​Ar būtų įmanoma susprogdinti Mėnulį?

Pradėjo Benamis, gruodžio 15, 2014, 19:11:21

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

JAV karinės oro pajėgos praėjusiame amžiuje galvojo Mėnulyje susprogdinti branduolinį užtaisą. Buvo svarstoma apie nedidelės galios užtaisą, kuris Žemės palydovui nebūtų turėjęs jokių padarinių. Tačiau, jei, teoriškai, planai būtų buvę ambicingesni? Ar būtų pakakę branduolinio arsenalo išmušti Mėnulį iš jo orbitos?



Toli gražu. Priklausomai nuo sprogimo vietos Mėnulio paviršiuje, išjudinti palydovą iš orbitos reikėtų nuo 10 milijardų iki 10 trilijonų megatonų (dinamito) galingumo užtaiso. Galingiausias Žemėje kada nors pagamintas užtaisas buvo Sovietų Sąjungoje sukurta „Caro bomba", jos galingumas - 50 megatonų. Visas šiuo metu pasaulyje esantis arsenalas sudarytų kiek mažiau nei 7 tūkstančius megatonų.

Mėnulis ir taip pamažu tolsta nuo Žemės. Mėnulio sukeliami potvyniai ir atoslūgiai veikia ir jį patį. Žemei sukantis, ši jėga virsta papildoma kinetine energija, dėl kurios Mėnulis kasmet nuo Žemės nutolsta apie 3-4 centimetrus.

Gyvenimas be Mėnulio iš pradžių atrodytų tik keistas, tačiau ilguoju laikotarpiu būtų pragaištingas. Mėnulis stabilizuoja Žemę, be jo mūsų planeta imtų svyruoti ties savo ašimi, metų laikai taptų nepastovūs. Ilguoju laikotarpiu, tikėtina, Žemė apvirstų. Tai, panašu, nutiko Uranui, kuris aplink Saulę skrieja „gulėdamas" ant šono.



Alfa.lt inf.

mangirdas.bu

:D
Gal ir visai nieko būtų susprogdinus mėnulį. Jeigu tai nepaveiktų- per daug labai jau baisiai žemės klimato ir paeitų dar gyvent. Nu neturėtų paveikt. Nu ten gal kaškiek pasisuktų žemės sukimosi ašis ( tie ten poliai ), trajektorija, dar ten visokie čiudai. Nu ten kaži ar labai jau daug ką pakeistų, nes žemė parų ilgis keičiasi, kaip ir žemės ašies posvyrio kampas, nu čia normoj įtariu. Nieko būtu visai smagu. Susitiktume su gyventojais iš planet x (nibiru). Pasirodytu ateiviai, kurie atrodytu kaip Nasus'as iš League Of Legends. Susidraugautume, žėk, o kaip būtų smagu juos aprukyt. Nu bet nugirdyt nepatarčiau, nes nebūtu lengva- paimt viena nasusa- apie 3 metrų aukščio ir dar su tuo savo skeptru, lazda ta kaip ŠAUTŲ viena. Ir sugadinta mano pasaka nes pist čia keiksmažodis, o ne ištiktukas.

Teroras

Citata iš: mangirdas.bu  gruodžio 18, 2014, 21:06:34
Nu neturėtų paveikt. Nu ten gal kaškiek pasisuktų žemės sukimosi ašis ( tie ten poliai ), trajektorija, dar ten visokie čiudai. Nu ten kaži ar labai jau daug ką pakeistų, nes žemė parų ilgis keičiasi, kaip ir žemės ašies posvyrio kampas, nu čia normoj įtariu. Nieko būtu visai smagu.


Tu juokauji ar kaip? Pasidomek daugiau Zemes likimu jeigu Menulio neliktu...

idenmeyou

@mangirdas.bu

Mėnulio svarba žemei didžiulė. Juk būtent jis padeda išlaikyti stabilų žemės ašies pokrypį, potvyniai ir atoslūgiai vėlgi vyksta dėl mėnulio, o kaip manoma tai turėjo įtakos evoliucijai.

mangirdas.bu

Žinoma as humoro forma, bet visgi turiu savo nuomone, bet neskelbsiu jos šališkai, o VIENAŠALIŠKAI. Aš niekad nerašau iš lempos, nu gal kartais :D

Ašies posvyris yra kampas tarp planetos sukimosi ašies ir jo statmens į or­bitos plokštumą. Nuo ašies posvyrio priklauso, kokia yra planetos metų laikų kaita. 2000 m. Žemės ašies posvyris buvo lygus 23°26′21,448″; dabar jis po truputį mažėja 0,4″ per metus.

Tačiau naujos simuliacijos rodo, kad net jei Mėnulio nebūtų, Žemės ašies posvyris, vadinamas ekliptikos pasvirimu, keistųsi tik maždaug 10 laipsnių. Kitų Saulės sistemos planetų poveikis padėtų palaikyti palydovo neturinčios Žemės stabilumą.

Taigi stabilizuojantis poveikis, kurį mūsų didelis palydovas daro Žemės sukimuisi, galbūt nėra toks gyvybiškai svarbus, kaip anksčiau manyta, teigiama Jasono Barneso iš Idaho universiteto ir jo kolegų tyrime.

http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/gyvybe-zemeje-egzistuotu-net-jei-nebutu-menulio.d?id=48411855#ixzz3MMTzwf40

Kiek tiesos ir kiek ne kiekvienam asmeniškai nusprest.

Ka aš žinai tai, kad mėnulis susidarė iš žemės nuolaužų arba kitaip šiukšlių. Ar jis žemej kaip šiukšlė, ar pusiau, ar ne- tai jau mūsų ŽEMELĖ žino.

paragraf 78

Citata iš: mangirdas.bu  gruodžio 19, 2014, 18:30:15
Ka aš žinai tai, kad mėnulis susidarė iš žemės nuolaužų arba kitaip šiukšlių. Ar jis žemej kaip šiukšlė, ar pusiau, ar ne- tai jau mūsų ŽEMELĖ žino.


Na šiaip jau yra bent keturios lygiavertės teorijos iš kur atsirado mėnulis. Nuolaužos, atskilusi žemės dalis, pagautas asteroidas ir dar viena kuri berašant užkrito.
Žodžiu nėra vieningos teorijos iš kur tas mėnulis ėmėsi

mangirdas.bu

Kad ir kaip bebūtų- viena teorija teisingiausia, tai buvo šiukšlės. Ar tai iš žemės, ar tai iš kosmoso.

O kas būtų asteroidas.
Asteroidas (gr. aster 'žvaigždė' + eidos 'pavidalas') - mažytė planeta, planetoidas, mažas (iki 1000 km skersmens) Saulės sistemos kūnas, skriejantis elipsine orbita (orbitos plokštumos posvyris ~10 laipsnių). Saulės sistemoje atrasta tūkstančiai asteroidų (2005 m. lapkričio mėnesį buvo užregistruota virš 305 000 asteroidų). 12 712 turi pavadinimus, kiti numeruojami.

Tai jei ne šiukšle tada, čia jau bus nagus prikyšes asteroidas.O jis ne šiukšle? kad ir kaip bebūtu.. Iš kur tai ištraukiau, kad ir iš lempos:

Žemės ašies posvyris, vadinamas ekliptikos pasvirimu, keistųsi tik maždaug 10 laipsnių.

Asteroidas, Saulės sistemos kūnas, skriejantis elipsine orbita (orbitos plokštumos posvyris ~10 laipsnių)

Aukštyn