Kodėl evoliucijos mokymas yra toks pavojingas?

Pradėjo Steiblys, lapkričio 05, 2014, 11:48:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Steiblys

Kaip tikintis Dievu, Biblijoje atrandu atskleistus Kūrėjo metodus:
1) Dievo Žodžiu:
CitataVIEŠPATIES žodžiu buvopadaryti dangūs ir jo burnos alsavimu visos jų galybės.
(Ps 33,6)

2) Be pradinės medžiagos:
CitataTikėjimu suvokiame, kad pasauliai buvo sukurti Dievo žodžiu, būtent iš neregimybės atsirado regima.
(Hb 11,3)

3) Dievo jėga:
CitataJis sukūrė žemę savo galybe, padėjo pamatus pasauliui savo išmintimi, išskleidė dangaus skliautą savo išmone.
(Jer 10,12)

4) Pagal Dievo valią:
CitataVertas esi, mūsų Viešpatie ir Dieve priimti šlovę, pagarbą ir galybę, nes tu visa sukūrei - tavo valia visa yra ir buvo sukurta.

(Apr 4,11)

5) Dievo išmintimi:
CitataVIEŠPATIE, kokie įvairūs tavo kūriniai!
Kaip išmintingai juos visus sukūrei!
Tavo kūrinių pilna žemė.

(Ps 104,24)

6) Per Dievo Sūnų:
CitataPradžioje buvo Žodis.
Tas Žodis buvo pas Dievą,
ir Žodis buvo Dievas.
Jis pradžioje buvo pas Dievą.
Visa per jį atsirado,
ir be jo neatsirado nieko,
kas tik yra atsiradę.
Jame buvo gyvybė,
ir ta gyvybė buvo žmonių šviesa.
(Jon 1,1-4)

Šie faktoriai ėmė veikti per 6 pasaulio sukūrimo dienas. Jie nėra priklausomi nuo gamtos dėsnių vyksmo ir todėl gali būti suvokiami vien tik tikėjimu. Šiandieniniai dėsniai reguliuoja mūsų pasaulyje vykstančius procesus, tačiau jie yra ne kūrinijos priežastis, bet jos išdava.
Biblijos centras yra Kristus. Štai kodėl būtent Kristuje viskas turi savo pagrindą: kūrinija, tikėjimas, išganymas, ramybė, Biblija, viltis, kelias pas Tėvą, gyvenimo tikslas. Kristus yra nepajudinama tvirta uola (1Kor 10,4), į kurią atsitrenkę sudūžta bet kokios žmonių sukurtos sistemos (politinės, ekonominės, religinės ir t.t.). Dievo žodžiai: Juk parašyta: Sunaikinsiu išmintingųjų išmintį, niekais paversiu gudriųjų gudrybę. Kur išminčius? kur Rašto aiškintojas? kur šio pasaulio tyrinėtojas? Argi Dievas nepavertė pasaulio išminties kvailyste? (1Kor 1,19-20) reiškia, kad tai įvyks ties uola - Jėzumi. Ideologijos, ateizmai ir evoliucijos sistemos suduš būtent čia. O jų atstaovams vieną dieną teks priklaupti prieš Viešpatį (Fil 2,10), nepaisant to, kad šiandien jie dar kategoriškai atstumia Planuotoją, Kūrėją, Dizainerį, bei Gelbėtoją.
Esu įsitikinęs, kad evoliucijos mokymas ne tik formuoja klaidingą pasaulėžiūrą, bet ir veda į neviltį.
Jean-Paul Sartre (žymus rašytojas, egzistencialistas) yra pasakęs:
CitataNėra Dievo, kuris iš anksto suteiktų gyvenimo prasmę, tad žmogus priverstas pats apsibrėžti savo egzistenciją. Dievo nėra...Sustingusi šalta nebūtis! Šalta amžina būtinybė! Beprotiškas atsitiktinumas...Kiekvienas yra toks vienišas šiame dideliame Visatos kape!

