Organu donoryste po mirties

Pradėjo Benamis, spalio 01, 2012, 22:41:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Neisha

Citata iš: TinSoldier  spalio 02, 2012, 17:39:53
Be to, kiek per paskaitą girdėjau iš buvusio chirurgo Narbekovo, net jei turi donoro kortelę, gydytojai atsiklaus tavo artimųjų ir tik tuomet persodins organus. Jei tavo artimieji nesutiks, - gydytojas paliks tavo organus ramybėje. Todėl specialiai tave numarinęs gydytojas gali labai žiauriai prasimesti.


Ot tai logika...  :-\

TinSoldier

Logika tame, kad ne visi žmonės su artimaisiais kalba apie donorystę. Jei turi donoro kortelę, tavo artimieji 100 procentu žino, kokia tavo valia. Ir, reikia tikėtis, pasielgs teisingai.

O gydytojams logika tokia, kad, jei neatsiklausę išmesinėtų, tai artimo žmogaus mirties traumuoti žmonės po teismus gydytoją užtampytų prisigalvoję, kad tyčią numarino. Tiesiog apsidraudžia nuo to.

crystal

#32
spalio 03, 2012, 21:41:01 Redagavimas: spalio 03, 2012, 21:51:56 by crystal
Citata iš: eternal.bliss  spalio 03, 2012, 21:23:01
Pasidomėk kuris ten susivokęs žmogus turi donoro kortelę.  :)


Ir kokie gi tie neva "susivokę" žmonės?
Citata iš: eternal.bliss  spalio 03, 2012, 21:23:01

Dėl sąmonės lygių- altruizmas, tebunie, bet suvokus, kad visa kas nutinka yra tik pasekmė- tuomet suprantama, kad pats žmogus to siekė ir tai yra pasiektas jo tikslas.
Pvz nereikia gydyti sužeistus nuo karo, patys žmonės taip parodo, kad problema yra karas, jie ne problema, jie pasekmė. Sukeliam karą- tada gydom sužeistus ir pati karo problema lieka nepastebėta, neišspręsta, taip propaguojamas aklumas.


Pats žmogus tai siekė? Nereikia gydyti sužeistųjų, nes patys žmonės kalti? Wow, pas tave tikrai nėra paprasto žmogiškumo ;D
O ir šiaip, be karo nebus ir taikos :)

omcikas

na donoru gal butu daugiau jei tam demesys butu atitinkamas jei per tv geranoriskai reklamuotu, jog ta ir ta diena gali tapt donaru. Ir ta reklama butu leidziama nereciau nei sokiu projektu anonsai, o ne viena kart leptelna kazka pigiausiu laiku ir tipo informavom.. Tarkim visuose miestuose ta pacia diena kur nors miesto centre imamas kraujas kaulu ciulpai ir pan.. Nes pvz jei neklystu kaulu ciulu donaru noredamas tapti turi trenktis i vilniu jeigu esi is kito miesto, kas nera patogu.. arba yra variantas rast dar 2 norincius tapt donarais ir tada atvaziuoja i tavo miesta.. bet juk jau vien pasiryzt tapt donaru daug kam sunku (tyngisi), o jei dar ieskot bendraminciu ar trenktis kazin kur is vis upas pradingsta..

eternal.bliss

Pasiimk bet kokį "mokytoją"  ;D Apskritai negirdėjau nei vieno, įdomu pasidarė  ;D

Kiekvienas pasirenka ir visiškai žino ką patirs gyvenime, be to jausmai, būsenos ir potyriai yra neutralūs, tik požiūris sukuria gerą ir blogą. Padėti reiktų, bet tai neturėtų apakinti lygtais taip problema išsprendžiama, Tai tik pačio sukelto skausmo malšinimas, ir tai net ne pagalba, o savo sukelto jovalo kuopimas.
Todėl žmonės turi susidurti su pasekme, Kad pamatytų ką daro ne taip. Nes glaistant pasekmes pats reiškinys tik didės, ir nukentės tik dar daugiau žmonių.

crystal

Citata iš: eternal.bliss  spalio 03, 2012, 21:58:48
Padėti reiktų, bet tai neturėtų apakinti lygtais taip problema išsprendžiama, Tai tik pačio sukelto skausmo malšinimas, ir tai net ne pagalba, o savo sukelto jovalo kuopimas.
Todėl žmonės turi susidurti su pasekme, Kad pamatytų ką daro ne taip. Nes glaistant pasekmes pats reiškinys tik didės, ir nukentės tik dar daugiau žmonių.

