušk proto.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Vytautas kovo 19, 2016, 11:10:27
Visokie saugumai nepriklausomai nuo valstybės tipo visuomet būna "šalia". Ir kitaip nebus. Kad šis puslapis jų projektas abejoju bet neabejoju kad akylai stebimas. Kiekvieno puslapio kūrėjai visuomet turi savo tikslus. Taip pat viskas normalu. Kiekvienas mes čia būdami taip pat turim savo tikslus ir darom kažką tiems tikslas įgyvendinti. Ir vėl taip turi būti. Kitaip būtų visiška beprasmybė. Iš kitos pusės visų tikslai tarpusavyje nėra suderinami ir vyksta tam tikras konfliktas. Niekur nuo to nepabėgsi. Tiesiog į visą tai reikia žiūrėti ramiai. Galų gale jei per mažai erdvės galima kurti kažką savo. Šiais laikais tai padaryti pakankamai paprasta. Man patiko rusų forumų valdytojų perspėjimas iš karto kad tai yra jų nuosavybė ir jie savo teritorijoje elgiasi kaip tik jiems patinka. Aišku išsireikšta subtiliau bet esmė tokia. Pasakei žodį ne taip ir laisvas. :) Tiesiog patarimas paklaidžiokit po virtualų pasaulį ir pažiūrėkit koks jis margas visomis prasmėmis. Ir galiausiai prieini išvados kad visur gerai bet "namuose" geriausiai. :)

Šiaip kilo mintis kad Gabrielis galėtų "susiskaidyti" į du vartotojus. "Gabrielis" kaip paprastas vartotojas ir "paragraf 78" kaip administratorius. Dabar žmonės neskiria administratoriaus darbo nuo žmogaus asmeninės nuomonės. Aišku tai techniškai nepatogu persijunginėti vartotojus. :) Tai tik idėja ir man gerai taip kaip yra nors šio pasaulio suvokimo prasme su paragraf 78 tikrai ne esam  draugai. Bet skiriu kur jis administratorius , o kur žmogus reiškia savo nuomonę ir įsitikinimus bei siekia savų tikslų kaip ir visi. :)
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: kiskis kovo 19, 2016, 11:18:52
Citata iš: Vytautas  kovo 19, 2016, 11:10:27Visokie saugumai nepriklausomai nuo valstybės tipo visuomet būna "šalia". Ir kitaip nebus. Kad šis puslapis jų projektas abejoju bet neabejoju kad akylai stebimas
Gal jie tiek pajegumu neturi (man atrodo) viska stebet ir visur kistis, bet skleisti gandus apie savo visagalybe, jie turetu, kad liaudis butu "tylesne uz vandeni ir zemesne uz zole".
Bet is kitos puses paziurejus, netiek cia daug zmoniu ir reik stebet... turbut ir deka tos skleidziamos visagalybes propagandos...Gal yra galimybe viska , klausyt ir stebet techniskai, bet tai turi daryt zmogus, o ne kamera. Taigi 1 zmogu turi stebet maziausiai 1 zmogus. Todel ir valdo mus saujale "elito", kad sugeba gerai prigazdint ir primakaronint.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 11:22:36
Citata iš: Vytautas  kovo 19, 2016, 11:10:27Kiekvienas mes čia būdami taip pat turim savo tikslus ir darom kažką tiems tikslas įgyvendinti. Ir vėl taip turi būti. Kitaip būtų visiška beprasmybė. Iš kitos pusės visų tikslai tarpusavyje nėra suderinami ir vyksta tam tikras konfliktas. Niekur nuo to nepabėgsi.
Čia gerai pasakyta, tik tų tikslų nereikia mistifikuoti, nes tikslai yra labai paprasti - skleisti ir gauti tikrą, neiškraipytą informaciją. Blogai yra tada, kai pradedama dėtis ne tuo, kas esi. Nes jeigu puslapio arba forumo tikslas yra demaskuoti paranormalius reiškinius, tai taip turi būti aiškiai ir parodyta, kad nebūtų apgaudinėjami vartotojai. Tegul tai būna skeptikų forumas ir tegu jie čia skleidžia ką nori. O gaunasi taip, kad valdžia skeptikai (pagal mano įspūdį), bet dedasi ezoterikais ir t.t. pritraukia įvairių paprastų vartotojų (irgi visokių), ir šie atsiduria skeptikų paspęstuose spąstuose. Nes kitaip juk negali būti, negali būti be sąmokslo kai skeptikai organizuoja paranormalių reiškinių forumą. Kyla klausimas - o kokiu tikslu jie tai daro? Tegu aiškiai apsiskelbia ir kai PR besidomintis žmogus eis į forumą, tai žinos, kad čia eina tam, kad diskutuotų su skeptikais, jeigu to nori. Kitam forume diskutuos su bendraminčiais.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: kiskis kovo 19, 2016, 11:28:21
Citata iš: klajunas  kovo 19, 2016, 11:22:36į forumą, tai žinos, kad čia eina tam, kad diskutuotų su skeptikais, jeigu to nori. Kitam forume diskutuos su bendraminčiais.
:D su bendraminciai nesidiskutuoja kazkaip...
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: TinSoldier kovo 19, 2016, 12:30:18
Kas geriau: skeptikai forume apie paranormalius reiškinius ar tokios vyraujančios žinutės?

(http://i68.tinypic.com/28887x5.jpg)

Aš, asmeniškai, neneigiu, manau, jog nepagrįsti, mistiniai tikėjimai ir principas, dėl kurių jie kyla ir yra palaikomi - vienas žalingiausių, kenksmingiausių dalykų žmonijoje. Tai ir registravausi čia tik vedinas jaunatviško idealizmo, norėdamas kuo labiau pakenkti naujam forumui, sukurtam būtent tą tikėjimą skatinti.

