Ar Lietuvai gresia ateityje teroristiniai ispuoliai?

Pradėjo Benamis, gruodžio 10, 2014, 00:12:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

gruodžio 10, 2014, 00:12:58 Redagavimas: gruodžio 10, 2014, 00:16:34 by Benamis
Visu pirma pasakysiu, kad niekuomet neabejojau, kad Lietuvoje veike slaptas CZV kalejimas. Po to, kai lenkai pripazino ta fakta laukiau, kad ir musu prokuratura ta pripazins (zinau, as naivuolis).

Isslaptinti CZV dokumentai galima sakyti jau ta irodo:

JAV Senato antradienį paskelbtoje ataskaitoje apie žiaurius tardymo metodus, kuriuos Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV) naudojo po 2001 rugsėjo 11-osios teroro išpuolių, nurodoma, jog „aukštos vertės sulaikytieji" pirma būdavo siunčiami iškvosti į vadinamąsias juodąsias skyles, įkurtas įvairiose pasaulio vietose, o tik paskui perkeliami į Gvantanamo karinį kalėjimą Kuboje. Kaip įtariama, tokie slapti sulaikymo centrai dar galėjo veikti Lietuvoje, taip pat Lenkijoje, Rumunijoje, Tailande ir Afganistane.

JAV Senato ataskaita gana nepalankioje šviesoje nušviečia Lietuvą, kuri, kiek galima spręsti iš fragmentiškos informacijos, atsisakė suteikti mažiausiai vienam iš sulaikytųjų medicininę pagalbą, dėl ko galiausiai šalyje veikusį CŽV kalėjimą teko uždaryti anksčiau laiko, išryškėjus nesutarimams tarp CŽV ir vietos pareigūnų.

JAV Senato ataskaita, kiek galima spręsti iš pateikiamos cenzūruotos versijos, plačiau nušviečia Lietuvos dalyvavimą M. A. al Hawsawi tardymuose. „Šalyje… pareigūnai atsisakė įsileisti CŽV sulaikytą Mustafą Ahmadą al Hawsawi į vietos ligoninę, nepaisant ankstesnių diskusijų su šalies atstovais apie tai, kaip bus elgiamasi, jei sulaikytiesiems prireiks medicinos pagalbos, - rašoma cenzūruotoje ataskaitos versijoje. - Nors CŽV suprato pareigūnų nenorą priimti CŽV sulaikytąjį į vietos ligoninę, turint galvoje žiniasklaidos pranešimus, CŽV būstinė taip pat kėlė klausimą dėl „… noro dalyvauti taip, kaip buvo sutarta/planuota dėl skubios medicinos pagalbos suteikimo". Nesulaukusi pagalbos iš Gynybos departamento, CŽV buvo priversta siekti trijų trečiųjų šalių pagalbos, kad suteiktų medicinos pagalbą al Hawsawi ir keturiems kitiems CŽV sulaikytiesiems su ūmiomis sveikatos problemomis."



Man tai cia atrodo kaip absoliutus skandalas. Retorinis klausimas ka istikruju veikia musu prokuratura Lietuvoje? Na bet tema ne apie tai...

Pamastykime apie svarbesni klausima: ar zmoniu saugumui Lietuvoje iskylo reali gresme po to, kai (vadinkim viska savais vardais) paaiskejo, kad musu salyje buvo tardomi teroristai?

Mano galva 100% taip. Be to, ivykdyti teroristine ataka musu salyje zymiai paprasciau negu tarkim UK, arba toje pacioje JAV. Siekiant ibauginti kitas salis, mano manymu Lietuva tam kuo puikiausiai tiktu.

