11 pagrindinių magijos dėsnių

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 27, 2012, 20:22:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Kaip ir fizika bei gamta magija turi savus dėsnius. Ir noriu atkreipti skaitytojų dėmesį į tai, kad magija nėra kažkas antgamtiško. Gal tik nepažįstamo ir miglotai suvokiamo. Magijos dėsniai eina greta gamtos dėsnių, taigi susipažinkime su jais:

1.Kaip viršuje, taip ir apačioje. Tai žinant galima daryti stebuklus. Viršuje, reiškia astralinį lygmenį, o apačioje reiškia materialų pasaulį. Viskas, kas yra materialiame pasaulyje turi savo atspindį astraliniame. Tai, ką sukuriame astraliniame pasaulyje ilgainiui materializuojasi. Taigi, būkite atsargūs su savo norais, nes jie gali imti ir išsipildyti.

2.Jei objektas primena kažką kitą, jį galima panaudoti magiškame rituale kad paveikti tą kitą. Senovėje bizono simbolio pervėrimas ietimi turėdavo užtikrinti sėkmingą medžioklę. Augalas panašus į serganti organą gali būti naudojamas jam gydyti.

3.Kuo geriau kažką supranti, tuo labiau gali jį paveikti. Ir kuo geriau pažįsti save, tuo geriau gali suprasti kitus. Taigi labai svarbu pažinoti savo "tikrąjį aš". Šis dėsnis daugiau taikoma žmonėms nei daiktams.

4.Ilgesnį laiką kartu buvę objektai atskirti dar kurį laiką išlaiko tą ryšį ir veikia vienas kitą per atstumą. Toks ryšys gali būti tiek tarp kriauklelės ir okeano, tiek tarp žmogaus ir jo ilgą laiką nešioto ar turėto daikto. Tokiu būdu, turėdami kokį nors asmeninį žmogaus daiktą per jį galime paveikti patį žmogų.

5.Viskas turi savo priešingybę. Prieš sutrikdydami pusiausvyrą turime atsiminti, kad kuo smarkiau pastumsime švytuoklę į vieną pusę, tuo smarkiau ji švystels į priešingą. Tai pagrindinė priežastis, kodėl nedera magijos pagalba keisti orų.

6.Egzistuoja daugiau informacijos negu įmanoma suvokti. Taigi mokymasis niekada nesibaigia, tačiau kuo daugiau apie kažką žinai, tuo didesnį gali daryti poveikį.

7.Veiksmas lygus atoveiksmiui. Taip, netgi magijoje. Kuo daugiau energijos idėjote į savo užkeikimą, tuo jis stipresnis.

8.Viskas tarpusavyje susiję. Kažką keisdami, įtakojame visą sistemą. Tai lyg snieko lavina prasidėjusi nuo vienos sniego gniūžtės, todėl labai sunku numatyti visas mūsų veiksmų pasekmes.

9.Viskas ką atiduodate, grįžta atgal. Tai karmos dėsnis. Viskas ką padarome, tiek gera, tiek bloga, vienaip ar kitaip grįžta atgal. Tad jei nusprendėte kam nors pakenkti, ar įsikišti į kieno nors likimą, turite būti pasiruošę pasėkmėms.

10.Panašus traukia panašų arba pasekmė panaši į priežastį. Tai reiškia, kad galime sukelti norimą rezultatą jį imituodami. Pavyzdžiui, apsupę save teigiama energiją galime prisišaukti sėkmę, arba atvirkščiai.

11.Ir galiausiai pragmatiškumo dėsnis: Jei tai suveikė, vadinasi viską atlikote teisingai.

http://ewhite.blogas.lt/

paragraf 78

Citata iš: Benamis  rugpjūčio 27, 2012, 20:22:36

1.Kaip viršuje, taip ir apačioje. Tai žinant galima daryti stebuklus. Viršuje, reiškia astralinį lygmenį, o apačioje reiškia materialų pasaulį. Viskas, kas yra materialiame pasaulyje turi savo atspindį astraliniame. Tai, ką sukuriame astraliniame pasaulyje ilgainiui materializuojasi. Taigi, būkite atsargūs su savo norais, nes jie gali imti ir išsipildyti.


Tai kas apačioje analogiška tam kas viršuje, yra turbūt kertinė Hermio Trismegistro frazė. Tačiau jis neturėjo omenyje astralinio pasaulio o kalbėjo apie anapusybę kaip tokią. Šis principas sutinkamas visose senose religijose. Pvz. krikščionybėje Tėve mūsų maldoje teesie tavo valia kaip danguje taip ir žemėje. Indėnai visalaik vaizduodavo tipi kaip dangišką ir žemišką. Ir t.t.

Šiaip prastokas tekstukas mano manymu.



Benamis

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 27, 2012, 21:36:22
Šiaip prastokas tekstukas mano manymu.


Kodel taip manai? :) Man tai pasirode visai idomus, bet kadangi nesu susidures su magija ir pats jos nepraktikavau, nelabai galiu ir vertinti. O isgirsti nuomones tu kurie su ja (magija) turi/turejo reikalu visuomet idomu :)

paragraf 78

Kad kažkoks infantilus tas tekstas, rodos rašė žmogus tik tik pradėjęs domėtis magija.

Bildukas

 :o Abra Kadabra - uzkeikiu  >:( labai labai stipriai , kad Anomalijos forumas per dvi savaites atsigautu ir vel suklestetu , geriau nei kada nors . Hau - Kabum  :o:D

.L.U.T.H.O.R.

Pritariu paragraf. Beje, paragraf, tikriausiai(o gal ne) esi skaitęs Kibalioną? :) Ką manai?

paragraf 78

Ne, deja niekada jo neskaičiau. Bet pasidomėjau, reikės paskaityti. O ar yra lietuvių kalba išleista?

.L.U.T.H.O.R.

Taip lietuvių kalba yra, man pačiam lietuviška versija visai netyčia į rankas papuolė. O paprastuose knygynuose jos kažkaip nematyti.

paragraf 78

Tai ji kaip matau seniai išleista, prieš 10 metų, tai abejoju ar paprastam knygyne ją  berasiu. Teks pas bukinistus pasižvalgyti.

Aukštyn