Kodėl čia pasilikau taip ilgai ir kodėl net prisirišau prie šito forumo - velnias žino.

Bet, jeigu būčiau tikintysis ir norėčiau nuoširdžiai diskutuoti apie PR, vis tiek, manau, ieškočiau tokio forumo, kuriame vyrautų kritiškas požiūris. Kur žmonės kritiškai vertintų viską, prieš puldami įtikėti. Kuriame nebūtų tokių žinučių, kaip nuotraukoje.

Pvz., nors šitame forume (http://www.abovetopsecret.com/forum/index.php) nelabai lankausi (tai galiu dėl jo ir klysti), bet, kiek esu ten patekęs dėl įvairių priežasčių, labai maloniai nustebdavau. Lyg ir forumas skirtas visokiems paranormaliems reiškiniams, konspiracijoms ir pan. Bet žmonės ten analizuoja, kritikuoja, pirmiausiai ieško žemiškų paaiškinimų, jeigu neranda, tik tuomet pasilieka galimybę, jog galėjo būti kažkas "nepaaiškinamo". Bet visą tai daro apgalvotai, sveikai ir gana kritiškai.

Toks, manau, turėtų būti pavyzdinis forumas apie paranormalius reiškinius. O ne kažkokia lunatikų irštva. Rimtesnių žmonių skepticizmas neišgąsdina. Ir sveiką skepticizmą turinti forumo valdžia, jeigu kokį nors įvaizdį ir kuria, tai tik solidumo.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Vytautas kovo 19, 2016, 12:38:16
Citata iš: kiskis  kovo 19, 2016, 11:18:52Taigi 1 zmogu turi stebet maziausiai 1 zmogus.
Nesutikčiau. Tikriausiai visiems Lietuvos forumams stebėti pakanka vieno žmogaus. Šiam forumui stebėti į dieną reikia daugiausiai pusvalandžio, o kartais ir 5 min pakanka nes nieko nevyksta. Tuo labiau kad čia niekas nesiruošia versti esamos valdžios ar griauti sistemos. Koks delfis jaučiasi kad turi savo etatinius cenzorius ir jie tyliai nereikalingą info šalina be jokio perspėjimo. Arba ten net automatizuotas variantas kada "pasiskundusių" atitinkamas skaičius automatiškai naikina komentarą. Nors buvusi analogiška sistema vz.lt sakyčiau visiškai save kompromitavo. Tiesiog piktybiškai tokiu būdu jau patys komentarų rašytojai ištrina vieni kitų komentarus. Dabar tokią nesąmonę ten panaikino. :) Taip kad visur savos problemos. O saugumui čia stebėti tik pigi smulkmena. Aišku buvo keistas viešas "išlindimas" klajūno prižiūrėtojų. Bet iš kitos pusės jų buvimas čia reikalingas mano tikslams kad savo laiku informuotų ką reikia ir apie ką reikia. :) Galiu pajuokauti kad jie yra "žaislai" mano rankose todėl ir "pasirodė". Suprantama jei viskas bus taip kaip žinau. :) Tai va kokie čia keisti mūsų tikslai. :) Ir po to dar sugebėk draugiškai sugyventi. :)

Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: kiskis kovo 19, 2016, 12:45:02
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Myliu šį forumą. Stebiu jį beveik nuo pat jo atsiradimo. Pažįstu visus jo narius iki tokio lygio, kad kartais atrodo tartum jie būtų mano draugai nuo mažens.

Nesu iš tų žmonių kurie aktyviai reiškia savo nuomonę, tačiau nepaisant to, tikrai negalvoju, kad neturiu jokios teisės pasisakyti. Esu lygiai toks pats pilnavertis narys, nepasaint, kad forumo gyvenimą stebėjau iš šalies, nediskutuodamas jame.
Siaip tai tu maladec, kad uzvedei tema, stebetojau is salies, forumas butu gyvesnis, jei stebetojai is salie dazniau pasireikstu, adminas deja to uz jus padaryt negali, tik topikas galejo but arciau prie anomaliju :).

Citata iš: Vytautas  kovo 19, 2016, 12:38:16Tikriausiai visiems Lietuvos forumams stebėti pakanka vieno žmogaus. Šiam forumui stebėti į dieną reikia daugiausiai pusvalandžio, o kartais ir 5 min pakanka nes nieko nevyksta. Tuo labiau kad čia niekas nesiruošia versti esamos valdžios ar griauti sistemos.
Turejau galvoj , ne foruma, o gyva stebejima, del forumo tai jo daug nereikia, patrolini biski, pagazdini ir liux. Vienas piemuo gali ganyt didele aveliu banda.
Citata iš: Vytautas  kovo 19, 2016, 12:38:16Suprantama jei viskas bus taip kaip žinau. :)
O kaip cia zinai, primink jei ne sunku, kazkaip praleidau...
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 13:10:03
Citata iš: TinSoldier  kovo 19, 2016, 12:30:18O ne kažkokia lunatikų irštva. Rimtesnių žmonių skepticizmas neišgąsdina.
Nežinau ką čia vadini "lunatikais" ir kodėl save laikai "rimtu žmogumi". Skepticizmas čia ne kai renki ir analizuoji informaciją, bet kai skleidi propagandą kitaip mąstančius vadindamas visokiais pagražintais žodeliais.

