Overtoun'o tiltas

Pradėjo Teroras, liepos 24, 2012, 21:25:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Giliai Škotijoje pupso nedidelis Milton'o miestelis. Na, o kaip gi Britanijos šiaurė apsieis be paslaptingų vietovių. Virš apipelkėjusio upelio stovi puošnus Viktorijos laikų stiliaus Overtoun'o tiltas pastatytas 1895-iais.



Galvojate, kas čia tokio ypatingo? Lietuvoje taip pat turime daugybę tiltų. Tik ar bent kuris galėtų pasipuikuoti per 50 metų pražudęs daugiau nei penkiasdešimt šunų? Ir visi jie nenuslydo ar įgriuvo, o tiesiog įsibėgėję liuoktelėjo žemyn. Šias skausmingas savižudybes regėję šunų šeimininkai teigė, kad mirtis augintinius ištiko saulėtomis dienomis. Mhm, įdomu ar buvo apsvarstytas faktas, kad su šunimis paprastai einama pasivaikščioti saulėtomis dienomis?

Teorijos skirtos mistikams

Pastaruosius metus mistikos mylėtojus penėjo gandas, jog ant Overtoun'o tilto vaidenasi. Kevin'as Moy'us, 1994-iais nuo tilto numetęs savo naujagimį sūnų, o vėliau ir pats bandęs nusižudyti pasileisdamas galva žemyn į upokšnį, teigė, kad tilto dvasios privertė jį nužudyti savo vaiką. Tačiau vietinės davatkos sako, jog Moy'us paprasčiausiai buvo apsvaigęs nuo narkotikų.

Keltų mitologijoje Overtoun reiškia tą plonytę ribą skiriančią rojų ir žemę. Galbūt šunys išgąsdinti kažko antgamtiško pasirinko mirtį? O gal jie tiesiog atsispyrę norėjo liuoktelėti tiesiai į rojų? Aiškiaregė Mary Armour atsivedusi savo labradorą ant Overtoun'o tilto teigė, kad nors gyvūnai daug jautresni dvasių pasauliui nei žmonės (ar spintos...), jos šuniokas nerodė jokio ženklo, kad ant tilto vyktų kas nors antgamtiško.

Populiariuoju mokslu grįstos teorijos

Veterinarijos specialistai, teigia, kad neretai šunys kenčia nuo psichozės ir net kartais gali pulti į depresiją. Bet ar to užtenka, kad šuo sumąstytų, it koks vietinis pijokėlis šokantis nuo Žaliojo tilto, šitaip pabaigti savo kančias?

Šunys tampa neatsiejama šeimos dalimi ar net geriausiu draugu. Jie net dažnai perima savo šeimininko emocijas. Tad, dar viena teorija teigia, jog pajutę šeimininko savidistrukcines mintis, šunys nutraukė savo gyvenimą. O depresinių minčių netoli Overtoun'o tilto esančiame Dumbarton'o mieste netrūksta. Čia ypatingai skausmingai jaučiama ekonominė krizė ir pats miestas laikomas viena depresiškiausių vietų Britanijoje. Per pastaruosius 30 metų savižudybių skaičius pakilo 200 procentų ir pralenkė pakankamai dažną mirčių automobilio avarijoje skaičių. Deja, specialistai teigia, kad žmonių savižudybės pagrįstos mintimis, jog rytojus nebus geresnis už šiandieną. O kolkas nėra duomenų, kad šunys turėtų suvokimą tarp šiandienos ir rytdienos.

Arčiausiai tiesos

Iš daugiau nei penkiasdešimt nusižudžiusių šunų vienintelė kalaitė liko gyva. Bet ji negalėjo atskleisti Overtoun'o tiltą gaubiančios paslapties. Dėl patirtos psichologinės traumos. Dėl ko gi dar? Pft...

Galiausiai ištirti šį šunis persekiojantį prakeiksmą ėmėsi gyvūnų elgsenos specialistas David'as Sexton'as. Jis nustatė, kad po tiltu egzistuoja pakankamai didelė audinių populiacija. Audinės, tai tokie meilučiai žvėreliai, savo liauka paliekantys stiprų kvapą, kuris ramią, saulėtą dieną galėjo patraukti šunų dėmesį. Be to, pabrėžiamas faktas, kad dauguma nusižudžiusių šunų priklausė ilgas nosis/snukius turinčių šunų veislėms. Tačiau Sexton'as nesugebėjo paaiškinti fakto, kad visos savižudybės įvyko ties kairiąja paskutinių dviejų turėklų puse.

Public Pervert

Seriously?!? Ir jokių nuopelnų man? Net menkiausio prierašo? Man jau nebe pikta, man liūdna. Džiaugiuosi, kad skaitot mano blog'ą...

