Mes labiau žmonių ar labiau žvėriukų visuomenė?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 19, 2017, 16:55:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Kaip manote?

Aš daug neabejodamas jau seniai darau išvadą, kad mes labiau žvėriukų visuomenė. Pvz. jaunoji karta parodo, kas slypi už to oraus saugusių sumeluoto fasado, kad mes atseit esame žmonių visuomenė. Kokia visuomenė, tokia ir nuoširdžiai atskleidžiama jos prigimtis, kuri matoma tos visuomenės atžalose.

http://lietuvosdiena.lrytas.lt/aktualijos/2017/05/19/news/mokines-smurta-patyrusi-mokytoja-pasake-kas-ivyko-pamokoje-1264365/

Antras simptomas yra skerdyklų ir fermų produktų masinis vartojimas be jokių skrupulų, tuo pat metu didžiuojantis savo "kultūra" ir "civilizacija".

Agresija, plėšrūniškumas, nesivaldymas - žvėriškos egzistencijos principai.

Todėl man keistai skamba kalbos apie švietimo sistemą, jos kokybės gerinimą, kad kiekvienas turi gauti kokybišką išsilavinimą. Tai bandymai pūsti prieš vėją. Jeigu nėra civilizacinio pagrindo, nėra ką kalbėti apie sistemą. Bus pjautynės tarp mūsų, neišeis nuosekliai dirbti. Pvz. vaikai nenori mokytis, turi agresyvių impulsų, tada iš prievartinės visuotinio mokymo "sistemos" gaunasi chaosas. Tada turi būti ne visuotinis mokymas. Visuotinis mokymas - tai dar viena agresija, ant agresyvių žmonių.


elteide

faktas, kad visuomenė žvėrėja, laukėja , nes daug teisių nuo mažens o nėra pareigų ir atsakomybės, viskas galima , jei yra pinigų

a.t.sielis

Beje, tas galioja ir suaugusiems, ką ir sakiau, kad "bus pjautynės tarp mūsų":

CitataPenktadienį pamokoje dalyvavusi septintokė, mokinių tarybos pirmininkė feisbuke pateikė kitokią įvykių versiją. Mokinė, kurios vardas ir pavardė redakcijai žinomi, DELFI leido pacituoti savo įrašą:

„Aš esu Kuršėnų Daugėlių pagrindinės mokyklos septintokė. Taip taip, iš tos pačios taip garsiai nuskambėjusios klasės, kurios elgesį dabar aptarinėja visa Lietuva. Ir man pabodo matyti komentarus, kokie mes esame monstrai, gyvuliai, ir kaip mūsų karta „tai jau išvis nudegradėjusi". Jaučiu pareigą netylėti. Aš noriu pasakyti tiesą.

Muzikos pamokose niekuomet netrūkdavo problemų. Čia garsiai liedavosi įžeidinėjimai, o neretai pasitaikydavo net smurto. Teisybės dėlei reikėtų paminėti, jog ne tik iš mokinių pusės. Aktyviai „kovose" dalyvaudavo ir mokytoja. Kai bendraklasė nusidažė plaukus, įėjusi į klasę pedagogė tarė: „Ko čia sėdi kaip durnė rožiniais plaukais?". Vėliau pasiūlė ir striptizą, turint tokią išvaizdą, šokt. O apkūniam, tuo metu ant mokyklinės kėdės įsitaisiusiam klasės draugui atsigręžus į kitą vaikinuką, pasakė: „Storuli, ko čia nusisukęs, ar jau toks storas, kad nebetelpi suole?". Ne vieną kartą buvo įspirta, siekiant pataisyti mokinių laikyseną, ne sykį mokiniai buvo jėga pasodinti į suolą. Ir dar daugiau incidentų įvykę, visų jau nebepamename, nes tokie įvykiai nutinka kiekvieną ketvirtadienį, kiekvieną muzikos pamoką.

