Žinojimo ir tikėjimo santykis

Pradėjo a.t.sielis, kovo 08, 2014, 10:25:20

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

#30
lapkričio 03, 2016, 12:00:50 Redagavimas: lapkričio 03, 2016, 12:03:25 by a.t.sielis
CitataReliginį potyrį mokslininkas paaiškintų kaip "self-induced neurochemistry".
O tai mums mokslininkai kažkokie autoritetai? Jie gi neturi dvasinio suvokimo, užsiima tik išoriniu objektišku materijos tyrimu.

CitataApie žinojimo "aukštumą" aš manau taip, kad čia aprašytas žinojimas gal ir "aukščiausias", bet deja mažiausiai pagrįstas.
Kaip tik atvirkščiai, labiausiai pagrįstas. Materialistinės žinios pagrįstos tik mūsų ribota jutimų patirtimi, ir yra iliuzijos dalis. Gamtamokslininkai materialistai tvirtina, kad sąmonė yra iliuzija, vadinasi sąmonės veikla, tame tarpe ir tas pats gamtamokslis, yra tik iliuzijos fluktuacijos.

Transcendentalistai žino, kad sąmonė yra amžina, tiesiog ji dabar uždengta materialių dangalų - materialios saviidentifikacijos, materialaus proto, materialių jutimų, ir fizinio kūno. Sąmonė nėra iliuzija, iliuzija - materialistinė saviidentifikacija, tapatinimasis su materija, nežinojimas, kad egzistuoja amžina dvasia.

Kodėl materialistinės žinios yra žemesnės?

Esminis atsakymas: jos neatitinka sielos prigimties. Prieštarauja prigimčiai, todėl yra atmestinos.

Tobulybė, viršūnė yra tai, kas visiškai atitinka sielos prigimtį.

Filosofiškai vertinant, materialistinės žinios neturi galutinio pagrindo, ir yra ribotos, nepilnavertės, tai aptarinėjome šiose temose:

Scientizmo problemos http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2986.0
Lennox vs Dawkins http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2179.0

ir daugelyje kitų temų. Skaitykitie ir permanykitie.

xsistemax

Materialistines žinias laikai žemesnėmis net nebūdamas tikras,ar turi ką nors nematerialaus. :)
Ir į šitą opų klausimą atsakyti tiksliai potencialo turi tik taip menkinami mokslo žmonės...
Nenuoseklumas grynaja forma.Taip būdingas religingiems žmonėms.
Tobulybės viršūnė yra tik nujaučiama siela,jos tikrumą neginčijamai įrodyti religiniai mokytojai nepajėgūs.Pasiūlyti gali tik tikėti.Nes nieko nedaro(ir nesugeba),kad surastų neginčijamus įrodymus.
Kai mokslas patvirtins neginčijamą sielos egzistavimą religiniai lyderiai nusigrauš nagus.Neliks priemonių valdyti ir manipuliuoti.
Žmonijos struktūra pagrįsta lyderiavimo troškimu.Kai neturi potencialo tapti pranašesniu kurioje nors objektyvioje srityje-lengviausias būdas pranašumą susikurti fantazijomis.
@a.t.sielis ,tu gyveni čia ir dabar.Realų gyvenimą materialiame pasaulyje.Neetiška "kakoti" ant tų,kurie dirba tam,jog tavo gyvenimas būtų komfortiškesnis.Gal išsirenk nuogas,palik viską,ką sukūrė gabūs materialistai ir eik melstis į džiungles.
Nei dienos nepratrauktum. :)
Tavo tikėjimui būtų amen.

a.t.sielis

Viskas įrodyta neginčijamai. Ginčija tik tie, kas nori ginčyti, ir nenori pripažinti. Viską gi galima ginčyti, pvz. kas nors gali ginčyti faktą, jog saulė apvali, nors tai visi mato. Arba ginčyti saulės egzistavimo faktą, nors visi mato.

