Didžiausia pasaulyje šnipų organizacija NSA seka visus

Pradėjo Benamis, birželio 07, 2013, 18:55:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xkendzu

Citata iš: Supera  spalio 04, 2014, 15:04:40
Bet jei sugeba signalą chip'as pasiūst, tai ir sugeba priimt. Dabar neikas negamina daiktų išmanių turinčių tik vieną funkciją. Juolabiau, neapsimoka kišt pinigus į technologiją galinčią atlikt tik vieną funkciją. Tam papraščiausiai per brangu investuot. O investuoja, tam kad atsipirktų, versle visada turi būt nauda, ir ji niekada nebūna altruistiška.
Nes, jei jis tik sugeba signalą siūst, tai tavo telefonas ir dabar jau tai daro.


Nu gal tu teisi. Nežinau. Nesiginčysiu.

Teroras

Citata iš: xkendzu  spalio 04, 2014, 00:32:02
O kam tų kamerų? Kalbam apie čipus. Žinoma, yra tų minusų tuose čipuose, bet manyčiau galima rasti ir pliusų :) ,,Priedanga gali buti tarkim nuo gaisro, isilauzimo, smurto atvejo... Tai irgi butu pateisinama?''
Nelabai šitą supratau, gal galėtum kitaip perfrazuoti? Dėkui :).


Gal ismokim mastyti truputeli placiau? :)

Jeigu uzdegsim zalia sviesa zmoniu cipavimui visame pasaulyje, ateityje gali atsirasti ir naujas projektas, tarkim toks koki minejau anksciau: kiekviename bute, kiekviename kampe pas kiekviena paprasta Petra Petraiti sukisti kameras kurie galetu stebeti zmones 24 val per para. Klausi kam tu kameru? As tau atsakysiu tavo paties zodziais:

Citatasaugumui, nusikaltėlių ieškojimams ir t.t


Vyriausybe pasakys, kad kameros pades uzkirsti kelia nusiklatimams ir kitoms galimoms nelaimems tavo bute. Tarkim apsaugos nuo uzpuoliku (nereikes niekur skambinti, o viska uzfiksuos kameros), gaisro atveju automatiskai bus iskviesta gaisrine, sustreikuos sirdis - medikai (ir tai fiksuotu ne zmones, o kompiuterinis algoritmas kuris galetu nustatyti pavoju). Lyg ir nieko blogo, tiesa? Aisku uzmirstant tai, kad tada zmoniu privatumui ateitu totalus galas.

Ar cia jau sakysi: "na jau ne, to butu per daug, kad kas nors galetu stebeti mano lovos zaidimus su zmona"? :)

Stai apie ka as kalbu. Leidimas save cipuoti kaip kokias karves kurios ganosi lauke galima bus prilyginti atidarytoms durims totalinei zmoniu kontrolei. Ir tai jau ne Sci-Fi, o artejanti realybe. Gal dar ne musu kartai, bet tikrai labai greitai.

idenmeyou

Tiksliai nepamenu kur, bet kažkur girdėjau, kad 3 pasaulinis karas vyks ne viena sąjunga prieš kitą, o valdžia prieš žmogų. Karas sakyčiau jau senai prasidėjo, su kiekvienais metais aukšti pareigūnai gali lengviau slėpti savo blogus darbus, o taip pat žinoti vis daugiau apie mus. Butu kvaila tikėtis, kad kažkas pasikeis, jei dabar gali sekti telefonus, įvairius prietaisus, po 10 metų jie apie paprastus eilinius žinos dar daugiau. Organizacijos kovojančios su visais sekimais, pralošė karą prieš 10 ar daugiau metų, kuomet buvo planuojamos programos, kurios puikiai veikia dabar sekant žmogų.

Nejaugi dabar įtikinsi žmogų mesti telefoną, kompiuterį, navigacinę į šiukšlinę, mes prie tų produktų pripratome, net nesinorėtų žmonėms grįžti prie senų telefonų, kurie turi mažai galimybių, įdomūs yra tie, kurie turi galimybių, o būtent tokiais prietaisais mus sekti kur kas lengviau.

Supera

Galima pridurt tai, kad iphone, nepamenu kuris, bet atsirakina su piršto antspaudu. Tai irgi buvo labai daug diskusijų, kad ta informacija pakliūna pas NSA.

idenmeyou

Jo yra dabar keli telefonai atsirakinantys šiuo būdu.

