Padekite jei galite.

Pradėjo nepazystamoji3, kovo 11, 2015, 13:40:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

nepazystamoji3

Ka patartumete daryti tokiu atveju: Kazkada paziurejau laida "Mistines istorijos" ten rode, kaip zmogus siela pardave Velniui ir gavo viska ko nori. Nuo to laiko manes neapleidzia tokios mintys, kad man reikia parduoti siela uz populiaruma, slove, begalinius pinigus ir viska ko noriu, bet paskui teks kankintis pragare visa amzinybe. Bet nemotais man tai. As nebegaliu. Kazkas lyg man siulo mintyse tai daryt, neapleidzia ta mintys niekur, niekada. Netgi nakti atsikelus galvoju. Nezinau kas man yra. As visada meldziu Dieva, kad apsaugotu mano siela ir kad manes neviliotu tai. As tikiu Dieva, myliu ji ir noriu po mirties i dangu, o ne i pragara. Bet as nebegaliu nezinau kas man yra... Kuo toliau tuo blogiau. Kai labai ilgai ir is visos sirdies pasimeldziu Dievui trumpam pagareja, atslugsta tos mintys. Bet tik labai trumpam. As kankinuos tikrai. Kuo toliau tuo mano gyvenimas labiau blogeja. Mane tai grauzia, kankina is vidaus. Nejaugi mane vylioja velnias? Jis nori mano sielos? As net buvau sutarti parasius 2 kartus, kad parduodu siela ir ko noriu, bet ne iki galo parasiau tai suplesiau ir sudeginau... Ka patartumete daryti? As nebezinau kaip elgtis... Tai mane pribaigs... Ypac diena tokios mintys apninka, bet nakti kazkaip pradedu blaiviau mastyt kai einu miegoti. Atsiranda baime parduoti siela, noras buti su Dievu ir pan. Prie mano lovos dar kryzelis padetas, tai pasimeldziu visada paprasau, kad saugotu mano siela.. Bet... padeda tik trumpam... As viska nerisliai papasakojau, nes nemoku apsakyti visko kas man yra... Kaip elgtis? Ar tai, kas man yra labai blogai? Galbut tai atrodo kvailoka ir, kad galbut kaip beprote bet esu sveiko proto, ganetinai gerai mokausi esu gabi. Bet tos mintys manes neapleidzia kokius gerus 2metus...  Kreipiuos i jus, su viltim kad padesite kaip nors ispresti sia beda... Daznai sapnuoju, kaip parduodu siela Velniui ir susitariu su juo...

Jimas

Galbūt esi per daug jautri tokiems dalykams, patarčiau nežiūrėt tokių laidų, psichologas taip pat gali padėt, bet visgi manau greitu metu praeis. Dėl Dievo, na jei esi tikinti tai galbūt tau ir ramybės neduoda tokie dalykai kaip Velnias, nes taip esi auklėta nuo mažens, jog Dievas - gėris, Velnias - blogis. Gal nueik į Bažnyčią išpažinties, ką galiu patart daugiau :)

nepazystamoji3

Citata iš: Jimas  kovo 11, 2015, 13:53:17
Galbūt esi per daug jautri tokiems dalykams, patarčiau nežiūrėt tokių laidų, psichologas taip pat gali padėt, bet visgi manau greitu metu praeis. Dėl Dievo, na jei esi tikinti tai galbūt tau ir ramybės neduoda tokie dalykai kaip Velnias, nes taip esi auklėta nuo mažens, jog Dievas - gėris, Velnias - blogis. Gal nueik į Bažnyčią išpažinties, ką galiu patart daugiau :)

Ispazinties nejau per visa savo gyvenima atlikti iskyrus kai reikejo pirmajai komunijai. As nepropoguoju, kad reikia eiti i baznycia ir atlikti ispazinti. Manau namuose tai galima padaryt. Mane kartais uzvaldo toks nezmoniskas pyktis, kad noriu jog mano seima mirtu noriu viska ismetyti ir panasiai. Bet paskui tai praeina ir palieku gera, kaip niekada. Kartais nezmoniskai pradedu pykti ant Dievo, kad jis leidzia tam vykti, pradedu ji keikti, bet paskui atsiprasau ir gailiuosi... Man tai labai gadina gyvenima... Mamai esu kazkada supykus labai i ranka ikandus, kad net kraujas is venos pradejo begti... As pradedu jausti trumpalaiki pasitenkinima.. O paskui gailiuosi...

