Vaikų bausmės

Pradėjo advena, rugsėjo 08, 2012, 19:44:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

advena

rugsėjo 08, 2012, 19:44:36 Redagavimas: rugsėjo 11, 2012, 23:04:31 by Benamis
Manau tai ne vaikai, o paaugliai. Kai kurie paaugliai yra protingi ir atsakingai žiūri į gyvenimą. Žinoma, visokių pasitaiko.

paragraf 78

Pagal įstatymus vaikai yra visi asmenys iki 18 metų. Šiandien buvo grupelė nuo kokių vienuolikos iki penkiolikos metų. O ta gauja kur siaučia tai trylikiniai.

advena

Ojojoj...Jiems trūksta veiklos, o labiausiai tai priežiūros. O kodėl patys žmonės nesiima veiksmų ir neįskundžia tų vaikų tėvams?

paragraf 78

Tai vaikai iš asocialių šeimų ir tėvams visiškas dzin ką daro jų atžalos. Tokia jau realybė. Tėvai užkrauna visus auklėjimo rūpesčius mokyklai ir tada gaunasi kaip gaunasi.

advena

Jeigu tėvams dzin tai tada tegu žmonės parodo kur tų vaikų vieta.

Beelzebub

Tai manai, jog smurtas prieš neklausančius vaikus yra išeitis? Nes aš tai smurtą vaikystėje laikau viena iš priežasčių, kodėl dabar esu toks niekam tikęs ir pasimetęs, bei pilnas pykčio, paranoidinis ir depresuotas asmuo. :)

.L.U.T.H.O.R.

Fizinės bausmės, greičiau sužalos vaikų psichiką, nei atves į doros kelią :)

paragraf 78

O ką siųlote kaip alternatyvą? Pokalbiai su vaikais nieko neduoda, jie nesupranta. Štai kai žino jog už veiksmus gali būti bausmė, tai jau kitas reikalas. Jie pradeda skirti kas yra blogai, nes už blogus veiksmus gali gauti į kailį. O jei tik susilauks pokalbio, tai jiems tai nieko nereiškia.
Per vaiko psichologijos paskaitas mus mokė kad kartais paragauti rykštės yra visai normalu. Ta prasme už tikrai didelius nusikaltimus įkrėsti beržinės košės yra gerai, blogai kai vaikas mušamas dėl bet kokios smulkmenos.

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 10, 2012, 08:50:29
O ką siųlote kaip alternatyvą? Pokalbiai su vaikais nieko neduoda, jie nesupranta. Štai kai žino jog už veiksmus gali būti bausmė, tai jau kitas reikalas.


Bet bausmė nebūtinai turi būti fizinė. Be to, bausmė, jei ji nėra visiškai neišvengiama, ne tiek mažina blogą elgesį, kiek skatina jos vengimą. Jei neturėsi galimybių vaikui į galvą trenkti, tai jis vėl blogai elgsis.

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 10, 2012, 08:50:29
Jie pradeda skirti kas yra blogai, nes už blogus veiksmus gali gauti į kailį. O jei tik susilauks pokalbio, tai jiems tai nieko nereiškia.


Bet bausmė, jei ir sumažins neigiamą elgesį, neskatins teigiamo elgesio. Nebus pateikiamos elgesio alternatyvos. Taigi nelabai daug naudos iš tokių bausmių. Nebent vaikui įdiegta baimė, agresyvaus elgesio modelis, ir atidesnis blogo elgesio slėpimas nuo tėvų.

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 10, 2012, 08:50:29
Per vaiko psichologijos paskaitas mus mokė kad kartais paragauti rykštės yra visai normalu. Ta prasme už tikrai didelius nusikaltimus įkrėsti beržinės košės yra gerai, blogai kai vaikas mušamas dėl bet kokios smulkmenos.


Kur tokią paskaitą turėjai? Kažkodėl turiu nuojautą, kad KTF :))) Ir ją vedė koks nors kunigas ar teologas, o ne psichologas. Tipo ne?

