Ar Žemė - plokščia ? ( Flat Earth )

Pradėjo Linas Esu, rugpjūčio 29, 2017, 13:43:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

arkliukas

Žemės formos konvergavimą į sferiškumą galima įrodyti vien iš to fakto, kad obuolys nuo obels krenta žemyn, o ne kaip nors ten įstrižai, į viršų ar dar kaip (tai yra, veikia Žemės traukos jėga, nukreipta į centrą). Ir čia net netaikant Einšteino lygčių, o paprasčiausiai pasinaudojant Niutono visuotinės traukos dėsniu.

Žemė nėra idealiai apvali, jos forma turi tam specialų pavadinimą - geoido. Bet būtent šitie neidealumai tobulai atsispindi ir kintančiame laisvojo kritimo pagreityje. Tačiau vien tas faktas, jog bet kuriame taške Žemės laisvojo kritimo pagreitis priklauso [9,78 m/s^2; 9,832 m/s^2] intervalui, akivaizdžiai įrodo, kad Žemė yra artimesnė sferos negu kažkokio tai disko formai.

Citata iš: SPACEGerai, padarykim kitaip, paimk iš kur nors 100 kubinių km metalinę sferą
Gerai. Bet sferą truputėlį padidinkime iki 125 km^3, jog man lengviau būtų ištraukti trečiojo laipsnio šaknį. Tegul tas metalas būna osmis, nes jis yra tankiausias gamtoje randamas elementas ir yra neradioaktyvus (sakykime, saugau tavo sveikatą). Tada tavo sferos masė bus tokia:
1) m = ρ*4/3*π*R^3
2) ρ = 22500 kg/m^3
3) R = 5 km = 5000 m.
4) Taigi, m ~= 1,178*10^16 kg.
Dabar tavo rutulio masė kiek sudaro Žemės masės? Apytiksliai tai būtų vos dvi milijardosios, tai yra, net Žemės ir Saulės masių santykis didesnis. O tu čia nori iš mūsų, kad gravitaciją su tavo miniatiūriniu rutuliu skaičiuotume. Tai jeigu jis būtų ant Žemės, to rutulio ir Žemės tarpusavio traukos jėga Žemės paviršiuje būtų tokia nemaža visai (remiantis Niutonu): 1,15*10^17. Tačiau jeigu tą skaičių padalinsi iš rutulio masės, gausi ne ką kitą, o kaip Žemės laisvojo kritimo pagreitį, kas ir rodo, kad Žemės įtaka būtų didžiausia jos paviršiuje šiam rutuliui, t.y. įsivaizduoti gali tą savo rutulio poveikį Žemei kaip kokio nors aukšto kalno poveikį traukai. Ji yra, bet tokia niekinė, jog galima tai paprasčiausiai ignoruoti. Štai dėl to ir moneta iškris pro kitą galą iš tavo to rutulio, nes tai padarys ne kas kitas, bet kaip apvalios Žemės traukos jėga.

O kas bus, jeigu rutulį iškelsi į kosmosą pakankamai toli nuo bet kokio objekto? Sakykime, rutulį padėsime kažkuriame iš Lagranžo taškų (pavyzdžiui, L1, tai yra taškas tarp Žemės ir Saulės). Va ten ir galėsi stebėti savo rutulio gravitacijos jėgą. Ir ją ta teks stebėti tokiu pat būdu kaip narys @San IL ir aprašė. Aišku, stebėjimas gali ir užtrukti, nes tavo rutulio paviršiuje laisvojo kritimo pagreitis tebus apie 0,03 m/s^2. Po to jis imtų kisti, nes kistų atstumas iki centro, realiai atsirastų ir naujas centras, po to vėl kitas ir t.t. Palyginimui - su tokiu pagreičiu iki 50 km/h pagreitėtum per apie 7 minutes ir 43 sekundes. Jeigu taip vairuotum, užknistum daugybę vairuotojų, tau visi signalizuotų, durniumi vadintų ir tiesiog šiaip keiktų. Taip pat pastebėsiu ir vieną pozityvų dalyką - mūsų prietaisai eksperimentą su tokiu rutuliu jau būtų pajėgūs išmatuoti. Ir kas žino, galbūt toks rutulys padėtų geriau suprasti gravitacijos jėgą, perėjimą nuo mikro iki makro lygmenų. Bėda ta yra, jog rask tu tokį kiekį osmio, išlydyk jį, pagamink tokį rutulį, iškelk jį į kosmosą ir po to nugabenk dar iki L1.

