Įrodė, kad akių spalva koreliuoja su tam tikromis charakterio ypatybėmis

Pradėjo Linas Esu, birželio 27, 2017, 12:10:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

birželio 27, 2017, 12:10:43 Redagavimas: birželio 27, 2017, 17:31:10 by Linas Esu
Visi esame girdėję posakį „akys - sielos veidrodis." Tačiau dabar, atrodo, mokslas gali tai pagrįsti, rašo gyvenimo būdo portalas littlethings.com.



Švedijoje esančio Erebru universiteto mokslininkai, ieškodami sąryšio tarp žmogaus akių spalvos ir jo charakterio bruožų, ištyrė 428 subjektus. Rezultatai parodė, kad tai, kokios spalvos yra žmogaus akys, veikia tie patys genai, kurie formuoja galvos smegenų kaktinę sritį. Dėl šios priežasties pastebima, kad akių spalva išties veikia mūsų charakterio savybes.

Anthonis Fallonas, dirbantis Edinburgo universitete, Junginėje Karalystėje, taip pat ieškojo sąryšio tarp akių spalvos ir individo būdo savybių. Jis sako, kad „akys yra taip glaudžiai susijusios su smegenimis, kad net galima sakyti, jog akys yra vienintelė mūsų smegenų dalis, kurią įmanoma matyti iš išorės."

Tamsiai rudos ar juodos akys
Ypač tamsios akių spalvos yra labai retos. Tokie žmonės yra gimę lyderiais. Aplinkiniai gali manyti, kad esate paslaptingas, tačiau kartu manoma, kad tokie žmonės yra malonesni už kitus.

Pastebima, kad tamsias akis turintys žmonės yra linkę vartoti mažiau alkoholio nei turintys šviesesnes. Taip pat manoma, jog tamsių akių turėtojams lengvesnės atrodo sporto šakos, kuriose reikia pataikyti į nedidelius taikinius (pavyzdžiui, tenisas).

Kuo tamsesnės yra akys, tuo daugiau jų savininko organizme yra tamsios spalvos pigmento melanino. Melaninas veikia kaip smegenų ląstelių izoliatorius, todėl kuo daugiau šio pigmento yra organizme, tuo greičiau dirba smegenys.

Mėlynos akys
Tokių akių savininkai yra fiziškai ir psichologiškai stiprūs. Kartais aplinkiniai pirmojo kontakto metu nepamato tikrojo jūsų būdo ir gali susidaryti neigiamą įspūdį: jie gali manyti, kad esate silpnas ir nepatikimas. Taip pat galite atrodyti linkęs į konkurenciją ir egoizmą.

Anot vokiečių psichologų, mėlynas akis turintys kūdikiai linkę bijoti dar nematytų dalykų ir būti uždaresniais nei jų bendraamžiai.

Nepaisant to, moterys, turinčios mėlynas akis, dažnai yra linkusios geriau pakęsti skausmą gimdymo metu ir nuslopinti patiriamą stresą.

Pilkos akys
Pilkos akys iš tiesų yra mėlynų atmaina. Kitais žodžiais, jeigu turite pilkas akis, iš tiesų jos yra tik mėlynų atspalvis.

Jeigu turite tamsiai pilkas akis, visų pirma, esate „puikiai subalansuotas" žmogus. Aplinkiniams galite atskleisti skirtingas savo būdo savybes priklausomai nuo to, ko iš jūsų tikimasi. Tai gali būti ir naudinga, ir žalinga santykiams: priklauso nuo to, kiek galite kontroliuoti savo emocijas.

Jeigu jūsų akys - šviesiai pilkos, tikriausiai siekiate būti priimamas kaip rimtas žmogus. Nors ir gali tekti palaukti, kol pralaušite savo atsargų kiautą, jums rūpi aplinkiniai žmonės.

Šviesiai rudos akys
Ši spalva taip pat nėra dažna, todėl turintiems tokias akis nuo mažens yra sakoma, kad jie - unikalūs ir kitokie. Pastebima tendencija, kad tokie žmonės, kaip ir turintys labai tamsias akis, yra paslaptingi ir įvairiapusiški.

Rudos akys
Aplinkiniai rudų akių savininkus mato kaip malonius, tvirtus ir pasitikinčius savimi. Manoma, kad tokie asmenys taip pat yra lojalūs, pagarbūs ir švelnūs.

Įdomu tai, kad yra nustatyta tendencija, kad rudakiai naktimis vidutiniškai miega dvejomis valandomis mažiau nei kiti, taip pat jie yra ne vyturiai - rytai jiems nėra lengviausia dienos dalis.

Žalios akys
Žalių akių savininkus, tikriausiai, turėtų džiaugtis. Aplinkiniai jus mato kaip seksualius, paslaptingus ir viliojančius.

Žalių akių, lygiai taip pat kaip ir rudų, savininkai yra ne tik malonūs ir dominuojantys, bet ir stiprūs bei atsargūs, visai taip mėlynas akis turintys.

Negana to, nors tokie žmonės yra kažkiek nenuspėjami, juos vis tiek sunku supykdyti. Taip pat žalių akių savininkai yra originalūs, kūrybingi bei gali atlaikyti aplinkinių psichologinį spaudimą.

http://www.technologijos.lt

Linas Esu

#1
liepos 11, 2017, 13:56:46 Redagavimas: liepos 11, 2017, 14:02:12 by Linas Esu
Temos klausimas :

Ar šie išvardinti charakterio bruožai , atitinka jūsų akių spalvą ?

.L.U.T.H.O.R.

Visos spalvos tinka :D

elteide

pritariu, visas savybes galima sau pritaikyt ...
o kokios tavo ,Linai ,akys ?:)

Linas Esu

Citata iš: elteide  liepos 11, 2017, 15:15:04pritariu, visas savybes galima sau pritaikyt ...
o kokios tavo ,Linai ,akys ?:)
Žalios , jūsų ? :D


elteide


Linas Esu

Citata iš: elteide  liepos 11, 2017, 15:27:24pabandyk atspėt ...
Žalios arba rudos , spėju :D

Skeletonas

Labai pataikyta su bent jau mano akiu spalva atitinka.

.L.U.T.H.O.R.

Mano akių spalva tai nuo šviesos sklidimo kampo priklauso :D

Linas Esu

Citata iš: Skeletonas  liepos 11, 2017, 18:25:08Labai pataikyta su bent jau mano akiu spalva atitinka.
Kokia jūsų spalva ?
@Legionas  , chameleonines akys ? :D

Skeletonas

Citata iš: Legionas  liepos 11, 2017, 18:27:32Mano akių spalva tai nuo šviesos sklidimo kampo priklauso :D
Galimas daiktas. Man priklauso nuo nuovargio,metų laikų, kartais nuo nuotaikos.
@Linas Esu šeip šviesiai mėlyna,bet žiema truputi papilkėja rudeni yra ir žalio atspalvio.

.L.U.T.H.O.R.


vatari

Pilkos. Yra kažkiek tiesos

elteide


Linas Esu


Aukštyn