Ar egzistuoja objektyvi tiesa?

Pradėjo a.t.sielis, gegužės 03, 2017, 14:57:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Tikiuosi nepamesi savęs šitame apmastyme, grumiesi stipriai.


Esama akimirka, jeigu tu ją jauti be interpretacijų ir analizės yra objektyvi. Ir iš esmės neutrali.
Jeigu žiūrėsi iš šio požiūrio matysi viską kaip yra be interpretavimo. Pajausi realybę.

Išgyvenimai yra tavo asmenybės realybės pojūtis, jis nėra objektyvus, bet tai yra tiesa tau. Ir tik tu tą tiesą gali matyti objektyviai nes ją patiri. Apie ta ir kalbu. Realybė yra pilna skirtingų tiesų, jas pajausti gali tik turint didelę empatiją. Tuo pat metu yra ir viena tiesa- kuri egzistuoja be interpretacijų be požiūrių, ji nuo nieko nepriklauso.

Suvokti tą objektyvią tiesą yra jau sunkiau. Tuomet tau reikia neprisirišti prie požiūrio, ir gebeti matyti visais kampais. Prisiimti vis skirtingus suvokimus, nesusitapatinant su jais.

sara

 Zmogaus isgyvenimai yra tiesa!

a.t.sielis

Citata iš: eternal.bliss  spalio 09, 2017, 00:01:16Esama akimirka, jeigu tu ją jauti be interpretacijų ir analizės yra objektyvi.
Nėra objektyvi. Tik sąlygiškai objektyvi, kadangi mes maži ir esame didesnėje už mus realybėje, iš to taško žiūrint, tai kas mums bendrai patiriama yra "objektyvu". Iš tikro, laikas, kūrinija ir viskas, ką galima patirti yra asmens apraiškos, vadinasi, tai nėra objektyvu. Aš esu asmuo, didelio Asmens apraiška, ir patiriu tik kitas to Asmens apraiškas. Viskas subjektyvu, asmeniška.


eternal.bliss

Viskas asmeniška jei interpretuoji per savo prizmę. Bet jeigu neinterpretuoji, nebelieka asmens. Tuomet lieka tik tikrovė.

a.t.sielis

Tikrovė yra Asmuo, net jeigu tu būdamas mažas atomas toje tikrovėje būsi sustingęs ir neveiksi kaip asmuo ("neinterpretuosi").

mcgyver

Kai samone yra be minciu, esi tas kas esi, niekas.

a.t.sielis

Esi sąmonė, patyrėjas.

mcgyver

Samone mirs, bet buvimas liks.

a.t.sielis

Dvasia nemiršta. Gali sustingti, užmigti kuriam laikui, jeigu jau siela taip savo sąmonę susuka. Bet pasikeis dispozicija ir ji vėl veiks. Tikrovė yra dinamiška. Sąmonė iš prigimties aktyvi, neįmanoma jos padaryti statiška.

mcgyver

Ar tai tavo patirtis?

sara

Jausmuose yra labai daug minciu. Jausmus reikia ismokti skaityti. Ir dar. Kai noredavau vaikinui atrodyti patraukli i jy ziuredama galvodavau apie anglu kalba ( apie bet kokius mokslus galima galvoti). Bet taip anglu kalbos ir neismokau, kai is dantenu per ta anglu kalba eme teketi kraujas meciau ta uzsiemima ( nes galejo dantys isbyreti).
Vienu zodziu kito ir nuosavuose jausmuose yra uzrasyta moksline informacija ar siaip bet kokia informacija. Jei skaityti jausmus galima tapti itin protingu... Pro mus teka didziules lavinos informacijos, o mes tai paverciame paprasviausiu seksu.

a.t.sielis

Citata iš: mcgyver  spalio 09, 2017, 19:39:00Ar tai tavo patirtis?
Mano asmeninė patirtis tokia, kad sąmonė visada aktyvi, ji sąmoninga. Gyveni ar miegi, ji veikia.

mcgyver

Citata iš: a.t.sielis  spalio 09, 2017, 19:46:37Mano asmeninė patirtis tokia, kad sąmonė visada aktyvi, ji sąmoninga. Gyveni ar miegi, ji veikia.
Visada veikia pasamone, o samone kai tu esi budrus, gali ir atsibudes buti pasamoningas.

eternal.bliss

Citata iš: a.t.sielis  spalio 09, 2017, 19:28:26Tikrovė yra Asmuo, net jeigu tu būdamas mažas atomas toje tikrovėje būsi sustingęs ir neveiksi kaip asmuo ("neinterpretuosi").
Manai, jog interpretacija yra  būtis- kuri neįmanoma be interpretacijos?


Citata iš: a.t.sielis  spalio 09, 2017, 19:46:37Mano asmeninė patirtis tokia, kad sąmonė visada aktyvi, ji sąmoninga. Gyveni ar miegi, ji veikia.
Hmm. Bet tavo požiūriu einant, tai nėra svarbu. Juk kiekvienas patiria skirtingai, kiekvienas gyvena skirtinguose pasauliuose. Tavajam tai yra tiesa, bet visų kitų realybės yra kitokios bei tiesos yra kitokios.
Nes tikrovė yra asmeniška, tuomet asmuo nulemia savo tikrovę, bei savo tiesą.

a.t.sielis

Na, čia terminų reikalas. Tai ką šiame pasaulyje laikome sąmone yra sąmonės transformacija, protas. Protas kartais būdrauja, kartais miega, bet backgrounde yra sąmonė. Panašiai kaip už nušviestų debesų yra mėnulis. Tai protas panašus į nušviestus debesis, o sąmonė į mėnulį. Pas mus materialioje egzistencijoje visada debesuota, todėl mes patiriame tik nušviestus debesis - protą. Tikroji sąmonė savęs nelabai suvokia šiuo metu. Todėl ir reikia dvasinio tobulėjimo, kad ją atskleisti, kaip ji pilnai yra. Kol kas veikiame protu, kaip sąmonės pakaitalu.

Aukštyn