Paranormalus reiskiniai ir racionalus aiskinimai

Pradėjo Teroras, spalio 30, 2013, 19:26:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas

Visi turi savo nuomonę apie tam tikrus įvykius. Vieni tiki, kiti ne. Dviejų skirtingų nuomonių susidūrimas pradeda diskusijas. Čia du neatskiriami dalykai, kurių ir nereikia bandyti atskirti.O jeigu nebus diskusijos - nebus forumo. Neužsipulk taip skeptikų, jų kaiptik labai reikia.Bus tik skeptikai - blogai. Bus tik tikintieji - blogai. Visų po truputį - pats tas. Visokių yra, visokių reikia :D

Teroras

#16
spalio 30, 2013, 21:46:49 Redagavimas: spalio 30, 2013, 21:48:56 by Teroras
Skeptiku siame forume nera Linai. Yra tik tie kurie save vadina skeptikais, bet jie toli grazu nera skeptikai.

paragraf 78

Tai gal paaiškinsi pagaliau ką tu laikai skeptikais? :)

Teroras

Skeptikais laikau tuos zmones kurie tikrai abejoja tiek mokslu tiek paranormaliais reiskiniais (atsizvelgus i musu forumo tematika).

Deja musu forume yra tik tie kurie skelbiasi, esa jie abejoja siais dalykais :) Pirstais nerodysiu.

crystal

Citata iš: Teroras  spalio 30, 2013, 21:51:07
Skeptikais laikau tuos zmones kurie tikrai abejoja tiek mokslu tiek paranormaliais reiskiniais (atsizvelgus i musu forumo tematika).

O kaip tu įsivaizduoji tą „tikrą" abejojimą? Vat imant naujausią pavyzdį: aprašė forume naujokas savo baisų sapną, paklausė kas tai per reiškinys galėjo būti, o į atsaką, jog tai tik košmaras labai įsižeidė ir pareiškė, jog košmarų net nesapnuoja. Tai ką, šiuo atveju reikia pasidomėt, kaip pats sakei, žmogaus išgyvenimais ir visiškai lygiavertiškai vertinti košmaro ir kažkokio „mistiško neaiškumo" paaiškinimus? Tu tai laikai tikru abejojimu? Aš tai niekaip neįsivaizduoju to tavo teorinio, tikrojo skeptiko, visur ir visada abejojančio, abi puses po lygiai pasveriančio. Kokia su tokiu diskusija vyktų? „Aha, tavo miegą ryte trikdė žali ateiviai/dvasios/nykštukai/angelai..tt. Na tu galėjai susapnuot, turėt haliucinacijas, miego paralyžių..tt. Bet nesureikšmink to per daug. Aš ne mokslo fanatikas, todėl atsižvelgiant į tavo asmeninę patirtį lygiai taip pat neatmesiu ir tų padarų egzistavimo." Ir kokia išeina išvada? Jei abejosi ir vienu ir kitu, tačiau ryškiau pasiremsi moksliniu paaiškinimu palikdamas mažesnę tikimybę nepaaiškinamumui, jau tapsi mokslo fanatiku, neklausančiu kitos pusės, suabsoliutinusiu mokslą ir pan. Jei daugiau pritarsi mistiškesniam variantui, tapsi priplaukusiu tikinčiuoju, savo patirčių suabsoliutintoju ir pan. Bet jei abejosi viskuo vienodai, tai, pagal mane, jau ryškiai būsi kažkokiu debilu be savo pagrindo ir nuomonės...

Teroras

#20
spalio 31, 2013, 00:43:23 Redagavimas: spalio 31, 2013, 00:51:15 by Teroras
Siaip as kreipiausi ten i zmogu jo paties zodziais kur jis vienur aiskina, kad absoluciai viskuo abejoja, o kitur jau drasiai raso "As magija netikiu". Tai klausimas: koks is tiesu yra jo poziuris? :) Save vadinti nori skeptiku, bet pats sioje temoje: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1140.0 aiskino, kad skeptikas turetu abejoti viskuo, todel ir sakau, siame forume nera skeptiku :) Yra arba tie kurie netiki paranormaliai reiskiniais: pvz. tu, TinSoldieris ir yra kurie tiki: as, Benamis, a.t.sielis ir pns. Tai vat tame ir esme, kad nesuprantu kam reikia save apgaudineti.

