Sveiki, aš iš ateities

Pradėjo Bailey, sausio 15, 2014, 12:22:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Na aš apie tavo palyginimą, kuris nei laiku nei vietoje. Tuo labiau, kad jis nėra vykęs, atspindi vienapusišką požiurį. Tačiau gal kitą kartą apie politiką. Vistik tema yra kažkam pafantazuoti, tegul mėgaujasi.

Lapino šešėlis

Akimirkai sudvejojau, bet kuo atidžiau skaičiau, tuo mano entuziazmas blėso. Paaiškinsiu kodėl.

2077 metai. Profesija - keliautojas laiku. Žmogus atliekantis tokią užduotį, kuri kaip suprantu tam tikru laipsniu lemia ateities kartų gerovę ir pasaulio egzistavimą, nelabai tiksliai atsimena kuriais ten metais žlugo ES ir kitus istorinius dalykus? Šiandien abiturientas laikantis valstybinį istorijos egzaminą ko gero paskutinio šimtmečio datas ir įvykius išvardintų pabudintas viduryje nakties, o čia žmogus, kuriam laikas yra pragyvenimo šaltinis, neprisimena ar metai šen ar metai ten? Ar įvyko tas ar įvyko anas? Aišku jis dar nepradėjo pasakoti daugiau, bet iš jo šnekos susidaro perspėjimo įspūdis: "nesitikėkite, kad atsakysiu tiksliai, tik kiek apytiksliai pamenu".

Dar ir pats bendravimo stilius. Jei grįžtume laiku atgal, ko gero to laikmečio žmonės atrodytų mums beviltiškai atsilikę. Norom nenorom būtų jaučiamas itin didelis kontrastas tarp šnekų. Bet čia JIS kalba kaip lygus su lygiu. Jei kaip sakoma žmonijos žinios kasmet auga vis greičiau ir greičiau dėl technologinio išsivystymo, kokį lygį žmonija turėtų būti pasiekusi 2077? Manyčiau pasaulis turėtų būti visiškai neatpažįstamai pasikeitęs. Bet keliautojo bendravimas yra kaip visiškai šiandieninio paprasto žmogaus. Be jokių subtilybių, be jokio manieringumo, be jokio pažangumo. (sakysime psichologiniai triukai, bet iš kur toks stiprus psichologinis pasiruošimas kai tokios silpnos istorijos žinios?)

Šiandien gyvename ant pasirinkimų slenksčio, arba kilsime aukšyn, arba smuksime žemyn. Bet ateities pasaulis nupasakotas toks, tarsi dar šimtą metų gyvensime tokiu pat linijiniu laiku.

Šįkart stosiu į skeptikų gretas.

Bailey

CitataSakai Lietuvos nebeliks, bet bus tik Baltijos Valstijos, kokios pagrindines priezastys ir kokios salys i tas valstijas ieina?


Vienos pagrindinės priežasties nebuvo. Prasidėjo viskas nuo to, kad Estonia prieš antrąją krizę (2030 metais) tapo Švedijos ir Norvegijos sajungos nare. Tuo tarpu demografinė padėtis Latvijoje ir Lietuvoje labai prastėjo, (t.y. prastės nežinau kokių laiku rašyti, nes labai sunkiai gaunasi dėstyti mintis jums). Tikrų lietuvių 35 metais buvo likę mažiau nei milijonas (aš neskaičiuoju tu, kurie gyveno kitose šalyse), latvių mažiau nei 500 tūkstančių, tačiau Lenkijoje tuo laikotarpių gimstamumas atvirkščiai padidėjo dėl vykdytos vaikų gimdymo politikos. Todėl nieko kito kaip ir nebeliko kaip kurti Baltijos Valstijas - Lietuva ir Latvija gavo ekonominė nauda ir saugumą, o Lenkija galima sakyti tik padidino savo valstybę. Padidino nors ir netiesiogiai, bet Baltijos Valstijos valdomos iš Varšuvos (t.y. vienos prezidentės), taigi šioje sąjungoje laimėjo tik Lenkija už mažus pinigus nusipirkusi dar didesnę prieigą prie Baltijos jūros ir tapdama labai geros geografines padėties šeimininkė.

2. Atsakymas del ES:

ES pamatai pradėjo drėbeti dar prieš pirmąją krize 2017 metais kuri tesesi iki 2022. 2016 metais žlugo Euras po to kai pirmoji prabilo Vokietija apie tai, kad ji atsisako šios valiutos ir grįžtą prie nacionalines valiutos. Priežasčių tam buvo daug, bet patikėkite labai daug turėčiau rašyti, be to faktai negarantuojų, kad būtų labai teisingi (istorikas iš manęs tikrai nekoks). 2019 metais Europa liko be ES, nes per krizę didžiosios šalys tiesiog atsisakė tempti visas nares iš paskos. Tam turėjo labai daug įtakos tokių šalių įstojįmas į ES kaip Ukraina. Po šios griuties atsirado valstijos (kaip minėjau aukščiau). Kalbant paprastai, šalys sukurė aljansus su savo kaimynais. Sienos tarp valstijų atviros, tačiau važiuoti laisvai į kitą aljansą jau negalima.