Mano informacijos šaltiniai yra

JAV whistlebloweriai tokie kaip William Binney ir Kirk Wiebe kurie 30 metų dirbo NSA (national security agency). Vienas yra kriptomatematikas, o kitas vyresnysis NSA analitikas, kūrę dirbtinio intelekto sistemą Amerikos elektroninei žvalgybai (SIGINT). Jų kurta programa vadinasi "Thin Thread". Bet buvo parinka konkuruojančios firmos programa "TrailBlazer".

Šitie žmonės žino visą CŽV, NSA, DARPA ir kitų organizacijų kurtą psichotroninio visos planetos užvaldymo programą. Dabar šie žmonės yra kuriamos organizacijos World Cash patarėjai ir konsultantai techniniais klausimais. Mes čia ne apie plaukų kuokštus kalbam. Ezoterika yra viskas kas slapta, kas skirta tik išrinktųjų klanui, taip pat ir ezoterika moksle ir ezoterika susijusi su sąmokslais, nes tokia informacija prieinama tik nedideliai daliai žmonių.

Jeigu įdomu, pasiklausykit

http://www.democracynow.org/2013/6/10/inside_the_nsas_domestic_surveillance_apparatus_whistleblower_william_binney_speaks_out (http://www.democracynow.org/2013/6/10/inside_the_nsas_domestic_surveillance_apparatus_whistleblower_william_binney_speaks_out)

http://worldcach.com/2015/11/24/honorable-advisors-to-us-cach/ (http://worldcach.com/2015/11/24/honorable-advisors-to-us-cach/)

Kai kurie "skeptikai" nesuvokia, kad jie patys lunatikai.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 19, 2016, 13:18:20
Citata iš: TinSoldier  kovo 19, 2016, 12:30:18Rimtesnių žmonių skepticizmas neišgąsdina.
Pasipūtimas virš visko. Matot, rimti dėdės padeda paprastiems žmonėms per daug nenuklysti į lankas EZOTERINIAME forume. Graudu skaityti.

Tai jeigu jau taip, tai gal padarykim skalę kurios ezoterinės temos per daug nukrypsta į lankas, o kurios ne. Man tik įdomu kaip jus tai vertinsite, nes ezoterinės temos retai turi kažkokius gamtamokslinius įrodymus.

Tie rimti dėdės kaip save vadini kartais užmiršta kurioje vietoje sėdi.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: TinSoldier kovo 19, 2016, 13:26:40
Citata iš: klajunas  kovo 19, 2016, 13:10:03Nežinau ką čia vadini "lunatikais" ir kodėl save laikai "rimtu žmogumi".
Ne save vadinau "rimtu žmogumi", o kaip tik vadinau tikinčiuosius, kurie yra pajėgūs argumentuotai, gana logiškai svarstyti, laikytis savo tikėjimų, kritiškai mąstyti ir t.t. Tokius, kurie šitame forume pasiliko, nepaisant "piktųjų skeptikų".

O lunatikais vadinau tokius žmones, kurie absoliučiai visur mato burtus, mistiką, paranormalumus ir pan., - kaip kad apie plaukų kuokštus. Kurie neturi kritinio mąstymo ir gyvena iliuzijų pasaulyje.

Atsiprašau, dabar nepasidomėsiu apie tavo šitoj žinutėj pateiktą info. Kažkada vėliau pasigooglinsiu.

Bet ką noriu pasakyti, jeigu šitas forumas būtų pilnas lunatikų (o pačioje pradžioje puslapio tematika juos traukte traukė), kaip kad toje facebook'o grupėje, - tai ir tavęs čia nebūtų. Lažinuosi, ir tau pačiam nebūtų įdomu skleisti savo tiesą žmonėms, kurie ir pratrydę piktųjų dvąsių darbą įžvelgia. Tau irgi reikia mąstančios, nuovokios auditorijos.

Ir tikrai nuoširdžiai manau, kad būtent sveikas skepticizmas padėjo šitam forumui pritraukti mąstančią, nuovokią publiką, kuri neleido forumui nusiristi į visišką absurdo skylę.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Pašalietis ne iš šalies kovo 19, 2016, 13:32:22
Pratrydo žmogus - kaltina piktąsias jėgas.

Žmogui nesiseka - kaltina, kad kažkas ji prakeike.

Kur daugiau absurdiškumo, o kur mažiau? Kuo remiesi? Kaip nustatai ir kokiais kriterijais vadovaujiesi? Kodėl vienas iš jų tavo manymu gyvena iliuzijų pasaulyje, o kitas jau ne? Juk pagal tavo logiką, tai čia ir vienas ir kitas gyvena pasakų karalystėje, tada kodėl vienas yra išskiriamas, o kitas jau nebe?
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 14:08:38
Nematau reikalo keisti administratorių.Apskritai šita problema kilo tik dėl paviršutiniško supratimo,ką šiame forume veikia Gabrielius(kažkada ir aš buvau tokios pat klaidingos nuomonės).
Iš tiesų jis sukelia ginčus po abejotino patikimumo teiginių,tokiu būdu paskatindamas teigiantįjį svariai argumentuoti.Jei pastarojo nuomonė turi pagrindo-ją apginti ir oponuoti administratoriui nekyla jokių problemų.Tokiu būdu laimi forumo dalyviai ir skaitytojai.Ir pats forumas tampa daug gyvesnis.
Administratoriaus skepticizmas yra būtinas.Jis skeptiškai vertina ne tik paranormalius reiškinius,bet ir "šviežiausias" mokslo naujienas.Tai sveikintinos provokacijos,neleidžiančios kliedesiams tapti aksiomomis.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 14:18:15
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 14:08:38Administratoriaus skepticizmas yra būtinas.Jis skeptiškai vertina ne tik paranormalius reiškinius,bet ir "šviežiausias" mokslo naujienas.Tai sveikintinos provokacijos,neleidžiančios kliedesiams tapti aksiomomis.
Kad kažkas "kliedesys" reikia pagrįsti, o tipiškas skeptiko pagrindimas yra nuoroda į mokslo paradigma. Koks čia argumentavimas? Tada bent tą paradigmą patys giliau tegu panagrinėja, nes vien pasakyti, kad "mokslas tam prieštarauja" labai silpnas argumentas. Mokslas nėra viskas, tai tik realybės nedidelis fragmentas ir jis nėra "geriausia ką turim".

