Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )

Pradėjo Linas Esu, rugpjūčio 29, 2017, 13:43:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

SPACE

Nemanau, kad Žemė yra plokščia, tik matavimai, atliekami ant žemės paviršiaus, naudoja flat earth technologiją. Nes žmogaus matomas horizontas yra gana ribotas, ~ apie 40km. Kaip atskaitos taškas imamas okeano paviršius.

Ptolėmėjaus schemoje - Žemė yra viduryje, pas Koperniką jau Saulė viduryje, ir keičiamas šiek tiek Zodiaco kampas.
18 amžiaus sundials niekada neturi 24val.

Žemė yra atomas, ląstelė.
T.y. klausimą perverščiau kiek kitaip, žmonės nežino, kas yra keliavimas, ypač didelias atstumais. Nes tuo pačiu metu juda Saulė ir eina laikas, ir jie susimaišo.

SPACE

Apvali Žemė dar buvo užtvirtinta ir dėl Galactic coordinate system.

Mollweide projection The Mollweide projection is an equal-area, pseudocylindrical map projection generally used for global maps of the world or night sky.
Nes geriausi teleskopai stovi netoli ekvatoriaus ir iš ten sudaro matomumo sferą.

Linas Esu

Kad Žemė nėra plokščia, nebuvo paslaptis jau Antikoje. Bet JAV reperis B.o.B. sutelktiniu finansavimu renka lėšas palydovams, kuriais pabandys gauti priešingus įrodymus

Reperis, kurio tikrasis vardas Bobby Ray Simmons Jr, yra plokščios Žemės teorijos šalininkas. Ji teigia, kad Žemė yra diskas, o ne sfera.

Kai kurie plokščios Žemės teorijos šalininkai teigia, kad NASA samdo apsaugą, kad žmonės nenukristų nuo Žemės krašto.

Siekdamas surinkti 1000 000$* (720 000€) GoFundMe sutelktinio finansavimo svetainėje, B.o.B pasivadino „Flat Earth Bob". Straipsnio rašymo metu fonde uvo surinkta kiek daugiau nei $3000, bet kampanija stiprėjo.

„PARODYKIT IŠLINKIMĄ"

„Pradedu šį GoFundMe, nes noriu išsiųsti vieną ar net kelis palydovus, taip toli į kosmosą, kaip tik įmanoma, ar į orbitą kaip tik įmanoma, kad išvysčiau išlinkimą," sako jis video kreipimesi.

„Ieškau išlinkio," pridūrė.

B.o.B kalba apie išlinkį, nuolat pasikartojantį Plokščiažemių sąmokslo teorijose. Jos šalininkai tiki, kad jei Žemė iš tiesų apvali, tada Žemės išlinkimas turėtų būti labiau matomas plika akimi.

Tai ne pirmas kartas, kai reperis išsako savo abejones. 2016 metais jis Twitter paskyroje bendravo su žymiu astrofiziku Neil DeGrasse Tyson.

„Tarp miestų maždaug 16 mylių… kur išlinkimas?," sakė jis, parodydamas dangaus liniją horizonte.

„Kur išlinkimas? Prašau paaiškinti".

Neil DeGrasse Tyson mielai tai padarė.

„Žemė išlinkimas iš tiesų blokuoja 150 pėdų [~45 m] Manhetene," rašė jis. „Bet dauguma miesto pastatų geroookai aukštesni".

Kai kurie paaukojusieji B.o.B. kampanijai, išreiškė reperiui palaikymą.

„Kai/jei tai atliksi, pranešk," parašė asmuo, paaukojęs $20. „Bandžiau pasakyti žmonėms, kad išlinkimo nėra, todėl Žemė nėra apvali".Kiti buvo skeptiškesni. „Štai $5, kad įsitikintum klysts," paliko komentarą kitas aukotojas.