Atsakant i klausima: "O kaip tu įsivaizduoji tą „tikrą" abejojimą?" tai butent panasiai ir isivaizduoju. Tikras skeptikas tai zmogus kuris neatmeta jokios galimybes (cia mano isivaizdavimas) :) Jeigu tu juos vadini debilais tai tavo valia. As irgi daug ka vadinu ne taip kaip tureciau, taigi visiskai tave suprantu ;D

Strategas

  Terore, sveikinimai iš manęs - mano temą gvildeni...  ;)
Aš po kurio laiko kovos tiesiog pasakiau, kad neverta diskutuoti ir išvis veltis į visažinių pokalbius, todėl LAAABAI dažnai tiesiog "skipinu" tas žinutes, kurias parašo tam tikri asmenys, tokiu atveju išvengiu bereikalingo galvos skausmo. Čia forume, esti nemažai asmenų, su kuriais gera diskutuoti, ir tik keletas RUNKELIŲ, kurie diskusijoms trukdo. Siūlau tą patį - yra kliūtis, Tu ją išmoksti apeiti. Griaut nereikia, kalbinti irgi....... Kam?.....  :-X

Gera tema. Pliusas nuo manęs  ::)

paragraf 78

Citata iš: Teroras  spalio 30, 2013, 21:51:07
Skeptikais laikau tuos zmones kurie tikrai abejoja tiek mokslu tiek paranormaliais reiskiniais (atsizvelgus i musu forumo tematika).


O kaip tu patikrini, kad žmogus tikrai abejoja ir tuo ir kitu?

czech-kuolis

Aš irgi noriu pasidalinti patarimais naujokams:

[glow=green,2,300]oponentas prirėmė prie sienos? Nėra kelių atsitraukti? Norite vadovautis modernia argumentavimo taktika? Ne bėda![/glow]

Atlikite šiuos tris paprastus žingsnius:

1. subtilumas. Sakykite oponentui: tu man nepatinki, ir aš su tavimi nediskutuosiu. 100 % veikia!
2. galimybės Oponentui pateikus medžiagą, kuri griauna jūsų įsivaizdavimą, nepasimeskite, o sakykite: na, nenoriu gilintis, nes čia galima kelti daug teorijų. Juk tai tiesa!
3. matematika. Prisiminkite mokyklos suolą, lygybę ir nelygybę. "Teorija nelygu faktams" yra universalus atsakymas. Geriausia, jei parašysite jį didesniu šriftu ir pajuodinsite - taip solidžiau.

Ir nepamirškite, naujasis forumo nary, jūs pats būsite moderniosios argumentacijos liudytoju, kadangi ji gali įvykti bet kurioje temoje prieš jūsų akis.

[move]Likite prisijungę!  8)  [/move]

illuminati

http://lt.m.wikipedia.org/wiki/Skeptiko_efektas - skeptikas, manau neblogai paaiskina, kas tai yra
http://lt.m.wikipedia.org/wiki/Ad_hoc ad hoc - teorija/hipoteze, manau tinka prie to pacio


Uh... kiek cia ironijos ir sarkazmo, smagu cia sugrįzt  po ilgo laiko

Teroras

Oho kiek daug ambiciju uzgavau ;D Net nesitikejau :)

Atsakymas paragrafui:

Patikrinti negaliu. Lyiai taip pat kaip mes negalime patikrinti to, ka zmones pasakoja. As galiu tik padaryti subjektyvia isvada is zmogaus parasytu zinuciu. Deja, tik tiek :)

paragraf 78

Na tada negali teigti jog čia nėra skeptikų :) asmeninė nuomonė, kaip rašė Merfis, yra pats netiksliausias matavimo vienetas. O tu vadovaudamasis savo subjektyvia nuomone pastoviai aiškini, jog čia nėra skeptikų :) kažkaip nelogiškai čia gaunasi

Kieno tu čia ambicijas užgavai? :)

Teroras

Kodel negaliu? Kaip tu sakai-speji, kad zmogui kazkas prisapnavo, lygiai taip pat as galiu sakyti-speti, kad siame forume nera skeptiku. Tas pats principas ;) Neuzdrausi gi reiksti asmenine nuomone, ar ne? :)

Del ambiciju tai pasiliksiu atsakyma sau, nepradesiu naujo off-topo dabartiniame off-tope :) Suvedineja "saskaitas" kazkas is forumo istorijos archyvu ;D :D Bet nors pralinksmina, aciu jam! ;)

czech-kuolis

Citata iš: Teroras  spalio 31, 2013, 11:17:59
Kodel negaliu? Kaip tu sakai-speji, kad zmogui kazkas prisapnavo, lygiai taip pat as galiu sakyti-speti, kad siame forume nera skeptiku. Tas pats principas ;) Neuzdrausi gi reiksti asmenine nuomone, ar ne? :)

aš pilnai sutinku. Visi galime kelti savas teorijas (nors ir nelygios faktams  ???)

paragraf 78

Na taip, kiekvienas turi teisę į savo nuomonę, tik dėl savo nuomonės nederėtų niekinti kitų

Aukštyn