Jeigu klausiate, „Kodėl tylėjote?", atsakau - netylėjome. Prieš kelias savaites pirmąkart apie mokytojos elgesį prasitarėme auklėtojai. Tiesą sakant, buvome šiek tiek išsigandę. O trečiadienio klasės valandėlės metu (garsiosios pamokos išvakarėse), galutinai nusprendėme, jog, jei dar kartą kas nors nutiks, būtinai eisime pas direktorių. Tik kad tokios galimybės netekome, mat šiandien pats direktorius apsilankė pas mus.

Labai gaila, jog negalėjote būti toje sujungtoje pamokoje, mat nežinote, kad trys sekundės prieš hiperkinezinį sutrikimą turinčiai devintokei nustumiant mokytoją, pati moteris lygiai taip pat pasielgė su mano bendraklasiu, kurį vaizdo įraše galime matyti judant kameros link.

Be šio moksleivio, tų 45 min. metu pedagogė sudavė ir dar vienam bendraklasiui, kuris dėl patirto streso bei to, kokią nuomonę visuomenė susidarė apie mus („gyvulius"), patyrė sunkų astmos priepuolį.

Ir ne, aš nesakau, kad esame nekalti. Tačiau negalima pateisinti tokio mokytojos elgesio. Mes nenorime būti monstrais, gyvuliais ir degradais. Nenorime būti smurto ir patyčių aukomis. Tuo labiau, jei to kaltininkai yra žmonės, turintys mums būti pavyzdžiais".

tadasas99

 Ne karta minejau kad neesame toki jau pazangus kokiais save laikome, visdar gyvename vedami laukiniu instinktu ir ju nemokame nustumti i antra plana, t.y. Visdar esame bandos gyvunai, vidar svarbi herarchija, visdar esama aukstesniu uz asmeni kuriu autoriteta zmogus pripazysta, visdar norima kilti herarchijoje, bet esme kad asmeniui kylant jam neatsirsanda papildomas laiptelis, jam kazka nuo jo nustumpti ir uzimti jo vieta, cia pavadinkim kova uz buvi, ir as cia nekalbu apie karjera, o apie kasdienybe.
 Beto sitas procesas kasdienybeje kazkaip idomiai iskreiptas, gamtoje stipresnis = aukstesnis, musu visuomeneje silpnesnis gali buti aukstesnis pasitelkdamas daigtus, tam naudojami visi imanomi daigtai kurie demonstruojami viesumoje, tai masinos rubai, telefonai, papuosalai, aksesuarai ir pan, visi nori tureti geresni nei kitas nesusimastydami kodel, juk tai tik paprastas daigtas, bet visi kovoja uz vieta po saule, visai kaip gamtoje, medziok arba busi sumedziotas.

Vytautas

Na žvėrių šiuo klausimu nereiktų įžeidinėti. Pas juos viskas kur kas "žmogiškiau". :) O bendrai tai čia liberalizmo idėjų pasekmė. Individas iškeltas aukščiau bendruomenės. Ir tiek individai kur bendruomenės interesus kelia aukščiau individualių turėtų neišvengiamai laimėti. Kitas momentas šioje visuomenėje dievas pinigai. Kiek turi pinigų tiek turi laisvės. Trečias momentas pažiūrėjus į pastovias žmonių vieni kitų skerdynes per karus tai jokio žmogiškumo niekada ir nebuvo. Ir nematau jokios priežasties kad būtų kitaip. Vieni kitus skerdėm, skerdžiam ir skersim kaip nebūtų gaila. Visokios humanistinės idėjos labai laikinos iki sekančių skerdynių. Visią šitą betvarkę galima sutvarkyti tik "iš išorės". Ir tai atskiriant normalius žmonės nuo žmonių stipriai pažeidinėjančių kitų laisvą valią. 

elteide

nu pikta mokytoja , motera kažkuo ryškiai nepatenkinta gyvenime arba toks auklėjimas buvo  ir kitaip nemoka elgtis .