Jeigu skeptikai labiau pasistengtų, tai mažiau apeliuotų į tai, kas "savaime suprantama". Nes šitam margam pasaulyje tokie dalykai neegzistuoja.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 14:22:02
O aš manau,jog reikia pagrįsti,kad kliedesys yra kažkas. :)
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 14:25:29
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 14:22:02O aš manau,jog reikia pagrįsti,kad kliedesys yra kažkas.
Kaip tik dėl tokio arogantiško požiūrio ir kilo ši diskusija.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: inthelight kovo 19, 2016, 14:27:17
Aš kaip naujas narys pastebėjau, kad kai kas nors papostina apie kažką nepaaiškinamo, tai iškarto užsipuolama įrodinėti, kad nieko čia paslaptingo ir nepaaiškinamo nėra. Atrodo tarsi visi laukia kokios sensacijos, bet kai ji papostinama iškarto užsipuolama, kad jokia čia sensacija, yra paprastas paaiškinimas. Įdomu, kai žmonės domisi tokiais dalykais, bet patys visuomet yra dvejonėje ir bijo patikėti, o gal būt tai tiesa? Kadangi jie yra dvejonėje tai ir ieško argumentų, kurie papildytų dvejonę. Tačiau galima ieškoti argumentų, kurie papildytų mąstymą, jog tai gali būti ir tiesa. Suprantu, jog kartais būna labai jau aišku, kad čia feikas - užtenka tiesiog pasižiūrėti. Taigi skepticizmas ne vien administratoriaus 'problema'. Daugelis čia esančiųjų turi akiplėšišką skepticizmą. Tačiau čia yra laisvas forumas ir geriau verta leisti visiems išreikšti savo įsitikinimus, skepticizmus, nuomones, save ir jei kažkas atrodo ne taip, tai geriau stengtis tai padaryti švelniai, nes spėju dėl įvairių pateikiamų dalykų skeptiško užsipuldinėjimo ir atsirado nuoskauda. Mano nuomone administratorius kaip atpirkimo ožys, nes valdžią lengviausia užsipulti.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: TinSoldier kovo 19, 2016, 14:33:09
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 19, 2016, 13:32:22Pratrydo žmogus - kaltina piktąsias jėgas.

Žmogui nesiseka - kaltina, kad kažkas ji prakeike.

Kur daugiau absurdiškumo, o kur mažiau? Kuo remiesi? Kaip nustatai ir kokiais kriterijais vadovaujiesi? Kodėl vienas iš jų tavo manymu gyvena iliuzijų pasaulyje, o kitas jau ne? Juk pagal tavo logiką, tai čia ir vienas ir kitas gyvena pasakų karalystėje, tada kodėl vienas yra išskiriamas, o kitas jau nebe?
Man abu atvejai gana lygiavertūs, tai aš tikrai jų absurdiškumo nematuosiu :D

Bet irgi, kaip tas "nesiseka": ar vieną rytą sunkiai plaukai išsišukuoja, ar po 3 kartus per savaitę į visus šeimos narius pataiko po žaibą. Juk pripažinsi, kad vienas iš šitų atvejų turi didesnę tikimybę turėti paprastą paaiškinimą nei kitas, ar ne?

Ir forumas, kuriame žmonės dalintųsi pastebėjimais, kaip jie apsėsti, nes plaukai sunkiai išsišukuoja, ir forumas, kuriame aptarinėtų ir ieškotų priežasčių, kodėl taip žaibai nepaliaujamai tranko (galbūt tie žmonės nešiojasi kokius stiprius laidininkus, galbūt konkrečioje srityje kokios anomalios oro sąlygos, o, jeigu nerandamas tenkinantis žemiškas paaiškinimas, galbūt, kažkas iš tiesų paranormalaus) - kokybiškai skirtųsi, argi ne?

Man atrodo, kad daug naudingesnis, įdomesnis, vertingesnis yra antrojo tipo forumas. Ir, kaip jau rašiau, manau, kad būtent sveikas skepticizmas kažkiek šitą forumą tokiu ir palaiko ar bent palaikydavo.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 14:40:47
@klajunas ,kliedinčiųjų be įrodymų-pilni beprotnamiai.Nejau manai,jog tai pati pažangiausia žmonijos dalis?
:)
Kaip atskirti,kuris kliedi "protingai",jei neprašysi įrodymų?
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 14:57:34
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 14:40:47@klajunas ,kliedinčiųjų be įrodymų-pilni beprotnamiai.Nejau manai,jog tai pati pažangiausia žmonijos dalis?
:)
Kaip atskirti,kuris kliedi "protingai",jei neprašysi įrodymų?
@xsistemax tai, ką čia pademonstravai, nėra joks aukštesnis intelektas. Į vieną gretą sustatyti uždelsus žodžius ezoterikas-kliedesys-neįrodyta-beprotnamis-ir pažangi žmonija (su ironija). Tai vadinama bevaisė diskusija.

