Vis dėlto kokia tikroji gyvenimo prasmė?

Pradėjo Satanistas, balandžio 27, 2017, 13:22:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

SPACE


Jūs galit tik pasirinkti funkciją gyvenime. Nes nežinot nei kam gimėt, nei ką veikiat čia, nei kada mirsit. "Prasmė" perdaug patetiškai skamba. Prasmes už jus sugalvoja aplinkybės arba kitos būtybės.


Svetoslavas

Gyvenimo prasme mano manymu yra Procese gimti , tapti jaunuoliu ar jaunuole , su bresti , pasenti ir numirti. o isivaizduokit jeigu viskas antraip ispradiu senatve paskui subrendes paskui jaunyste ir tik paskui kudikyste ir tik pagaliau gimsti ? VO tada ir prasme pasikeicia.

Vikingo kardas

Nemanau, kad kada nors zinosime teisigaji atsakyma.

Dukra

Gyvenimo prasmė yra pats gyvenimo procesas, nereikia jos konceptualizuoti ar sprausti į siaurus sistemų rėmus. (Bruce Lee) Labai palaikau šią mintį ir ja vadovaujuosi. Viskas atrodo daug paprasčiau..

nightex

gyvenimo prasmė yra skani arbata

Mekabciel

Citata iš: Dukra  gegužės 26, 2017, 00:26:17Gyvenimo prasmė yra pats gyvenimo procesas, nereikia jos konceptualizuoti ar sprausti į siaurus sistemų rėmus. (Bruce Lee) Labai palaikau šią mintį ir ja vadovaujuosi. Viskas atrodo daug paprasčiau..
Ne, tu ka... Gyvenimo prasmė yra ne gyvenimo procesas, o begalybinis taškas. Va šitas -> 8 arba Čia yra taškas begalybės simbolio formos.  Nereikia gyvenimo prasmės konceptualizuoti ar sprausti į siaurus sistemų rėmus. (Mano) Labai palaikau šią mintį ir ja vadovaujuos. Viskas atrodo daug papraščiau..

Gyvenimo procesas - Bruce Lee mintis, o tavo kokia?  Turi kažką pridėt ir nuo savęs.

Sukonceptualizavai gyvenimo prasmę į gyvenimo procesą... Reikėjo tada gal parašyt "Prasmės prasmė". Nes pats gyvenimas yra prasmė. Arba tiesiog prasmė, procesas. Arba pramė, prmė, pmė, pė, p, ...

Gyvenimo prasmė - gyvenimo procesas... Pakeitei žodį prasmė į procesas. Bruce Lee išmintis. Ping pong masteris. :) Manyčiau galima būtų ir daugiau, pavyzdžiui iki begalybės... :)

Jei esu ISIS teorirstas mėtau bombas ant tankų ir kai susprogdinu šaukiu Didis Alachas, Allahu Akbar, jaučiu gyvenimo procesą tai yra man prasminga, bet ar tai yra nesusistemizuota? Arba prieš apvogdamas banką pasimeldžiu Dievui, kad jis man padėtų, tai yra gyvenimo procesas? Arba gyvenimo prasmė - gausi didelė šeima, daugintis ir perduoti patirtį...  Tai yra nesusistematizuota?

Ar padalintum kas yra geras gyvenimo procesas, o kas yra blogas gyvenimo procesas?
 
O tai kas yra gyvenimo procesas?

vytra

Citata iš: paragraf 78  balandžio 29, 2017, 22:31:21Čia labiau tiktų lėktuvo metafora. Skrendi iš taško a į tašką b, išlipęs anksčiau, kelionės tikslo nepasieki..
- geras toks ištižusiem savižudžiam, kuriem visada "malo numų"..