* Iš pradžių buvo renkama 200000$, bet vėliau suma pakelta, siekiant atlikti daugiau bandymų.

bbc.com

http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_paslaptys/S-64212/straipsnis/JAV-reperis-BoB-renka-pinigus-tam-kad-atskleistu-mela-ir-samoksla-apie-Zemes-planeta

Linas Esu

Mike'as Hughesas pasirengęs šeštadienį paleisti savo iš metalo laužo sukurtą raketą Mojave dykumoje. Jos pirmasis skrydis - dalis pastangų įrodyti, kad Žemė yra plokščia.

Plokščiažemininkai tiki, kad mūsų planeta yra plokščia, o ne rutulio formos. Nors jau ir antikos laikais ši teorija nebuvo itin populiari, šiuolaikinius plokščiažemininkus įkvepia įvairios sąmokslo teorijos. Jie dažnai siekia įrodyti savo įsitikinimų teisumą abejotinais eksperimentais. Tokio eksperimento pavyzdys galėtų būti siekis įrodyti plokštumą gulsčiuko, skrendant lėktuvu. Naujausią šios teorijos bandymą rengiasi atlikti tikintis Žemės plokštumu Mike'as Hughesas. Kalifornijos gyventojas kieme pasigamino raketą iš metalo lauže rastų detalių ir planuoja, pakilęs į 549 metrų aukštį, užfiksuoti Žemės plokštumo įrodymus.

Raketą planuojama paleisti Mojave dykumoje ir tai bus tik pirmasis iš kelių planuojamų paleidimų, kuriais bus renkami įrodymai, kartą ir visiems laikams turėsiantys patvirtinti, kad Žemė plokščia. Hughesas tikisi pirmuoju skrydžiu padaryti fotografiją, įrodysiančią, kad Žemė iš tiesų yra plokščias diskas. „Tai pabaigs visą šitą kamuolinę Žemę," sakė Hughesas video pokalbyje su The Daily Plane DOTcom.

Vėliau Hughesas aptaria įprastas Plokščios Žemės teorijas, tarp kurių ir laisvųjų masonų kontroliuojama NASA ir netikros Elono Musko raketos. Vienoje scenoje Hughesas sako, „Johnas Glennas ir Neilas Armstrongas yra laisvieji masonai. Kai suprasite tai, suprasite ir šios apgaulės ištakas." Galiausiai jis laidos vedėjui papasakoja apie rengiamą paleidimui savo raketą. „Reikias asmens, kurio vyriausybė nebūtų sugadinusi," laidos vedėjas sakė Hughesui. „Ir jūs galite būti tuo žmogumi." Vedėjas paragino klausytojus paremti Mikeso projektą. Plokščiažemių pateikiamas, jų nuomone, tikrasis Žemės sandaros modelis nėra vieningas, labai išsamus ar nuoseklus. Viena iš populiariausių teoriją - Žemė yra diskas, supamas ledynų, kurie sulaiko vandenyną viduje.

Hughesas seniai užsiima mėgėjiška inžinerija, jam priklauso 2002 metų ilgiausio šuolio limuzinu rekordas. Kita jo didžioji raketa kils nuo, kaip jis sako, mobilaus raketų paleidiklio. Perdarytas sunkvežimis iš jo namų nuvažiuos į dykumą paleidimui. Raketą iš dalies finansavo kiti plokščiažemininkai per sutelktinio finansavimo puslapius. Paleidimas planuojamas ateinantį šeštadienį. Hughesas modifikuos savo raketą iki pat paleidimo ir laiko bandymams prieš didžią dieną nebus. Žiniasklaidai internete jis sakė apie raketų statymą daug neišmanantis. „Aš netikiu mokslu," sakė Hughesas, „Žinau apie aerodinamiką ir skysčių dinamiką ir kaip objektai juda ore, apie raketų degiklių dydį ir trauką. Bet tai nėra mokslas, tai tiesiog formulės. Nėra skirtumo tarp mokslo ir mokslo fantastikos."
Tikimės, kad jis bent jau dėvės kokią nors apvaliai Žemei skirtą saugumo įrangą.

vytra

#19
lapkričio 25, 2017, 15:38:39 Redagavimas: lapkričio 25, 2017, 15:40:48 by vytra
Citata iš: Linas Esu  lapkričio 25, 2017, 11:58:34Plokščiažemininkai tiki, kad mūsų planeta yra plokščia, o ne rutulio formos.
- Štai vienas iš įdomesnių klausimų jų temoje: "jei žemė apvali ir sukasi apie savo aši, bei ašis vartosi nuo metų laikų, tai kodėl nesivarto niekada polarinės žvaigždės pozicija"?

p.s.
.. kas nesuprato, tai ne mano klausimas, aš atsakymą žinau, o ar žinote Jūs?