Nes jeigu čia skeptikai susirinko tik tam, kad su tokia sofistika "sumaustytų" ezoterikus (plačiaja prasme), tai tik dar kartą patvirtina, kad čia jie nereikalingi, nors labai energingai bando įrodyti apie savo neprilygstamą vertę forume.

Žmonės renkasi ne tam, kad turėtų kiekviename diskusijos žingsnyje atsakinėti į tokias trolines provokacijas. Geriau pradėk aiškinti savo mokslinę paradigmą, nes pradėsiu abejoti ar pats ją iš viso išmanai.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Benamis kovo 19, 2016, 15:05:02
Isiterpsiu i diskusija ir tik paklausiu klajuno: kodel tu beveik visus sio forumo narius statai i skeptiku gretas?

xsistemax nera skeptikas. As nesu skeptikas. Legionas nera skeptikas. Vytautas ne skeptikas ir dar bala zinia kiek nariu nelaiko save skeptikais. Taciau perskaicius tavo pranesimus, tai atrodo lyg beveik absoluciai visi butu skeptikai, kuriems gamtamokslis vienintelis tiesos saltinis. Taip nera.

Reikia tureti omenyje, kad net ezoterikai-ne skeptikai, gali abejoti kitu ezoteriku-ne skeptiku pateikiama informacija. Tai naturalu ir visur taip yra.

Mechanikai gali abejoti kitu mechaniku naudojama metodika. Mokslininkai abejoja kitu mokslininku isvadomis ir t.t.

Tad jeigu ezoterikai abejoja kitu ezoteriku informacija, dar nereiskia, kad juos visus reikia nurasyti i skeptiku gretas kuriems mokslo paradigma yra virs visko. Taip nera ir taip daryti neteisinga.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 15:05:36
Žmonija seniai sukūrė būdą,kaip atrinkti grūdus nuo pelų.Tai-matavimas.Jei negalima išmatuoti reiškinio sudedamųjų-galima matuoti pasekmes.Tai vienintelis tikslus būdas sužinoti,ar reiškinys apskritai egzistuoja.
Tai taikytina ne tik mokslo tiesoms,bet ir paranormaliems reiškiniams,kurių egzistavimo niekada neneigiau.Jei nors kiek domėjaisi mano pozicija-turėjai tai pastebėti.
Reiškinys tikru netampa vien pasakius,jog taip yra.Jis būtinai turi turėti ir požymius.Antraip-tai tik kliedesys.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 19, 2016, 15:07:35
Aš, kaip bebūtų nematau gryno skepticizmo, jei tik prašoma patikslinti, pagrįsti mintį/nuomonę visiems įtikinamai su jau egzistuojančiais įrodymais.

Visa tai teisinga. Kažkada pats maniau, kad nuomonių galima teigti daug daugiau nei atrodo. Bet dauguma nuomonių tiesiog apsirikimas. Kada apsistojama ties viena nuomone, nieko nebesuvokiama/ ateina klaidinga informacija.

Net jei ir forumas prašo 'pagrindžiančių' atsakymų - tai dar geriau. Iškarto forumo reitingas kyla. O mes to norime?

Kur yra mokslas, jis turi ribotą atradimų skaičių. Kada tas skaičius ima viršyti, nebėra prasmės tuo laikyti mokslu orientuojantis sveika logika. Mokslas yra tiesiog skiltis su statiškais atradimais, visi netelpantys į mokslo skiltį dalykai yra 'fantazija' - laisvai gali būti priskirti prie kitų skilčių: kaip 'pseudomokslas'. Nereikia bandyti įrodinėti viską racionaliuoju būdu ir kabintis į mokslą, čia tiesiog supainiojimas, nežinojimas tikrojo mokslo esmės. Mokslo atradimai yra ir turi būti įrodyti materialiai. Kiti įrodymai - pseudomoksliniai - nebūtinai. Jeigu tai yra pseudomokslinis atradimas - jis ne ką svarbesnis nei mokslinis ir nebūtinai turi būti laikytinas nesvarbiu. Pseudomokslas nevisada gali pavirsti mokslu, tačiau skiltys teisiškai yra lygios pagal visų skilčių teisėtumą. Viskas yra svarbu, kai bandoma vienus dalykus laikyti nesvarbiais, o kitus svarbiais - nebetas gaunasi. Kiekvienas turi logišką suvokimą ir tai turėtų suvokti.

Nieko baisaus, jeigu moksle įsipainioja pseudomokslinė mintis ir gali būti perspėta, kad tai neatitinka šios skilties. Kaip sakiau šios skiltys tam tikra prasme lygeverčios.

Todėl, jeigu, kažko norima daugiau ir racionaliau - tai visiems dar įdomiau skaityti.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 15:14:38
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 15:05:36Žmonija seniai sukūrė būdą,kaip atrinkti grūdus nuo pelų.Tai-matavimas.Jei negalima išmatuoti reiškinio sudedamųjų-galima matuoti pasekmes.Tai vienintelis tikslus būdas sužinoti,ar reiškinys apskritai egzistuoja.Tai taikytina ne tik mokslo tiesoms,bet ir paranormaliems reiškiniams,kurių egzistavimo niekada neneigiau.Jei nors kiek domėjaisi mano pozicija-turėjai tai pastebėti.Reiškinys tikru netampa vien pasakius,jog taip yra.Jis būtinai turi turėti ir požymius.Antraip-tai tik kliedesys.
Labai geras atsakymas, aš tik noriu pridurti, kad pirmas ir pats tobuliausias natūralus matavimo įrenginys yra žmogaus smegenys ir sąmonė. Daugelis "nemokslininkų" naudoja būtent šią Dievo ir gamtos duotą dovaną. Kiti matavimo prietaisai tik papildo šį pagrindinį prietaisą. Iš to atsirado visos dabar mokslui pradžią davusios ir toliau naudojamos prielaidos, tokios kaip empirinė ir metafizinė filosofija.

