Branduolinis karas prieš 40 tūkstančių metų?

Pradėjo xsistemax, lapkričio 26, 2015, 14:15:30

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

lapkričio 26, 2015, 14:15:30 Redagavimas: lapkričio 26, 2015, 15:38:09 by xsistemax
Archeologai nuolatos susiduria su keistais radiniais,kurių neturėtų būti,remiantis visuotinai priimta istorine žmonijos raida.
Kasinėjant Biblijoje minimas kokių nors objektų vietas(Babilono bokšto,Sodomos,Gomoros) 40-ties tūkstančių metų sluoksnyje randami akivaizdūs galingų branduolinių sprogimų požymiai.Jų randama visame pasaulyje,bet šitame regione ypatingai daug.
Amazonės džiunglėse surastas objektas,oficialiai pripažintas branduolinių bandymų poligonu.Dėl jo amžiaus vis dar nesutariama,bet linkstama prie to paties :40 tūkst.metų.
Visuose žemynuose 40-ties tūkstančių metų uolienos sluoksnyje randama siaura pelenų juosta.
Randami radioaktyvūs to paties laikotarpio žmonių skeletai.
Genetikos atradimas:prieš 40 tūkstančių metų žmoniją sudarė ne daugiau,kaip 50 individų,tarp kurių buvo tik viena produktyvaus amžiaus moteris,visų mūsų pramotė.(Ieva?)
Antropologijos atradimas:mongoloidizmas yra stiprios radiacijos sukelta mutacija.
Visa tai rodo,jog prieš 40 tūkstančių metų Žemėje vyko globalaus masto branduolinis konfliktas.Kas su kuo kariavo,jei,anot istorikų,žmonės gyveno akmens amžiaus lygyje?
Visa tai galima nurašyti istorijos paslapčių sričiai,jeigu ne pastaraisiais metais astronomų užfiksuoti įvykiai.
2009 metais japonų astronomai užfiksavo keistą žybsnį kosmose.Kompiuterinė duomenų analizė parodė,jog įvykio vieta-Koiperio juosta Saulės sistemos pakraštyje.Labiausiai suglumino tai,jog žybsnio parametrai idealiai sutampa su maždaug 20-ies kilotonų branduolinio sprogimo parametrais.Nuo 2009-ųjų užfiksuoti mažiausiai 8-i tokie sprogimai.Branduolinis sprogimas nėra natūralus gamtos reiškinys,jis neįmanomas,nenaudojant specialių technologijų
Karas?Kas su kuo kariauja?
Ar gali būti,kad senovės karas nesibaigė,bet kovos veiksmai persikėlė toliau nuo planetos?

Teroras

Citata iš: xsistemax  lapkričio 26, 2015, 14:15:30Kasinėjant Biblijoje minimas kokių nors objektų vietas(Babilono bokšto,Sodomos,Gomoros) 40-ties tūkstančių metų sluoksnyje randami akivaizdūs galingų branduolinių sprogimų požymiai.
Tai gal kazkas panasaus i https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_nuclear_fission_reactor

xsistemax

Ne,ne tai turėjau galvoje.Smėlis susilydęs į stiklą,viskas paveikta labai aukštos temperatūros.Taip nutinka,kai užtaisas susprogdinamas nepasiekęs žemės paviršiaus.

tadasas99

nirvanu istorija...

Teroras

Citata iš: xsistemax  lapkričio 26, 2015, 14:15:30Ar gali būti,kad senovės karas nesibaigė,bet kovos veiksmai persikėlė toliau nuo planetos?
Tada kitas klausimas, kam reikejo keltis toliau nuo planetos jeigu tai karas? Kaip tu tai isivaizduoji? Kariauja dvi skirtingos salys (kiekis nesvarbu) ir karo metu nusprendzia, kad nereikia niokoti planeta?

Kad kazkada gyveno Zemeje protinga zmoniu civilizacija ir susiprogdino variantas galbut ir imanomas.

Supera

Tarkim @Teroras variantas teisus, apie tai tik perskaičius antraštę pagalvojau ir aš, tuomet neturėtų būt likę daugiau tokios pakankamai pažangios civilizavcijos, jei atomą suskaldyt sugebėjo, egzistavimą įrodančių liekanų?

tadasas99

Citata iš: Supera  gruodžio 04, 2015, 19:55:48Tarkim @Teroras variantas teisus, apie tai tik perskaičius antraštę pagalvojau ir aš, tuomet neturėtų būt likę daugiau tokios pakankamai pažangios civilizavcijos, jei atomą suskaldyt sugebėjo, egzistavimą įrodančių liekanų?
Pamastyk kas is tavo gyvenimo gali islikt 40000metu? Akmeniniais yrankiais nesinaudoji, plius iskaiciuotas nusidevejimas, draugiskos aplinkai medziagos

Supera

Mumifikavęsi lavonai išlieka (ir aš nekalbu apie senovės Egiptą). Taip kad priklauso nuo aplinkos kurioje buvo :)

xsistemax

#8
gruodžio 06, 2015, 21:13:54 Redagavimas: gruodžio 06, 2015, 21:36:11 by xsistemax
Panašu,jog mūsų protėvių palikuonys gina gimtąją planetą nuo kažkokių įsibrovėlių jau pačios sistemos prieigose,o mes esame palikuonys tų,kurie pasiliko planetoje.Stipriai mutavę palikuonys.
Ar panašioje situacijoje pasielgtume kitaip?