:)


SPACE

Kad jūs patys, racionalistai, su plokščia žeme apsigavot. Plokščia žemė reiškia materialų pasaulį, t.y. žmogus, stovintis ant žemės paviršiaus ir yra linija į priekį, atgal, žemyn ir aukštyn. Kaip ir plyta, yra 3D objektas, ir turi 3 išmatavimus: aukštį, ilgį ir plotį. O gaublys jau yra multidimensinis objektas. Tas pats, kaip ateitų koks grybų apsirūkęs žmogus ir teigtų, kad yra pasaulyje 120 dimensijų, jūs jį išvadintumėt bepročiu.
 

vytra

#21
lapkričio 26, 2017, 13:59:57 Redagavimas: lapkričio 26, 2017, 14:03:14 by vytra
Citata iš: SPACE  lapkričio 26, 2017, 06:21:42O gaublys jau yra multidimensinis objektas.
- ar čia reik suprasti, kad "multidimensinės" plytos jau negali būti? :) Jei jau kalbėti apie racionalų "gaublio" pateikimą 3D koordinatėse, tai yra "polinė koordinačių sistemą", kuri taip pat kaip ir stačiakampių plytų "Dekarto koordinačių sistema" gali būti n-matė, kur n gali artėti į begalybę (visai nebūtina 2 ar 3).

:)

Linas Esu

#22
lapkričio 28, 2017, 00:39:30 Redagavimas: lapkričio 28, 2017, 11:00:34 by Linas Esu
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 29, 2017, 19:05:38Bet, kai pagalvoji, nemalonu.

Tikrai gali būti, kad iš kitų dimensijų Žemė iš tiesų atrodytų plokščia, panašiai, kaip kad mums, pvz., plokščias atrodo kilimas, nors iš tikrųjų, nusileidus iki makro lygmens, jis ten su visais siūleliais ir pan., yra net labai trimatis, ir labai nelygus.

O nemalonu tai, jog galbūt po keletos amžių mokslui pavyks patikimai vizualizuoti, kaip atrodo kitos dimensijos. Paaiškės, jog mūsų Žemė iš kitų perspektyvų atrodo plokščia, o tuomet žmonija skaitys praeities internetų archyvus ir galvos, kad dabartiniai tyčiniai debilai, teigiantys plokščios Žemės teoriją, iš tiesų buvo savo laikmetį pralenkę genijai.
Mažai tikimybė jog tai egzistuoja ir dar mažesnė jog mes rasime būdų tą atpažinti ar pan...
CitataPanašiai, kaip kad mes kalbame apie senoves civilizacijas, "žinojusias" apie kvantinės fizikos ir pan., dėsnius.
Yra kokių nors senovės raštų apie kitas dimensijas , aiškiai būtų išdėstytos mintys kas tai yra , kaip patekti/atpažinti ? ( žinoma nekalbu apie ezoteriką , senovės civlizacijos labai tai mėgo , kaip pomirtinis gyvenimas ar pan.. )


SPACE

@vytra būtent ir turėjau mintyje apskritimą-gaublį, ir sk. Pi, kiek žinau, neįmanoma apskaičiuoti apskritimo ploto, todėl, tai savaime iracionali figūra. o plyta, tai taip, Dekarto koordinačių sistema ir galima viską gana tiksliai apskaičiuoti.
Tuo pačiu ir gaublio apimties, mąsės neimanoma apskaičiuoti. Tik apytiksliai.