3. Apie Sočio Olipmynes žaidynes tikrai negaliu nieko pasakyti, nes tiesa sakant nesidomėjau jomis. Tikriausiai nieko ir nebuvo jeigu istorijos informacijoje nieko apie tai nerašoma. Apskritai sportu mažai domiuosi, taigi atsiprašau jeigu nuvyliau.

Atsakymas į Teroro klausimą:

Terore suprantu, kad gal ir sunku patikėti tuo ką aš pasakoju ir tavęs nekaltinu. Nors jaučiu šis tavo klausimas buvo užduotas vien dėl provokacijos atsakysiu ir į jį.

Nežinau kaip jus įsivaizduojate keliavimą laikų. Aš tikrai į jokią budelę neįeinu. Taip pat jokio laikrodžio ant savo riešo irgi neturiu kur galiu nustatyti norimą datą kur aš noriu keliauti (kaip buvo rodoma kažkokiame jūsų laiko seriale, dėja neatsiminsiu pavadinimo). Kontroliuoja viską mano darbovietėje esantys mokslininkai. Atvykstu į praeiti iš mūsų poligone esančio kambario, o grįžtį atgal galiu tik iš tam tikros vietos ir tam tikru laiku. Visuomet prieš atvykimą į praeitį gaunu 3 checkus (taip juos vadiname laisva kalba). Checkas susideda iš datos, laiko (pagal GMT) ir kordinačių pro kur galiu grįžti atgal. Galiu grįžti tik nuo 2005 metų ir vėliau. Visa ėsme šiuose kelionese yra laiko tuneliai žemėje, kuriuos atidaro ir uždaro mano laiko mokslininkai. Tuneliai yra visiškai nematomi, nėra jokių plazmų ar dar ko nors. Būtent todėl uždrausta eksperimentuoti ir galiu grįžti anksčiausiai tik 2005 metais, vien tik dėl tų laikotarpių GPS sistemų, kitaip tiesiog nerasčiau atidarytų tunelių. Bėda tame, kad net žinodamas tiksliai kordinates, keliautojai turi praminti kartais ne vieną kilometą pievoje, kad rastų tašką. Dėl to kalti neatitikimai. Tuneliai egzistuoja iki pusvalandžio. T.y. jeigu mes negrįžtam per pusvalandį, kitomis dienomis atidaromi sekantys checkai. Jeigu grįžtame anksčiau, tuneliai uždaromi. Dėl tų neatitikimų kordinatese visuomet būna linksmi nutikimai. Pvz. per savo pirmą kelionę turėjau keistai atrodyti jeigu tuo metu kažkas mane matytų. Kai atėjo pirmojo checko diena, niekaip negalėjau rasti tikslios vietos, todėl vienas bėgiojau po pievą iki kol atsitiktinai neradau tunelio ir negrįžau atgal. Įdomus paradoksas, keiavimas laiku egzistuoj, bet kol kas nieko geresnio nėra sugalvota dėl tikslesnio grįžimo, todėl ir sukurti tie 3 papildomi checkai (ne vien dėl to, kad galime nerasti taško, bet ir dėl kitų aplinkybių ir viso instruktažo).

Į kitus klausimus irgi pasistengsiu atsakyti, nes rodos per tiek mažai laiko, kardinalūs pokyčiai įvyko pasaulyje. Bet atsakysiu po šios dienos darbų. Apskritai šis laikas kai čia rašau (o man tai ilgai užtrunka, nes stengiuosi rašyti lietuviškai) yra skirtas poilsiui (tiksliau sakant miegui), kuris man patikėkite yra labai reikalingas (miegu po 4-5 val.). Mūsų laikais smegenų veiklą padidina technologijos, o čia jaučiuosi labai išsekęs tiek fiziškai tiek psichologiškai.

Marius

2022. 2016 metais žlugo Euras po to kai pirmoji prabilo Vokietija apie tai, kad ji atsisako šios valiutos ir grįžtą prie nacionalines valiutos''

:-DDDDDDDDDDDDDDD loreta baik pokstaut,ar čia paksas tas keliautojas laiku..:-)

illuminati

Moralas toks - reik sunaikint lenkija kol ji nesunaikino lietuvos.... Juokauju


tu, brangus zmogau, sitaip stumdamas ant ES ir Lietuvos, bei varydamas polonistine propoganda, sakyciau busi lenku rinkimu akcijos narys, nusitates pries eura? Perkandau ? :P

o jei jau taip tesent sita vaidmenu zaidima, tai koks tada Rusijos likimas? Jau uzkariavo artimuosius rytus, ar dar tebesitaso su Cecenija?

Beja kokiai valstybei priklausai pats?

O gal esi kazkoks kosmopolitas ar tolerastu imperijos agentas ?