SPACE

Jeigu pakelti tą mano rutulį į Lagranžo tašką, rezultatas bus tas pats, gal net moneta iškris greičiau. Be to, pagal klasikinę astronomiją mano rutulys irgi bus veikiamas kažkurios planetos gravitacijos. Nes kodėl saulės sistema yra tokia stabili, o todėl, kad planetos traukia viena kitą ir taip palaiko pusiausvyrą, ir visas planetas ant galo traukia saulė.
Ką norėjau pasakyti su tuo savo metimu daikto kiaurai žemę, kad žemės branduolys nėra gravitacijos šaltinis. Gravitacija yra sudėtinė dalis daug sudėtingesnės sistemos.

arkliukas

Citata iš: SPACE  birželio 23, 2019, 20:59:28//Blah blah...
Panašu, kad su matematika nelabai draugauji.

SPACE

visiškai nedraugauju, na nebent tikrieji skaičiai, pvz. grynieji pinigai, o jūs naudojate spekuliatyvinę matematiką.

vytra

#184
rugpjūčio 16, 2019, 10:20:29 Redagavimas: rugpjūčio 16, 2019, 10:38:58 by vytra
Citata iš: SPACE  birželio 19, 2019, 15:29:18Paprašyk TKS, ESA arba kitos kosmoso agentūros, kad atsiūstų nuotrauką, kaip mėnulis meta šešėlį ant žemės per saulės užtemimą ir jie negalės.
- štai prašom, šešėlis iš lėktuvo 2015 metų užtemimo:



Citata iš: SPACE  birželio 23, 2019, 20:59:28Ką norėjau pasakyti su tuo savo metimu daikto kiaurai žemę, kad žemės branduolys nėra gravitacijos šaltinis. Gravitacija yra sudėtinė dalis daug sudėtingesnės sistemos.
- taip, Žemės centre yra nesvarumas (nulinė gravitacija), todėl egzistuoja "tuščiavidurės Žemės teorija". Taip gali būti, gali ir nebūti, bet gravitacinė jėga yra vektorinis integralas visų masės taškų. Kas moka integralus, gali pasismaginti.

Citata iš: San IL  birželio 19, 2019, 23:44:31Helio baliono rekordinis aukštis - 35 km. Aišku jūsų paprasti balionai susprogs žymiai ankščiau (dėl retėjančio oro jie išsiplės ir galiausiai sprogs), tačiau bent 15km spėju, kad spėsite pasiekti. Iš tokio aukščio jau turėtų matytis žemės apvalumai.
- Wi-Fi veikia tik apie 100 metrų :)
- Žemės apvalumas pradeda matytis tik maždaug nuo 620 kilometrų, jei moki trigonometrija, gali paskaičiuoti. Kosmonautai iš 300 kilometrų aukščio orbitos apvalumą sunkiai įžiūri. Iš lėktuvų 11 km aukštyje apvalumo nesimato.

