Skrydis į Mėnulį – falsifikacija?

Pradėjo Benamis, rugsėjo 01, 2011, 14:58:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sharikovas

#45
rugpjūčio 19, 2015, 22:34:18 Redagavimas: rugpjūčio 19, 2015, 23:33:10 by Sharikovas
Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 19, 2015, 15:32:22
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 19, 2015, 15:03:21
<...>Calandzerio istorijoje kur is 7zuvusiu kosmonautu 6 po siai dienai gyvi. <...>


Ano filmo, kur kažkur papost'inai, neturiu laiko pažiūrėti dabar. Bet ar yra daugiau ir tvirtesnių įrodymų apie tų astronautą gyvybiškumą nei, pvz, apie Jim'o Morrisono, 2pac'o, ar Elvio Preslio? Pvz, autentiškas pasas, arba oficialus/nedviprasmiškas artimųjų pareiškimas ar pan.? Ar, kaip visada, kažkas gatvėj pamatė panašų žmogų, sunarpliojo kokį nors neaiškumą, ir vualia - žmogus prikeltas iš mirusiųjų?


Man pasirode gan rimti teiginiai, pasiskaityk sita nuoroda :

http://beforeitsnews.com/alternative/2015/04/surprise-the-1986-dead-challenger-crew-still-alive-and-well-3139958.html

Citata iš: house_armin  rugpjūčio 19, 2015, 21:26:02
Citata iš: Sharikovas  rugpjūčio 19, 2015, 15:03:21
Siai dienai amerikieciai be rusisku varikliu net i orbita negaletu pakilti, tai negi toks regresas ivyko per 50 metu ?

Watna??


Radau savo sena komentara su istrauka is straipsnio apie tai :

"JAV yra visiškai priklausoma nuo rusiškų variklių RD-180 tiekimo, kurie būtini norint į kosmosą raketa „Atlas V" pakelti karinius ir kitus krovininius. Be to, vienintelis būdas JAV astronautams pakilti į Tarptautinę Kosminę stotį (TKS) yra Rusijos erdvėlaivis „Sojuz".

GPS sistemų funkcionalumas automobiliuose ir išmaniuosiuose taip pat iš dalies priklauso nuo Rusijos, kurios variklių dėka į kosmosą patenka jų veikimui reikalingi palydovai.

„Rusų raketų varikliai yra patys geriausi pasaulyje, - sako gynybos ir kosmoso konsultacijų bendrovės „Avascent" kosmoso sistemų ekspertas Royce'as Dalby'is. - RD-180 suteikia pačius efektyviausius ir pigiausius būdus pakelti krovinius į kosmosą."

Rusai savo rankose laiko ir dar vieną kozirį: JAV kasmet Rusijai moka po 400 mln. dolerių už astronautų pakėlimą į TKS, o tam JAV neturi alternatyvų."

http://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/kosmosas/atsakydamas-i-sankcijas-del-krymo-aneksijos-rusija-gali-griauti-amerikos-kosmoso-programa-651-415400

Benamis

Citata iš: house_armin  rugpjūčio 19, 2015, 21:26:02
Samokslo teorijos ir neturi pagrindo, nes jos tik samokslo teorijos.


Absurdiski ir realybes neatitinkantys teiginiai. Kartais samokslo teorijos turi tvirtesni pagrinda negu oficialios versijos.

Ir baik floodinti panasiomis zinutemis kaip:

Citatapapasakok tai mano mociutei


Neturi argumentu tai nieko ir nerasyk.

Vitus

Citata iš: Sąmokslas  rugpjūčio 19, 2015, 16:17:05
Šiaip viskas paprasta.

Paleidžiama raketa be įgulos.

Žemėje iš studijos siunčiamas koduotas signalas į raketa.

Atgal iš raketos į žemę siunčiamas signalas perduodamas tiesioginei transliacijai.



Teoriškai įmanoma. Spektaklis vyksta žemėje, radijo signalas siunčiamas į raketą ir per radijo retransliatorių grąžinamas atgal į žemę. Praktiškai (atsižvelgiant į to meto radijo technikos pasiekimus) turėjo būti pakankamai sudėtingas įrenginys, nes reikėjo įvertinti daugybę faktorių. Radijo signalus iš žemės galima užkoduoti, bet pačio signalo visiškai paslėpti negalima, kokias galingas antenas benaudotum. Tais laikais tokio šou organizavime turėjo dalyvauti labai daug įvairiausio profilio specialistų, pradedant radijo konstruktoriais, baigiant režisieriais, net keista, kad nei vienas iš dalyvavusių šioje akcijoje iki šiol nepratarė nei žodžio...