Visi mes dirbam, ir mainomės tų darbų rezultatais, niekas už dyką nieko nedalija. Kuo naudojuos, tą pirkau.

Kol gyvenam šioje materialioje sferoje, tol naudojam viską ką reikia, bet kompiuteris (ar kokia kita technologija) nėra dievas, tai tik įrankis, reikalingas darbams dirbti, tol, kol esam įsipainioje šioje materialioje sferoje. Todėl ir mokslininkai nėra dievai, o tik tie, kas pagal Kūrėjo suteiktas galimybes, naudodami Kūrėjo sukurtus elementus, nudirbo tam tikrą darbą.

Niekas čia ant nieko "nekakoja", tiesiog skiriam žinojimo rūšis, kas yra kas. Materialistinis žinojimas atmestinas dėl savo ribotumo ir netobulumo.

Pvz. jeigu ateitų Leninas ir pasakytų, kad marksizmas-leninizmas yra aukščiausios rūšies žinojimas, jeigu pasakytume, kad taip tikrai nėra, jis galėtų ginčytis ir sakyti, kad jo negerbia, bet nieko panašaus - jis gerbiamas pagal savo realią padėtį.

xsistemax

Jau kalbėjom kažkur apie argumentaciją.Bet tau jos nereikia...
Nieko tavo mokytojai neįrodė.Nes yra kietakakčiai nusišnekėjimo meistrai.Nusišnekėjimas yra ligos požymis.O kam ligoniui argumentacija? :)

klajunas

#34
lapkričio 03, 2016, 14:23:58 Redagavimas: lapkričio 03, 2016, 14:26:12 by klajunas
Gerai. Tavo. @a.t.sielis ,prieiga prie absoliučios tikrovės aptarta labai plačiai, tačiau yra ir kitokių nereliginių, ir nesakysiu kad mokslinių, nes kol kas yra tik teoriniai pagrindai, kurie nesukiekybinti.

Pradėti geriausiai reikia nuo tikro metodo paaiškinimo, nes matosi, kad naudojiesi pasenusiu mokslo vaizdiniu. Pirmiausiai - fizika nėra joks „gamtamokslis", nes ji sujungta su kibernetika ir ypač su kibernetine informacijos sąvoka, kuri yra sąmonės teorijos pagrindas. Sąmonės gamta nelaiko niekas, todėl fizika, kuri tiria sąmonę - nėra gamtamokslis.

Patys pagrindai, kurie bendriausiais bruožais apima visumą yra introjekcijos teorija. Galima sakyti, kad sąmonė yra aplinkos informacijos introjekcija į „sielos" vidų. pati introjekcija, taip pat sąmonė sudaryta iš fiksato ir laksato. Fiksatas yra kietas valingai nevaldomas pasaulis, „objektiškumas". Laksatas yra vidinė valdoma „morfinė" terpė, kur formuojamos mintys ir vaizdiniai. Ši dalis vadinama Antrine tikrove.

Toliau ta anapus introjekcijos esanti dalis, nereprezentuota „išorė" yra Pirminė tikrovė, kurioje turime tikrą žmogaus formą, ne tokia, kuri atsiveria vidiniam matymui.

Pirminė ir antrinė tikrovė kyla iš realybė pagrindo, kurį galime vadinti Šaltiniu. Yra galimos interpretavimo dvi kryptys: Šaltinis yra labiau fiksatinis ir labiau laksatinis.

Dabar laikas paaiškinti kaip įvyko pažinimo revoliucija ir kaip buvo ištirta fiksatinė realybės kryptis, sukuriant tikslųjį mokslinį metodą. Pagrindinė sąvoka yra kontinuumas, kuris paimamas iš suvokimo formų abstrahavimo, išgryninimo būdu. Po tokio išgryninimo sukuriamas gryno, tuščio kontinuumo vaizdinys.

