Didžiausia pasaulyje šnipų organizacija NSA seka visus

Pradėjo Benamis, birželio 07, 2013, 18:55:50

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Savų piliečių šnipinėjimas - save gerbiančios valstybės reikalas. Taip manė naciai, enkavėdistai, taip mano ir didžiausia pasaulyje šnipų organizacija NSA („National Security Agency"), apie kurios egzistavimą iki 2001 m. rugsėjo 11 d. daugelis nė nežinojo, nors ji įkurta dar 1952-aisiais, rašo „The Guardian".

NSA, kurios pagrindinė būstinė yra Fort Mide, yra įslaptinusi savo darbuotojų ir biudžeto skaičius. Viešai skelbiama, kad NSA direktorius - generolas Keithas B. Alexanderis (gim. 1951 m.). Taip pat egzistuoja NSA tinklalapis http://www.nsa.gov.

Slapčiausia JAV šnipų organizacija balandį  liepė vienai didžiausių šalies telefonų kompanijai „Verizon" rinkti ir jai pateikti duomenis apie dešimčių milijonų amerikiečių telefonų skambučius.

Kaip birželio 6-ąją rašo „The Washington Post", NSA gauna kasdienę informaciją apie visus „Verizon" klientus, kurie skambina šalies ribose ir kuriems skambinama iš užsienio.

Pasak dienraščio, orderį gauti visą informaciją apie „Verizon" klientų pokalbius pasirašė „teisėjas iš slaptojo teismo, nagrinėjančio vidinės žvalgybos klausimus". Šis atvejis neturi precedento, tai „didžiausio sekimo orderis, kuris kada nors buvo išduotas".

Kai amerikiečiai pernai sužinojo apie slaptuosius teismus ir jų išduodamus sekimo orderius, buvo šokiruoti. Tada į generalinį prokurorą Ericą Holderį kreipėsi demokratų senatoriai Ronas Wydenas iš Oregono ir Markas Udallas iš Kolorado. Jų laiške rašyta: „Kaip matome, yra didžiulė bedugnė tarp to, ką daugelis amerikiečių laiko įstatymu ir ką vyriausybė daro slapčia, prisidengdama įstatymu".

NSA renka didžiulius informacijos kiekius apie kiekvieną žmogų, jo draugus ir kolegas bei pažįstamus, jų kontaktus, pokalbius ir kitas komunikacijos formas.

JAV advokatų, ginančių asmens duomenų privatumą, teigimu, NSA renka visą informaciją iš visų telefonų ir interneto kompanijų jau daugybę metų.

ekspertai.eu

snofru

#1
birželio 07, 2013, 19:04:18 Redagavimas: birželio 07, 2013, 19:06:14 by snofru
ir tuoj pat kitas skandalas


RU



EN

Ezekiel

#2
birželio 07, 2013, 20:49:40 Redagavimas: birželio 07, 2013, 20:56:52 by Ezekiel
Facebook, Gmail, Google ir dar tas jų "street view" buvo apkaltinti privačios informacijos rinkimu. Bet aš negaliu suprasti kam reikalinga tą informacija, žmonių atrinkimui, rasti patikimus žmones ar atvirkčiai kokius disidentus, nusikaltėlius, o gal ateivių čia esančių ieško.
Beto tai turi būti nepaprastai sudėtingas darbas rinkti informacija, kurios yra tiek daug. Tai nebent mano nuomone gali atrinkinėti pagal tam tikrus raktažodžius. Štai pavyzdžiui vienas sąrašas tų raktažodžių (DHS):



Kad ir kaip ten yra šioms kompanijoms tikriausiai labai pelninga rinkti privačią informaciją net nepaisant to, kad visuomenei tai kelia pasipiktinimą ir šie faktai gadina jų įvaizdį.

snofru

#3
birželio 08, 2013, 09:14:35 Redagavimas: birželio 08, 2013, 09:22:02 by snofru


idenmeyou

Stai ir va  ;D jei kas butu uzvedes tema pries koki 10 metu , didzioji dalis butu rasiusi , kad visi tie sekimai tiesiog prasimanymai ir nesamones