Matuoti galima savo galva, protu ir trečia signaline sistema. Kai kas specializuojasi LHC. Kiekvienam - savo.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 15:20:18
Taigi, @paragraf 78 tą ir provokuoja.Pateikti matavimus,jie tik juos turi.Net tavo paties naudai,kad kiti nelaikytų kliedinčiu. :)
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: SPACE kovo 19, 2016, 15:38:31
Del manes, tai jis neblogas adminas. Ispradziu nesupratau, kas jis per zmogus, paskui pamaciau, kad tikintis ir tvirtai. Kas gerai, kad jisai nesikisa i racionalistu/magistu gincus, uzima neutralia pozicija.
Toki saita, kaip Anomalija sunku islaikyti su kazkokiu poziuriu. Manau visada bus gincai 50/50.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 15:54:15
Citata iš: klajunas  kovo 19, 2016, 15:14:38Matuoti galima savo galva, protu ir trečia signaline sistema. Kai kas specializuojasi LHC. Kiekvienam - savo.
Tik reikalas tas, kad toks matavimas gerokai išplečia siaurus mokslinės paradigmos rėmus ir padaro ją ne vieninteliu įmanomu argumentu, kuris atskiria kas kliedesys, o kas ne. Ar Platonas kliedėjo? Ar Aristotelis kliedėjo? ir pan. Kodėl niekas neužsipuldinėja tokiu principu? O ezoterikai kažkodėl uždėta stigma? Nesuprantant, kad kita kryptis sąmonėje daug svarbesnė už pirmąją, nes joje daugiau tikrojo žmogiškumo esmės. Mokslas yra fizinės krypties pratęsimas, kodėl tokio pat pratęsimo negali turėti kita kryptis.

Pozityvizmas yra tik vienas 19 - 20 amžių eksperimentų, kuris eina prieš tūkstantmečių civilizacijų istoriją. Negana to, šis eksperimentas vykdomas dirbtinai apribojant žmogų.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 16:03:11
Truputėlį pro temą varom,@klajunas.
Prakalbai apie tokius dalykus,tai ir aš pareklamuosiu:nuo balandžio 4-os NatGeo pradeda laidų ciklą apie mokslines dievo paieškas,bus aiškinamasi,kodėl visi žmonės turi instinktą melstis ekstremaliose situacijose,net absoliutūs ateistai.
Sakai,jog mokslas nepajėgus įsiskverbti į tokias sritis?Tikrai nepastebėjai,jog mokslas jau atsikratė materializmo pančių? :)
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: time kovo 19, 2016, 16:15:04
Citata iš: klajunas  kovo 19, 2016, 15:54:15Ar Platonas kliedėjo? Ar Aristotelis kliedėjo?
Tik paraleliškai jie egzistavo ir bepreteksto buvo išpopuliarinti, kaip mokslo pradininkai. Šalia jų neabėjoju buvo tokių pat žmonių, kurie bandė ieškoti mokslo pradmenų/ar buvo šalia mokslo idėjos. Tačiau jie nebuvo populiarūs ir niekas jų neužfiksavo istoriškai.

Dauguma dabar atranda atradimų, kurie nežinia kieno sukurti. (kad ir pats seniausias kompiuteris) http://www.technologijos.lt/n/mokslas/idomusis_mokslas/straipsnis/Seniausias-pasaulio-kompiuteris-vel-veikia-Video?name=straipsnis-5939&l=2

Nejaugi toks žmogus sukūręs tokį išradimą nėra svarbus? Galėjo ir T.Edisonas sukūręs pirmą šviečiančią lemputę būti niekam nežinomas lemputės atradėjas. Čia tiesiog per populiarinimą viskas išsisaugojo visuose istoriniuose šaltiniuose ir jį visi žino. Tai vyksta ir dabar tik dabar viskas pradėta nebetaip vertinti, kai daugiau atradėjų. Nors ir atrandi kokį svarbų dalyką - nesi svarbus. Manau, vistiek daug mokslo atradimų ateityje bus atrasti, bet atradėjai liks nežnomi, net jie atradėjai 21 amžiaus. Ir teiginiai ir atradimai - nieko verti, nebent tik mūsų kartai. Kol viskas yra mūsų kartos ir 21 amžiaus - turime teisę atitikti šį amžių ir perdaug neišsivažiuoti iš rėmų su 'futuristiškomis' idėjomis.

Galime lygiuotis tik kažkokioje 'pseudomokslinėje' srityje - nes dar niekas nepripažinta ir niekas apie tai neišmano. Visas šis reikalas yra sudėtingas ir kiekvieno neįtikinsi su jau esama išmokta logika.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 16:34:58
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 16:03:11Truputėlį pro temą varom,@klajunas.
Nemanau, tik reikėjo suprasti, ką norėjau pasakyti. Filosofijos fakultetuose net po šiai dienai Platono ir Aristotelio katedros yra. Bet nėra Ezoterikos fakultetų ir labai išimtiniais atvejais, ezoterikos katedros arba kokie privatūs institutai, kurie niekur rimtai nepripažįstami. Tai yra požiūrio reiklas. Aristotelininkų iš universitetų neišmetinėja niekas, bet pasakytum kad esi magas, palaikytų kvankštelėjusiu, nors šiais laikais žinių statusas beveik vienodas. Kiek beprotnamiuose "ezoterikų" ir kiek aristotelininkų. Aristotelininkų greičiausiai - nei vieno. Bet neretai tik todėl, kad yra didelis požiūrio skirtumas. Šiais laikais į beprotnamius guldo tik komunistus. Tokia buvo mano užuomina, daugeliu atveju žmonės beprotnamiuose atsiduria visai be reikalo, vien dėl to, kad kažką pasakė kokie nors fizikos profesoriai, o žmogus tiki kliedesiais.