Manote teroristams butu sunku inesti bomba i visus Akropolius Lietuvoje ir detuonuoti vienu laiku? Manau, kad tikrai ne.

mzicka

As manau ,kad su laiku teroristai gali kesinti i ignalinos atomine,kurios galingiausias pasaulyje reaktorius gamindavo kovini plutoni rusams,o radioktyvias atliekas ir strypus turbut uzkasdavo po zeme.Tad teroristam norint pagamint nesvaria bomba,manau tikrai gali kilt mintis apsilankyti ignalinos zonoje.Kalbant apie paprasta terorizma, as linkes abejoti.

omcikas

Kaži iš vis tie tariami teroristai ar girdėje kas ta Lietuva ir kuriam pasaulio užkampį randasi. Na jei tikrai Lietuvoj buvo CŽV kalėjimas ir ten buvo tardomi teroristai tai ko gero tik jie ir težino apie Lietuva, bet tikrai nemanau, kad jie puls čia kažką daryt.
Vietiniuose mūsų kalėjmuose kaliniai irgi ko gero patiria ir kankinimus ir seksualine prievarta ir t.t, bet išėje iš kalėjimo nepradeda sprogdint akropolių.
Jau greičiau iš rusijos sulauktume kažko nemalonaus nei iš tų musulmonų.
O atomine elektrine turi ne tik Lietuva kaip ir visas kitas elektrines tai nemanau, kad tai gali būt pretekstas pas mus sprogdint .  :)

Benamis

XXI a. suzinoti kur Lietuva manau nera labai sunku. O ir teroristai nesedi uolose be interneto, TV, elektros. Viska jie turi, tad suzinoti pagrindinius ir lengviausiai pazeidziamus JAV sajungininkus - nera problema.

Lygini paprastus Lietuvos kalinius ir arabu kalinius kurie priklauso tokioms teroristinems organizacijoms kaip Al Qaeda. Na nezinau ar cia net sulyginami dalykai :)

Supera

Bet transportuojant tardomąjį į kitą šalį, vietą, teritoriją, jam atskleist kur jį gabeni yra nelogiška ir strategiškai klaidinga, nemanau, kad tarnybos daro tokias klaidas. Taigi, jie patys nežino kur juos tardo, tik žino kas, jei amerikiečiai supakavo.

Benamis

Citata iš: Supera  gruodžio 10, 2014, 14:16:11
Bet transportuojant tardomąjį į kitą šalį, vietą, teritoriją, jam atskleist kur jį gabeni yra nelogiška ir strategiškai klaidinga, nemanau, kad tarnybos daro tokias klaidas. Taigi, jie patys nežino kur juos tardo, tik žino kas, jei amerikiečiai supakavo.


Bet tai nekeicia esmes. Esme lieka ta pati: kazkas is teroristu buvo tardomas musu teritorijoje. O tai tikrai nera gerai.

Klausimas kam amerikieciams to reikejo? Tarsi butu mazai tokiu strateginiu vietu pacioje JAV kur butu galima tardyti itariamuosius...

Supera

Aš nesakau, akd keičia esmę :D

O amerikiečiams kodėl to reikia labai paprasta, kuo pas juos mažiau tokių neiškių zonų, kurios byloja blogą įvaizdį ir suteikia pretekstą išpuoliam,tuo jiem geriau, jie pasirodo švaresni yra.

Ezekiel

Išpuoliai įmanomi, nebūtinai tų kalinių, bet ir keršijančių musulmonų. O kai Lietuvoje pareigūnai tokie korumpuoti, kad slepia CŽV kalėjimų egzistavimą, nesistebėčiau, kad ir patys gali prisidėti prie terorizmo.

Jimas

#8
gruodžio 21, 2014, 22:14:31 Redagavimas: gruodžio 21, 2014, 22:18:34 by Jimas
Manau,radikalesni krikščionys neapsikentę musulmonų teroristų sprogdinimų Europoje ar kur nors Amerikoje patys pradės steigt įvairiais slaptas grupuotes kovai su musulmonais, ko pasekoje atsiras įvairios krikščioniškos teroristinės organizacijos kaip Al-Qaeda ir ISIS musulmoniškame pasaulyje. Galbūt jau dabar egzistuoja tik mes nežinome... Gal kas nors, ką nors yra girdėję apie krikščionius teroristus?

