Nuodemiu atleidimas

Pradėjo Teroras, gruodžio 28, 2011, 13:59:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2012

Citata iš: insomnia  sausio 05, 2012, 20:11:35
Pagal vieną nevykėlį sprandi apie kitus?
Kiek kunigų pažįstai asmeniškai? Kiek seminaristų? Kad tokias išvadas darai?


Pasigrozek

paragraf 78

#31
sausio 05, 2012, 22:14:56 Redagavimas: sausio 05, 2012, 22:31:34 by insomnia
O tu žinai kad didžiausias procentas pedofilų yra tarp mokytojų? Tik žiniasklaidai nelabai įdomu pedofilas mokytojas, daug įdomiau pedofilas kunigas.
Kunigai irgi žmonės ir kai kurie suklysta, nereikia pagal nedidelę saujelę paklydėlių, mesti šešėlio ant visų.
Buvimas pedofilu nepriklauso nuo profesijos.

Beje, primenu jog tema yra apie Nuodėmių atleidimą, o ne apie kunigus

2012

Tai jau tikrai kad nepriklauso, aiskini zmonems kaip gyventi, kuo tiketi, kas galima ir kas negalima. O pats vaikus birbini  :D Idomi profesija.

paragraf 78

Kažkaip tu linkęs keletos žmonių poelgius priskirti visai likusiai žmonių grupei. Čia principas toks: anomalijoje yra vienas pedofilas, vadinasi visi kiti likę irgi pedofilai.
Negerai taip suabsoliutinti. Platink mąstymą.

2012

Nu kokiu keletos, vos ne ~50 kunigu. Tai kiek zmoniu per savo "karjera" jie atleido nuo nuodemiu?
Zinoma, tai tik vienos salies Airijos, kuri tikrai nera didele. Ir tai tik irodyta, o kiek dar slapta dirba savo nesvaru darba?

paragraf 78

Na jei pažvelgtum kritiškai, tai pamatytum jog Bažnyčia kovoja su tokiais kunigais. Benediktas XVI visokiais būdais stengiasi išaiškinti tokius kunigus ir suspenduoti. Štai Belgijoje, Bažnyčia pati surengė tyrimą kurio metu išaiškino kelis kunigus ir atleido juos iš pareigų.
Lietuvos seminarijose irgi buvo keli atvejai kai išaiškinus jog klierikas turi tokią problemą, buvo išmesti iš seminarijos.
Šiaip tai nors ir yra tokių kunigų, daugiau yra kunigų kurie gyvena dorą gyvenimą.

O dabar gal grįžkime prie temos, nes nusivažiavom į lankas su šituo nuobodžiu offtopiku

2012

Sitas offtopikas yra salutinis efektas, pagrindinio klausymo. Kaip gali kunigas tau patarti, jeigu jis pats neturi nei issilavinimo, nei moraliniu vertybiu.

Uzsidedu as mantija, ir poteriauju tau, oi sunau mano tu nusidejei pavogei saldaini. Dabar tai turesi paaukoti baznyciai puse turto. Galvoji ilgai man reiketu treniruotis kalbeti taip?

Pagaliau, gerbdamas tave ir tavo isitikinumus. Nes galbut net pats esi kunigas, noriu pasakyti kad tai tik mano nuomone, ir jinai nera reiksminga.  :-\

paragraf 78

Na aš jau pasakojau, kad didelė dalis kunigų turi specialų išsilavinimą, o su moralinėmis vertybėmis tik vienetams problemos. Pažįstu ne vieną ir ne du kunigus, žinau kas tai per žmonės.

TinSoldier

#38
sausio 06, 2012, 14:38:22 Redagavimas: sausio 06, 2012, 14:42:10 by TinSoldier
Man vis tiek su tuo išsilavinimu nesąmonės atrodo :D

Na gerai, išklauso keletą paskaitų susijusių su šeimyninių gyvenimu ar pan. Bet kas iš to? Juk ne tokia jų specialybė!

Aš studijuoju kažką panašaus į žurnalistiką, tačiau jau išklausiau: psichologiją, sociologijos pagrindus, bioetiką, lyčių psichologiją, dar kažką panašaus. Ir dar ateity, tikriausiai, imsiu panašias paskaitas. Ar tai reiškia, kad aš imdamas iš žmogaus interviu turiu teisę konsultuoti jį santuokiniais klausimais ir pan.?

