Organu donoryste po mirties

Pradėjo Benamis, spalio 01, 2012, 22:41:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

crystal

#45
spalio 04, 2012, 16:57:44 Redagavimas: spalio 04, 2012, 17:01:23 by crystal
Citata iš: eternal.bliss  spalio 04, 2012, 13:28:23

Nesiekiu palengvinti kitų gyvenimo, siekiu išspręsti problemą, kad ji išnyktų. Tokiu būdu kaip tu matai- nieko žmonės neišsprendė iki šiol, tik prailgino kančią, padidino jos mąstą.

Iš visų tavo post'ų susidarau nuomonę, kad tu visus žmones laikai idiotais. Jai jau turi tokią užtikrintą nuomonę ir tokį neva unikalų mastymą, tai gal tu imiesi kažkokios "švietėjiškos" veiklos pasauliui? Išvedžiojinėt ir sakyt kaip viskas blogai, gali visi, bet ar esi gyvenime susidūręs su žmonėm, kuriem tikrai realiai padėjai?

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: TinSoldier  spalio 04, 2012, 16:27:18

Galvoji, dabar maža karo lauke kančios? Manai, kad dabar kariams visiškai nusispjauti, kai mato kaip į galbalus išsitaško jų draugai? Manai, dabar artimiesiems visiškai nerūpi, kai pasibeldžia į duris pranešti apie mirusį sūnų/tėvą/brolį ir pan? Bet, jei mirčių skaičių nuo 1.00000000 pakelsim ik 1.50000000 staiga žmonės atsibus? Juokinga :D


Juokinga, bet galbūt tie 1.50000000 ir yra toji kritinė masė.

Žmonės ne idiotai, o nusidėjėliai, o žemė yra pragaras :)

eternal.bliss

Jeigu negirdėjai jau dabar yra rengiamos konferencijos kuriose Amerikos kariai tiesiai šviesiai viską sako, pasidomėk. Tas skausmas juose ir matymas pažadino.

"blogis" paprasčiausiai negali išsilaikyti pats savęs, jeigu jo savo energija nešersi ir situacijų neglaistysi jis pats save suvalgys. Disharmonija visada pabaigia savo kelią visiška destrukcija ir susinaikinimu.

Be to TinSoldier jei supranti, kad žmonėmis lengva manipuliuoti ir jiems įmesti idėjas, tai iš kur žinai kad donorystė tai ne tokia pat idėja kaip ir patriotizmas? Patriotas irgi mano, kad tarnauja gėriui.

crystal- o ar tai ką darau tai ne švietimas? be to nesakau, kad kažkas "blogai", taip yra, tiesiog pateikiu viską ant lėkštės, kad matytum, o pasirinkimas tavo. Jeigu suprastum kad visa informaciją kurią gauni yra tik valdomas žmonių švietimas ir tikslingas informacijos pateikimas, Kaip tada suprastum kas iš tiesų tiesa? Realiai padedu visiems kuriems reikia pagalbos, kurie nori keistis, Nepadedu žmonėms kurie nenori keistis, bet nori viską turėti, tokia pagalba yra beprasmė ir betikslė jie turi valgyti savo užaugintus vaisius, kol pajus jų skonį.

TinSoldier

Na, logikos tavo postuose yra.
Bet su tavim niekada nesutiks joks žmogus, turintis nors lašelį empatijos :)

Man atrodytų tiesiog žvėriškai amoralu aukoti galasžinokelių žmonių gyvybes, kad ateityje galbūt išgelbėti kažkiek kitų žmonių.