:D

Atsiprasau jei perlenkiau...

exopolitics.lt

CitataO gal esi kazkoks kosmopolitas ar tolerastu imperijos agentas


Man tik maga ikisti savo trigrasi teiginiu, jog kosmopolitas ar tolerastu imperijos agentas tikrai geriau nei nacionarastas - litfilas.  :)

Marius

#21
sausio 15, 2014, 17:29:23 Redagavimas: sausio 15, 2014, 17:32:46 by Marius
Citata iš: exopolitics.lt  sausio 15, 2014, 17:22:37
CitataO gal esi kazkoks kosmopolitas ar tolerastu imperijos agentas


Man tik maga ikisti savo trigrasi teiginiu, jog kosmopolitas ar tolerastu imperijos agentas tikrai geriau nei nacionarastas - litfilas.  :)


Litfilas?..čia tas kuris yra Lietuvis,ar tas kuris myli,megsta Lietuvius?tu gal kažką turi prieš Lietuvius?ar gal koks rasistas esi?o gal panowwwwjie z wwwarsawwwy?

Vadinkit mane paranojiku,bet žiauriai didelis sutapimas,kai dabar visur kalbos sukasi apie Lietuvos galimybes ir butinybę isivesti eurą ,atsiranda ''keliautojas laiku'', kuris tipo jau žino kad ta europa su euru žlugs ir taip dar labiau pakurstydamas eilinį žmogelį eurofobijoms..

Asasinas

Bailey, koks loot'as krenta iš ateities dungeon'ų bosų? Yra nors kokių rare arba legendary item'ų? ;D

Master

Įdomu pasidarė :)
Štai keli klausimai nuo manęs
CitataMano tikslas tik stebėti tam tikrus žmones ir vėliau raportuoti apie jų veiklą.

Ar tie žmonės iš anomalija.lt forumo :DDDDD? (Dovanok... nesusilaikiau )

Kodėl pasirinkai būtent taip išnaudoti savo laisvą laiką lindėdamas kažkokiame forume vietoj to, kad pasimėgautum galimybe būti kitame laike? :o

Kaip maitinasi jūsų žmonės?
Ar GMO buvo vykęs projektas? O gal sukėlė kokių negerų pasekmių?
Kokia padėtis su ekologija?
Kokios ar kokia religija vyrauja?
Ar ezoterika vis dar populiari? Kaip ji pakito? Ar atsirado kokių nors naujų bendruomenių, judėjimų?
Kaip pakito kiti sąmoningi gyvieji organizmai? Kas pakito? Ar ištobulėjo? Kokie žmonių santykiai su jais?
Koks žmogaus amžiaus vidurkis? Duok kokių sveikatingumo patarimų :D (kurių jūs laikydamiesi tiek išgyvenate)
Koks jūsų požiūris į mūsų laikmečio žmones?

la.benas

Tai... Ar yra ateivių žemėje?

Master

Žinot, kas man įspūdinga? Kad žmogus iš viso rašydamas abi tookias ilgas žinutes rašė jas apie 10 minučių :o (abi.. )
O jei rimtai, tai pasidomėjau... Sakei tau miegui skirta laiko kiek 4-5 val?
Taip.. tu parašei vieną žinutę 12 ir kitą 16 valandą. Tarp jų yra yra maždaug 4.30 laiko tarpas... Po pirmos minėjai, kad eini miegoti. Tada kai parašei kitą vėl paminėjai, kad ketini daryti tą patį. :D Tai vis dėl to kaip ten iš tikrųjų? :D

2Pacas

#26
sausio 15, 2014, 19:14:39 Redagavimas: sausio 15, 2014, 19:16:46 by 2Pacas
Bailey, ar ateityje bus dar anomalija.lt ?

Benamis

Citata iš: Master  sausio 15, 2014, 19:12:47
Taip.. tu parašei vieną žinutę 12 ir kitą 16 valandą. Tarp jų yra yra maždaug 4.30 laiko tarpas... Po pirmos minėjai, kad eini miegoti.


Tai, kad jis nerase, jog eina miegoti:

CitataBet atsakysiu po šios dienos darbų.

idenmeyou

#28
sausio 15, 2014, 19:36:32 Redagavimas: sausio 15, 2014, 19:38:34 by idenmeyou
Bailey, kaip suprantu ateityje jūsų technologijas geresnės, bet ir protiškai pažengę į priekį. Sakai, kad neturi jokių įrodymų, o tu nebuvai ten ateityje įspėtas, kad mes be įrodymų, sakykim tiesiai šviesiai praktiškai be jokio bent menkesnio įrodymo esame tikrai gana skeptiški ir nepradedame tikėti kiekvienu pasisakymu, tad įdomu ar tu pagalvojai apie kažkokias priemones, kuriomis galėtum mūsų nuomonę pakeisti :)

Master

Benami, manau, kad rašė... Nors gal aš kažką ne taip supratau :?
1.
CitataJau vėlu, todėl turiu nors kelias valandas pamiegoti, rytoj iš ryto prisijungsiu.

2.
CitataApskritai šis laikas kai čia rašau (o man tai ilgai užtrunka, nes stengiuosi rašyti lietuviškai) yra skirtas poilsiui (tiksliau sakant miegui)

Aukštyn