Aš taip pat būsiu gavęs nemažą paketą 'spec. išsilavinimo', turiu stiprias moralines (tik ne stagnacines) vertybes. Esu labai empatiškas http://lt.wikipedia.org/wiki/Empatija žmogus. Tačiau dar būčiau ir idiotas, jei galvočiau, kad vien todėl esu pakankamai kompetetingas konsultuoti tokiais klausimais, kokiais kokiais konsultuoja psichologai, santuokų konsultantai ir pan. Tuo labiau, kad kunigai savo pagalbą per perleidžia per krikčioniškąją prizmę. T.y. - šališkai. O tai gali būti mirtina klaida siekiant padėti žmogui..

Mano manymu čia vėl veikia autoritetas, esantis žodyje "kunigas". Iš karto tai siejasi su išsilavinusiu, moraliu, 'teisingu' žmogumi. Todėl žmonės jais pasitiki ir pas juos eina ir jų klauso. Bet taip elgdamiesi dauguma daro klaidą.. Manau.

TinSoldier

Peržvelgiau tos pastoracinės teologijos studijų programą:

"pastoracinę psichologiją, pastoracinę reabilitaciją, pašaukimų pastoraciją, meilę ir pasirengimą šeimai; pastoracines programas ir jų rengimą, vyro ir moters psichologiją, sielovadą kritiniais gyvenimo atvejais, santuokos sakramento teisinius aspektus, dvasingumo psichologiją, parapijos sociologiją ir kt. ir taikomuosius studijų dalykus: psichologiją, filosofiją, lotynų kalbą ir kt."

Na, ok.. Nemažai paskaitų susijusių su tuo. :)) Kol kas nebesiginčiju dėl to :)) Bet vis tiek labai ryškus paskaitų šališkumas ir subjektyvumas...

OKULTISTE

Ar žmona - profesija, ar globėjas - profesija?... Taip ir kunigystė - ne profesija.

P.S.:Tikiuosi, kad iš mano, neautoritetingos forumo dalyvės, trumpų pastabų sugebate padaryti geras išvadas ir teisingai interpretuoti...

TinSoldier

Kodėl kunigystė - ne profesija? Kuo kunigystė rišasi su globėjais ar šeimos nariais? Kuo skiriasi nuo psichologo ar kirpėjo?

Kunigai teikia paslaugas, už tai gauna pinigus. Profesija.

Benamis

Citata iš: Vytautas  sausio 29, 2012, 21:49:31
O už savo padarytus ir nesuvoktus veiksmus atsakom sveikatos problemomis, kaip perspėjimais, kad kažkur prisidirbom.


Cia is kur pas tamsta tokios zinios? :)

RoxiO

Citata iš: insomnia  sausio 05, 2012, 22:14:56
O tu žinai kad didžiausias procentas pedofilų yra tarp mokytojų? Tik žiniasklaidai nelabai įdomu pedofilas mokytojas, daug įdomiau pedofilas kunigas.
Kunigai irgi žmonės ir kai kurie suklysta, nereikia pagal nedidelę saujelę paklydėlių, mesti šešėlio ant visų.
Buvimas pedofilu nepriklauso nuo profesijos.

Su šiuo teiginiu sutinku, juk visose profesijose yra savų nusidėjėlių, kaip tarkim yra gydytojų, kurie vagia medicinines psichotropines medžiagas.

Dark

Man kunigų vaidmuo žmogaus gyvenime turi tokį įdomų atspalvį :) ypač katalikiškieji.Jie tarsi tas paguodžiamasis vidinis balsas, kad, kad ir keik ko pridarai, bet nueini klausyklon ir tau viskas atleidžiama kai sukalbi tiek "Sveika, Marija" tie ir tiek "Dieve, Tėve" ir t.t..Asmeniškai man jie atrodo tarsi kažkoks globojamasis elementas, nes nemažai žmonių kažkodėl mano, kad išpažinus kunigui nuodėmes bus geriau?

Iš savo patirties sakau, kad man nepadėjo, nes svetimam žmogui tu nepasakai to, ko draugui, ir kai aš kalbu apie save su artimu žmogumi, aš atrandu savy tai, ką reiktų labiau puoselėti ir tai, ko vertętų atsisakyti.Su kunigu taip pat galima pašnekėti, ir mielai aš ne prie klausyklos klūpočiau.

Taip pat, nelaikau kunigo tarpininku tarp žmogaus ir Dievo, todėl nematau prasmės eiti pas kažkokį žmogų kalbėti apie asmeniškus dalykus, kai turiu ne ką blogesnį, o gal net ir tam tikra prasme geresnį ryšį su transcendencija :)

Aukštyn