Benamis

Jau ne karta buvo isitikinta, kad ne visos samokslo teorijos lauztos is pirsto :)

Pensininkas

Žinau tą senai kad seka žmones tie visi nsa, facebookai per žinutes ir t.t. bet gaunas žmogus neturi jokio privatumo, manau kad žmonės turi teisę turėti savo asmeninį gyvenimą tik sau. :(

mcgyver

Citata iš: Benamis  liepos 18, 2013, 12:19:02
Jau ne karta buvo isitikinta, kad ne visos samokslo teorijos lauztos is pirsto :)

O kokios dar sąmokslo teorijos pasitvirtino? Įdomu pasidarė :)

.L.U.T.H.O.R.

Kad dabar dauguma paprastų žmonių tiek skelbia tos info internete, kad... Ir šiaip nematau, dėl ko čia galima būtų baimintis, kad renkama ta info, nebent kada nors vyks trėmimai ir trems visus kurie bent kiek įtartini atrodo :D

Benamis

Citata iš: mcgyver  rugsėjo 04, 2014, 17:03:56
O kokios dar sąmokslo teorijos pasitvirtino? Įdomu pasidarė :)


Bilderbergu susitikimai, NSA snipinejimas, CIA narkotiku platinimas Los Angele, 2005 metais pagaliau buvo nutekinti dokumentai lieciantys JAV kara su Vietnamu (t.y. paviesinti dokumentai irodo, kad priezasties pradeti karo nebuvo, tai buvo isgalvota informacija: http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_of_Tonkin_incident), Bohemios giraites paslaptys (kur rinkdavosi pasaulio elitas i viena "bendra orgija" kur garbindavo nezinia kokius Dievus) isvydo dienos sviesa kai ten slapta pateko vienas operatorius kuris viska fiksavo... Tikiu, kad sarasa galima dar testi, cia parasiau pirmas i galva sovusias pasitvirtinusias teorijas :)

Benamis

Atnaujinimas.

Nors oficialiai samokslo teorija dar nepasitvirtino, bet link to artejama. Kalbu apie JFK nuzudyma:

http://news.nationalpost.com/2014/09/22/maybe-we-missed-something-warren-commission-insider-publicly-concedes-that-jfk-assasination-was-likely-a-conspiracy/

'Maybe we missed something': Warren Commission insider publicly concedes that JFK assasination was likely a conspiracy

Tad ne visada reikia isivaizduoti samokslo teoriju salininkus su folija ant galvos :)

Supera

Čia baimintis reikia, kad ne vyriausybė seka žmones (nes būkim biedni, bet teisingi, seka seniai), o patys žmones seka kitus žmones. Kaip darbas palengvėja žvalgybai, užeini pas ką į FB ir matosi ką palaikinęs, ką pakomentąvęs kitų žmonių, juolab, kad dabar labai madingas tas "check in" ir iš kart parodai kur esi tam tikru laiku.
Tradicinis paštas dabar saugesnis nei virtuali erdvė.
Buvo jei gerai pamenu atvejis, čia neseniai, kai FB, twitery pajuokavo keli žmogeliai apie bombas, ir supakavo juos oro uoste. Taip, kad reikia galvot ką skelbi.

Viduutus

Mažiau tikėkit ta televizija Russia Today. Propagandinė mašina anglų kalba kuruojama iš kremliaus. Tačiau jūs teisus apie sekimą, tai daro tiek JAV, tiek Rusija, tiek Kinija. Kitaip sakant didžiosios pasaulio jėgos.

Supera

Visos valstybės pajėgenčios išlaiktyi žvalgybą tai daro. Manot, kad ir LT neseka interneto. Aišku seka, tik ne tokiais mąstais kaip JAV, nes išteklių tiek neturim. Dar pati Grybauskaitė davė vėjo, kad žvalgybą reikia stiprint.

xkendzu

O pasitvirtino ta samokslo teorija, kad į žmones implantuoja kažkokius sekimo čipus ar kažką tokio?

Aukštyn