TinSoldier

Nu blem, rimtai, net ir mane nuliūdinot, jei kopijuojat taip negražiai :)))

Užknisa, kad kai kurie su tekstais elgiasi kaip su iš oro atsiradusiais. Internete rastas, vadinasi mistinio interneto ir sukurtas, joks žmogus prie jo nei piršto nepridėjo.

Nemėgstu copyright'ų visokių, bet tikrai labai negražu platinti nenurodant autorystės. Jei autorius nori likti anonimu, jis pats tai ir padarys. Jei jau skelbia asmeniniame savo puslapyje arba pasirašo apačioje, tai daro ne be priežasties. Būkit malonūs - nevokit.

Geriausia būna, kai ne tik autorystės nenurodo, bet dar ir pakeičia ją. Kažkada prie savo straipsnio radau parašą: Tomas Akvinietis. Nei juoktis nei verkt..

Public Pervert

Neesu ir aš šventoji: dažnai prie savo straipsnių nepridedu visų naudotų šaltinių, tačiau niekada neesu copy paste'inus svetimo teksto. Po šio smūgio į veidą šlapiu skuduru, privalau ir aš keisti savo straipsnių rašymo metodus. Tad noriu padėkoti susidariusiai situacijai, kad privertė mane susimąstyti apie interneto etiketo spragas mano pačios veikloje.

Beje, labai džiaugiuosi, kad vis gi mano straipsniai kažkam pasirodė įdomūs ir naudingi. Ir tikrai leidžiu visiems jais naudotis, tik nepamirškit parašyti bent mano blog'o pavadinimo apačioje.


.L.U.T.H.O.R.

Kokie žmonės šiais laikais susireikšminę, vaje, vaje...

A.C.A.B

Jeigu bent kažką kažkada esat parsipūtę iš linkomanijos, tai, manau, jog nereikėtų taip piktintis internetiniu piratavimu (;

Užknisa, kad kai kurie su tekstais elgiasi kaip su iš oro atsiradusiais. Internete rastas, vadinasi mistinio interneto ir sukurtas, joks žmogus prie jo nei piršto nepridėjo.

Turbūt pagrindinis copyright'erių argumentas  ::)

Pats, beje, irgi nevengiu pirataut  :-\


O straipsnis tikrai neblogas. Esu matęs dokumentikos šia tema. Ten taip pat nepavyko paaiškinti šio reiškinio.

.L.U.T.H.O.R.

Jei jau dedama internetan, tai po to nereikia norėti, kad nebūtų copy/paste. Tuo labiau, kad jokių copyright, bent jau iš pirmo žvilgsnio, bloge nematau.

Public Pervert

Eikit jūs, piktos dūšios. Taip kaip jūs žavingai kovojate už savo brolius senbuvius šiame forume, taip aš pabandžiau pakovoti už savo darbą. Trečią kartą nebesiruošiu atgailauti prieš Anomalijos publiką už savo paslydimus copyright'o temoje. Na bet ir nuryti karčios seilės negalėjau. Įsivaizduokit save mano kelnėse.

.L.U.T.H.O.R.

Neįsivaizduoju  :'(

Public Pervert

Uh, bjaurus cinikas tu. Nieko nieko, man patinka iššūkiai. Surasiu aš tuoj tavo silpną vietą, Rainiau: pilvelis ar paausys smagiau glostosi?

.L.U.T.H.O.R.

Baigiam offtopint  :-X

P.S. Ausį, ausį...

TinSoldier

Citata iš: A.C.A.B  rugpjūčio 15, 2012, 23:51:00
Jeigu bent kažką kažkada esat parsipūtę iš linkomanijos, tai, manau, jog nereikėtų taip piktintis internetiniu piratavimu (;


Bent jau pagal mane, tai piratavimas nėra absoliučiai nieko blogo. Laisvas informacijos judėjimas ir dalinimasis žūtbūtinė sąlyga mokslui, kūrybai ir pramogoms.

Bet juk kai į linkomaniją įdeda Queen'ų albumą, nuo jo nenutrina autorystės informacijos. Uploaderis jo nepateikia vos ne kaip savo.

Copyright'as, ginamas teisės, yra visiška nesąmonė. Bet tiesiog platinant svetimą produktą(kas yra labai gerai) iš moralinės pusės būtų gražu nurodyti autorystę. Ne dėl to, kad kitaip tai būtų vagystė ar nusikaltimas. Tiesiog reikia turėti empatijos ir suprasti, kad prie to teksto kažkas dirbo ir nusipelno gauti bent jau atpažinimą :)

paragraf 78

Dėti nuorodas iš kur imami straipsniai būtina, nes kitaip atrodo kad tas kas įmetė tas ir parašė. Bent jau aš taip pagalvojau.
O dabar baigiam offtopiką. Sekantys neįteminiai pranešimai bus trinami lauk be atskiro perspėjimo.

Aukštyn