Tie žmonės, kurie turi kitokias ideologijas, kitokius gyvenimus ir kitokias vertybes lygiai lygiai tiek pat nusipelnė gyventi, kiek ir kiti. Todėl atsikratyti tų žmonių - amoralu. Kovojant su ideologijomis, vertybėmis negalima pasikliauti vien destrukcija. Reikia kūrybos. Reikia alternatyvos. Kritinę masę galima pasiekti arba didinant skaičius, arba verčiant vienus skaičius kitais. T.y., - galima arba žudyti žmones, arba atversti juos į kitą ideologiją. Kadangi manau,  kad propaganda ir žodis nei kiek nenusileidžia(ar net pralenkia) ginklą - pirmasis variantas man atrodo moralesnis ir efektyvesnis.

Citata iš: eternal.bliss  spalio 04, 2012, 18:31:23
Be to TinSoldier jei supranti, kad žmonėmis lengva manipuliuoti ir jiems įmesti idėjas, tai iš kur žinai kad donorystė tai ne tokia pat idėja kaip ir patriotizmas? Patriotas irgi mano, kad tarnauja gėriui.


Todėl, kad donorystės veiksmas geras pats iš savęs, iš esmės. Nėra blogo tiesioginio atoveiksmio. Šitas veiksmas remiasi vienintele idėja: "padėk kitam". Remiasi altruizmu, kuris yra pamatinis, prigimtinis ir tikras. Patriotizmas, kita vertus, yra dirbtinė vertybė, kurios pagrindinė idėja: atskirtis. Todėl nea, nemanau, kad galima šituos du dalykus lyginti.

P.S. Įdomūs tavo post'ai.

crystal

Citata iš: eternal.bliss  spalio 04, 2012, 18:31:23

Jeigu suprastum kad visa informaciją kurią gauni yra tik valdomas žmonių švietimas ir tikslingas informacijos pateikimas, Kaip tada suprastum kas iš tiesų tiesa?

Suprantu ką norėjai pasakyt. Savo "tiesą" kuriu ant man pateiktos informacijos pamato (nes man ji neatrodo netikslinga ar nelogiška), o paskui "kraunu" iš viso kito po truputi. Tiesiog atsirenku. Taip su laiku viską ir susidėlioju. Šiaip apie tavo "švietimą" norėjau pasakyti platesne prasme. Bet čia neesmė.

Kas dėl kitokių vertybių, tai nemanau, kad moralu ir efektyvu tiek atvertinėt, o tuo labiau žudyt. Tas atvertinėjimas nuskambėjo kaip nefizinės prievartos forma. Reiktų kitokių priemonių. Bet čia jau nuklydom nuo temos ;D

Kas dėl pačios donorystės, netikslinga žmogaus ligų (ar atsitikimų) nurašinėt kaip jo paties problemų. Man tai skamba truputi nežmogiškai. Nevisada radus priežastį pavyks atitaisyti pasekmes. Todėl tam gali padėti patys paprasčiausi pagalbos būdai.(šiuo atveju donorystė)

TinSoldier

Citata iš: crystal  spalio 04, 2012, 20:00:25
Kas dėl kitokių vertybių, tai nemanau, kad moralu ir efektyvu tiek atvertinėt, o tuo labiau žudyt. Tas atvertinėjimas nuskambėjo kaip nefizinės prievartos forma. Reiktų kitokių priemonių. Bet čia jau nuklydom nuo temos ;D


Joa, čia teisinga. Iš kažkokių mano namų darbų ištrauka: "Pasak Naom Chomsky, propoganda demokratijoje yra tas pats, kas prievarta diktatūroje. Totalitarinėse šalyse, nukrypęs nuo valstybinės „tiesos", gausi lazda per nugarą. Tai yra, taip kontroliuojami žmonių veiksmai. Demokratijoje propoganda veikia kitaip. Ji siekia kontroliuoti mūsų mintis, o ne veiksmus."

