Harvardo profesorė pateikė naują teoriją, kaip Žemėje atsirado žmonės

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 18, 2015, 14:39:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Ką manote apie šią teoriją?

Harvardo profesorė pateikė naują teoriją, kaip Žemėje atsirado žmonės

Dauguma mokslininkų teigia, kad prieš 66 mln. metų Žemėje atsitiktinai įvyko masinis išmirimas, po kurio išnyko dinozaurai, o tuomet susidarė sąlygos suklestėti išlikusiems primatams, iš kurių išsivystė žmonės. Harvardo universiteto teorinės fizikos profesorė Lisa Randall mano, kad išmirimas nebuvo atsitiktinis, rašo ibtimes.co.uk.
Daugiau Mokslas.IT naujienų ir diskusijų - mūsų Facebook puslapyje!

Naujoje knygoje „Dark Matter and the Dinosaurs: The Astounding Interconnectedness of the Universe" mokslininkė teigia, kad masiniame dinozaurų išmirime svarbų vaidmenį turėjo paslaptinga tamsioji medžiaga.

Knygoje L.Randall teigia, kad mūsų galaktikoje yra cilindro formos tamsiosios medžiagos diskas.

Kai Saulės sistema keliauja Paukščių Tako galaktikoje, ji osciliuoja ir juda pro tamsiosios medžiagos diską kas 30-35 mln. metų. Šis ciklinis judėjimas daugmaž sutampa su Žemėje vykusias masiniais išmirimais.

Jei tamsiosios medžiagos diskas iš tiesų egzistuoja, kaip postuluoja knygos autorė, Saulės sistemai judant Paukščių Take tamsioji medžiaga paveikia sistemos gravitaciją.

Dėl to Žemė ir kitos planetos tampa labiau pažeidžiamos įvairių kosminių kūnų, tokių, kaip asteroidai.

„Jei tai tiesa, knygoje pateikiama informacija reiškia, kad tamsioji medžiaga ne tik buvo atsakinga už pokyčius mūsų pasaulyje, bet ir turėjo lemiamos įtakos mūsų egzistencijai", - aiškino L.Randall.

Tamsioji medžiaga sudaro maždaug 27 proc. mūsų Visatos. Mokslininkai negali jos pamatyti tiesiogiai, tačiau apie jos egzistenciją sprendžia pagal poveikį gravitacijai.

Šaltinis: http://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/laboratorija/harvardo-profesore-pateike-nauja-teorija-kaip-zemeje-atsirado-zmones-650-542875

.L.U.T.H.O.R.

Per mazai duomenu kad isivaizduok kaip ten atrdo viskas :D man kazkaip nesirisa metai ir diskas tas cilindro formos, isvis kaip tai atrodo  :o Nu bet ji mokslininke tai matyt viskas tvarkoj :D reiktu moksliskesnes literaturos paieskoti. Ir siaip juodoji energija padaro pazeidziamesne planeta asteroidams? Truksta cia info atrodo :D

a.t.sielis

Spėliojimai. Apskritai, teorijos apie visatą problematiškos, nes ta tema per sudėtinga, per daug trūksta duomenų, objektas per didelis.

Įdomu tai, kad mokslas aptiko cikliškumą Žemės biosferos raidoje.

Aukštyn