SPACE

Tai nėra tikra nuotrauka, šviesa virš atmosferos nesikondensuoja, nėra matoma. Tas pats, kaip su weather weapons, vienur dangus pakeltas aukįčiau, ten karščiau, kitur nuleistas žemai, ten gana vėsu.
Galima nulinės gravitacijos liniją patraukti iš vidurio į labiau pakraštį, 1/3 Žemės, ir vektoriniai masės integralai taip pat pasislinks. Gravitacija kyla ne iš Žemės, bet iš galaktikos pakraščio.

vytra

Citata iš: SPACE  rugpjūčio 17, 2019, 17:02:21Tai nėra tikra nuotrauka, šviesa virš atmosferos nesikondensuoja, nėra matoma.
- su visa pagarba, bet tamsta klystate. Atmosfera nėra absoliučiai skaidri ir šviesa atmosferoje yra išsklaidoma. Kitaip tariant, iš šalies atrodo, kad atmosfera šviečia.

CitataTas pats, kaip su weather weapons, vienur dangus pakeltas aukįčiau, ten karščiau, kitur nuleistas žemai, ten gana vėsu.
- iškraipymai priklauso nuo foto aparato optikos ir nuo lėktuvo išgaubtų iliuminatorių.

CitataGalima nulinės gravitacijos liniją patraukti iš vidurio į labiau pakraštį, 1/3 Žemės, ir vektoriniai masės integralai taip pat pasislinks.
- taip, o tai sako, kad vadinamas Žemės "branduolys" taip pat yra tuščiaviduris. Tokius bandymus su burbulais burbule darė USA astronautai, nesvarume tai veikia!

CitataGravitacija kyla ne iš Žemės, bet iš galaktikos pakraščio.
- gravitacija veikia visoje Visatoje, o Galaktikos yra tik taškeliai jos atžvilgiu. Tačiau pats gravitacijos fenomenas yra sukurtas Visatos ir deleguotas į masę.



[/quote]

San IL

Vytrai:

https://www.cnet.com/news/new-wi-fi-distance-record-382-kilometers/

Bet jo, neužtektų, jūs teisus ;)

Jei neskaitot angliškai - wifi rekordas 382km, kryptinių antenų pagalba. Iš oro būtų dar lengviau nes niekas neužstoja radijo bangų (tiesioginis matomumas).

vytra

Citata iš: San IL  rugpjūčio 18, 2019, 14:56:23Vytrai: Jei neskaitot angliškai - wifi rekordas 382km, kryptinių antenų pagalba.
Citata: "He used technology from Intel, which is concocting its own long-range Wi-Fi equipment".
Vertimas: "Jis naudojo „Intel" technologijas, prie kurios prikūrė savo tolimojo „Wi-Fi" įrangos".

p.s.
.. nemanau, kad "prikūrė" vien antenas. Greičiausiai pasigamino siųstuvo galios stiprintuvą bei imtuvo jautrio stiprintuvą. Taip mėgėjai ir MėNulį pasiekia..

:)

SPACE

Žmogas, iškritęs iš 10-to aukšto, krenta žemyn, nes yra arti masyvaus objekto - žemės paviršiaus. Kitas žmogas, išėjęs TKS, plūduriauoja vakume. Bet Žemės gravitacija veikia Marsą, hmm, mistika.
Kaip sakė Freidas, jei susapnuojate kosminį laivą, jums reikia bulkutės su razinkom, o jeigu Landsbergį, turite atgailauti 2 savaites, nes esate neverti.

vytra

#190
rugpjūčio 18, 2019, 18:43:55 Redagavimas: rugpjūčio 18, 2019, 18:46:41 by vytra
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 18, 2019, 17:58:49Žmogas, iškritęs iš 10-to aukšto, krenta žemyn, nes yra arti masyvaus objekto - žemės paviršiaus. Kitas žmogas, išėjęs TKS, plūduriauoja vakume. Bet Žemės gravitacija veikia Marsą, hmm, mistika.
- pagal klasikinę Niutono fiziką tai labai paprasta: dešimtame aukšte žmogus gali tik svirduliuoti nuo girtumo labai mažu greičiu ir pilna jėga iškristi;

Kosminė stotis kartu su kosmonautu turi gravitaciją praktiškai tą pačią (300km labai arti), tačiau stotis skrieja apie 8km/s (‭28800‬km/val) greičio ratu. Sukimosi išcentrinė jėga susilygina su gravitacijos įcentrine jėga - rezultate nesvarumas. Tai galima suimituoti namuose, sukant pilną atidaryta butelį su geru alumi ratu, pririštu virvute.