gidas

Visuotinai priimta istorine žmonijos raida kaip buvo, taip ir lieka priimtina, o pateikta  globalaus branduolinio karo koncepcija yra labai abejotina. Abejotina dėl paprastos priežasties - ją grindžiantys faktai yra pritemti/netikslūs, o jei kas ir teisinga, tas  turi kitą, racionalesnę alternatyvą.  Gal būt kiek išsiskiria vienas:

Citata iš: xsistemax  lapkričio 26, 2015, 14:15:30prieš 40 tūkstančių metų žmoniją sudarė ne daugiau,kaip 50 individų,tarp kurių buvo tik viena produktyvaus amžiaus moteris,visų mūsų pramotė.(Ieva?)
Šio fakto skaitmeninės išraiškos irgi nėra tikslios,  bet iš esmės jame yra klaustukų (bent man). Suprantama, kad toji "vienetinė" itin produktyvi moteriškė, Ieva, tėra mokslinė abstrakcija,  reiškianti genetiškai santykinai vienodų hominidų populiaciją, ir  moteriškių toje populiacijoje buvo tikrai ne 1. Įdomesnis ir mįslingesnis dalykas yra tos populiacijos gausa - nors ir didesnė nei 50  (iki kelių 1000-čių?), bet iš esmės nedidelė. Jei priimti domėn, kad  tiek "Ieva", tiek "Adomas" atsiradę ankščiau nei prieš 100 000m, kyla klausimas, kaip gebėjo išlikti  ir sąlyginai  greitai pasaulyje išplisti/išaugti tokia nedidelė hominidų grupė. Tai iš tikro atrodo neįtikėtina - bent jau tipui, ne itin raukiančiam apie genetikos vingrybes bei evoliucijos "fokusus". Lyg kažką esu girdėjęs apie minimalią kiekybinę ribą, kurią peržengusi rūšis natūraliai eliminuojasi iš evoliucinio lauko, taigi spėčiau, kad  homo sapiens kritinis slenkstis yra fantastiškai mažas. Aišku galima manyti, kad protas tą slenkstį nuleido iki kitiems faunos atstovams nepasiekiamų žemumų, bet vis tik - kur čia šuo pakastas?

Jei kas turės laisvą minutę, atveskit į protą neapsišvietusį/svyruojantį evoliucionistą. Soldier? :)
 



TinSoldier

#10
gruodžio 16, 2015, 23:57:37 Redagavimas: gruodžio 17, 2015, 00:03:34 by TinSoldier
Kad čia mane jau paminėjo, tai galiu pamėginti leptelti kažką, bet šiaip jokio aiškumo neįnešiu :D
Tikrai atsakymo nežinau.

Na, bet tikrai prieš 40000 metų žmoniją sudarė daugiau individų, negu 50 su 1 moterimi. Vis dėlto tiesa, jog dėl Toba ugnikalnio išsiveržimo (galbūt) daugmaž panašiu laikotarpiu žmonijos populiacija labai grėsmingai sumažėjo ir mums praktiškai grėsė išnykimas. Įvyko vadinamasis butelio kaklelio efektas, kurio metu taip sumažėjo populiacija, jog iš tiesų galėjo rastis visokios grėsmės dėl kraujomaišos, genetinės įvairovės trūkūmų ir t.t.

Tačiau kiek toks populiacijos sumažėjimas grėsmingas, o galbūt kažkiek net ir naudingas (mažose populiacijose didesnę reikšmę įgyja genų dreifas, kas gali paspartinti rūšies evoliuciją) gali būti - net neįsivaizduoju.

Tačiau net ir tuomet žmonių nebuvo taip mažai, kad jie išnyktų (akivaizdu). Kaip dabar randu, galėjo būti išlikę kokie 3000-10000 žmonių. Ir koks 1000 vaisingų suaugusių žmonių porų. Tas kritinis populiacijos slenkstis, kurį paminėjai, greičiausiai yra vadinamoji minimali gyvybinga populiacija. Kaip radau, mokslininkai skaičiuoja, jog tam, kad, pvz, kosmoso kolonizatorių populiacija galėtų išgyventi 200 metų (8-10 kartų), reiktų nusiųstui 160 žmonių. Tai iš tiesų nėra labai siaubingai didelis skaičius. Ir, turint omenyje, iki kiek buvo sumažėjusi žmonių populiacija - tikrai galėjom išsikapstyti ir, matomai, išsikapstėm :D O ten dar, tikriausiai, prisidėjo panašiu laikotarpiu (nu, maždaug) vykusi modernių žmonių migracija iš Afrikos, sėkmingas genetinis prisitaikymas prie naujų sąlygų, judėjimas tolyn nuo pakrančių į žemynų gilumas ir t.t., kas padėjo sėkmingai žmonių populiacijai ne tik atsigauti, bet ir išsikėroti.

Tai va, žodžiu, prirašiau daug kažko, o tikro atsakymo - jokio :D

gidas

Citata iš: TinSoldier  gruodžio 16, 2015, 23:57:37vadinamoji minimali gyvybinga populiacija.
Tiksliai - tai ir turėjau galvoje. Permečiau tavo nuorodas - kai kur vis tik išlenda tie plius-minus 40 000m, o ir aistrų mokslinėje terpėje pakanka.  Žodžiu šiandien daug kas nėra aišku, todėl ir 40 000m kaip ir neatrodo tokie jau peiktini - bent archeogenetikos (sužinojau naują terminą  :D  ) kontekste.

Ačiū už informaciją - priminei ir Toba vulkaną, ir butelio kaklelio efektą (pastarąjį vis užgoždavo realus b.k efekto prisiminimas  ;)), sužinojau apie 40 000m populiacinį bumą ir t.t. :)


Aukštyn