Forum KAPUT :)

Pradėjo arkliukas, gegužės 09, 2019, 09:22:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

arkliukas

Manau, forumas oficialiai laikytinas nudvėsusiu, nugaišusiu ir beverčiu. Deja, bet tokia realybė, o žodžius vynioti į vatą nėra ko. Jau pakaks čia tylios stebėsenos, kaip šitas forumas pavirto dviejų erudicija nepasižyminčių asmenų diskusijų arena.

Taigi, kur tokie grandai dingę kaip @Master ? Kaip @Teroras ? Kaip @Asasinas ? Ir krūva kitų didžių forumo narių, kurie čia įnešdavo tam tikros diskusijos auros, kada dar buvo galima sakyti, kad paranormalybėmis yra domimasi, apie jas konstruktyviai diskutuojama. O kas dabar? Nieko. Visiškai nieko.

Forumas virto juodąja skyle, šiknaskyle, deja. Taigi, forum kaput. Ačiū už dėmesį. Jau išsiliejau.

Vytautas

Forumų laikai praėję. Tuo labiau susijusių su paranormaliais reiškiniais. Nes nieko nevyksta. :) Kitas momentas visi sėdi socialiniuose tinkluose kurie nukonkuravo forumus. Na bet kas čia likęs gyvas tai ir egzistuoja truputi. Bet tokie jau procesai žemiški reikia gimti reikia ir mirti. :) Taip kad viskas natūraliose normos ribose. :)

violetpink1

O dėl ko forumas - ar net kiti forumai - turėtų būti aktyvus? Visuomenėje nėra pakankamai veiksnių tokiam dalykui.
Tam tikru laiku buvo, kuomet atsirado nauja informacija; vėlgi - kiek ji tiesa, o kiek ne, yra svarstytina tema, tačiau padarė savo įtaką ir sukėlė tam tikru metu savotiškas diskusijas.
Dabar to nėra, o ir žmonės pasikeitė: labiau žiūrima kasdienių gyvenimo elementų svarbos, o ne kokio nors svaigimo apie atskrisiančius ateivius, pasaulio pabaigas ar net ale "pasikeitusias vibracijas"...
Nesakau - gal ir keičiasi kas, bet tikrai ne tokiais tempais kaip nupasakoja tam tikro pobūdžio tinklalapiai, čenelingais nuo neva Jėzaus Kristaus, Morijos ir kitų...  :)
Yra metas domėtis naujomis sąvokomis ir metas tai taikyti gyvenime, o jei pritaikyti neįmanoma - tie dalykai lieka tik teorija, kuri, beje, gali būti tik saldus melas...
Taip yra su labai daug temų, kurios buvo populiarios tam tikru metu.
Aš, beje, irgi dalyvavau anksčiau tose diskusijose.
Apie vienus dalykus sakyčiau tą patį ką ir tuomet, apie kitus kiek kitaip, o yra temų apie kurias visai nesakyčiau nieko. Kiekvienas praeina asmeninę evoliuciją, taip pat ir tokiomis diskusijomis.

TinSoldier

Citata iš: arkliukas  gegužės 09, 2019, 09:22:43Manau, forumas oficialiai laikytinas nudvėsusiu, nugaišusiu ir beverčiu.
O, kad šitie žodžiai nueitų tiesiai dievui į ausį.
Bet tokia tema buvo ne viena. Pavyzdžiui, forumas dar tos pačios Master RIPintas dar 2014 metais: https://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2931.0

Na, bet visos viltys į tai, kad šis kartas nemeluotų.


elteide

Citata iš: TinSoldier  gegužės 09, 2019, 11:52:25O, kad šitie žodžiai nueitų tiesiai dievui į ausį.
Bet tokia tema buvo ne viena. Pavyzdžiui, forumas dar tos pačios Master RIPintas dar 2014 metais: https://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2931.0

Na, bet visos viltys į tai, kad šis kartas nemeluotų.


kaip lietuviška...
:D

klajunas

Citata iš: TinSoldier  gegužės 09, 2019, 11:52:25Na, bet visos viltys į tai, kad šis kartas nemeluotų.
Iš tikro šis forumas kuo greičiau turi būti uždarytas, nes jame daug nuodingos, šizofreninės informacijos, žalojančios jauną intelektą. Negana, to kenkimas yra tyčinis, darant bloga su sadistinės šypsenos veide perkreipta mimika.