Liksiubevardo

Blemba vėl su tais čipais... Jūs duokit man nors viena šaltinį kur būtų kalbama (argumentuotai) apie implantuojamus čipus kurie gali siūsti duomenis, ar priimti duomenis didesniu nei poros metru atstumu. Aj, pala pala, juk kalba eina apie RFID čipus ar ne taip? Tokiu atveju marš skaityti kas tai yra, nes toks vaizdas, kad visi tiesiog prisiklause kažkokių gandų apie juos. RFID čipai, tiksliau reikėtų vadinti tag'ais, tėra kažkas panašaus į barkodą. Pradėkime nuo to kad jie neturi jokio maitinimo šaltinio, ir visada yra "išjungti", tik kuomet jie patalpinami į elektromagnetinį lauką, jie pasiima energiją, ir tada juos galima nuskaityti. Palyginimui būtų galima parodyti bevielį išman. telefonų krovimą. Tačiau kaip manote kokiu atstumu galima oru perduoti energiją? Labai mažu... Iki 1 metro, realiom salygom maždaug 10cm.
Kai jie "užmaitinami" energija, iš jų nuskaitoma informacija. Ta informacija tėra identifikacijos raktas. Daugiau nieko, nei jūsu kordinačių, nei kokios kitos informacijos, tiesiog eilutė bereikšmių skaičiu. Kaip panaudoti tą skaičių seką, tai jau sistemos reikalas. Geras pvz būtų autobusų nuolatiniai. Ten yra lygiai tokie patys RFID tag'ai, papraščiausiai kortelės formos. Kai priglaudžiate kortelę, elektroindukcijos būdu jai suteikiama energijos, ir iš jos nuskaitoma identifikacijos numeris. Tuomet pagal ta numerį yra randama jūsu sąskaita duomenų bazėje, kur yra parašyta kiek laiko dar galioja bilietas, sąskaitos likutis ir pan. Informacija siunčiama atgal į tą geltoną dėžę, ir jei dar važiuoti galite jin sumirksi žaliai ar kaip ten, jei baigėsi galiojimo laikas ar kažkas kito, pranešama garsiniu signalu.

Inplantuojami čipai yra idealiai tos pačios kortelės, tik forma būna kaip ryžio grūdo. Priglaudus prie nuskaitymo aparato tiesiog nuskaitomas čipo numeris ir viskas. Jie negali nei skleisti informacijos, ne žinoti tavo kordinates, visiškai nieko ten nėra, papraščiausias numeris.

Žinoma sekimas yra įmanomas, jeigu visur kur tik eini nuo tavo rankos per 10cm stovėtų nuskaitymo aparatas, bet tikiuosi ir patys suprantate tokios sistemos absurdiškumą.

Taigi nustokit viena kartą dezinformaciją, nes kiti prisiskaito, ir patys po to kliedžia, gaunasi užburtas ratas.

Kaip sakoma bijome to ko nesupratame :)

idenmeyou

Aš asmeniškai implantais, chipais netikiu. Bet manau ateityje žmonės juos turės ir nekils jokių kalbų. Ir greičiausiai tokie dalykai bus įvesti saugumo, kad galėtų neva, bet kam laiku padėti, dabar galbūt tai atrodo sunkiai suvokiama tiesa, bet daugumai dalyykų patys žmonės leidžia įvesti, reikia tik liaudį per metų metus lenkti link permainų.

Supera

Dėl elektroninio, tai taip kol tu internetu nepildai tai turi info apie tai kiek galioja laiko, plius jei su nuolaida studentam ar panašiai, bet kai jau pildai internetu tai susieja su tavo duomenim ir žino kad va tu toks ir toks. Aišku, kad šitą panaudos prieš tave yra maža tikimybė.
Tada dar, kaip manot kodėl parduotuvėse kai duoda nuolaidų korteles reikia pildyt anketą su vardu pavarde, gimimo data ir pan? Asmens kodą galima iš gimimo datos išvest labai lengvai, plius jei rimtai tai tos korteles orientuotos ne tiek, kad nuolaidas suteikt, bet rink info apie vartotojus, ką jie dažniausiai perka ir pagal paklausą orientuojasi tada.

Liksiubevardo

CitataAš asmeniškai implantais, chipais netikiu.


Kaip suprasti? Netiki, kad jie gali sekti žmones, ar netiki kad jie iš viso egzistuoja? Jei antras atvejis, tai labai klysti, nes čipai-implantai seniai egzistuoja (Bet turėk turėkite omenyje, kad tai čipai apie kuriuos kalbėjau, t.y. neįmanoma sekti.)

Na apie ateity galiu tik spėti. Manau tokie čipai kuriuos čia žmonės įsivaizduoja (GPS imtuvas, duomenų siūstuvas, neuronų valdymas, buvimas kraujyje...) tikrai greitai nebus sukurti, dėl papraščiausių technologinių limitacijų. Mano išmanus telefonas, dar net neturėdamas smegenų valdymo funkcijos, ir būdamas kelis šimtus kartų didesnis už implantus, vistiek sugeba išnaudoti didžiulę bateriją (Irgi daug kartų didesnę, turėkit omenyje) per vieną dieną. Iš kur bus paimta energija implanto GPS imtuvui, ir t.t.? Baterijų tikiuosi nereikės keisti, sau po oda.