:(

Owldies666

#37
gegužės 27, 2017, 23:33:03 Redagavimas: gegužės 28, 2017, 00:14:03 by Owldies666
Nėra tokio dalyko kaip "tikroji gyvenimo prasmė", nes jos suvokimas priklauso nuo kiekvieno individualios esamos/besikeičiančios pasaulėžiūros. Galbūt atsikračius visų jau žinomų žmonių išsakytų minčių, kurios ir lemia tą pasaulėžiūros susiformavimą, išgryninus savo mintis, įsiklausius į save, būtų galima pasakyti kažką tiksliau, tik tai jau būtų ne tik paprastas įsiklausymas į save, kaip tai skamba tiesiogiai suvokiant, tai jau būtų įsiklausymas į Visatą. Nes galbūt žmogus ir yra Visata... anyway. Galbūt žmogaus egzistencija sukasi ties vienu tikslu - atrasti ir vykdyti savo paskirtį, o jei ne, tai tiesiog paklusti natūraliai gyvenimo eigai, aka dėdei Likimui :)

Iš savos pozicijos, dabartinės, tai galiu pasakyt, kad man artimiausias yra tas nihilistinis požiūris, kad prasmės tiesiog nėra. "Gyventi reiškia kentėti, išgyventi - rasti prasmę kentėjime". Vėlgi, viskas sukasi ties individualiu, tuo empiriniu supratimu. Randi dėl ko tau norisi ir malonu gyventi, arba dėl ko nesinori žudytis.

Prijomas

Nepriklausomai nuo musu mastymo egzistuoja tikroji gyvenimo prasme. Kaip kad vienas zmogui gali atrodyt saule melyna, kitam raudona, bet is tikruju saule bus tokia kokia ji yra is tikruju be musu interpretaciju :) Racionaliausiai ivardinta gyvenimo prasme yra buti kuo geriau ir kaupti patirtis :) o patirtims ribu nera, jos padeda tobuleti, nezinau ar kalbama apie asmenybes (zmogaus) gyvenimo prasme ir ar i tai ieina ir dvasiniai bairiai, todel toliau neisiu, nors ir taip aisku manau kur lenkciau :) nes kalbeti apie gyvenimo prasme apimant tik asmenybe tai tas pats kas kalbeti apie puzle kalbant tik apie viena jos detale :)

Visažinis

Citata iš: Prijomas  liepos 26, 2017, 22:46:59Nepriklausomai nuo musu mastymo egzistuoja tikroji gyvenimo prasme.
Iš kur žinai?

Skeletonas

Manau kad gyvenimo prasmė tai gyventi kad ateinačios kartos gyventu geriau(tobulėtu) mokitusi iš musu klaidu. Šeip sunku paaiškint.

Prijomas

#41
liepos 27, 2017, 02:19:30 Redagavimas: liepos 27, 2017, 03:22:24 by Prijomas
Citata iš: Visažinis  liepos 26, 2017, 23:53:06Iš kur žinai?
koks tu visazinis, jeigu nezinai.... niekas is nieko neatsiranda nes niekas neegzistuoja, o tas kas atsirado, atsirado is to ko atsirado, atsiradime yra valia, o valioj yra prasme, kuri egzistavo dar neatsiradus zmonijai :) be to dar viena argumenta pateikiau po pacituoto teiginio idedu ji i kabutes " Kaip kad vienas zmogui gali atrodyt saule melyna, kitam raudona, bet is tikruju saule bus tokia kokia ji yra is tikruju be musu interpretaciju :)" lygiai toks pat principas ir gyvenimo prasmei, vienas sakys kad jo gyvenimo prasme but stalium, kitas uzsidirbti pinigu, taciau be ju interpretaciju yra tikroji gyvenimo prasme, kuri atsirado netai, kad neatsiradus jam, taciau visai zmonijai  :) Tai dabar ir ziurek i viska kas yra kaip i puzle, o i save kaip i puzles detale. Kiekvienas turi  prasme savo detaleje, o taip pat ir savo prasme visoje puzleje. Ta  saves suvokimo prasme kaip vienos detales ir klaidina kad esi individualus ir turi tik savo prasme. O tereikia isbraukti zodi tik ir tada bus teisingai pasakyta. Nes tu turi ne tik savo, o ir absoliutine prasme :) cia paprasti dalykai :)

Creative

Pakliedėkim: mes visi esam čia kad išgelbėtumem šį pasaulį, padarytumem jį geresniu.

Čia kokia diagnoze jau?

paragraf 78

Citata iš: Creative  rugpjūčio 13, 2017, 21:24:16Pakliedėkim: mes visi esam čia kad išgelbėtumem šį pasaulį, padarytumem jį geresniu.

Čia kokia diagnoze jau?
Diagnozė vadinasi GYVENIMAS, nes gyvenimas yra mirtina, lytiniu keliu plintanti liga.

Creative

Nejaugi taip įžeidžiau?

Aukštyn