Vaikai labai imliai perima elgesį, ypač blogą. http://www.youtube.com/watch?v=zerCK0lRjp8
Mušdamas vaiką tiesiog išmokysi jį muštis. Tai toooli gražu ne efektyviausias bausmės būdas.

Be to, bausmės tarsi 'išperka' kaltę. Gavo vaikas per užpakalį ir jaučiasi tarsi blogo elgesio pasekmių nebėra, nes jau atkentėjo už jas. Tai trikdo vaiko sąžinės raidą.

Formuojant vaiko elgesį svarbiausia skatinti ir apdovanoti teigiamus poelgius, o ne bausti neigiamus. Aišku, be bausmių neapseisi. Bet tai toli gražu nebūtinai turi būti mušimas. Yra tiek daug vaikiškų norų, principų ir t.t., kuriuos galima panaudoti baudžiant. Mušimas labai jau neorginalus būdas :) Ir labiau žalingas, nei naudingas.

Beelzebub

Smurtas niekada nebuvo ir nebus išeitis auklėjant vaikus, ir net neabejoju, kad nemažai kam vėliau atsilieps psichologinėmis problemis. Ir aš čia ne filosofuoju, o kalbu iš patirties.

Paragraf, sakei "Ta prasme už tikrai didelius nusikaltimus įkrėsti beržinės košės yra gerai, blogai kai vaikas mušamas dėl bet kokios smulkmenos". Tai vat būtent, kas vieniems tėvams gali atrodyti, kaip tu minėjai smulkmena, kitam galbūt atrodys didelis nusikaltimas. Tėvai žinodami, kad smurtas yra labai gera bausmė, tikrai nevengs jos panaudoti, ir galų gale gali pradėti naudoti perdažnai ir per žiauriai, taip pat ir dėl smulkmenų, vietoj to, kad bandytų auklėti barimu, stovėjimu kampe, atėmimu konors, ar whatever. Nepamirškite, kad ir vaikas gali priprasti prie lengvų fizinių bausmių, pvz pliaukštelėjimo per užpakalį, ir vėliau tokioms priemonėms nustojus veikti, tėvai gali imtis vis didesnio smurto, kad sutramdytų vaiką.

Galiu pasakyti, kad mano patirta "beržinė košė" tikrai proto man daugiau neįkrėtė, pasidariau agresyvus ir dažnai nevaldantis pykčio, ypač prieš tėvus. Žinau, kad čia gal atrodo asmeniški dalykai kuriuos sakau, bet man taspats. Ne kartą ta "beržinė košė" buvo nuėjusi iki mėlynių, plaukų kuokštų išrovimo, ir kelis kartus iki kraujo. :) Taip kad galbūt čia lengviau piršti fizines bausmes tiems iš jūsų, kurie arba to nepatyrėte, arba patyrėte gana minimaliai ir "proto ribose" taip sakant.
Bet nepamirškite, kad ir tėvams ne visada gera nuotaika ir jie dažnai būna pavargę, pikti ir suirzę nuo darbo, bet taip pat ir patys gali turėti kokių psichologinių problemų. Tad jų tas smurtas labai greitai gali pasiekti ribas ir jas peržengti.
Nesakau, kad gerai kai vaikus lepina, leidžia jiems viską ir t.t., bet smurtas tikrai nėra išeitis. Juk pastebėjote, kad ir įvairių psichologinių ligų aprašymuose dažnai prie ligos priežasčių būna paminėtas smurtas. Kad ir mažas smurtas, jums galbūt atrodo, kad nėra toks baisus, bet kokiam jautresniam vaikui galbūt išliks atmintyje.

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  rugsėjo 10, 2012, 11:04:43

Kur tokią paskaitą turėjai? Kažkodėl turiu nuojautą, kad KTF :))) Ir ją vedė koks nors kunigas ar teologas, o ne psichologas. Tipo ne?


Pas mus ne vien kunigai dėsto. Psichologiją dėsto psichologijos daktarai, istoriją - istorijos, filosofiją - filosofijos ir t.t. Kažkaip siaurai tu tą mūsų fakultetą įsivaizduoji.