Introjekcijoje yra trys kontinuumo rūšys: sensorinis kontinuumas, fizinių kategorijų kontinuumai ir matematinis kontinuumas. Sensorinis kontinuumas yra ta objektyvi, daiktiška aplinka, kuri tapatinama su juslumu ir kurią pavadinau fiksatu. Fizinių kategorijų kontinuumas yra pagrindinės realybės kategorijos, kurios atveriamos sąmonės ekrane kaip realybės dėmenys ir tada tie dėmenys pakišami kaip ekrano pagrindas. Matematinis kontinuumas yra abstrahuotas, grynas vaizdinys, kuriam pritaikomas kiekybės operatorius ir iš šio operatoriaus sukuriamas skaičius ir skaičiaus abstrakcija.

Iš pradžių šie trys kontinuumai vystomi atskirai, tada visi sujungiami ir tie taškai, kurie sutampa visose trijose vietose, vadinami pažintos realybės taškais. Kadangi į tokį tašką įeina ir matematinio kontinuumo struktūra, tai pažinimas vadinamas kiekybiniu.

Tai yra fiksato krypties revoliucija, kuri prasidėjo nuo to, kad buvo iškelta substancijos sandaros atomo hipotezė ir ji buvo išvystyta į gamtamokslinę fiziką. Dabar visa juslinė fenomenologija suvedama į šią kvantinių laukų teoriją.

Tačiau buvo įvykdyta dar viena revoliucija ir fizikos išplėtimas, kuris fiziką pavertė ne gamtamoksline bet bendra gamtiniam ir „antgamtiniam" pasauliui. Tai padaroma atkartojant aprašytą sėkmės istoriją, bet jau laksato kryptimi. Pirmiausiai turime vidinę fenomenologiją, tada įvedame gnostinės substancijos sąvoką, o tada šios substancijos sandaros modelį, kuris analogiškas kvantiniam daiktiškumo aiškinimui. Vėlgi turime matematinį kontinuumą, kurį vystom atskirai; gnostinių kategorijų kontinuumą, kurį išvedam iš gnostinio ekrano dėmenų; ir galiausiai turim senorinį/gnostinį kontinuumą, kuris turi savo sielinę substanciją ir jos sandaros modelį. Pradedame nuo dvasinių stichijų ir elementų ir baigiam kvantine teorija.

Tuomet belieka kontinuumus sujungti ir tie taškai, kurie sutampa visose trijose vietose, laikomi paaiškintais ir gauname fizikinę sielos teoriją.

Pagrindinė kliūtis tokiai revoliucijai - galimybė atlikti gnostinio lauko instrumentinius matavimus, be kurių neįmanoma prijungti prie sistemos trečio, sensorinio kontinuumo. Kol tai neįvykdyta, turime tik neįrodytą, fizikinę sąmonės teoriją, tokią kokia šiuo metu yra stygų lauko hipotezė.

Viso to ką aš čia aprašiau esmė yra ta. Kad šia yra tikras sielos realybės pažinimas, kuris potencialiai gali duoti atsakymus, kur definicijoje „tikėjimas yra prabundanti Dievo meilė", meilė pakeičiama kvantine mechanika ir su absoliutu ryšio ieškoma per ją. Tai yra TIKRAS ABSOLIUTUS ŽINOJIMAS, kuriame tikėjimas yra tik neryškus elementas.

xsistemax

@klajunas ,tokiam oponentui tu nieko nepaaiškinsi,be reikalo vargsti. :)
Vienintelis veiksmingas būdas yra argumentuoti ir objektyvūs jo nusišnekėjimo įrodymai.Bet ir tada pasikels ir pareikš,kad jo turimos žinios ne kiaulėms.Esmė tame,jog jų jis neturi. :)
Bet juk "nefasonas"žmogui,taip artimam dievui prisipažinti,kad yra "kiauras" ir tingėjo mokytis. :)

a.t.sielis

Citata iš: xsistemax  lapkričio 03, 2016, 14:01:00Jau kalbėjom kažkur apie argumentaciją.Bet tau jos nereikia...
:) Argumentai pateikti, daugybėje temų.