CitataKaip sakė Freidas, jei susapnuojate kosminį laivą, jums reikia bulkutės su razinkom.
- nesupratau šio "juokelio".

p.s.
.. netradicinių gravitacijos paaiškinimų yra daug, sakykim: "pabėgimo greitis" gaunamas judant kosmose vadinamu "pirmu kosminiu" greičiu, todėl dėl "big bum" Visatos plėtimosi, besiplečianti Žemė nepaveja.

:)

SPACE

Bet tai Marsas traukia Žemės planetą 30kg/s, biški šone Jupiteris 50 kg/s, o dar apačioje yra Plutonas. Kosmonautas turėtų atsitrenkti pakaušiu į kosminio laivo bortą ir pradėti suktis vilkeliu.

vytra

#192
rugpjūčio 19, 2019, 11:22:36 Redagavimas: rugpjūčio 19, 2019, 11:27:22 by vytra
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 19, 2019, 09:32:31Bet Marsas  Jupiteris, dar Plutonas. Kosmonautas turėtų atsitrenkti pakaušiu..
- prajuokinai.. :) Taip, visų išvardytų ir neišvardytų objektų gravitacija neabejotinai veikia visą TKS kartu su visais astronautais ir visais kosmonautai, t.y. nėra jėgos lauko gradiento tarp stoties ir jos gyventojų, jie nieko nejaučia!

- Tačiau poveikis yra ženklus TKS orbitai, orbita iš taisyklingos teorinės elipsės, tampa netaisyklingai ištampyta. Tolimųjų tapplanetinių skrydžių atveju, ši gravitacija kosminį aparatą gali greitinti ar lėtinti, bet viduje esantys prietaisai vis tiek "plaukioja laisvai".

p.s.
.. daugelis stebisi UFO pagreičiais, jie gi turėtų UFO'nautus tiesiog sutraiškyti? Bet jie ramiausiai geria kavą ir nieko nepastebi, nes jų laivelį veikia jėgos laukas (gravitacinės?) visą, kiekvieną molekulę ir kiekvieną atomą, todėl nėra jėgų skirtumo (gradiento) tarp kavos puodelio ir UFO korpuso!

Geros dienos.


SPACE

Kas keista, kad visi optiniai eksperimentai yra atlikti ant žemės, t.y. Žemės atmosferoje, ir nė vieno kosmose, kiek žinau nėra nė 1 optinio ar garsinio bandymo tarp 2-jų TKS. Rezultatai, gauti ant žemės, gal kur ant kalnų bandė, po to pritaikyti kosmose, kas yra biški keista.

UFO veikia visuotiniu pajungimu į energetinų lauką. Žemietiški aparatai veikia ventiliatoriaus, t.y. stūmimo principu. O UFO, kaip submarine, visas panertas į energetinį lauką, tik nežinau, ar tik į saulės sistemos, ar visos galaktikos, galbūt priklauso nuo veikimo nuotolio.

vytra

#194
rugpjūčio 19, 2019, 21:08:57 Redagavimas: rugpjūčio 19, 2019, 21:11:39 by vytra
Citata iš: SPACE  rugpjūčio 19, 2019, 19:07:24UFO veikia visuotiniu pajungimu į energetinų lauką, tik nežinau ar visos galaktikos?
- matau, kad turi minimalų supratimą, tik tiek, kad "laukas" yra ne tik smulkios mūsų lokalios "galaktikos", bet visos mūsų Visatos. Na o Dievas yra toliau, už visos mūsų labai smulkios Visatos.

p.s.
.. kuo skiriasi Jūsų "paukščių tako" galaktika ar manoji Andromedos galaktika nuo mūsų mažutės Visatos, tikiuosi supranti?

Geros kosminės dienos!

:)


Aukštyn