paragraf 78

Skaitant atrodo, jog viskas išties remiasi į neišspręstu vidinius konfliktus. Tai kad norisi šlovės, rodo kad esi nepatenkinta savo gyvenimu. Taip pat rodo jog negebi savęs priimti tokios kokia esi.
Tai kad kyla tokios mintys apie šeimą, greičiausiai kyla dėl iškreipto santykio su šeimos nariais arba nepasitenkinimo jais.
Esu susidūręs su panašiais atvejais. Čia greičiausiai reikia rimto psichologo ar net psichiatro pagalbos ir visi šie dalykai išnyks.
Tam tikra psichologinė savipagalba galėtų būti ir išpažintis. Kalbu apie viso gyvenimo išpažintį. Pats pora kartų tokią atlikau. Bet čia reikia pasiruošimo ir kunigo kuris galėtų tau skirti valandą ar dvi. Bei pagalbos pasiruošiant.

Jimas

#4
kovo 11, 2015, 14:38:35 Redagavimas: kovo 11, 2015, 14:41:50 by Jimas
Neatsiprašinėk ir nesigailėk, tai savaime praeis, Dievas čia niekuo dėtas gyvenk kaip nori, daryk ką nori. Jei tavo nuomone tau taip siūlo tai bandyk laimę, nes mano nuomone ne Velnias čia kaltas, o tavo įsitikinimai, kad velnias tau daro kažkokią įtaką, tau reikia susitelk į kažkokią veiklą, kuri teiktų džiaugsmą, tada viskas pagerės. Negalvok kas bus ateityje, gyvenk šia diena. Jeigu užvaldo pyktis, eik pabėgiot kur nors, pažiūrėk kokią linksmą komediją. Beje kiek tau metų?

exlibrisas

 Vargšiukė! Suprantu Jus puikiai. Kadangi mane taip pat kankina siaubingos mintys. Siaubingos! Tarsi kažkas jas specialiai stumtų į mane. Mintys apie gyvus sudegintus artimus žmones ir... Tiek to, geriau nesakysiu. Baisios mintys. Aš tada sau kartoju: "Ne, ne, to nebus!" Meldžiuosi, bet nepagerėja... Vis dėlto. Per daug metų visą tai analizuojant aš suvokiau, kas ir kaip. Na va, ir dabar rašydamas persižegnojau...
Aš  - tikintis, tačiau Dievo veikla žemėje yra ribota, kadangi čia - per daug materijos; čia mūsų bei kitų veiksmai iššaukia padarinius. Žemėj riboti dėsniai sukuria ekstremalią terpę, kurioje turim vystytis. Todėl Dievas nespragteli ranka ir nepadaro visko geriau. Mūsų veiksmai turi išprovokuoti pokyčius. Padariniai atsiras tiek žemiškų dėsnių, tiek karmos būdu. Todėl neverta visko sumest grynai dvasiniams dalykams. Šiuo atveju mano ir Jūsų blogos mintys - psichologinis padarinys. Aš tai žinau 100%. Esu be galo psichologiškai silpnas, jautrus. Todėl mano paties baimė tam tikriems blogiems dalykams ir išprovokuoja neigiamas mintis, teiginius galvoje.
Viskas prasidėjo nuo to, kad perskaičiau ir iš kitų išgirdau tai, jog paties mintys gali sukelti realius padarinius. Ir pradėjau bijoti. Pradėjau bijoti neigiamai mąstyti. Ir po kiek laiko pajutau, kad mano baimės ir nerimas dėl visokių nelaimių ir baisių dalykų (įskaitant ir Nelabojo sukinėjimąsi netoliese) sukelia man paranoją ir, tarsi, kažkieno pasakyti "bus taip, bus anaip" - veržiasi mano galvon. Kuo daugiau neigiu, tuo stipresni tie baisūs teiginiai yra. Ir vis dėlto. Po tiek metų tokio kankinimosi aš suvokiau, jog tai - grynai mano paties mintys. Mano pasąmonės padarinys. Tik jei pats leisi, Nelabasis gali ateiti. Paprastai jis į protą įsiskverbt negali. Mano psichika pati man diktuoja teiginius ir mintis apie  tuos dalykus, kurių bijau. Kai tai neigiu - sulaukiu priešingo varianto. Ir kas blogiausia - atrodo, jog niekas nepadeda ir vienas blogas teiginys nebus nutrintas net jei 100 kartų pasakysi: "ne, taip nebus!". Toks jausmas, kad blogos mintys - daug stipresnės už gerąsias.
Jums, panele, galiu patarti suvokti šitą dalyką. Suprasdama, jog tai - pasąmonės kuriama priešinga reakcija, nei pati norite - pajusite palengvėjimą, kadangi savo mintis galima kontroliuoti. Nesijaudinkit, Nelabasis dar nežaidžia pokštų, jis tik gali norėt įsiveržt, tačiau tik nuo Jūsų priklauso, kaip pakreipsit mintis ir kiek kelio jam atversit.
Nemanau, kad labai aiškiai apibūdinau, bet prašau - klauskit, jei norit.
exlibrisas@gmail.com - mano e-mailas.
Gero vakaro ir nukreipkit mintis kur nors kitur.