Kuo blogiau, tuo geriau.  :D

arkliukas

@Vytautas forumų laikai nepraėjo dar. Ir yra realu jiems ir atgimti, jeigu bus imtasi teisingų veiksmų. O užsienyje vis dar yra super galingų forumų, kurie ne tik didžiuliu lankomumu pasižymi, bet ir gerais finansiniais pasiekimais. Išties anomalija.lt savo laiku irgi turėjo progą turėti neblogą lankomumą ir netgi užsitikrinti, kad forumas neštų šiokias tokias pastovias pajamas, jo nepadarant įkyria melžiama karve. Tačiau administracijos padarytos nedovanotinos klaidos ir numarino šį forumą.

Dabar kas sąlygojo forumų apmirimą:
1. Iš mIRC laikų atėjusi bano sąvoka. Jau patys mIRC laikai žymi kažkokius interneto tamsiuosius amžius, kai susiburdavo chat room'ai su branduoliuku, kuris banindavo viską ir bet ką, kas neatitinka pagrindinės chat room'o linijos. Liūdna, bet šita nesąmonė persimetė ir į forumus ir netgi išsivystė labiau. Tai yra, atsirado dar įmantresni banai, netgi pagal IP adresus tapo lengva baninti. Po to atsirado durnystės, tokios kaip "one customer per IP". O jeigu tuo pačiu IP naudojasi dešimt skirtingų žmonių? Arba šimtas? Taip laisvai gali būti ir dažnai būna. Taigi, pseudoapsaugos ir banai išties prisidėjo prie forumų durnystės mirties.

2. Iš tų pačių mIRC laikų atėjęs polinkis formuoti adminų, moderų, user'ių po sparneliu ir atskalūnų kastas. Tai yra, susiformuodavo savose sultyse tarpstantis branduoliukas, o naujiems nariams į jį įsilieti tapdavo vis sunkiau. Jeigu ir nesityčiodavo atvirai, tai leisdavo suprasti, kad čia naujiems nariams vietos per daug nėra. Žodžiu, paprastas žmogiškumas iš neigiamos pusės persimetė į informacines technologijas.

3. Atsiradę socialiniai tinklai. Socialiniai tinklai iš esmės sudarė sąlygas kiekvienam IT neišmanančiam kvaileliui susikurti savo grupę, t.y. forumo prototipą.

4. Vėlgi tie patys socialiniai tinklai. Jie sudarė bano nebuvimo iliuziją ir sudarė sąlygas žmogui matyti tą turinį, kuris jam labiausiai patinka (štai todėl juk Facebook neturi "Dislike" mygtuko). Tačiau tai yra iliuzija ir tuoj paaiškinsiu kodėl.

5. Sudėtingas turinio valdymas forumuose irgi nepadeda.

Dabar kokios aplinkybės palankios forumams atgimti:
1. Tikėtina, kad greitu laiku banai pagal IP išnyks, kadangi galutinai įsigalės IPv6 ir kiekvienas net padorių IT žinių neturintis snargliukas galės už centus prispirkti trilijonus IPv6 adresų. Kodėl? Nes IPv6 adreso dydis yra 128 bitai, kas reiškia, kad iš viso yra net 3,4*10^38 galimų IP adresų kombinacijų, taigi, dabar kiekvienam Žemės gyventojui galėtum duoti net po apie 4,25*10^28 IP adresų. O trilijonas tėra "vos" 10^12. Taigi, įsigalėjus IPv6, tie IP adresai bus dalinami pusvelčiui. O dabar įsivaizduokime baną pagal IP. Tegul tas trilijonas IPv6 pagal tam tikrus kriterijus atitinka pseudoatsiktinės sekos reikalavimus, tai yra, iš esmės neįmanoma parašyti kompaktiškos funkcijos, apibrėžiančios naudojamų IPv6 poaibį, arba vadinamasis Kolmogorovo sudėtingumo parametras yra lygus pačiam informacijos kiekiui, kurį būtų norima sutraukti. Taigi, norint juos užbaninti, reikėtų kiekvieną atskirai mesti į duomenų bazę. Kad užbanintum trilijoną IPv6, reikėtų kažkur 116,42 TB dydžio duomenų bazės. Tai yra milžiniška duomenų bazė ir tokios prabangos vien banui sau neleistų net FB su Google (kaip žinia, dėl to jie ir dabar jokių IP adresų nebanina jau seniausiai). Taigi, banai pagal IP tikrai išnyks artimiausiu metu. O dabartinių forumų adminams siūlyčiau šitos nesąmonės atsisakyti jau dabar, nes tai nepadeda.