Evoliucijos mokymas tvirtina galįs paaiškinti šį pasaulį be Kūrėjo ir taip suvilioja žmones eiti ateizmo klystkeliu. Tačiau su ateistinėmis pažiūromis mes, kaip liudija Jėzus, pateksime į pragarą:
Citatakas netikės, bus pasmerktas (Mk 16,16)

Kai kas bando evoliuciją interpretuoti kaip Dievo veikimo būdą. Bet jei tai būtų tiesa, tada:
1) nebūtų pirmosios žmonių poros,
2) nebūtų ir nuodėmės, nes anot evoliucionistų "išlieka stipriausi" ir "agresija - tai evoliucijos smagratis",
3) Dievas mirtį būtų panaudojęs kaip kūrybinį įrankį,
4) Išgelbėjimas per Jėzų, kuris, kaip nuodėmingojo Adomo priešprieša, yra vadinamas "paskutiniu Adomu" (1Kor 15,45), būtų nepagrįstas.
Tokie teiginiai parodo, kad vadinamoji "teistinė evoliucija" suardo Biblijos pamatus ir taip ją paneigia. Todėl šią klaidingą idėją mes turime griežtai atmesti.

paragraf 78

Tai dabar užtrolinsi visą forumą ta pačia tema "Evoliucija yra blogis"?
Gal sujunkime visas tavo tema į vieną, kad nebūtų milijonas tokių pačių temų kūrimo?

Steiblys

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 05, 2014, 11:53:55
Tai dabar užtrolinsi visą forumą ta pačia tema "Evoliucija yra blogis"?
Gal sujunkime visas tavo tema į vieną, kad nebūtų milijonas tokių pačių temų kūrimo?
Na, atsiprašau, bet neradau vienos tokios temos, nes kažkaip diskusijos nučiuožia būtent į šios temos klausimą. Todėl ir pamaniau, kad galiausiai diskusijos apie evoliucijos pavojingumą pasibaigtų čia.

puodukas

#3
lapkričio 06, 2014, 09:00:41 Redagavimas: lapkričio 06, 2014, 09:03:11 by puodukas
CitataTodėl ir pamaniau, kad galiausiai diskusijos apie evoliucijos pavojingumą pasibaigtų čia.
Darai lygiai tokią pat klaidą į Bibliją žiūrėdamas kaip į matematikos vadovėlį, kaip ir ideologiniai ateistai žiūrėdami į Darvino teoriją, kaip į Dievo buvimo paneigimą.
Net nemanau, kad tokia tema turėtų būti religijos skiltyje, labiau tiktų "sąmokslo teorijos" skiltyje pavadinimu- "kaip ideologai sugebėjo moksline teoriją paversti religinių diskusijų tema".

paragraf 78

Kreacionistai kažkodėl mano jog evliucijos teorija turi atsakinėti į metafizinius klausimus, ir ne tik mano bet ir reikalauja tokių atsakymų. Gamtamokslis neieško atsakymų į metafizinius, filosofinius ir teologinius klausimus. Būna mokslininkų kurie pasimauna ant šios provokacijos ir tada prašnenka šiais klausimais, bet čia asmeninė to mokslininko problema, o ne paties gamtamokslio. Peržengti savo srities kopetencijos ribas iš esmės yra negerai, nes atsakinėji tada į klausimus kurių neišmanai. Žinoma tuo puikiai pasinaudoja kracionistai, vieno mokslininko nekompetetingus pasisakymus priskirdami visam gamtamoksliui.
Tikrai kad vieta čia sąmokslo teorijose, ten ir perkeliu ši temą

Steiblys

Pati pavojingiausia sąmokslo teorija yra evoliucijos teorija.
CitataGamtamokslis neieško atsakymų į metafizinius, filosofinius ir teologinius klausimus....

Tikras mokslas ir turi remtis faktais, bet bedieviška teorija kyla dėl ideologinių motyvų. Evoliucijos teorija primesta gamtamoksliui būtent tik dėl kylančių metafizinių ir teologinių klausimų. Ir faktas tas, kad žmonija jau pradėjo virsti į gyvulius. Paėsti ir pasilinksminti, viskas ko jiems ir reikia...

paragraf 78


Kopernikas

#7
lapkričio 06, 2014, 12:15:27 Redagavimas: lapkričio 06, 2014, 12:29:16 by Kopernikas
Citata iš: Steiblys  lapkričio 06, 2014, 10:34:54
Pati pavojingiausia sąmokslo teorija yra evoliucijos teorija.


Ir dėl ko gi? Ar ne dėl to, kad ji jums, tinginiui, užkerta kelią lengvai prasisukti už nieką patenkant į rojų? Tik, prašau, atsakykit sąžiningai nemeluodaams sau.

a.t.sielis

#8
lapkričio 06, 2014, 12:25:36 Redagavimas: lapkričio 06, 2014, 12:27:37 by a.t.sielis
Pagal mane, darviniška evoliucijos idėja pavojinga tuo, kad klaidina žmones, per savo palaikomą moksliškumo fasadą įteigdama jiems, kad jie tėra išsivystę materijos gabalai. Bet... pavojinga teorija pavojingiems žmonėms, kaip sakoma, atitinka kirvis kotą, žmonės irgi linkę taip mąstyti, todėl ir teorija tokia atsirado.