Ezekiel

Citata iš: nepazystamoji3  kovo 11, 2015, 13:40:52
ganetinai gerai mokausi esu gabi. Bet tos mintys manes neapleidzia kokius gerus 2metus...  Kreipiuos i jus, su viltim kad padesite kaip nors ispresti sia beda... Daznai sapnuoju, kaip parduodu siela Velniui ir susitariu su juo...

Matosi esi religinė fanatikė. Kaip gerai besimokančiai atrodo keista, kad taip naiviai tikite Biblija. Tavo polinkį į norą būti populiarią, materialiste ir konsumeriste kaip aklą tikėjimą knygą galima pakeisti ir tų turi padaryti pati. Gera pradžia, kad pripažįsti, kad tai tau yra blogis.

paragraf 78

Citata iš: Ezekiel  kovo 12, 2015, 00:16:57
Matosi esi religinė fanatikė. Kaip gerai besimokančiai atrodo keista, kad taip naiviai tikite Biblija.


Kuo jau čia matosi kad žmogus religinis fanatikas? :) Sakyčiau priešingai, žmogus nelabai susipratęs tikėjime.
Jei tai kad žmogus sapnuoja jog parduoda velniui sielą yra naivus tikėjimas biblija, tai tada eik ir perskaityk vis bibliją, jei rasi ten nors vieną vietą kur kalbama apie tai kad žmogus pardavė sielą velniui, tada nuo manęs alaus bokalas :)

Laytnor

Visų pirmą įsikalk į galvą, kad "pardavus" sielą tam "velniui" ar dar kažkokiai būtybei, vis tiek negausi tų paminėtų dalykų, kurių nori. Pasakose čia tik staiga gauni viską, ką panorėjęs.

idenmeyou

Esate labai sutrikęs žmogus, pasimetęs tarp savo norų, užgaidų, įvairiausių troškimų ir tai normalu, žmogus nori gerai gyventi, tik jums priešinasi jūsų pasąmonė, kad kažkas gali nutikti, kitaip sakant veikia savisaugos mechanizmas, suprantantis, kad už visą šlovę ir turtus vėliau gali tekti skaudžiai sumokėti. Sakyčiau ta savisauga vienintelis dalykas, kuris jus neprileidžia prie to žingsnio parduoti velniui sielą. Būtent iš jūsų skaitytos ir matytos informacijos apie pragarus ir kančią, bei sielos pardavimą yra kuriama situacija kas bus jei parduosiu sielą velniui, juk realiai jokios informacijos apie tai neturite, tiesiog kaip ir sakiau iš turimos informacijos suveikia savisaugos instinktas.