Ginčytis ir argumentuoti galima be galo ir be krašto. Bet realios naudos tai neduoda. Argumentai ir logika negali įžengti į transcendencijos sritį, todėl kalbant apie transcendenciją, ginčai yra beprasmiai. Žmogus tiesiog praktiškai gali kultivuoti savo ryšį su Kūrėju, ir taip laipsniškai gauti visus atsakymus.


klajunas

Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 03, 2016, 15:25:04Argumentai ir logika negali įžengti į transcendencijos sritį, todėl kalbant apie transcendenciją, ginčai yra beprasmiai.
Filosofui gal ir atrodo, kad kalbėjimas apie transcendenciją prilygsta niekio falsifikavimui, tačiau mokslas įrodė, kad technologijomis transcendenciją galima materializuoti. Pavyzdžiui, mobiliame telefone materializuotos elektromagnetinės bangos, kurios žmogaus sensoriniam aparatui yra "anapusinės". Tačiau tai netrukdo padaryti jas materialiomis. Ta realybė kurioje yra siela, tik šiek tiek gilesnė už elektromagnetinių bangų realybę ir norint ją materializuoti reikia kitokių technologijų.
Bet principinio skirtumo nėra. Transcendencija pažini, nes materializuojama technologijomis. tereikia atskleisti jos dzeta struktūrą ir atrasti sąveikų mechanizmus.

a.t.sielis

Tas, kas pats yra materializuotas Kūrėjo, negali Jo ar Jo kokybių materializuoti, nes Jis nematerialus ir nepavaldus savo kūriniui.

Čia tas pats, kas puodas materializuotų puodžių, arba piešinys materializuotų dailininką.

Kas sukūrė materialią visatą? Absoliutus Asmuo. Visata yra tiesiog Dievo energija. Ji visada valdoma, visada priklausoma. Pati būdama energija, ji negali turėti kitokių energijų. Kiek jai duota, tiek ji turi.

klajunas

O iš kur tu gali žinoti? Galbūt Kūrėjas dauginasi kaip infuzorija dalinimusi ir šis emanuotas pasaulis evoliucijos eigoje pats virs kūrėju, kartu su visomis jame esančiomis sąmonėmis?

Tavo argumentas yra tuščia, bereferentinė logika.

a.t.sielis

Prisigalvoti galima daug ką, bet tai nepadės. Reikia remtis reginčiųjų Absoliučią Tiesą, šventų asmenybių, apibūdinimais. Jie mato visus dvasinius ir materialius pasaulius. Tie dalykai yra perduodami religijų.

Užteks ginčytis, ginčai nepadės pažinti absoliučios realybės.


klajunas

#41
lapkričio 03, 2016, 17:58:43 Redagavimas: lapkričio 03, 2016, 19:19:48 by klajunas
Ginčytis tikrai užteks, todėl galima reziumuoti. Visais laikais žmogus, ypač labiau linkęs į pažinimą, siekė įgyti holoplastinę sąmonę (kuri savo viduje geba formuoti holoplastinį vaizdą). Šis žodis yra sudarytas iš dviejų graikiškų "holos" - visas ir "plastes" - sulipdantis ir apibūdina sąmonę, kuri geba sulipdyti visą tikrovės vaizdą nuo dugno iki viršaus.

Ezoterinėje teorijoje yra du interpretavimai. pirmas holoplastinė sąmonė tai pilna sąmonė, laisva nuo psichotroninio slopinimo, natūrali sąmonė. antras, holoplastinę sąmonę turi iliuminatų dievas, kuris geba matyti transcendencijos gelmę iki pat šaltinio, su visais tarpiniais pasauliais.

Telepatija yra vienas iš holoplastinės sąmonės elementų.

