Reinkarnacija

Pradėjo Benamis, gruodžio 05, 2011, 17:18:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

mangirdas.bu

Karma- tai tavo poelgiai, žodžiai. Karma- viskas apskritai, ką tu padarei ir pasakei per visą savo gyvenimą.
Tai pagarba, bei pagalba sau bei kitiems.
O ta pagalba sau gali būti, kad ir labai paprasta, kad ir nebadauti, dirbti, rūpintis savo kūnu. :)

O kas turi karmą- tai pasireiškia- arba po mirties kur yra reinkarnacija, arba pradėjus savo naują gyvenimą po reinkarnacijos, kad ir kaip bebūtu- inkarnacijos metu.
Reinkarnacija lotynų kalboje reiškia sielos įsikūnijimą po mirties į naują kūną.
Inkarnacija- sielos būvis kūne.

Visai priimtinai man skamba ta- inkarnacija ( įsikūnijimas ) aj ten, nu tipo neoficiali mano klyčkė buvo išauta avataras, kur tipo tiko tada ir biški prilipus buvo :D
Nu aš nemanau, kad norint suprasti tokius dalykus reikia būti religingu ar tikėti kaškuom taip. Užtenka suprasti tai, kad turime mes sielas.

naminere

Aš irgi tikiu reikarnacija, bet tai pat nemanau, kad reikia būti kriščione, nes  netikiu Dievu bei bažnyčioje nesilankau visai :D

Vitus

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 18, 2014, 16:19:42

Tu tesingai pastebėjai, kad knygos neįrodo. Tačiau ne visi sužino iš knygų. Aš, pavyzdžiui, sužinojau apie ją iš pigios brošiūros, bet priėmiau tai taip savaime suprantamai, natūraliau nei 2x2. Nevirptelėjo anei mintelė, anei jausmas tarsi tą visą laiką žinojau. Vėliau atėjo ir racionalus pagrindimas.


Tiek jau to, nepriskirsime brošiūros prie knygų :)
Jeigu galima, nuo šitos vietos detaliau. Kaip atėjo racianalus pagrindimas?

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 18, 2014, 16:19:42
Beje, tavo laki vaizduotė jei tu lyriko Maironio kūryboje įžvelgi kažkokias gilias prasmes ar net mistikas :)


"Aš esu" - pati didžiausia mistika. Visa kita tik "sėmečkės"...

Kopernikas

Citata iš: Vitus  gruodžio 18, 2014, 21:46:11
Tiek jau to, nepriskirsime brošiūros prie knygų :)
Jeigu galima, nuo šitos vietos detaliau. Kaip atėjo racianalus pagrindimas?


Atsiprašau, kad suplakiau ir suklaidinau. Rašydamas apie tuos kurie sužinojo ne iš knygų turėjau omeny vaikus prisimenančius savo praeitus gyvenimus.
Žinoma, kad brošiūra - knyga. Klabėdamas apie save norėjau pasakyti, kad nebūtina skaityti tokių rimtų knygų kaip Gita, kad sužinotum apie reinkarnaciją.

Svarbiausias veiksnys buvo filosofinis. Turėjau prielaidą, kad siela - nemirtinga. Tuomet kilo klausimas kam mes kišami į kūną. Juk turi būti kažkoks tikslas jei tokia savybė kaip nemirtingumas yra apriorinė. Neradau jokio kitokio paaiškinimo išskyrus vystymąsi-progresą. Kadangi vystymąsis turi vykti fiziniame kūne, būtų kvaila daryti prielaidą, kad siela turi išsivystyti per vieną trumpą gyvenimą, turint omeny, kad pradinės sąlygos kiekvienam individui - labai skirtingos. Dažnai tarp jų būna ištisa praraja, jei palyginsime kokį karališko sosto įpėdinį ir mirštantį iš bado vaiką kur nors Afrikoje.
Na, o jei Aukščiausiasis yra toks žiaurus ir neteisingas apsirūkėlis, davęs mums tik vieną šansą ir  reikalaujantis vienodo rezulato, tuomet jis man išvis nereikalingas.
Tačiau visa mano asmeninė ir daugelio kitų žmonių patirtis, didingų asmenybių gyvenimai, galų gale rašytinis žmonijos palikimas byloja, kad Aukščiausiasis toks nėra.
Dar vienas man svarbus argumentas buvo tai, kad reinkarnacijos doktrina yra visose pagrindinėse dvasinėse tradicijose.
Galiausiai Stevenson ir Tucker triūsas tapo mažu bonusu mano smalsumui patenkinti.
Viso išvardinto man pakako.