Filosofiškai pakankamai akivaizdu, kad sąmonė, dvasia - pirminė realybė, o materija tik po to, ir yra Dvasios antrinis efektas. O darviniška idėja - kad pirma materija, o paskui ta materija sukuria sąmonę, sąmoningas esybes.

Pati evoliucija, arba gyvybės dinamiška raida ir prisitaikymas, bei laipsniškas rūšių atsiradimas - faktas, stebimas dalykas. Bet darviniška interpretacija viską susuka taip, kad atseit, atsitiktinumas turi kūrybines galias. Hm, kodėl tada atsitiktinių raidžių generatoriai nerašo romanų?

crystal

Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 06, 2014, 12:25:36
Filosofiškai pakankamai akivaizdu, kad sąmonė, dvasia - pirminė realybė, o materija tik po to, ir yra Dvasios antrinis efektas. O darviniška idėja - kad pirma materija, o paskui ta materija sukuria sąmonę, sąmoningas esybes.


Gal reikėtų skirti pagaliau, kur yra mokslas, o kur yra filosofija? Evoliucijos teorija nenagrinėja jokių religinių/filosofinių klausimų, visam mokslui dzin ar yra čia kažkokia prasmė, filosofinė logika, „akivaizdi" pirminė realybė, reikšmė ir tt. Mokslas TO NENAGRINĖJA. Mokslas tik suteikia objektyvias žinias apie gamtą ir jos dėsnius, kelia hipotezes, tikrina, paneigia/patvirtina, eksperimentuoja ir konstatuoja faktus. Jokia skysta asmeninė filosofija, kuri neturi nei aiškių/tvirtų ir neginčitynų gairių negali prieštarauti gamtamoksliui, tai visų pirma kita sritis ir tiek. Apie tai forume jau buvo n kartų rašyta, o šioje temoje jau rašė paragrafas. Ar taip sunku atskirti?

Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 06, 2014, 12:25:36
Bet darviniška interpretacija viską susuka taip, kad atseit, atsitiktinumas turi kūrybines galias.


Evoliucija nėra atsitiktinumas. Genų mutacijos vyksta ne taip kaip atsitiktinių raidžių generatoriai, tam reikalingos atitinkamos gamtos sąlygos. Gi buvo forume diskutuota.



a.t.sielis

Aš ir nesakau, kad biologinė evoliucijos teorija turi būti filosofinė. Yra gamtamokslinė, ir tegu lieka gamtamokslinė. O filosofiškai galima įsitikinti, kad kai kurie gamtamokslininkai šiuo atveju klysta ir tiek. Ir klysta tik toje vietoje, kur įsivaizduoja, kad materija produkuoja sąmonę, bei kad materija gali turėti kūrybinių galių.

Supaprastintai kalbant, net mažam vaikui akivaizdu, kad akmuo neprodukuoja sąmonės. Akmuo nieko nekuria.

CitataGenų mutacijos vyksta ne taip kaip atsitiktinių raidžių generatoriai, tam reikalingos atitinkamos gamtos sąlygos. Gi buvo forume diskutuota.


Vėlgi kalbėjau supaprastintai, bet išnagrinėjus visus variantus, kuriuose dalyvauja gamtos dėsniai + atsitiktinumas + gamtinė atranka + kt. veiksniai, visas jų kombinacijas, vis vien apskaičiuojama, kad kurti funkcionalios informacijos šie veiksniai bet kuriose kombinacijose negali. Tiesiog per mažas įvykių visatoje kiekis tam. Kad atsitiktinumas kombinacijoje su šiais veiksniais galėtų sukurti kažką. Atsiverskit Meyer "Signature in the Cell" kažkurį tai ten skyrelį, ten tie dalykai išnagrinėti.

Nesinervuojam :)

TinSoldier

#11
lapkričio 06, 2014, 13:24:40 Redagavimas: lapkričio 06, 2014, 14:23:55 by TinSoldier
Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 06, 2014, 13:20:11
Supaprastintai kalbant, net mažam vaikui akivaizdu, kad akmuo neprodukuoja sąmonės. Akmuo nieko nekuria.