Šioje temoje nenagrinėjami globalių problemų sprendimo būdai. Čia kalbama apie organų donorystę, kaip apie patį procesą, ir kad jo nauda yra beveik nenuginčyjama. Ar pati pagalba ligoniui yra jo problemos išsprendimas? Kogero taip, ir nereikia nukrypti į kaip pats greičiausiai pavadintum "problemų šaknis".

eternal.bliss

pasirinktas neharmoningas gyvenimas priveda prie ligų, todėl tas žmogus dar kartą prieis prie to, nes eina tuo pačiu keliu. Žmonių sergamumas yra globalinė problema. Jeigu nepamatei šių dviejų problemų panašumo....

Ko gero taip??.... Nebekalbu  ;D Kaip nematai, kad tai tik problemos atidėjimas, ji vis tiek kažkada išlįs vėl. Sėkmės...

crystal

Kas tau harmoninga, man gali atrodyti visiškai neharmoninga ;) Bet čia ne esmė :) Tu čia ne į temą kabini tas ligų priežastis. Žodžiu tavo poziciją supratau, kaip niekam nepadėkim, organų nedovanokim, gyvenkim savanaudiškai ir galvokim kur problema, užuot imantis labai paprastos ir elementarios pagalbos. O tas mano "kogero taip" buvo argumentuotas ankstesniuose post'uose, nelabai kartosiuos.

Neisha

Citata iš: eternal.bliss  spalio 03, 2012, 22:15:05
Kaip nematai, kad tai tik problemos atidėjimas, ji vis tiek kažkada išlįs vėl. Sėkmės...


O tu nenorėtum, kad tau būtų suteiktas antras šansas ir galėtum kai ką pataisyti? :) Tarkim, tau persodina tam tikrą organą ir nuo tada tu supranti, kaip reikia save saugoti - t.y. imiesi sveiko gyvenimo būdo, sveikai maitiniesi, sportuoji, galų gale pasineri į patį save. Sakysi, reikia apie tai galvoti anksčiau? Bet mes juk žmonės, mes klystam, o dažnam reikia ir gero "spyrio į užpakalį", kad atsipeikėtų :) peace!

.L.U.T.H.O.R.

Kitam gyvenime atsipeikėsi :) Tai galim imti kitą variantą, tarkim tau persodina, tam tikrą organą, o tada tu vėl geri, valgai nesveiką maistą, guli prieš televizorių ir po poros metų vėl streikuoja tie patys organai. Gerai, jei sugebės žmogus suvokti, kad kažką reikia keisti. Bet šiuo atveju sutikčiau su eternal.bliss.

Neisha

Nesiginčysiu ir tikrai nebandysiu pakeisti nuomonės :) iš tiesų, pasaulyje egzistuoja begalė problemų, kurias reikia spręsti iš pamatų, tačiau kartais kai atsiranda pasekmė, imamos nagrinėti priežastys :)

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  spalio 03, 2012, 21:23:01
Davimas ne visada yra sąmoningas veiksmas.


Tai atvejais, apie kuriuos čia kalbam - visuomet sąmoningas. Niekas per prievartą nenuleidžia kraujo. Niekas neklastoja parašų ant organų donorystės blankų.(tik nepradėkit ieškot kokių vienetinių atvejų ir iš to naujos diskusijos daryt) Visa tai pasirenki pats, norėdamas rūpintis kitais žmonėmis. O, jei tą veiksmą atlieki ir iš tuštybės, iš noro pasididžiuoti, pavaidinti, kad esi geras, - vis tiek tai yra naudingas ir gražus veiksmas. Išgelbėtas žmogus netampa mažiau gyvas nuo to, kokių tikslų vedinas kažką jam davei.

Jaučiu, kad taip sakydamas apie 'nesąmoningą' davimą turėjai galvoje tuos energetinius donorus. Bet čia ir problema, kai realybę pradedi maišyti su fantazija ir po to gyvendamas imi remtis fantazijos pamatais. Tu dėl tokios priežasties varai ant donorystės, kiti dėl savo neracionalių fantazijų pradeda karus, ar bent jau žmogžudystes(islamas). Bet kuriuo atveju, aklas tikėjimas yra žalingas. Ir tavo idėjos yra žalingos sveikam, normaliam pasauliui.

Citata iš: eternal.bliss  spalio 03, 2012, 21:23:01
Pvz nereikia gydyti sužeistus nuo karo, patys žmonės taip parodo, kad problema yra karas, jie ne problema, jie pasekmė. Sukeliam karą- tada gydom sužeistus ir pati karo problema lieka nepastebėta, neišspręsta, taip propaguojamas aklumas.


