Neurochirurgas: mūsų sąmonė egzistuoja ir be kūno

Pradėjo Benamis, gruodžio 21, 2013, 10:32:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

„Tikrasis mąstymas yra ne smegenų produktas", - sakė JAV neurochirurgas Ebenas Aleksanderis, patyręs komą ir joje išbuvęs septynias dienas. Gydytojas pasinėrė į mirčiai artimą būseną, iš kurios grįžęs suprato - žmogaus sąmonė nepriklauso nuo žemiškojo kūno ir yra amžina. Komoje patirtus išgyvenimus jis aprašė knygoje „Gyvas dangaus įrodymas", kuri JAV žaibiškai tapo bestseleriu, o neseniai pasirodė ir lietuvių kalba.

Pripažintas neurochirurgas, daugelio JAV universitetų ir medicinos centrų dėstytojas E. Aleksanderis 2008 m. netikėtai susirgo meningitu. Klastinga liga vyrą užklupo namuose ir vos per kelias valandas panardino į komą. Kaip teigia medikas, komos metu jo sąmonė atsiskyrė nuo kūno ir patyrė dvasinę kelionę, kurią jis iki smulkiausių detalių prisiminė pasveikęs.

„Jeigu prieš šį įvykį būtumėte paklausę, kiek žmogus, pabudęs iš komos, gali atsiminti, būčiau sakęs, kad nieko. Mane ištiko šokas, kad prisiminiau savo patirtį. Tai buvo turtinga ir ypač reali dvasinė odisėja. Tiesą sakant, ji buvo vienintelis dalykas, kurį prisiminiau atgavęs sąmonę", - viename interviu pasakojo E. Aleksanderis.

Komos metu E. Aleksanderio smegenų žievės neuronai buvo visiškai neaktyvūs. Smegenų dalis, kuri kontroliuoja mintis ir emocijas, buvo nustojusi veikti. Faktas, kad būdamas tokios būklės vyras galėjo patirti, o vėliau prisiminti sąmonės kelionę anapus žemiškojo pasaulio, moksliškai sunkiai paaiškinamas.

„Kol buvau patekęs į komą, mano smegenys ne tik deramai neveikė. Jos neveikė visai. Ir vis dėlto, nepaisant visko, aš buvau gyvas ir suvokiantis, tikrai suvokiantis, visatoje, kuriai visų pirma būdinga meilė, sąmoningumas ir realumas. Man tai buvo neginčijamas faktas. Žinojau tai labai aiškiai, iki skausmo", - knygoje „Gyvas dangaus įrodymas" rašo E. Aleksanderis.

Neurochirurgas pasakojo, jog tai, ką išgyveno, „buvo daug realiau negu namas, kuriame sėdėjau, negu malkos, spragsinčios židinyje". Po šio įvykio jis sakosi supratęs, kad sąmonė nepriklauso nuo smegenų veiklos, ji yra nesuvaržyta ir atvira kur kas didingesniam žinojimui nei žmogus gali įsivaizduoti.

„Sąmonė, siela, dvasia yra pirmapradžiai, amžini ir nemiršta kartu su kūnu", - įsitikinęs E. Aleksanderis.

Gydytojas teigia, kad komos metu patirta dvasinė kelionė pakeitė jo gyvenimą. Jis nusimetė žemišką mąstymo stilių kaip iš lėliukės išsiritantis drugelis ir pradėjo dar labiau domėtis žmogaus smegenų veikla. Dabar jis siekia įrodyti, kad žmogus yra daug daugiau nei jo smegenys.

Knygos „Gyvas dangaus įrodymas" jau parduota daugiau nei du milijonai egzempliorių visame pasaulyje, ji išversta į daugiau nei 30 kalbų.

Alfa.lt

eternal.bliss

#1
gruodžio 21, 2013, 11:50:17 Redagavimas: gruodžio 21, 2013, 11:52:15 by eternal.bliss
Na iš esmės sąmonė nėra kūne, o kūnas yra sąmonėje, kūnas yra kaip koncentracijos, požiūrio taškas sąmonėje, bet čia gal bus sunku suvokti  :D

idenmeyou

Citata iš: eternal.bliss  gruodžio 21, 2013, 11:50:17
Na iš esmės sąmonė nėra kūne, o kūnas yra sąmonėje, kūnas yra kaip koncentracijos, požiūrio taškas sąmonėje, bet čia gal bus sunku suvokti  :D


Jei teisingai suprantu, nori pasakyti, kad sąmonė pati sukuria fizinio, materialaus kūno projekciją?

eternal.bliss

Žiurint kokiu lygiu kalbame. Tavo dabartinė sąmonė tesiasi už kūno ribų.
Bet aišku suprasti tai yra visai kas kita. Jeigu tas neurochirurgas pripažintas ir t.t neigė tai, ir tik patirtis kažką pekeitė.

a.t.sielis

Rimtas žmogus tas chirurgas, neplepa nesąmonių, o į esmę.

Aukštyn