Abu metodai gana blogi. Bet trečio būdo, kaip keisti pasaulį aš nežinau :) Vis dėl to, didžioji dalis žmonių - avinai. Ir kažkas kažkur juos veda arba vienu arba kitu būdu. Tai, jei reikia rinktis prievartą arba smegenų plovimą - man kiek priimtinesnis smegenų plovimas. Jei kas turit kitą pasiūlymą(neskaitant eternal.bliss nihilistinės apatijos) - būtų įdomu sužinot :)

eternal.bliss

Matai yra daug suvokimo lygių. Viename laikai kitą žmogų kažkokiu kitokiu- kuriame gali pasireikšti patriotizmas ir niekinimas, kitame jį laikai draugu, kur pasireiškia altruizmas, dar kitame tu tą žmogų laikai savimi, ir supranti, kad viskas yra tik šokis tarp savęs.
Šiuo palyginimu tu esi 2 būsenoje, suvokime, todėl kaip tau atrodo patriotizmas nelogiškas ir nepriimtinas, taip ir man atrodo, kad visa patirtis yra tam, kad ją patirtum nes tu pasirinkai tai ir visa ką darei vedė tave iki šio rezultato nesvarbu ar jis yra skausmas ar euforija ar ramybė, tai tavo patirtis. Taip žmogus gali norėti kito, bet jam nepatyrus tos patirties ir nesupratus jos, jis pastoviai prieis tą pačią būseną tą patį skausmą kol jo nesupras, neišgyvens pilnai ir nepradės eiti kitu keliu.

Turiu empatiją didžiulę, bet kitoks supratimas priveda prie kitokių veiksmų.
Visi nusipelnė gyventi nes gyvena, bet visi pasirinko patirtį kurią patiria. Nekovoju su skausmu- kovoju su skausmo priežastimi, nes kitaip tavo "mūšiai" ir laimėjimai niekada nelaimėtų pačio "karo".

Alternatyva yra. Pats žmogus norintis nutraukti skausmą ir neigiamas emocijas bei įvykius- turi iš pradžių juos panaikinti viduje. Be to juk ir darom tai čia :)

Kaip ir sakiau patriotizmas yra egoizmo atmaina- izmas, tu esi aukščiau esi altruizmo būsenoje, bet tai vis tiek -izmas, tai pažengęs dualizmo supratimas (vėlgi -izmas)  :)  Tačiau tai tas pats dualizmas, supranti kitą žmogų kaip atskirą, kaip draugą, o gal net ne visada. Tačiau kitas laiptelis yra nedualistinis pasaulio suvokimas, ir jame viskas pasikeičia.
Negi niekada nepatyrei, kad kalbėdamas su patriotu niekada nesusikalbėsi jei esi altruistas? Šiuo atveju tai yra panašu, nes kalbama skirtinguose pasaulio suvokimuose, Todėl kiek tau nelogiškas yra patriotas, tiek man nelogiškas yra altruistas. Tačiau visi gyvename ant tos pačios žemės :)

crystal

Neskaitant, kad abu būdai blogi, tas smegenų plovimas man atrodo žiauriau ??? Kažkaip gyveni iliuzijoj, neteisingam, melagingam supratime, o tai kerta per vidinį žmogaus supratimą, žmonės tampa zombiais  ??? Diktatūroj bent jau supranti kas ir kaip yra blogai, nors ir esi suvaržytas  ??? Sunku pasakyt koks valdymas geriausias. Labai jau plačiu mastu kalbam. Gal konkretesnėj situacijoj lengviau būtų suprasti.  ???

astropasaulis

Galima rasti ir teigiamų, ir negiamų donorystės bruožų. Žmogus elgiasi netinkamai, gyvenime tik pramogauja, nesiekia dvasinio transcendentiškumo, jam sustreikuoja koks nors organas (tarkim inkstas). Tam žmogui ,,nusišypso" laimė. Jam persodina inkstą ir jis vėl gali grįžtį į norimą būseną. Galbūt tokie sukrėtimai yra būtini, kad pakeistų žmonių sąmoningą, kad pakreiptų jų mąstymą teigiama linkme? O tie donorai yra tiesiog angelai, kurie atėjo pakelti žmonių vibracijas, juos nušviesti, parodyti tinkamą kelią? Bet realybėje juk būna paradoksas: dažnai pasitaiko, kad kaip tik suserga geri, altruistiški žmonės, o tie kurie tik geria, linksminasi ,,dar ilgiau tempia". Jūs pasakysite, kad tai karma, bet tokia karma mane nuvylia. Kodėl ji negali tame pačiame gyvenime atsiskaityti?