2. Socialiniai tinklai yra puiku, leidžia kelti bet kokį turinį. Tačiau socialiniuose tinkluose nėra anonimiškumo ir net neturi niekas teisės jo įgyti (nebent nenaudosi socialinių tinklų išvis, bet toks čia ir pasirinkimas). Kita vertus, anonimiškumas yra prigimtinė kiekvieno žmogaus teisė ir štai čia forumai yra pajėgūs ją suteikti. Gal ne taip kaip image board'ai, bet techniškai tai yra įgyvendinama. Aišku, šiuolaikiniai žmonės to dar nesupranta, bet rinkos situacija ir IT įsigalėjimas joje lems, kad žmonės turės įgyti vis aukštesnio ir aukštesnio lygio kompiuterinį raštingumą, kas neišvengiamai nulems, kad galiausiai pradės žmonės suvokti, kiek duomenų atiduodama ne internetui pirmiausia, o globalioms megakorporacijoms. Va tada žmonės pasisuks į kitus variantus. Tai gali būti image board'ai. Apie juos užsiminsiu irgi šiek tiek. Jie jau dešimtmečius išgyvena milžinišką klestėjimą ir panašu, kad ateityje klestės dar labiau ir netgi turės didžiulę politinę įtaką rinkimams kaip tą parodė 2016ųjų metų JAV prezidento rinkimai. Net Facebook'o įkūrėjas cukriukas negalėjo patikėti, kad jo milžiniškas socialinis tinklas negalėjo paveikti JAV prezidento rinkimų taip kaip tą padarė populiari šiknaskylė 4chan. O kodėl 4chan klesti, tai dėl to, kad atsiranda žmonių, kurie jau dabar suvokia, kas yra duomenų rinkimas, sekimas. Ir naudoja alternatyvas mintims reikšti. Ir forumai čia irgi gali įsipaišyti. Pastebėkime, kad image board'ai, tokie kaip 4chan, atsirado praktiškai panašiu laiku kaip ir forumai, tačiau pastarieji išmirė, o pirmieji suklestėjo. Tad kas nutiko? Pirmieji paprasčiausiai atsisakė žalingos banų, branduolių kultūros. Forumams to irgi reikėtų ir galėtų sugrįžti į gyvenimą.

3. Tie patys socialiniai tinklai per prievartą bruka savo "teisingą" politinę liniją (štai jums ir bano iliuzijos nebuvimas). Ar kas nors girdėjo apie pastarųjų dienų įvykius, kai tokie žmonės kaip Alex Jones, Paul Joseph Watson išlėkė iš Facebook'o ir Instagram'o? Man tai ypač keista, kad Lietuvos spauda apie tokius dalykus tyli, nes šie žmonės turi nemenką svorį tarp dešiniųjų ir manau, kad bent jau padoriu nešališku analitiniu straipsniu buvo galima apie juos kažką paminėti. Bet, matyt, mūsų geltonajai spaudai vėl O. Pikul krūtinės spenelių raštas bei sėdynėje esančio celiulito kiekis įdomesnis nagrinėjimui. Taip, galite nesutikti su jų idėjomis, tačiau jie atstovauja dešiniųjų idėjų politinę mokyklą (panašiai kaip yra kairieji laikraščiai, taip jie yra dešinioji mintis). Ir kiekvienos demokratiją gerbiančios valstybės, institucijos požymis yra gerbti visiškai visas politines idėjas. Socialiniai tinklai to nedaro - jie blokuoja tai, kas jiems nėra paranku. Tas pats Facebook'as toliau leidžia reikštis islamistų teroristų grupėms ir burti jaunuolius "šventajam karui", o štai dešinieji, kritikuojantys ES imigracijos politiką, islamistų teroristų dangstymą spaudoje yra blokuojami. Image board'uose visos idėjos yra laukiamos. Tai vėlgi, kai žmonės įgis daugiau kompiuterinio raštingumo, ims rinktis tuos šaltinius, kurie gerbia visas nuomones, o ne tik tas, kurios parankios kažkokioms korporacijoms. Forumai čia irgi galėtų įsipaišyti. Priėmę image board'o kultūrą mintims reikšti, galėtų labai stipriai suklestėti.