SPACE

Ir be to, Dekarto yra decimal system, dešimtainė sistema. Apvali Žemė matuojama hexadecimal system (šiašesdešimtaine sistema) 360°, jei paklausi kodėl, jie tau atsakys, kad tai Babylonian counting system, senovinė, ir kad taip yra priimta.

vytra

#25
lapkričio 29, 2017, 11:46:17 Redagavimas: lapkričio 29, 2017, 11:50:08 by vytra
Citata iš: Linas Esu  lapkričio 28, 2017, 00:39:30
CitataTikrai gali būti, kad iš kitų dimensijų Žemė iš tiesų atrodytų plokščia.
Mažai tikimybė jog tai egzistuoja ir dar mažesnė jog mes rasime būdų tą atpažinti..
- nors tai visi žino, bet:

a) trijų dimensijų sfera, dviejų dimensijų plokštumoje yra plokščias skritulys.
b) dviejų dimensijų plokščias skritulys, vienos dimensijos atveju yra tiesė.
c) vienos dimensijos tiesė, nulinėje dimensijoje yra taškas.

p.s.
.. Visata prasidėjo nuo "c" varianto taško ir nuėjo iki "a" varianto erdvės. Tačiau ar tikrai tik tiek? Sakykim, hipotetiškai laiką priėmus ketvirta dimensija (nors taip nėra), ten mūsų sfera taptu kažkokiu "raitytu slieku", kurio pradžia rodytų tos sferos sukūrimą, o uodega tos sferos suirimą laike.


:)

Linas Esu

#26
gruodžio 02, 2017, 19:42:54 Redagavimas: gruodžio 02, 2017, 19:46:44 by Linas Esu
Citata iš: vytra  lapkričio 29, 2017, 11:46:17Mažai tikimybė jog tai egzistuoja ir dar mažesnė jog mes rasime būdų tą atpažinti..
- nors tai visi žino, bet:

a) trijų dimensijų sfera, dviejų dimensijų plokštumoje yra plokščias skritulys.
b) dviejų dimensijų plokščias skritulys, vienos dimensijos atveju yra tiesė.
c) vienos dimensijos tiesė, nulinėje dimensijoje yra taškas.
Ne apie tai kalbame , bet tiek to ... kaip jums alteidžiama :D

Citatap.s.
.. Visata prasidėjo nuo "c" varianto taško ir nuėjo iki "a" varianto erdvės. Tačiau ar tikrai tik tiek? Sakykim, hipotetiškai laiką priėmus ketvirta dimensija (nors taip nėra), ten mūsų sfera taptu kažkokiu "raitytu slieku", kurio pradžia rodytų tos sferos sukūrimą, o uodega tos sferos suirimą laike.


:)
O dėl ko visata neprasidėjo nuo B ? :D

vytra

Citata iš: Linas Esu  gruodžio 02, 2017, 19:42:54O dėl ko Visata neprasidėjo nuo B?
- tai bendrai priimta vieno vienuolio teorija, nežinojote? Jis jis savo vienuolyne išmąstė "bing bang" teoriją, o gal jam ją pateikė šventos dvasios? Ta teorija teigia, kad Visata prasidėjo nuo absuliutaus bemačio skaliarinio nulio. Visos kitos 1D, 2D, 3D, xD,.. nD dimensijos išsivystė vėliau su 9.8G pagreičiu.

:)


Linas Esu

#28
gruodžio 06, 2017, 21:55:15 Redagavimas: gruodžio 06, 2017, 21:56:53 by Linas Esu
Citata iš: vytra  gruodžio 06, 2017, 20:05:01- tai bendrai priimta vieno vienuolio teorija, nežinojote? Jis jis savo vienuolyne išmąstė "bing bang" teoriją, o gal jam ją pateikė šventos dvasios? Ta teorija teigia, kad Visata prasidėjo nuo absuliutaus bemačio skaliarinio nulio. Visos kitos 1D, 2D, 3D, xD,.. nD dimensijos išsivystė vėliau su 9.8G pagreičiu.

:)


Tu pats supranti ką rašai ? :D

@Benamis , @.L.U.T.H.O.R. jums irgi panašu , kad trolina/spamina ?

Benamis

Citata iš: vytra  gruodžio 06, 2017, 20:05:01tai bendrai priimta vieno vienuolio teorija
Kokio?

Aukštyn