eternal.bliss

crystal- logikos lygiai yra skirtingi, nes logika yra tiesiog ryšys tapt 2 dalykų, Todėl tavo pamatai gali būti neteisingi, neteisingas suvokimas, neteisingas ryšys. Pamatus sukūrė tau tėvai kaip ir visiems iš pradžių, ir aplinka, kaip ir mokykla, jei buvai atvira ir viską priėmei, tavo pamatai bus tiesiog sumesti kitų. Kaip tada gali sakyti, kad esi sąmoninga, eini savu keliu, ar tavo įdėjos ir norai yra tavo.

P.s.- vaistai nuo vėžio yra, elektromobilis irgi, kas iš tiesų atsitiko. :)

Plauti smegenų nesiruošiu- tiesiog paprasta logika ir visko sujungimas savaime yra priimtinas, nes tai parodo kas prie ko žmogų nuves, tada jis gali sąmoningai pasirinkti ko jis iš tiesų nori siekti.
Niekuo nereikia aklai sekti- reikia viską suprasti ir sąmoningai rinktis.

eternal.bliss

Astropasauli- Altruistas prisiima kitų karmą, egoistas neša tik savo. Todėl taip ir yra.

crystal

Citata iš: eternal.bliss  spalio 04, 2012, 20:37:28
Todėl tavo pamatai gali būti neteisingi, neteisingas suvokimas, neteisingas ryšys. Pamatus sukūrė tau tėvai kaip ir visiems iš pradžių, ir aplinka, kaip ir mokykla, jei buvai atvira ir viską priėmei, tavo pamatai bus tiesiog sumesti kitų. Kaip tada gali sakyti, kad esi sąmoninga, eini savu keliu, ar tavo įdėjos ir norai yra tavo.


Ir ką tuo nori pasakyti? Visi taip gyvename, visiem tuos "pamatus" kuria tėvai, mokykla, ir visa aplinka.  Vaikas juk negali iškart kažkokį individualų suvokimą tūrėti. Tas požiūris yra besivystantis reikalas. Jį gyvenime koreguoji ir tiek. Ir šiaip, nemanau kad yra sąvoka "klaidingas požiūris". Jis nebent kito atžvilgiu gali toks būti. Todėl tavo pasakymas "neteisingas suvokimas" gal man nelabai tinka.

eternal.bliss

Na žodžiu kalidingas, norėjau pasakyti klaidinantis, o neteisingas, tai kad jis tave ne visada nuves ten kur nori, negi nepastebėjai, kad einant juo dažnai patenki ne ten kur nori? ne ten kur jautiesi laiminga.

Todėl ir sakau, kad tai ratas, kurį suskaldyti gali tik skausmas ir tik tada žmogus gali prieiti kito suvokimo, kitokius pamatus pastatyti.

crystal

Nepavadinčiau to ratu. Tai tarsi nauja, tačiau kartu ir pradinė patirtis. Įvairūs išgyvenimai formuoja asmenybę. Tame tarpe ir skausmas ir ta "pradinė patirtis". Nereikia to "pamato" nuvertint. Jis gali pasirodyti ne toks ir klaidingas. O jei ir klaidingas, jį pakeis kiti potyriai, susiformuos naujas gyvenimo būdas. Tereikia rinktis. Tai priklauso nuo tavęs paties, ar tu aklai kažką pasirinksi ir garbinsi bei bruksi kitiem, ar vertinsi tai tik kaip naują išgyvenimą.

Aukštyn