Be radijo pasiklausymo stočių, kurias turėjo kiekviena save gerbianti šalis, dar egzistavo gausybė radijo mėgėjų, kurie taip pat sekė, kas vyksta kosmose. Apie du brolius italus, kurie pradėjo klausyti signalus iš kosmoso 1957 metais, galima pasiskaityti čia:

http://dimla.ru/go.php?s=3

https://en.wikipedia.org/wiki/Judica-Cordiglia_brothers

Sąmokslas

Na nežinau... Kas lengviau: pasiųsti žmogų į Mėnulį, ten ji išlaipinti, o vėliau dar iš Mėnulio atskraidinti atgal į Žemę ar padaryti ryšį 1-2-1 formatu? Manau pastarasis variantas labiau tikėtinas.

Taip pat labai įdomu kodėl nusprendė atsisakyti Apollo 18, 19 ir 20 skrydžių jeigu raketos jau buvo paruoštos ir finansavimas užtikrintas? Gal užuodė, kad tokie falsifikuoti-štampuojami skrydžiai gali greitai pakišti koją?

house_armin

Citata iš: Benamis  rugpjūčio 19, 2015, 23:34:36
Citata iš: house_armin  rugpjūčio 19, 2015, 21:26:02
Samokslo teorijos ir neturi pagrindo, nes jos tik samokslo teorijos.


Absurdiski ir realybes neatitinkantys teiginiai. Kartais samokslo teorijos turi tvirtesni pagrinda negu oficialios versijos.

Ir baik floodinti panasiomis zinutemis kaip:

Citatapapasakok tai mano mociutei


Neturi argumentu tai nieko ir nerasyk.

Ramiai ;] Ir kad jau moderatorius, uzdrausi rasyt? Juoba, man idomiai nuskambejo tavo pasisakymas kad mano argumentines zinutes yra tas pats kas floodinimas, nors as to taip nepavadinciau. Maniau cia laisvas forumas.

paragraf 78

Baikite asmeniškumus.
@house_armin užteks floodinti.
Kitos panašaus pobūdžio žinutės bus trinamos be atskiro perspėjimo.

O dabar į temą: sąmokslo teorija dažnai neturi realaus pagrindo, bet ne visą laiką. Paprastai tikintys sąmokslo teorija padaro priežastinius ryšius tarpusavyje nesusijusiems įvykiams ir sukuria savotišką pseudosistemą.
Bet koks bandymas paaiškinti kas negerai su ta pseudosistema sutinkamas kaip sąmokslo dalis arba paprasčiausiai ignoruojamas.

Aš pats asmeniškai nemanau, kad skrydis į mėnulį buvo sufalsifikuotas. O tai kodėl vėliau nebuvo skrendama puikiai TinSoldieris paaiškino, tik kaip jau sakiau, tokie paaiškinimai būna ignoruojami :)

Vytautas

Citata iš: Vitus  rugpjūčio 19, 2015, 23:48:31
Tais laikais tokio šou organizavime turėjo dalyvauti labai daug įvairiausio profilio specialistų, pradedant radijo konstruktoriais, baigiant režisieriais, net keista, kad nei vienas iš dalyvavusių šioje akcijoje iki šiol nepratarė nei žodžio...


Na esu sovierinis radio ryšio atsargos karininkas.  :) Esmė viso to labai prarasta. Jau 1985 kai dalyvavau mokymuose kiekvienas dalinys turėjo radio ryšį per per palydovus. Iš "šono" jį matyt sudėtinga ir tikrai ne mėgėjiškas reikalas jei naudoji kryptines parabolines antenas. Žinančių su kuo užmezgi ryšį vos ne nulis. Duotos koordinatės susiderinai įrangą bet absoliučiai nežinai kam tai ir kas ten vyksta nes tai tiesiog ne tavo reikalas. Apie tai gali žinoti geriausiu atvejų keletas labai aukštų pareigūnų.  Taip kad slapumas šioje vietoje 100 procentų. O šiam momentui tų kurie žinojo net gyvųjų tarpe dėl amžiaus greičiausiai nėra. Be to pašaliečiams informacija tikrai buvo neprieinama nes ir tuomet buvo naudojamas kodavimas. Pasijungęs girdėdavai "burbuliavimą" tai tik pats faktas kad ryšys veikia. Šitoje vietoje fiziškai joks informacijos nutekėjimas neįmanoma. Logiškai "silpniausia vieta" filmavimo aikštelė. Ten tikrai turėjo būti nemažai žmonių. Bet ir tai pakankamai fiksuota. Didžioji dauguma gali daryti bet nežinoti ką daro. Aišku čia tokie pafantazavimai. Bet už savo srities "saugumą" garantuoju.  :) Jį užtikrint pats lengviausias darbas.