4. Socialiniai tinklai yra praktiškai apie viską. Bet, žmonės, jeigu kažkas tinka viskam, tai paprastai tas kažkas netinka niekam (pavažinėkite su universaliomis padangomis ir po to keiskite tvarkingai padangas tarp vasarinių-žieminių). Tad galiausiai socialiniai tinklai specializuojasi, o tau jau ir tampa kažkuo panašaus į forumą.

5. Forumai išsitaisę turinio kūrimo spragas (pavyzdžiui, adminai turėtų siūlyti tik pradinį turinį, o po to jau nariai patys turėtų kažkaip tą turinį kurti tiek kategorijų lygyje, o ne tik temų ir žinučių), galėtų vėl sėkmingai sužibėti.

Tad iš esmės forumai gali ir gyvuoti. Bet, aišku, anomalija.lt tai tikrai negyvuos. Vien jau dėl to, kiek narių buvo išbaninta dėl jų kažkam įžeidžios nuomonės. Arba kaip susiformavę ir savose sultyse tarpstantys nariai naujus narius iškoneveikdavo. Deja, toks elgesys niekam nepadeda. :)

Starkids

#7
liepos 01, 2019, 12:18:14 Redagavimas: liepos 01, 2019, 22:21:04 by Starkids
Na forumas dar nemire, kažkiek funkcionuoja. Bet žinoma, jis jau nebetoks kaip 2011-2013 metais. Manau, kad forumu laikai dar nepraejo ir šį foruma galima vėl paversti gan populiariu, tik reikia nemažai ir pačios anomalijos savininkų/administracijos darbo įdėti į tai. Bet šiaip, forumas dar laikosi neblogai, kartais vistiek dar kasnors parašo pora pranešimų ar sukuria kokia tema.
Citata iš: TinSoldier  gegužės 09, 2019, 11:52:25O, kad šitie žodžiai nueitų tiesiai dievui į ausį.
Bet tokia tema buvo ne viena. Pavyzdžiui, forumas dar tos pačios Master RIPintas dar 2014 metais: https://anomalija.lt/forum/index.php?topic=2931.0

Na, bet visos viltys į tai, kad šis kartas nemeluotų.
@TinSoldier kodėl tu taip nori, kad šitas forumas užsidarytu? :)

violetpink1

Yra ne vienas būdas, kaip palaikyti ugnį: galima per forumą, o galima ir per tinklaraštį, tačiau aš visuomet buvau ir tebesu daugiau už forumą, negu už tinklaraščio platformą, kad ir kaip bebūtų sukonfigūruota ir net jei leidžiama rašyti visiems - pvz. visų bendras tinkalraštsi ar visų bendras forumas - aš esu už forumą, forumo platformą;  :) Žinoma, nieko nėra nepakeičiamo - nebūtų anomalija.lt, būtų kažkoks kitas projektas, va, man pačiam jau nuo seniai kirba mintis pakurti forumą po kokiu nors adresu...  :) ištikrųjų - tai nieko sudėtingo...  ;) žinoma, kol projektas taptų plačiau žinomas, įsibėgėtų, praeitų laiko; šiuo metu mano galimybės kurti tokį dalyką gan ribotos, tad naudojuosi anomalija.lt projekto teikiama galimybe rašyti įrašus forume; jei tokio ar jokio kito panašaus projekto nebūtų, tikriausiai mėginčiau įžiebti šią ugnį savomis pastangomis; šiais laikais tai išties nėra sunku...

arkliukas

Anomalija nuėmė baną @inkognito ? Vis kažkokia pažanga. Čia vadinasi dirbtinis kvėpavimas forumui ar kaip čia mediciniškai tiksliau būtų išsireikšti? :)))

Starkids

#10
rugpjūčio 01, 2019, 12:52:24 Redagavimas: rugpjūčio 01, 2019, 22:57:10 by Starkids
Citata iš: arkliukas  rugpjūčio 01, 2019, 10:07:19Anomalija nuėmė baną @inkognito ? Vis kažkokia pažanga. Čia vadinasi dirbtinis kvėpavimas forumui ar kaip čia mediciniškai tiksliau būtų išsireikšti? :)))
Tai, kad jam tas banas buvo nuimtas žymiai ankščiau. Tačiau dėl taisyklių pažeidinėjimo jis labai greitai surinko 90% ispėjimo lygi.

.L.U.T.H.O.R.

5 metai kaip jokio ban neturi inkognito. Jisai pats pasirinko čia nieko nerašyti :)

Aukštyn