Linkolno vaiduoklis

Pradėjo Jimas, birželio 27, 2015, 22:58:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Jimas

Buvę daugybė istorijų kaip buvę JAV prezidentai vaidenasi po Baltuosius rūmus. Viena iš garsiausių istorijų yra apie bene geriausiai žinomą Abraomą Linkolną, kuris anot liudininkų vaidendavosi Baltuosiuose rūmuose. Ši nuotrauka daryta po prezidento Abraomo Linkolno mirties, kurioje matomas jo atvaizdas prie savo žmonos. Pirmą kartą tokie vaidenimaisi užfiksuoti 1869-1870, paskutinį kartą 1880. Ką manote?


Lucas

Esu skeptiškas visame, kas susiję su vaiduokliais. Čia ne išimtis. Jeigu imant konkrečiai Linkolną, tai manau, kad čia galėjo būti nuotrauka ir paretušuota ir burbulas dėl tų vaidenimųsi per daug išpūstas. Spėčiau, kad propagandos tikslais. XIX a., įdėjęs pastangų, tuo visuomenę galėjai įtikinti. Palyginus ne tiek ir daug buvo praėję nuo JAV pilietinio karo. Pilietinio karo didvyrį prezidentą turėjo apsimokėti parodyti kaip vis dar esantį, nors ir nebe kūniškoje formoje, ir šitaip parodyti buvusiems konfederatams, kad Linkolnas amžiams neišnyko (ir įvaryti jiems baimės apie nesunaikinamus šiauriečių prezidentus :D). O ir mirgančios laikraščių antraštės apie vaiduoklį prezidentą galėjo palaikyti jį gyvą žmonių atmintyje ir neleisti pokarinėms kartoms jo pamiršti.

paragraf 78

XIX a. antroje pusėje tokio pobūdžio nuotraukos su "vaiduokliais" buvo itin populiarios. Jas galėjai pasidaryti bet kuriame fotoatelje. Kaip bebūtų paradoksalu, net ir praėjus 150 metų, vis išlenda tos nuotraukos ir bandomos pristatyti kaip autentiškos vaiduoklių nuotraukos.

Aukštyn