gidas

Tik apie Menuli ir rieves.

Temos anomalija.lt dvasioje, tik argumentacija slubuoja. Apie viska galima pasakyti - o kas, jeigu  "atvirksciai"?  Deretu isiklausyti i ta "atvirksciai". Pats esu ne karta pasimoves... :)

Vitus

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 20, 2015, 08:34:02

Na esu sovierinis radio ryšio atsargos karininkas.  :) Esmė viso to labai prarasta. Jau 1985 kai dalyvavau mokymuose kiekvienas dalinys turėjo radio ryšį per per palydovus. Iš "šono" jį matyt sudėtinga ir tikrai ne mėgėjiškas reikalas jei naudoji kryptines parabolines antenas. Žinančių su kuo užmezgi ryšį vos ne nulis. Duotos koordinatės susiderinai įrangą bet absoliučiai nežinai kam tai ir kas ten vyksta nes tai tiesiog ne tavo reikalas. Apie tai gali žinoti geriausiu atvejų keletas labai aukštų pareigūnų.  Taip kad slapumas šioje vietoje 100 procentų.


Tai, kad pirmasis skrydis į Mėnulį įvyko 1969 m. Abejoju, kad tais laikais kariškiai jau naudojosi radijo ryšiu per palydovus. Pirmasis SSSR televizijos palydovas Molnija (televizijos retransliatorius) pradėjo veikti tik 1964 metais. Be to, nėra idealių parabolinių antenų, kad ir kokį stiprinimą jos turėtų, antenos diagramoje visuomet egzistuoja parazitiniai šoniniai ir galiniai lapeliai. Bet čia jau techniniai dalykai ir nelabai kam įdomūs...

Man kitkas įdomu: kaip žmonės, kurie netiki įvykiais, vykusiais 50 metų atgal, gali tikėti informacija, užrašyta prieš 2000 metų??? Tuo labiau, kad skrydžių į Mėnulį medžiaga dokumentuota ir dar yra daugybė gyvų liudininkų, o informacija evangelijose užrašyta pagal prisiminimus ir pasakojimus...

Iš tiesų sakau jums, dzyvų dzyvai  :D

Vytautas

Citata iš: Vitus  rugpjūčio 20, 2015, 23:14:33
Man kitkas įdomu: kaip žmonės, kurie netiki įvykiais, vykusiais 50 metų atgal, gali tikėti informacija, užrašyta prieš 2000 metų??? Tuo labiau, kad skrydžių į Mėnulį medžiaga dokumentuota ir dar yra daugybė gyvų liudininkų, o informacija evangelijose užrašyta pagal prisiminimus ir pasakojimus...