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 18, 2014, 16:19:42
"Aš esu" - pati didžiausia mistika. Visa kita tik "sėmečkės"...


Galiu sužinot kur tu čia randi mistiką?

Vitus

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 21, 2014, 00:12:54

Atsiprašau, kad suplakiau ir suklaidinau. Rašydamas apie tuos kurie sužinojo ne iš knygų turėjau omeny vaikus prisimenančius savo praeitus gyvenimus.


Viskas gražu. Kol nepaklausi: "kur garantija, kad jie prisimena savo gyvenimus"?

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 21, 2014, 00:12:54
Žinoma, kad brošiūra - knyga. Klabėdamas apie save norėjau pasakyti, kad nebūtina skaityti tokių rimtų knygų kaip Gita, kad sužinotum apie reinkarnaciją.

Svarbiausias veiksnys buvo filosofinis. Turėjau prielaidą, kad siela - nemirtinga.


Taip, tai taip...
Bet jeigu man nepakliuvo į rankas tokia informacija, o aš skaitau tik Koraną ir meldžiuosi Allahui, tai man nekyla net mažiausios abejonės, kad ateis tokia tokia diena, kai Jis prikels visus mirusiuosius ir jie stos prieš Jį. Ir ta diena bus pradžia naujo gyvenimo, kuris niekada nesibaigs. Ir tą dieną Allahas atlygins kiekvienam asmeniui pagal jo ar jos gerus ir blogus darbus. Ir tada  kiekvieno doro musulmono laukia būrys tarnų ir bent 70 žavių tamsiaakių hurijų. Kaip rašė Korano komentatorius ir mokslininkas Al-Suyuti:: „Kaskart permiegojęs su hurija sužinai, kad ji yra nekalta mergelė. Be to, erekcija yra amžina. Pojūčiai, užplūstantys kiekvieną sykį mylintis, yra absoliučiai puikūs. Jei jie žmogų užplūstų šiame pasaulyje, jis apalptų. Kiekvienas išrinktas musulmonas ves septyniasdešimt hurijų, neįskaitant moterų, su kuriomis jis susituokė žemėje"...

Koks sielų persikūnijimas, apie ką Jūs čia dabar? :)))))

Valius

Aš linkęs tikėti, kad anapusiniame „gyvenime" vyksta kažkas panašaus į filmo „Kur nuneša sapnai" siužetą. Žinoma, ten viskas parodyta taip, kaip sugeba parodyti žmogus, kurio dispozicijoje yra tik žemiškos sąvokos ir vaizdai. Bet tai, kad rojų ir pragarą kuria kiekvienas iš mūsų pats ir kad galime rinktis vėl gyventi - tuo aš tikiu, nors galiu būti neteisus.

Vitus

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 21, 2014, 23:58:45
Citata iš: Vitus  gruodžio 21, 2014, 22:09:13
Viskas gražu. Kol nepaklausi: "kur garantija, kad jie prisimena savo gyvenimus"?


Nesupratau klausimo prasmės. Dėl garantijų siūlau kreiptis į draudikus :)


Nieko tokio, paaiškinsiu.
Vaikas turi informaciją, kad prieš daugelį metų kažkas kažkur gyveno. Bet tai nėra įrodymas, kad tą gyvenimą gyveno ta pati siela. Kad siela keliauja iš kūno į kūną kaip koks virusas. Kad ji apskritai egzistuoja...

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 21, 2014, 23:58:45
O dėl likusios tavo žinutės dalies tai visiškai nesvarbu kuo tu tiki, tavo gimimų tai nesustabdys.