Ištisos kartos žmonių užaugo gaudamos į kailį ir nieko. Dabartiniams vaikams irgi pravartu būtų paragauti beržinės košės, gal tada būtų ne tokie išlepę niekadėjai. Ar nepastebėjai, kad kai tik prasidėjo visokios vaikų nelupimo psichologijos, taip ir atsirado begalė mažamečių nusikaltėlių?

Teroras

Pilnai sutinku su paragrafu... Kai prasidejo tos visos pseudo-psichologines nesamones, tai uzaugo tiesiogine sio zodzio prasme "beprociu karta". Jokiu tikslu, jokio uzsibrezimo, zino tik teises, bet ne pareigas ir t.t. (nekalbu apie visus, taciau dauguma tai tikrai).

Kas del fizines bausmes: mano tevai kartais gaudavo dirzo, as vaikysteje keleta kartu ragavau tos koses, taciau isaugom. Tiek mano tevai yra, tiek as - visi savo vietoje, nei tu psichologiniu traumu nei panasaus meslo. Suprantu, kai yra baudziama fiziskai uz bet koki menknieki, taciau nematau nieko blogo, jeigu ne is visos jegos trenksi per uzpakali savo vaikui kai tikrai tai bus reikalinga.

Bildukas

Niekada nepritarsiu jokioms smurto israiskoms nei pries vaikus , nei pries suaugusius , nei pries gyvunus. Mano vaikai uzaugo ir auga nelupti ir ne banditai , ir ne akiplesos, zino ir pareigas ir teises . Vaikai auga "laukiniais " ,kaip jus sakote , ne del dirzo negavimo , o del to , kad jie tiesiog apleisti. Daznai tevai dirba daug ir galvoja , kad skudurai , geras maistas , elektroniniai zaisliukai gali atstoti vaikui bendravima - tipo as ji maitinu , rengiu , i mokykla leidziu, suteikiu stoga virs galvos - ko jam(jai) dar reikia ? Vaikas ne kiaule tvarte , kad jam uztektu edalo ir sauso sieno po kojomis. Vaikui reikia jusu bendravimo , jusu pavyzdzio , jusu palaikymo , pagyrimo ar sudraudimo . Niekas nepakeis jusu , nes jus esate pirmieji ir pagrindiniai vaiko mokytojai - ne skriaudejai , ne smurtautojai ar dresiruotojai , o MOKYTOJAI . Kai ateis laikas pasirinkti ar alaus bambalis su draugais , ar pasivazinejimas dviraciais su sunimi ar dukrta , pagalvokite koki jus noretu matyti jusu atzala ? Buti Tevu ar Motina  - pats atsakingiausias darbas gyvenime , reikalaujantis atsidavimo , pasiaukojimo iki paskutinio atodusio. Zmones , kiek jums metu , po galais  :D , kad taip kritikuojate jaunimeli ? As galvojau , kad as cia pats seniausias  :D . O siaip - ka pasesi , kiek darbo idesi , toki ir derliu pjausi. ;)

TinSoldier

Puikus post'as, Bilduk. Puikus. (yes)

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 10, 2012, 20:55:20
Pas mus ne vien kunigai dėsto. Psichologiją dėsto psichologijos daktarai, istoriją - istorijos, filosofiją - filosofijos ir t.t. Kažkaip siaurai tu tą mūsų fakultetą įsivaizduoji.


Tiesiog dažnokai informacija iš tavo paskaitų labai abejotina tokia būna :))) Jums dėstantys specialistai dažnokai pateikia kitokias išvadas, nei 'meinstryminiai' tų pačių sričių specialistai. Bent jau toks įspūdis susidaro, iš tavo žinučių, kurios remiasi paskaitų konspektais ir pan. Gal ir nusišnekėjau, per daug kabinėjuos. Tiesiog taip pasirodė man :)

Beelzebub

Nu blem, paragraf, Terore, bent perskaitėt mano post'ą? Nes atrodo aiškiai išdėsčiau kodėl smurtas yra blogai. Bet jūs toliau varot savo apie "beržinę košę".

Aukštyn