Tačiau technologijos tobulėja greičiau nei mes suvokiame, ir toks implantas kuris dabar mum(man?) atrodo neįmanomas, gal bus lengvai sukurtas po kažkiek metų. Galbūt net ir bus jis privalomas, bet tai tik spėlionės, daugiau nieko. Bijoti implantų šiuo metu nėra visiškai jokio pagrindo, man pvz atrodo gana patogu, kad galima užvesti mašiną, ar atrakinti namus, vos prisilietus ranka.

Dar karta pasikartosiu - šiuolaikiniai implantai neturi galymybės nei rinkti nei siūsti duomenų dideliais atstumais

EDIT: Supera - tai čia jau kitas reikalas, bet kas jiems iš tų duomenų? O be to aš tikiuosi suprantate skirtumą, tarp duomenų kurie yra duomenų bazėje (Ir kurios pateikėte), ir tarp čipų kurie pastoviai siunčia į serverį tavo buvimo kordinates? Žinoma kad kvailai elgiantis ir su implantu galima prisidaryti problemų, bet lygiai taip galima ir su degtukais.

.L.U.T.H.O.R.

@Liksiubevardo , čipas gal ir neturi tavo koordinačių, bet nuskaitantis aparatas gali turėti koordinates ir vistiek žinos, kur tu buvai kuriuo nors metu. Bent jau maždaug. Nors iš to naudos neperdaugiausiai. Kaip ir su e.bilietais ne vien tik tikrina kiek sąskaitoje turi ir leidžia važiuoti be ir fiksuoja kur kokiu metu pasinaudojai juo. Taip matuojami srautai žmonių ir to pakalba koreguojami tvarkaraščiai transporto.

Supera

Kaip tai kas, nuolaidų kortelių atveju gauna duomenis apie populiariausius ir labiausiai vartojamus produktus, so jie gali kelt/mažint kainas, žaist akcijos - verslas.
Ir kaip Druwis sakė, koreguojami tvarkaraščiai ir panašiai.
Priedo atsimink, kad mes gyvenam elektronikos prigrūstam pasaulį, so galimybės tik auga. O kas iš to? Big Brother (Didysis Brolis), va kas gaunasi, ir tuo jau viskas pasakyta.

Mastymas jėga

Citata iš: Liksiubevardo  gruodžio 14, 2014, 11:30:17
Dar karta pasikartosiu - šiuolaikiniai implantai neturi galymybės nei rinkti nei siūsti duomenų dideliais atstumais


Pataisysiu: viešai žinomi implantai neturi galymybės nei rinkti nei siūsti duomenų dideliais atstumais. O ką jau slapta išrado nanotechnologijų lygmenyje dėja mums kol kas nėra žinoma.

.L.U.T.H.O.R.

Bet kokiu atveju kaip jau minėjo @Liksiubevardo , siuntimams ir informacijos rinkimams reikalinga energija, nebent sugalvojo kaip suteikti energijos tiems implantams, nesvarbu kokio jie dydžio bus, iš jų jokios naudos.

Liksiubevardo

CitataPataisysiu: viešai žinomi implantai neturi galymybės nei rinkti nei siūsti duomenų dideliais atstumais. O ką jau slapta išrado nanotechnologijų lygmenyje dėja mums kol kas nėra žinoma.


Sutinku, tačiau manau tau net paprašius neįsiūs to slapto čipo. O jei prasidės masinis čipavimas, vistiek paaiškės ką iš tikro daro tie čipai.

Supera

Šeip mintis, čia aišku į ateitį, priklausomai nuo technologijų vystymosi grečio, o ką jei mes net nežinosim, kad mus suchipavo, ta prasme, dabar skiepijam vaikus nuo įvairių ligų, tai ką jei vienam iš tų skiepų tas chipas? Tada tikrai net nežinosi, kad jis pas tave realiai yra.

Aišku galima ir kitokių teorijų sugalvot, dabar neatsimenu kurioj knygoj skaičiau (sci-fi) bet buvo lyg tai elektroninė apyrankė su visais tavo duomenim, banko sąskaitom ir ją visada nešioja nes per ją mokėjimus atlieka ir panašiai. Tai sekimui puikus įrankis, nereikia nei chipuot :D

Nu bet čia kaip jau sakiau, teoretinis lygmuo dar į ateitį, pagal technologines galimybes.

Aukštyn