Kodėl gi? Krikštas yra sansaros rato sustabdymas. Pasikrikštijusiam belieka vienas gyvenimas, kurį jis turi nugyventi taip, kad patektų į rojų. Nepavyksta, tada į pragarą. Todėl krikščionybėje ir nėra reinkarnacijos doktrinos...
Kaip Jums tokia perspektyva? :)

Citata iš: Kopernikas  gruodžio 21, 2014, 23:58:45
Šiaip siūlyčiau nesukti sau galvos dėl jų, nes tas klausimas žmogui tampa aktualus tik pasiekus tam tikrą dvasinės raidos etapą. :)


Kaip šis klausimas tampa aktualus, lygiai taip pat gali ir atkristi, kaip visiškai nereikalinga fantazija. Dvasinės raidos etapai nuo manęs visiškai nepriklauso. Koks etapas skirtas, tokiame ir sėdžiu :)
Pavyzdys su musulmonais buvo tik tam, kad parodyti, jog įtikėti galima bet kuo...

mangirdas.bu

Aha, kai aš buvau uždainavęs tokiu kaškiek gal ir kestoku balsu, tai vienas juočkis sako, tu ramadane. Tiksliau tai sako klausiamąja forma. Nu taip, ( čia jau humoro forma buvo ) taip sakau, ilgiau negu mėnesį ar net 3 neturėjau pinigų, kad valgyčiau padoriau, padoriai, taip man ramadanas ir dar dabar tęsesi, atsakiau, pusiau badu gyvenu. Nu dar kai pradėjo jis pasakot ir sako- you eat my words. Nu, kad įkvepiu tai ką sako, taip supratau. Jo.. Tą žinau aha.. Kitas po tos ten savo maldos, kurios man keistos ir "nesuprantamos" nu nepripažystamos, nes niekam niekada nesimelsiu. Tik sau su daina, jeigu tai būtu vadinama malda. Aha pasimelsčiau uždainaves ir nestokočiau cenzūros savo dainavimo leksikoj. Sako jis, kad tu mėnesį taip ir dar aiškino kašką, sako aš tai išgirdau, nu ten tos maldos metu. Aš tai nežinau, lyg ir supratau tada kašką, bet man pasimiršo, nors nelabai, bet neatmetu galimybės tikėti tokiais dalykais, kol teismas neįrodė mano kaltės arba kitaip, kol laikas nepraėjo ir nepasiteisino tie sakyti žodžiai :) Visada išklausau, visada priemu, bet jei tai nepasiteisina, nėra priežasties tikėti.
O tai ką jis man pasakė, ką aš supratau, kad tai nepasiteisino, nepamačiau jokių pokyčiu per mėnesį prieš tai ar po to ar bet kada. Nes dabar jau nemažai laiko yra praėja ir viską puikiai matau, kad jo tie žodžiai nieko nepakeitė, turint omenį finansiškai, ką jis buvo užsiminęs ir tai laikė esme. Bet dvasiškai, žinoma kitaip nu taip, tam tobulumui ribų "dar" kaip ir nematyti.

O tai kaškas buvo užsimines, dabar nežinau ar šioj temoj, liktais ne, bet esmė, kad žmogus norėjo papasakoti apie savo potyrius kaškokiam baisiai tipo mandram vienuoliui. Ir vienuolis jį pertraukė ir atsisakė jo klausyti. Aš laikau to nepriimtina. O tiksliau, tai yra, griežtai nepriimtina, uždrausta. Kaip jis griežtai atsisakė jo klausyti. Aš dar griežčiau atsisakau prieš tokius poelgius, tu privalai išklausyti.
Koks tu vienuolis, šarlatanas, apsimetelis ar dar bilikas ar žolelių prigėres narkobaronas šamanas nevykes ar ten tas baisiai mandras tibeto vienuolis su netikru savo vardu, kuris tuo naudojasi. Tu privalai išklausyti ir nesvarbu kaip tau iš pirmo ( požiūrio, žvilgsnio ) -iš pradžių atrodo. Taip neleistina bei nepriimtina.