Man mokslas ezoterikai neprieštarauja. Aš juos statau vieną šalia kito, nes manau kad į mokslą galima žiūrėti iš ezoterikos pozicijų ir jį gerokai išplėsti, ir į ezoteriką iš mokslo pozicijų. Ypač domiuosi kvantinių laukų teorijomis ir jų pritaikymo galimybe pažinti sąmonės principus. Manau visai nesunkiai galima su kvantiniais laukais sujungti ezoterinę 12 dimensijų teoriją, jas aiškinant kaip laukus, kurie mažai sąveikauja su standartinio modelio laukais, bet vis tiek egzistuoja ir net turi savo atskirus kosmosus. Ir tai galimybė tokia realistinė, kad net galima lygtis parašyti ir sumodeliuoti su softu. Tai prieštarauja tik mokslo paradigmai, paimtai iš labai riboto išsivystymo laikotarpio, jį suabsoliutinant ir paverčiant statiška struktūra. Bet tokio statiško mokslo nėra.

Pagal mano įsivaizdavimą mokslo vystymosi singuliarinėje stadijoje pagal Kurzweil, ezoterika ir mokslas bus sujungti ir nebus jokio prieštaravimo tarp materialistinės paradigmos ir maginio dvasių pasaulio.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: TinSoldier kovo 19, 2016, 17:30:06
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 16:03:11Prakalbai apie tokius dalykus,tai ir aš pareklamuosiu:nuo balandžio 4-os NatGeo pradeda laidų ciklą apie mokslines dievo paieškas,bus aiškinamasi,kodėl visi žmonės turi instinktą melstis ekstremaliose situacijose,net absoliutūs ateistai.
Nežinau, viskas gal ir normalu ten bus, bet po to, kai Rupertas Murdochas, absoliutus dešinysis, Fox News ir kt. panašių įkūrėjas, klimato kaitos neigėjas, įsigijo NatGeo, tokiomis šitam žmogui artimomis temomis truputį baisu jau net ir pačiu NatGeo pasitikėt... Na, tikiuosi, jog klystu.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 17:54:25
@klajunas.susiliejimo diena bus labai juoda sukčiams,nes neliks mistikos.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 18:18:00
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 17:54:25susiliejimo diena bus labai juoda sukčiams,nes neliks mistikos.
@xsistemax  gal galėtum be užuolankų paaiškinti, kokių tikslu įkišai žodį "sukčius", nes laikysiu kad diskusijoje naudoji padugnių metodus.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 18:35:16
Šiuo atveju sukčius-tai šarlatanas,besinaudojantis kitų patiklumu.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 18:42:43
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 18:35:16Šiuo atveju sukčius-tai šarlatanas,besinaudojantis kitų patiklumu
tada dar vienas klausimas ir bus viskas aišku. kai kas nors aiškina, kad žmogų sudaro: 1) fizinis kūnas, 2) eterinis kūnas, 3) astralinis kūnas, 4) Aš, 5) juslinė siela, 6) protingoji siela, 7) sąmoningoji siela, 8 ) dvasinė savastis, 9) gyvybingoji dvasia ir 10) dvasinis kūnas,

jis naudojasi kitų patiklumu, ar ne?
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: xsistemax kovo 19, 2016, 18:57:46
Jeigu tampa tarpininku tarp žmogaus ir šitų struktūrų ir iš to gyvena-tada taip.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: pilkasai kovo 19, 2016, 19:18:44
Daug visko prirasyta, o ka pasakys pats administratorius? :)
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 19, 2016, 19:31:07
Citata iš: xsistemax  kovo 19, 2016, 18:57:46Jeigu tampa tarpininku tarp žmogaus ir šitų struktūrų ir iš to gyvena-tada taip.
Kaip tarpininkų ekonomikai, per daug sukčių - arba tai nuo seno norma. Bet kaip tada su tais, kurie tik ieško tiesos.

Manau kad forume, išskyrus patį forumą, tokių dauguma. Nes bent man neteko pastebėti, kad čia diskutuotų kokie komercininkai. Gal tik sukinėjasi apie forumą. Ir neaišku kas jie tokie yra, gal net tie patys užsimaskavę skeptikai.

Aš pats nesu nei pardavęs, nei pirkęs (išskyrus knygas) nei vienos ezoterinės paslaugos. O ką rašau tai ne kaip pirkti ir parduoti, bet kaip ezoteriku tapti pačiam. Bet tik asmeninio tobulėjimo ir stiprėjimo prasme. Ne kaip nuo kažko priklausyti, bet kaip nepriklausyti nuo nieko.