Tau pažįstami akmenys (materija) prieš tavo akis neprodukuoja sąmonės. Bet tau pažįstama sąmonė, prieš tavo akis neprodukuoja ir akmenų (materijos). Tik ja nebent manipuliuoja (netiesiogiai).

Ties čia ir turėtų užsibaigti tavo išvedžiojimai ir "kitokių" sąmonių kūrimai. Jei nori būti nuoseklus.

Arba susitaikyk, kad materija gali turėti galimybę produkuoti sąmonę. Kaip ir gali egzistuoti galimybė, kad sąmonė gali turėti galimybę kurti materiją.

O kuris iš šių variantų labiau įtikinamas ir tikėtinas - jau visai kita kalba.

Bet bent jau būk nuoseklus.

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 06, 2014, 13:24:40
Bet tau pažįstama sąmonė, prieš tavo akis neprodukuoja ir akmenų (materijos). Tik ja nebent manipuliuoja.

Ties čia ir turėtų užsibaigti tavo išvedžiojimai ir "kitokių" sąmonių kūrimai. Jei nori būti nuoseklus.


Nemokyk mokyto :D

Bet duodu pliusą už tai, kad pradėjai mąstyti ir argumentuoti.

Taip, mes nematėm, kaip Kūrėjas sukūrė akmenį. Bet jau galim būti tikri, kad akmuo nieko nesukūrė. O kadangi akmuo iš kažkur turėjo atsirasti - iš kvantinio vakuumo ar iš kur - mes keliam klausimą, kas sudarė sąlygas jam atsirasti ir būti.

Nesinervuojam :)

TinSoldier

Vis tiek nepastebi savo nenuoseklumo/dvigubų standartų ir šitoj žinutėj? :)

a.t.sielis

#14
lapkričio 06, 2014, 13:32:16 Redagavimas: lapkričio 06, 2014, 13:45:50 by a.t.sielis
Tu protingesnis, tu pastebi, to užtenka. Aš galiu atsipalaiduoti ir nesukti sau galvos :D

EDIT:

By the way, citata į temos pavadinimą:

Dž. Sanfordas ( http://en.wikipedia.org/wiki/John_C._Sanford ), gana nusipelnęs genetikos mokslininkas, rašo savo knygoje "Genetic Entropy":

CitataŠiuolaikinis mąstymas koncentruojasi apie prielaidą, kad žmogus yra betikslio gamtinio proceso - bekryptės ir nevaldomos (undirected) evoliucijos - produktas. Ši doktrina, kurios visur mokoma, logiškai priveda prie išvados, kad mes esame bereikšmiai "molekulių maišai", ir galiausiai - niekas nebesvarbu, niekas neturi prasmės. Jeigu ši doktrina klaidinga, tada ji yra pati klastingiausia ir destruktyviausia minties sistema iš visų, kokias tik žmogus kada nors buvo sugalvojęs (o jeigu ji teisinga, tai geriausiu atveju, ji yra - kaip ir visa kita - beprasmybė). Šių dienų inteligentijos tarpe vyraujanti mąstymo sistema yra visa pastatyta ant nevaldomos ir betikslės darviniškos evoliucijos ideologinio pagrindo.



Citata iš: a.t.sielisIš tikro įdomi ir naudinga knyga, joje jis paaiškina genetikos reikalus pakankamai prieinama kalba, gal visko ir neįmanoma greitai suprasti nespecialistui, bet esmė pasidaro gana aiški - kad kaip ir dar nesigilinus intuicija rodo, kad blogos mutacijos kaupiasi, o nieko gero nesukuria, ir kad gamtinė atranka yra sėkmės ir atsitiktinumo dalykas, irgi neduodantis jokio geresnės DNR informacijos formavimo - visa tai kaip profesionalas jis įvertina išnagrinėjęs genetikų mokslinius straipsnius, ir prieina jau teoriniais ir praktiniais tyrimais paremtos išvados, kad genomas netobulėja, bet degraduoja. Iš to seka išvada, kad genomas negalėjo savaime atsitiktinai evoliucionuoti "aukštyn", sudėtingėti, bet tam tikram taške buvo sukurtas, o toliau yra reikalingas palaikymo, kad gyvybė neišnyktų. (Nuo savęs sakyčiau, kad genome turėtų būti kažkokia savireguliacijos ir išsisaugojimo programa, bet jos neužtenka, jeigu kalbėt apie labai ilgus laikotarpius).

Aukštyn