Supera

Man juokingiausia šitoj kalėjimų istorijoj yra tas kad valdžia sako, jog jie nežinojo nieko apie tuos kalėjimus. Tai kuo užsiima valdžia ir pats saugumas jei nežino kas darosi valstybės teritorijoj. Sukuria palaidos balos įvaizdį.
Nors aš manau, kad ir pati valdžia žinojo apie tuos kalėjimus, nes visiškai nelogiška kad kažkas kažką tokio lygmens įsteigtų. Ir jei tas faktas, kad mūsų galvos to nežinojo būtų tiesa, ką tai pasakytų apie mūsų teritorinį suvenerumą?

idenmeyou

Statistikos parodo šių dienų situaciją, tai kokia tikimybė, kad bus pasikęsinta, bet užtenka vieno rimto politinio šou ir statistika keičiasi visai kitu kampu. Australija, kurioje buvo įvykdytas terorizmas, greičiausiai nei nenutuokė apie tokį išpuolį. Apskritai daug kam sukėlė nuostabos šis veiksnys. Lietuva žinoma maža valstybė ir nelabai reikšminga politiniu atžvilgiu, tad mano galva kažko panašaus sulaukti neturėtumėme.

Raganius

Šis sektorius buvo sukurtas Lietuvoje tam kad veiktu prieš KGB. O dėl teroro, visada yra galimybė jam įvykti.

Supera

Šeip sutinku su @Raganius  teisingai sako,kad visada yra galimybė, niekas nėra apsaugotas. Plius niekada negali žinot, kas patiem teroristam susišvies, jie patys tarpusavyje susitart nesugeba.

idenmeyou

Daugelis teroristų laikomi fanatikais, nors jie tokia ir yra, bet jų išpuoliai būna apgalvoti. Visgi jie susidaro taikinius ne atsitiktine tvarka. JAV greičiausiai be abejonių priešas numeris 1. Teroristai pamenu buvo paskelbę, kad visi kas su JAV yra jų priešai. Lietuva priklauso Nato, bet žiūrint į politinio mąsto svarbą, tokia šalis neturi reikšmės politiniu atžvilgiu.

illuminati

o ar jus pagalvojot, jog Lietuvoje daug konservatyvesne liaudis gyvena. imtinai visi, ar beveik visi gyventojai krikscionys, lietuviai su lenkais katalikai, o rusai ir kita saujele slavu staciatikiai. musulmonu beveik nera (BEVEIK). antras dalykas, kad didziuma lietuviu balti, na apart cigonu ir tu keliu kinu kur isteige pora restoranu ir parduotuveliu...
taip pagalvojus jei ir iviktu kokia teroro ataka, atsakas is gyventoju puses butu daug ziauresnis ir atnesantis daugiau zalos, nei pats ispuolis. paimkim pavyzdi - kazkoks rudis susisprogdina prekybos centre zuva keliolika civiliu. visuomenej pakyla skandalas, auga nepasitenkinimas tais VISAIS penkiais rudziais gyvenanciais Lietuvoje, prasideda uzpuolimai, ju turto naikinimas, grasinimai, zymiai padideja visuomenine netolerancija. ir visai nesvarbu lietuviam butu, tas rudis gruzinas, armenas, afganistanietis, turkas ar cigonas kentetu visi. isaugtu ultradesiniuju populiarumas, paprastai tariant padaugetu skinu ir ne siaip su polekiu kaip dabar, o su rimtu nusistatymu atsikratyt visu kas ne baltas ir ne lietuvis.
beja, sakot jog lietuvoj apsisaugot nuo teroro ispuoliu sunkiau nei kitur, sakyciau priesingai, jus paskaiciuokit kiek ju atvyksta i Lietuva, o kiek i JAV ir JK. mazesne teritorija turincia maziau gyventoju zymiai lengviau priziureti ir sukontroliuoti.

Aukštyn