„Audi“ susiruošė į Mėnulį

Pradėjo paragraf 78, vasario 26, 2016, 10:38:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Sakyčiau neblogą reklamą pasidarytų, ar ne?

„Audi" susiruošė į Mėnulį

2017 m. abaigoje „Audi" planuoja skristi į Mėnulį. Automatinį mėnuleigį „Audi lunar quattro" į kosmosą pakels raketa nešėja, įveiksianti daugiau nei 380 000 km tarp Žemės ir Mėnulio.

„Audi" dalyvauja programoje „Google Lunar XPRIZE", kurios vienas iš tikslų - vokiečių kosminio aparato debiutas.

Autonominis visureigis „Audi lunar quattro" Mėnulio paviršiumi pravažiuos apie 500 m ir perduos į Žemę aukštos kokybės vaizdus. Kosminė misija truks 5 dienas, jos kaina - apie 24 mln. eurų.
120-300 laipsnių karštis

Aparatas nusileis netoli tos vietos, kurioje 1972 m. darbavosi „Apollon 17". Mėnulis neturi atmosferos, todėl „Audi" mėnuleigis darbusosi maždaug 120-300 laipsnių karščio temperatūroje.

Iš aukštos kokybės aliuminio pagaminto aparato masė - 35 kg. Tačiau ateityje ją planuojama sumažinti keičiant konstrukciją ir naudojant daugiau magnio.

Aparate „Audi lunar quattro" sumontuotos galinčios sukiotis saulės baterijos, generuojančios energiją iš ličio-jonų akumuliatoriaus. Jos maitins autonominius ratų variklius. Beje, visi ratai sukiojasi 360 laipsnių.

Svarbiausia - pravažumas

Maksimalus mėnuleigio greitis - 3,6 km/val. Greitis nėra didelis, tačiau dėl nelygaus Mėnulio paviršiaus gerokai svarbesnis faktorius yra pravažumas ir navigacija.

Priekinėje aparato dalyje aiškiai matomos dvi stereoskopinės kameros, leidžiančios gauti detalų trimatį vaizdą. Trečioji kamera skirta medžiagų tyrimui ir itin aukštos kokybės panoraminių vaizdų kūrimui.

Šiuo metu Austrijos Alpėse ir Tenerifėje vyksta „Audi lunar quattro" bandymai.





Šaltinis: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/astronomija_ir_kosmonautika/S-53246/straipsnis/Audi-susiruose-i-Menuli-Video

Aukštyn