Siūlyčiau galutinai pašalinti mintis apie sielos pardavimą, nes tai gali pražudyti. Bet kokiu atveju jeigu jums kažkas duodama, tai vadinasi duodantysis gaus daugiau, nes visada beveik viskas paremta nauda, taigi jūs šiose derybose praloštumėte.

Kita aktualija pasireiškia tuo, kad jei ir toliau galvosite apie sielos pardavimą, mintys jus tiesiog sužlugdys. Kiekvieną kartą kai jums kažkas nepasiseks jūs galvosite, kad galėjote parduoti sielą ir būtumėte išvengę šio gyvenimo problemų, taigi po kiekvienos nesėkmės jums sielos pardavimas atrodys - išeitis, bet taip nėra.

Mano galutinis patarimas pasikartosiu būtų susitvarkyti savo būsena, kad ir kaip sunku. Jei dabartinis gyvenimas jums yra svetimas, turite siekti savo jėgomis geresnio, arba susitaikyti su tokiu kokiu yra ir pabandyti kasdieninėje rutinoje paieškoti alternatyvų. O visi tie mistiniai sielų pardavimai prie gero nepriveda.

Ezekiel

Citata iš: paragraf 78  kovo 12, 2015, 08:15:34
Kuo jau čia matosi kad žmogus religinis fanatikas? :) Sakyčiau priešingai, žmogus nelabai susipratęs tikėjime.
Jei tai kad žmogus sapnuoja jog parduoda velniui sielą yra naivus tikėjimas biblija, tai tada eik ir perskaityk vis bibliją, jei rasi ten nors vieną vietą kur kalbama apie tai kad žmogus pardavė sielą velniui, tada nuo manęs alaus bokalas :)


Ok, tai šis mitas atėjo iš Fausto. Na vis tiek matosi imti elementai iš Biblijos ir yra pseudokrikščionybės pasekėja ir tokių yra labai daug. Tačiau kiek suprantu, bet koks bendradarbiavimas kas įskaito ir mainus su velniu yra nuodėmė ir Dievo išdavystė.

paragraf 78

Citata iš: Ezekiel  kovo 13, 2015, 22:05:18
Ok, tai šis mitas atėjo iš Fausto. Na vis tiek matosi imti elementai iš Biblijos ir yra pseudokrikščionybės pasekėja ir tokių yra labai daug. Tačiau kiek suprantu, bet koks bendradarbiavimas kas įskaito ir mainus su velniu yra nuodėmė ir Dievo išdavystė.


Kad man atrodo viskas čia priešingai. Standartinis žmogus, kurį privedė prie sakramentų ir nuo to laiko nieko bendra su tikėjimu žmogus neturėjo, na gal pasimelsdavo kai sunku būdavo.
Galima konkrečiai? Kurie elementai paimti iš Biblijos? :)

Creative

Paprastai blogas mintis turėtu padėti užgošti kažkokia kita veikla, ypač jei pačia įtraukia. Po kiek laiko turėtu praeiti tos blogos mintys, tiesiog jas pamirštum savaime nes darytum ir galvotum apie kitus jau dalykus.

exlibrisas

Jup, pritariu Creative.

Realybė

Mūsų norai pildosi. Visų pirma, turi padėti pati sau nuo to, kad privalai kontroliuoti savo norus, veiksmus. Nereikės gailėtis. Meldiesi, mąstai, prašai garbės turtų ir šlovės, bet viską nori gauti Velnio pagalba, net nieko nedarydama? Taip nebus. Reikia dirbti daug ir labai sunkiai. Pardavusi sielą Velniui, garbės ir šlovės neturėsi, tu tada vergausi jam. Pradėk nuo savikontrolės ir saviįtaigos, kad tau viskas gerai, tu kontroliuoji save, savo jausmus ir norus. "Smegenis" pravalyti užtruks, bet eisi pirmyn ir kilsi savo pastangų ir Dievo pagalba. Tada nereikės sielos parduoti.

Aukštyn