tadasas99

Citata iš: elteide  gegužės 20, 2017, 17:18:14nu pikta mokytoja , motera kažkuo ryškiai nepatenkinta gyvenime arba toks auklėjimas buvo  ir kitaip nemoka elgtis .
bet ar tikrai tik vieno asmens kalte, ar kaip minejei veiksmas = atoveiksmiui, t.y. Visuomenes problema, o ne asmens, sakysi tai kodel ne visi taip elgiasi, atsakysiu kad ne visi  vienodai reaguoja ir susitvarko su aplinka, o aplinka yra visuomene.

a.t.sielis

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/b-burgis-mokytojai-niekinami-ir-pazeminti.d?id=75461897

Ką manote?

Žvėrių banda įsteigė sau mokyklą, visiems privaloma mokytis. Vieni žvėrys moko kitus žvėris. Vyksta pjautynės, erzelynė. Žvėrių valstybė nenori mokėti žvėrims už mokymą. Maži žvėriukai elgiasi pagal savo prigimtį, žvėrys mokytojai nervuojasi.

Sakyčiau, jeigu nori žmogiškos visuomenės, reikia ją visų pirma nužvėrinti, įvesti kažkokius žmogiškus principus, jų suvokimą.

elteide

o kaip tai padaryt? per media, kuriai rūpi kiti dalykai? belieka savo , savo šeimos pavyzdžiu , bet tai vienetai ir labai ilgas procesas

a.t.sielis

Sunkiai įmanoma. Bet iš viduramžių irgi evoliucionavo po truputį. Tai ir iš šiuolaikinio barbarizmo evoliucionuos. Gal.

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 12, 2017, 13:28:45Sunkiai įmanoma. Bet iš viduramžių irgi evoliucionavo po truputį. Tai ir iš šiuolaikinio barbarizmo evoliucionuos. Gal.
Na viduramžiais tai vienas galėjai nukirsti gan ribotą galvų skaičių. Neleido fizinės žmogaus galimybės. Su dabartinėmis technologijomis galima būti visišku " ligoniu" ir sunaikinti milijonus. Kaip ir pažanga. :) Tik neaišku į kurią pusę. :)

idenmeyou

Prigimtimi esame žvėrys. Ir nors visuomenėje galime būti mandagūs, tolerantiški, bet nuolatos kariaujame dėl postų, geresnio darbo, gyvenimo, lyderiaujame ar nusileidžiame socialiniame gyvenime.

vytra

Citata iš: idenmeyou  sausio 02, 2018, 19:05:41Prigimtimi esame žvėrys.
- čia terminą "prigimtimi" reikėtų keisti "inkstinktais". Sekantis žingsnis: žmogus nuo gyvulio skiriasi tik sąmoningai valdomais inkstinktais. Kuo gi gali remtis sąmonė? Remtis galima blogio idėjomis arba remtis galima gėrio idėjomis, tačiau protingai. Jei gyvulys išprotėja ir kažką užpuoles nužudo, jį sunaikiname, o jei išprotėja žmogus-gyvulys ir su kąstuvu kažką nužudo, mes jį išlaisviname nuo bausmės/sunaikinimo. Taigi veikia blogio idėjų propogavimas apsimetant gėriu, itin per bedievių-ateistų paskaitas tikybos pamokose!

:(


SPACE

Galima įvesti DI, robotus. Robotas - nei vyras, nei moteris, jam tas pats, ar jis turtingas ar ne. Ir vaikai jų nepuldinės, nes nebus preteksto. Taip pat daug kur kitur galima įvest robotus, policijoje, teismuose, parduotuvėse, nes žmonės nepakaltinami ir jau nebegali atsakyti už savo veiksmus.

Naujoka2

Sita karta isvis yra iskrypus ir suszverejus, jokio zmogiskumo ar dar ko, vieninteli vertybe tai valiuta. Slykstu tiesiog, toj vienas kita sunaikinsim ir pasibaigs....

Aukštyn