Čia įsivėles, kad ir pats papraščiausias žmogiškumas, žmogus tiki tavimi ir mano, kad tu tikrai esi išmanantis, patyres vienuolis. Ir jau pokalbio pradžioj, nu nesvarbu, kada. Jis tiesiog tau nebaigus atmeta galimybę klausyti ir TAU TĘSTI POKALBI ( o taip aš persiūtes ) ir fsio atsiraugoja, o tuo metu tave aprėkdamas dar apsivemia nes lievas jo raugolas buvo kaip ir jis pats. :)
Taip kaip kūnigui ar bilikam kuris dirba panašų darbą nuodėmes išpažysti, taip kaip jis išklauso, kad ir ką besakytum. Taip tu privalai išklausyti kitų
.
Hehehe. Bažnyčia manes niekada neras, nebent netyčia su įdomumu, smalsumu sugalvočiau ten pablūdyt. Daug metu nebuvo radę ir nusimato daug metų neras ten. Nebent ten būtu tortu ir bučiau prirūkes, nu gal ir nebutinai prirūkęs, bet čia jau nemažas klaustukas būtu. Tada jau tortas turėtu tikrai nenuvilti.

Jimas

#233
gruodžio 26, 2014, 10:31:57 Redagavimas: gruodžio 26, 2014, 10:36:17 by Jimas
Citata iš: paragraf 78  gruodžio 26, 2014, 08:31:20
Dažniausiai, kaip reinkarancijos biblijoje įrodymas cituojama ši vieta:

Eidamas pro šalį, Jėzus pamatė žmogų, aklą gimusį. Jo mokiniai paklausė: „Rabi, kas nusidėjo, - jis pats ar jo tėvai, - kad gimė neregys?" Jėzus atsakė: „Nei jis nenusidėjo, nei jo tėvai, bet jame turi apsireikšti Dievo darbai. (Jn 9,1-3)

Na atseit, jei jis nusidėjo tai nusidėti galėjo tik praeitame gyvenime, kad gimtų luošu.

Na tada aš nusidėjau praeitame gyvenime, 2 kartus lūžo ranka,  širdies yda, buvau pasitempęs kita ranką stipriai, keistas meniskas ir t.t. visokios ligos. Na žodžiu kaip metai taip kas nors nauja man nutinka, lyg Dievas man keršintų, niekas nesiseka. Ir dažnai man išplaukia kažkokie vaizdai per sapnus ar tiesiog einant gatve kaip aš žudau, šaudau žmones, štai praėjusią savaitę sapnavau, kad praeitame gyvenime pasižiūriu į veidrodį ir visas veidas kruvinas,su kažkokia uniforma aš, kas svarbiausia veidas skyrėsi nuo manojo, o aš to veido veidrodyje niekada nebuvau ankščiau matęs.

paragraf 78

Arba paprasčiausiai turi neišspręstų vidinių konfliktų, kurie tokiu būdu pasireiškia per sapnus. Pasąmonė greičiausiai tau bando pasakyti kad yra problemų, tad jas spręsti reikėtų, o ne nurašyti viską ant mistikos.

paragraf 78

Potemė apie reinkarnaciją krikščionybėje iškelta čionai: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=3506.0

vitake

#236
kovo 07, 2015, 13:18:49 Redagavimas: kovo 07, 2015, 13:20:45 by vitake
Kaip jums tokia  reinkarnacijos teorija :  https://www.youtube.com/watch?v=D1VN5zICGeU

a.t.sielis

Klausimas: ar visos reinkarnacijos vyksta tik pagal karmą?

mangirdas.bu

Turbūt būtu kada nors pats trumpiausias mano rimtas atsakytas klausimas :D kadangi karma skirstyčiau ganėtinai plačiai. Atsižvelgus į tai ką žinodamas kuom tikiu.

Atsakymas taip.

a.t.sielis

Citata
Klausimas: ar visos reinkarnacijos vyksta tik pagal karmą?


Ne, nes karma - tik viena iš žmogaus veiklos rūšių. Karma reiškia klaidingu egoizmu paremtą veiksmus, atliekamus materialioje visatoje, kuriems bus atitinkamas atoveiksmis.

Veikla, kuri be klaidingo egoizmo skiriama Aukščiausiai Sielai, nėra karma. Tokiai veiklai nėra karminių atoveiksmių. Jos rezultatas - dvasinių savybių vystymasis.

Reinkarnacija, kurią nulemia karma, sukasi ratu, ir niekur neveda. Tai tiesiog klaidžiojimas materialioje visatoje. Reinkarnacija, kurią nulemia dvasinių savybių vystymasis, yra tolesni dvasinio proceso etapai, kurie veda į pasaulį už materialios visatos ribų.

Aukštyn