Tik vienas skirtumas tarp mūsų, tau atrodo, kad prie jos kelias eina per religiją, o aš matau analogišką kelią šalia religijos. Mato "Tiesą" ne tik šventieji, ją taip pat mato genijų kastai priklausantys žmonės.

xsistemax

#42
lapkričio 03, 2016, 21:15:38 Redagavimas: lapkričio 03, 2016, 21:34:38 by xsistemax
Telepato "matymą"galima tikrinti.Matuoti.
O štai "pateptųjų matymai"neturi jokios vertės,nes yra nepatikrinami.Tai veda prie vienintelės išvados:jie meluoja.Nes net pojūčiais nefiksuojama didžioji pasaulio dalis sąveikauja su realybės elementais,stebimas poveikis.
Kodėl meluoja?Todėl,kad būtų kažkam reikšmingi.Nes patys savo melu netiki.
Šitokių "matytojų"pilni beprotnamiai ir tik tradicijų įtakoje nepatalpinami ten visi.
@a.t.sielis ,gydykis nepilnavertiškumo kompleksą medicininėmis priemonėmis,užuot vėlęs į melo pinkles naivius žmones,kurie dėl tavo asmeninių problemų ar vaikystės psichologinių traumų niekuo dėti.Nesuteik žmonėms kvailos,niekuo nepagrįstos vilties vien tam,kad pasijustum svarbus.
Apeliuoju į tavo gėdos jausmą ir sąžinę,jei tokius turi.Juk niekada nematei,nejautei ir negirdėjai dievo.Niekada joks dievas nekalbėjo žmonėms,niekada nieko jiems neatskleidė ir nenurodė.Visi šventi raštai sukurti žmonių,žmonių,nepasižyminčių net kokiu nors aukštu intelekto koeficientu.Jie sukurti gudrių apsimetėlių.O gudrumas ir protas nėra sinonimai.
Aštrokai gal išsireiškiau,bet esu įpratęs dalykus vadinti tikraisiais vardais.Negaliu pakęsti,kai fantazijos pateikiamos kaip aksiomos.Geriausiu atveju jas galima įvardinti tik kaip hipotezę.O remiantis tik hipoteze negalima manipuliuoti milijardais protų.

klajunas

Mano nuomone, hospitalizacija - netinkamas sprendimo būdas. Apskritai, beprotnamis yra labai bloga vieta, kuri sukurta "sveikųjų" daryti labai negerus dalykus. Dažniausiai galvoja, kad savo problemą kažkaip spręsti reikia, bet geriausia ją spręsti ne savo sąskaita. Uždarai, nugesini ir viskas.

Be to, kad tai daug proto nerodantis sprendimas, galima pridurti, kad beprotnamyje yra iš tikro daug apsimetėlių ir aktorių, kurie naudoja laisvų vaidmenų žaidimą ir dažnai verbuoja į agentūrą, jeigu pamato žmogų, tinkantį kvailių išdūrinėjimui.

Religinės organizacijos savo esme yra tik tam tikrų grožinių kūrinių fanklubai, kuriems žaidimas apsivertė vietomis su realiu gyvenimu. Laikykime @a.t.sielis , tik Hario Poterio fanklubo aktorius, kuris tiek įsijautęs į savo vaidmenį, kad krinta negyvas kai į jį spektaklyje šauna iš piršto.

xsistemax

#44
lapkričio 04, 2016, 14:35:50 Redagavimas: lapkričio 04, 2016, 14:38:36 by xsistemax
Analogijų su spektakliu yra:aktorius irgi gyvena personažo gyvenimą tik tol,kol yra žiūrovų.Bet teatre žiūrovas gerai žino,kad tai tik spektaklis.
Klausimas tame,kodėl viskie "mokytojai ir pranašai" tai daro?
Todėl,kad dėl prigimtinių savybių neturi gabumų pasiekti pripažinimo kitose srityse.Renkasi lengviausią būdą.Ir kuo daugiau suranda kvailesnių už save-tuo labiau "pasiglosto" savo ego.
Beje,klajunas,pataisyk savo sentencijoje žodį "tualetas".Visi seniai mato klaidą,bet taktiškai tyli,tik Supernatural takto neužteko... :)

Aukštyn