Papildymas. Straipsnis tiems, kurie netiki, kad yra žmonių, kurie pasaulį sugeba matyti kitaip. čia informacija apie tetrachromatizmą, kuris leidžia matyti 100 kartų daugiau spalvų, nei įprastiniu atveju. Paprastas žmogus mato 1 000 000 spalvų, o tetrachromatai 100 000 000.

http://www.popsci.com/article/science/woman-sees-100-times-more-colors-average-person (http://www.popsci.com/article/science/woman-sees-100-times-more-colors-average-person)

Taip atsiranda auros ir pan. dalykai.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: gidas kovo 19, 2016, 20:27:25
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58kartais atrodo tartum jie būtų mano draugai nuo mažens.
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Nesu iš tų žmonių kurie aktyviai reiškia savo nuomonę, tačiau nepaisant to, tikrai negalvoju, kad neturiu jokios teisės pasisakyti. Esu lygiai toks pats pilnavertis narys, nepasaint, kad forumo gyvenimą stebėjau iš šalies, nediskutuodamas jame.
Turi, turi visas teises, bet po tokios pirmos žinutės, prisistatymo išrodai įtartinas. Negi tik "stebėjai forumo (forumų?) gyvenimą  iš šalies"? Plunksną pats valdai vos ne profesionaliai, bet kažkodėl visą laiką patyliukais stebi ir stebi. Ir visus pažįsti kaip nuo mažens (dosje?). Keista. Bet čia klajunas didesnis specas.
Manau, kad ne mažiau naudos gautum, jei minėtus Aristotelį su Platonu paskaitinėtum, vietoj to, kad akis dienų dienas įbedus į ekraną sėdėti. Na o "valdžiai"  versti pradžiai geriau tiktų Marksas, leninas, mao, kastro, gal tas korėjietis ir kt. :)

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Tačiau negaliu žiūrėti į šio forumo paskirtą administratorių.
Juokinga - metų metus stebėjai, o dabar jau nervai neišlaikė, negali žiūrėti. O nervai jūsų stuktūruose privalo būti geležiniai. Paragraf greičiausiai nepakluso įsakymams arba nepateisino pasitikėjimo. Arba išsisėmė - dabar į adminus bobą su kaltūnu ant galvos. Klajunas kažkur šioje temoje apie forumuose renkamas dosje minėjo, bet tavo manevro kažkodėl nepastebėjo. Dvigubai įtartina. :)

Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Aš iki šiol negaliu suprasti, kodėl anomalija.lt projekto įkūrėjai, administratoriumi pasirinko būtent Gabrieliu.
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 20:01:58Tai yra arogantiškas tipas, su išankstinę nuomonę, galvojantis, kad žino atsakymus į visus klausimus. Maža to, jis aklas ir užsidaręs skeptikas, kuris cituoja statistikas iš bala žinia kokių šaltinių, net nesugebėdamas jų pagrįsti.
O ką pasirinkti būtų teisinga? Patį? Kitaip tariant, kažkada tarp judviejų perbėgo juoda katė, tai ir sulaužei tylėjimo įžadą, išliejai širdį. Negi paragraf žmona tavo buvusi pana? Juokauju. Man asmeniškai Paragraf patinka, bet jei jau jūsiškiai nuspręs pakeisti - susimildami, tik ne į tą nešvarią moteriškę. Lazdos perlenkti nevalia - negi nemokino.

Užsikrėčiau - dievaži. :)

P.S. Tai gali būti ir paties Paragraf fokusas : daėdė vargšelį ta anomalija.lt iki gyvo kaulo - nei normalaus medaus mėnesio, nei... O kai atsiras Gabrieliukas bus visai kapiec. :)
P.P.S. Temą siūlau į perdislokuoti "sąmokslus" .






Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: kiskis kovo 19, 2016, 20:30:19
Citata iš: pilkasai  kovo 19, 2016, 19:18:44Daug visko prirasyta, o ka pasakys pats administratorius? :)
Ka jis gali pasakyt? "sunki vaikyste, vitaminu trukumas" ar "aplinka kalta", kazka tokio? ar "busiu geras ir dar geresnis tik  nenuimkit manes" :) Taip sakant visiem niekad neitiksi, nors ir tylesi.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: klajunas kovo 20, 2016, 09:34:35
Kadangi patys skeptikai dažniausiai nepasivargina, tai pasivarginau aš ir suradau tai, į ką jie apeliuoja savo argumentuose. Visa dabartinė mokslo paradigma išreiškiama pilnu standartinio modelio Lagranžianu, į kurį sukrauta viskas, ką jie žino (ne kas yra). Įdomu būtų išsiaiškinti, ar jie savo magišką sistemą bent išmano ar tik kartoja kaip papūgos beprasmes frazes apie scientific supremacy. Nes bent kai kurie ezoterikai prijaučiantys žmonės išmano.

(https://psichotronika.files.wordpress.com/2016/01/sm.jpg)

Šitą lagranžianą įstatom į Lagranžo-Eulerio šabloną ir gaunam visų kvantinių laukų mechanikas. Išskyrus gravitaciją, kuriai vis dar taikomos Einšteino lauko lygtys. Kai tokia lygtis būna per daug griozdiška, jis skaidoma į dalis pagal pagrindinius kvantinius laukus QED, QCD, QWD, QHD.

Sielos šitam modelyje nėra, nors ji įrodyta jau tūkstančius metų.
Antraštė: Balsavimas už forumo administratoriaus pakeitimą
Parašė: Steiblys kovo 21, 2016, 19:44:01
Citata iš: Pašalietis ne iš šalies  kovo 18, 2016, 23:18:03
Citata iš: time  kovo 18, 2016, 23:08:23Tu turi kažkokių klaidingų įsitikinimų ir nemoki nieko įrodyti.
Džiaugiuosi, kad tu viską labai gerai moki ir neturi klaidingų įsitikinimų.
Šitas komentas yra geras.