Tiems kas sukelia karus, visiškai nusispjauti, ar jo mirtin jau pasiųstas žmogus bus gydomas, ar nebus gydomas. Karus sukelia vyriausybės. Karus vykdo marionetės. Abi iš šitų grupių per kvailos suvokti ką jie daro. Ir joms nusispjauti ar koks milijonas išgyvens, ar nudvės. Jos turi savų interesų, savo kvailybių ir, jei mirčių skaičius ką nors jiems reikštų, karų jau seniai nebebūtų.

Todėl ignoruodamas sužeistuosius kare tik sukeltum papildomą skausmą artimiesiems, kurie jau ir taip kenčia ir iš esmės suvokia karo blogybes.

Taigi 0 naudos iš tavo tokių idėjų. Tik žala.

eternal.bliss

Tu net neįsivaizduoji kaip lengva žmogaus mintimis ir norais manipuliuoti, juos keisti ar sukurti. Pasirinkimas yra pilnai sąmoningas kai supranti pilnai situaciją, o norai yra apskritai visi nesąmoningi ir nesuvokti.

Aišku tau toks sprendimo būdas yra nematomas. Bet Skausmas gydo nuo skausmo, kančia gydo nuo kančios. Jeigu kančia būtų nepakeliama, žmogus nebeturėtų kito pasirinkimo tik nebekentėti ir kovoti prieš skausmą. Taip pabunda dauguma.

Nesiekiu palengvinti kitų gyvenimo, siekiu išspręsti problemą, kad ji išnyktų. Tokiu būdu kaip tu matai- nieko žmonės neišsprendė iki šiol, tik prailgino kančią, padidino jos mąstą.

astropasaulis

Esu beprotiškai geras, altruistiškas, tačiau būtent organų donorystės, kažkodėl netoleruoju. Yra ir kitų būdų, kaip išreikšti savo gerumą, gailestį. Pavyzdžiui tu miršti, iš tavo fizinio kūno išpjauna širdį, o galbūt tu būtum dar atsibudęs? Nemažai yra buvę tokių sitaucijų, kai per laidotuvės žmogus atsibunda. Tegul geriau tobulėja technologijos ir tebūnie būna sukurti visi dirbtiniai organai.

TinSoldier

Citata iš: eternal.bliss  spalio 04, 2012, 13:28:23
Aišku tau toks sprendimo būdas yra nematomas. Bet Skausmas gydo nuo skausmo, kančia gydo nuo kančios. Jeigu kančia būtų nepakeliama, žmogus nebeturėtų kito pasirinkimo tik nebekentėti ir kovoti prieš skausmą. Taip pabunda dauguma.


Ne į tą pusę skausmą nori kreipti. Kad ir kaip kariai ir jų artimieji kentėtų (ir dabar kenčia!!), žmonėms sukeliantiems karus - visiškai nusispjauti.

Pats rašai, kad lengva žmonėmis manipuliuoti. Tai ir daroma. Įdiegiamos tokios debiliškos vertybės kaip patriotizmas, kurios tą patirimą skausmą 'pateisina' ir jis tampa nebepamokantis. Jeigu smegenėlese laideliai užtrumpinę, nesvarbu ką kūnas jaus.

Galvoji, dabar maža karo lauke kančios? Manai, kad dabar kariams visiškai nusispjauti, kai mato kaip į galbalus išsitaško jų draugai? Manai, dabar artimiesiems visiškai nerūpi, kai pasibeldžia į duris pranešti apie mirusį sūnų/tėvą/brolį ir pan? Bet, jei mirčių skaičių nuo 1.00000000 pakelsim ik 1.50000000 staiga žmonės atsibus? Juokinga :D

Manai, dabar maža suvokimo, kad narkotikai tave pražudys, cigaretės apnuodys ir t.t.? Manai, žmonės tikrai galvoja: "ai, vis tiek man plaučius pakeis"?. Nifiga. Vertybių ir savimonės, vien tik padidinęs riziką, nepakeisi.

Ne lavonų skaičiuje esmė, o vertybėse. Jei tos vertybės priklausytų nuo mirčių skaičiaus, tai ir dabartinio skaičiaus užtektų pasikeisti.

Prie egzistuojančios blogybęs įvedęs dar vieną blogybę gerovės nesukursi. Teliks blogybė²

Aukštyn