Iš tiesų sakau jums, dzyvų dzyvai  :D

Visiškai sutinku kad tikėti 2000m senumo užrašais daugiau nei naivu. Todėl ir netikiu. Bet aklai tikėti dabartine info taip pat naivu. Tiesiog per savo gyvenimą teko girdėti daug "oficialios" informacijos ir matyti natūroje gyvenimą. "Oficialiai" informacijai pakankamai toli iki realybės. Tiesiog informacija manipuliuojama pagal poreikį. Taip kad tenka į viską žiūrėti kritiškai.  :) Nepasitikėti niekuo tik pačiu savimi. Kas liečia parabolines antenas tai tie šoniniai lapeliai yra bet jei jie ten kažkur kosmose tai visiškai nešildo. Kitas momentas kad ir parabolinės antenos dengiamas plotas žemėje yra nemažas bet turi turėti atitinkamų matmenų anteną kad tą signalą iš viso galėtum "pagauti". Bent mėgėjiškam lygyje tai iš viso neįmanoma bent tuo laiku. Tiesiog elektronikos elementų bazė visiškai kitokia. Kas liečia kariškius tai jei jau buvo "civilinis" palydovas reiškia jie jau turėjo pakankamus dalykus savo reikmėms. Suprantama mastas tikrai ne toks kaip  man dalyvaujant. Bet visiškai pakankamas. Visumoje apie 1970m sakyčiau "techninė bazė" buvo nepakankama atlikti žmonių nuskraidinimą ir grąžinimą į žeme. Net dabar kai bandoma prisijungti prie TKS tai dažniausiai nepavyksta iš pirmo karto. O anuomet vyko neišvengiamai "galybė" tokių susijungimų ir viskas idealiai. Tiesiog techniškai taip nebūna. Tuo labiau kad tokie susijungimai praktiškai gyveno bandymų būseną. Aišku kiekvieno asmeninis reikalas į tai žiūrėti kritiškai ar tuo tikėti.  :)

TinSoldier

Citata iš: tadasas99  rugpjūčio 19, 2015, 17:39:34
jei gerai pamenu tai tamsioji menulio puse neistyrineta, kokiomis prielaidomis remdamiesi amerikieciai nusprende kad ten nieko nekitaip nei mums matomoje puseje?


Ai, tik patikslinsiu: tamsioji mėnulio pusė neegzistuoja. Abi pusės šviesos gauna tiek pat. Tik viena pusė nusukta nuo Žemės. Tai tikslesnis terminas: tolimoji Mėnulio pusė (nerd)


tadasas99

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 21, 2015, 14:38:29
Citata iš: tadasas99  rugpjūčio 19, 2015, 17:39:34
jei gerai pamenu tai tamsioji menulio puse neistyrineta, kokiomis prielaidomis remdamiesi amerikieciai nusprende kad ten nieko nekitaip nei mums matomoje puseje?


Ai, tik patikslinsiu: tamsioji mėnulio pusė neegzistuoja. Abi pusės šviesos gauna tiek pat. Tik viena pusė nusukta nuo Žemės. Tai tikslesnis terminas: tolimoji Mėnulio pusė (nerd)

sita zn, manau visi zino, tiesiog parasiau tokiais zodziais kokiais dazniausiai apibudinama menulio puse kurios nematome is zemes

Visažinis

Apollo 11
Apollo 12
Apollo 13
Apollo 14
Apollo 15
Apollo 16
Apollo 17

7 sekmingi skrydžiai į mėnuli, išsilaipinimas tenai ir skrydis į Žemę. SEPTYNI SEKMINGI skrydžiai vienas po kito prieš daugiau nei 55 metus! Ar tai ne iš fantastikos srities? Šiais laikais JAV net prie TKS prisijungti nesugeba iš trečio bandymo nes raketos sprogsta, o čia sudėtingiausi skrydžiai be jokių katastrofinių padarinių?

Vytautas

Ir visame tame sėkmingų skrydžių kontekste atsijungimai ir susijungimai nuleidžiamo modulio į mėnulį praktiškai vyko rankiniu būdu. Ir pati susijungimo dalis po atsijungimo tipo išmontuojama o kai reikia susijungti sumontuojama. Prie dabartinių technologijų ir tai prie TKS nepavyksta ne  iš pirmo karto prisijungti. O mėnulyje viskas ore, be problemų ir dar rankiniu būdu. Tai tiesiog techniškai neįmanoma niekaip.  :)  Žodžiu su sėkme mažumėle persistengė. Taip tiesiog nebūna.  :) 

TinSoldier

Įvairių nesėkmių ir nelaimių įvyko ruošiantis ir vykdant Apollo misijas. Nuo Apollo 1 gaisro, kuriame žuvo 3 astronautai iki Apollo 13, kai pakely į Mėnulį užsidegė skysto deguonies bakai, buvo sugadintas komandinis modulis ir įgula, nepasiekusi Mėnulio, tik per plauką grįžo į Žemė, pasinaudojusi Mėnulio moduliu. Ir daugybė kitų įvairiausių netikėtumų, nelaimių, nesėkmių ir problemų buvo kilusių.

Gal pasidomėti reiktų prieš skleidžiant nesąmones :)

Aukštyn