„Cosmos“ sugrįžimas

Pradėjo TinSoldier, kovo 17, 2014, 17:01:13

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Legendinė Carl'o Sagan'o laida apie kosmosą, visatos paslaptis, mįsles ir t.t. - sugrįžo. Prieš kelis dešimtmečius kurta laida daugybei žmonių įkvėpė žavėjimąsi Visata, pažinimo troškimą, padėjo suvokti savo egzistavimą, sužadino svajones ir fantazijas.

Šį kartą laida grįžta su žvėriškai charizmatišku ir iškalbingu, žymiausiu šių laikų astrofiziku Neil deGrasse Tyson'u.



Esu įsitikinęs, kad žmonėms, norintiems suprasti kažką apie pasaulį, turėtų būti įdomu pažiūrėti :)
Kaip Carl'as Sagan'as sakė: "kiekvienas iš mūsų bent minimaliai turėtume suvokti, kaip veikia mus priglaudusi Visata". Ypač, kai ji tokia stulbinanti ir didinga.

http://www.linkomanija.net/details?333937.Cosmos_A_Space_Time_Odyssey_S01E02_PROPER_720p_HDTV_X264-DIMENSION

http://www.linkomanija.net/details?331974.Cosmos_A_Space_Time_Odyssey_S01E01_720p_HDTV_X264-DIMENSION

(pirmos 2 serijos)



paragraf 78

Skaičiau jo vieną knygą neseniai "Kontaktas". Labai gerai joje dėsto mintis apie kontakto su kita civilizacija galimybes, pasekmes, suirutę kuri kiltų.
Planuoju nusipirkti vieną jo knygą, tik dabar pavadinimas užkrito, mačiau Homo sapiens knygyne

VarpoGalia

Ziuriu ir as jo laidas. Bet nezinau ar man cia vienam ar ir kitiems taip, tiesiog atrodo kad mokslas issiseme, pasakoja tuos pacius dalykus kurie jau zinomi ir apsneketi per kitas panasaus pobudzio laidas apie astronomija. Sutinku, kad kas nieko apie tai nenutuokia tai labai sauniai, paprastai paaiskinta kaip kas, bet kas jau ne viena karta girdejo tuos pacius faktus ir su viskuo susipazines, tai tiesiog nesudomina. Trumpai tariant, taspats sudas tik kitoi saujoj.

idenmeyou

VarpoGalia, na taip dauguma video apie kosmosą yra labai panašūs, pasakoja tuos pačius dalykus, pagrinde skiriasi tik pasakotojas ir keli video efektai. Esmė ta, kad didelei daugumai ir tai ką mato yra labai sunku suvokti, dažnas atvejis kai mokslininkai kosmose padaro atradimą ir paprastam žmogui tai atrodo menkniekis, nesvarbus dalykas, nieko nepakeičiantis, bet pačiam mokslininkui tai būna didelis laimėjimas, nes teorijas iš vadovėlių skaityti, kai parašyta aiškia kalba yra paprasta, bet pagal tas teorijas ieškoti į tam tikrus dalykus tiesų yra labai sudėtinga.

Kiekviena teorija turi skylių, nėra tokios, kuri paaiškintų viską, kosmosas labai sudėtingas žmogaus akimis ir kartais mažas atradimas išties yra labai didelis. Šiaip, kad ir internete rimtų astrofizikų straipsnių yra gana sunku rasti, dažnai yra įkeliami vieno puslapio ištraukos, kur kokios svetainės autorius perskaitęs knygą sugalvojo trumpai aprašyti, paskaityti tokį straipsnį įdomu, bet ten neatskleidžiama daug smulkmenų ir taip gali susidaryti paprastesnis kosmoso vaizdas.

Atsiranda žmonių, kurie perskaitę tas trumpas ištraukas pradeda kalbėti kokios nesamonės ten parašytos, nors viskas yra daug sudėtingiau nei ten parašyta.

Aukštyn