Astronomai pirmąkart atrado Žemės dydžio planetą, skriejančią gyvybės zonoje

Pradėjo Benamis, kovo 24, 2014, 15:11:07

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

NASA Eimso tyrimų centro (JAV) astronomas Thomasas Barclay kosminiu teleskopu "Kepler" atrado pirmą stebėjimų istorijoje Žemės dydžio planetą, kuri aplink gimtąją savo žvaigždę skrieja panašiu atstumu kaip ir Žemė, t.y., toji planeta yra gyvybės zonoje.



Raudonoji nykštukė ir aplink ją skriejančios planetos. Manoma, kad raudonosios nykštukės sudaro apie 70 proc. Paukščių Tako galaktikos žvaigždžių


Th. Barclay su kolegomis "Kepler" duomenų masyve rado duomenų apie penkių planetų sistemą. Atokiausiai nuo žvaigždės skriejanti planeta yra netoli tolimesnio gyvybės zonos pakraščio, skelbia "news.discovery.com".

Tos planetos skersmuo - 1,1 Žemės skersmens. Apie tai socialiniame tinkle "Twitter" paskelbė Arizonos universiteto astronomijos studentas Nickas Balleringas ir mokslininkė Jesie Christiansen.

Žvaigždei, aplink kurią skrieja minėta planeta, pavadinimas dar nesugalvotas. Žinoma tik tiek, kad ji - M1 tipo raudonoji nykštukė (mažesnė ir blausesnė už Saulę). Tokio tipo žvaigždės sudaro apie 70 proc. Paukščių Tako galaktikos.

Iki šiol labiausiai į Žemę panaši planeta, kurią atrado dabar jau neveikiantis kosminis teleskopas "Kepler", buvo Kepler-62f. Jos skersmuo lygus 1,4 Žemės skersmeniui. Ši planeta iš savosios žvaigždės energijos gauna maždaug pusę tiek, kiek Žemė iš Saulės, o aplink savo žvaigždę apsisuka per 267 paras (Žemė - per 365 paras).

Gyvybės zona - tai atstumas nuo žvaigždės, kuriuo nutolusioje planetoje gali būti skysto būvio vandens. Manoma, kad skysto vandens turinčioje planetoje gali egzistuoti gyvybė, todėl ši zona ir vadinama gyvybės zona.

www.technologijos.lt

Supera

Pagaliau  :D kaip manot yra ten gyvybės?

Skunk

Gal taip, gal ne, bet bus.  :D

idenmeyou

Kažkodėl nuojauta kužda, kad dar žmonijai per anksti. Iš mano požiūrio viskas baigtųsi greičiausiai mūsų žmonių išteklių paieškomis ten, tam, kad būtų turtai čia.

xsistemax

Labai panaši į Žemę...
Bet nereiškia,jog tik tokio tipo planetose gali egzistuoti gyvybė(tinka tik baltyminėms gyvybės formoms).
Yra daug pagrįstų teorijų,jog gyvybė egzistuoja visur,net žvaigždėse.  :)

Supera

Šia tema su Stephen Hawking filmas yra, kur aptarinėjama visos galimos gyvybės formos, ir xsistemax minėtos gyvenančios žvaigžėse :D

.L.U.T.H.O.R.

#6
kovo 25, 2014, 00:57:53 Redagavimas: kovo 25, 2014, 00:59:36 by Druwis
Na jei ten kas ir gyvena, tai tikriausiai mes nieko vistiek nepamatysim, net jeigu galėtume pritraukt paviršių, nes mus pasiekianti informacija yra laaabai sena :D  Kodėl yra tikimybė, kad pas mus nesilanko ateiviai. Jei nori sužinoti ar kas planetoje gyvena reikia būti prie jos kad matyt dabartį :D NEpriskraidysi prie kiekvienos planetos ir nepatikrinsi ar kas gyvena :D

Baugusis

Kaip parode paskutiniai tyrimai, tai paskutiniu metu tiek skambiai pateikti nauju egzoplanetu atradimai tebuvo fail'as

Sharikovas

Citata iš: Baugusis  liepos 06, 2014, 18:03:57
Kaip parode paskutiniai tyrimai, tai paskutiniu metu tiek skambiai pateikti nauju egzoplanetu atradimai tebuvo fail'as


Tai, kad feil'as tebuvo del dvieju atrastu 2009 ir 2010, bent jau taip rasoma.

Supera

Feilas ne feilas, bet kad tyrimai vykdomi yra labai gerai, leidžia vystytis technologijom :) O kad nutinka taip, kad suklysta irgi normalu, negali dėl visko būt tikras o ir technologijos supainiot gali.

Aukštyn